Äter litt kaka ba barre

Hahaha så otroligt snygga vi är..


Felice och Einar!

/Louise


Stallet snart

Ska strax till stallet, göra iordning där och fixa Harry sen vid elva kommer Felice. Vi fotar mig och Harry och sen henne och Eo. I eftermiddag åker jag till julia och firar nyår där kommer väl hem imorgon på eftermiddagen nån gång och då ska Harry ridas!
/Louise
 

Träningen

Blev inte så jätte mycket bilder då mamma sparade på det lilla batteriet jag hade kvar, skulle ha haft det ny laddade som jag fick i julklapp fast det funkade inte av nån anledning så då blev det som det blev.
Träningen gick i alla fall bra, fick dock rida mer för resultatet denna gång ! Vi gjorde diagonala slutor, öppnor,skänkelvikningar, skritt och gallopövergångar,enklabyten och förvänd gallop. Han börjar bli riktigt fin nu och blir bara bättre och även jag rider bättre och bättre har folk sagt till mig så det är ju kul. Har även fått mycket beröm och positiva kommentarer från olika ställen vilket är super roligt verkligen !
Nu taggar vi Katrineholm med nationell kval om mindre än en månad nu ska det gå bra punkt slut.
/Louise

Saknar att rida ordentligt

Jag insåg precis hur mycket jag saknar att rida ordentligt. Eo har bara stått i 1-2 veckor , men det är hemskt ändå. 
Saknar både hoppningen och dressyren , då sista passen i båda gick otroligt bra. Ställde ju ner henne efter första hoppträningen för Ulle på läänge. Mycket nöjd ryttare då med en häst som inte tveka en gång på hinder. 
Och dressyren ska vi inte glömma att tala om , det har släppt så otroligt mycket. Och sista träningen var hon lite spänd eftersom vi inte var hemma. Eller om sista var i paddocken hemma då det gick super? Haha kommer inte ihåg då dom passen var nära varandra , men super bra gick båda! 
Jag längtar så otroligt mycket tills tävlingarna drar igång , såklart. Men just nu längtar jag bara efter att få rida min lilla prinsessa ordentligt igen. Ska bli skönt att sätt igång henne och få lite mer rutiner igen. 
 
 
Mitt i detta går mina tankar över till Elsa och hennes medryttarponny Pia. och såklar ägeren Madde. Pia är skadad och har varit det ett bra tag nu. Det måste vara hemskt för Elsa som inte har kunnat rida henne ordentligt sen i höstas. Och inte riktigt veta om hon blir bättre eller inte. Men som jag uppfattat det så är Pia på bättringsväg? Jag håller tummarna för dom! 
 
 
/ felice

Uttråkad

Jag är så extremt uttråkad just nu. Åh vad meskt det är. Får inte gå ut och träffa någon för mamma och vad gör man då? Inte en jävel som är inne på skype och jag får typ panik av ensamhet. Haha.. Nej men usch. 
 
Ja imorgon är det nyårsdag. Jag längtar till 2013. Inga höga förväntningar precis , men gött att börja om lite. 
Imorgon på morgonen tänkte jag faktiskt ut och springa om det inte är glashalt. Sen ska jag fixa mig lite för jag och Louise ska fota. Jag hoppas på att kunna få nån okej bild på mig och Eo då min profilbild på facebook behövs förnyas lite. Haha :) 
 
Jag ska ha min blåa schockemöhle jacka och vita kingslan jacka. Och tror jag ska ha svarta byxor och svarta strumpor om inte det ser jätte konstigt ut. Eo ska få ha svart lädergrimma eller dressyrtränset , har inte riktigt bestämt det ännu , men svart läder blir det iallafall :) 
 
ni får se bilderna imorgon ;) 
 
På kvällen blir det nyårs mys med mina tjejer! Och Olle.. haha han är nästan lite bögig som bara umgås med tjejer, eller? ;) 
Nej men det kommer bli jätte kul :) 
 
/ felice
 

Bästa låten

 
 
 
/ felice

-

Är hemma nu ska ut i stallet strax och borsta lite på Harry som vilar idag, är lite newrvös och vill egentligen inte låta honom vila men han kan ju inte gå 7 dagar i veckan inte schysst mot honom nu när han går bra. Så vi får se hur detr blir imorgon. Ska även lägga upp text+bilder från träningen igår sen :)
/Louise

kul att inläggen kommer upp

dessa bilder + några till försökte jag ladda upp igår från mobilen. Appen suger verkligen och fungerar aldrig. Härligt. 
 
Jaja det är inget man ska haka upp sig på. Kör bloggning från datorn nu istället. 
Var iallafall ute och gick med Eo igår. Hon har inte alls blivit pigg eller hyper när hon vilar , tvärt om är hon seg och inte alls nyfiken på samma sätt. Hela hon käns väldigt lång när jag väl rider henne och hon blir som sirap. Usch sånt tycker vi inte om , lite fart och fläkt är helt okej! ;)
 
Idag ska Eo skrittas. Blir väl samma tur som hon gick igår då den är lagom i längd ( ca 30 min ). Ska också köra galoppintevaller med tink om vädret och underlaget tillåter. 
 
bild från i sommras ;) 
Tink är väldigt cool , faktiskt. Jag tror ärligt talat att om man får upp honom lite mer så skulle han säkert kunna gå lite högre klasser i hoppning , inte som omhoppningshäst då kanske , men han har viljan att komma över hindrerna ;) 
 
/ felice

Schabrak

Är lite i behov av nya schabrak nu faktiskt dressyr då eller egentligen inte har ju så jag klarar mig har väl två som jag använder nu men ska sälja så jag har ett kvar. Och då kanske många tänker varför sålde du alla schabraken då? Jo dom satt inte så där alldelles perfekt till min sadel iaf och jag fick fnatt på det. Så nu ska jag inhandla nya med bra passform och stilren design !
Ett schabrak jag rekomenderar är detta från hööks väldigt simpelt men riktigt bra passform och inte så tokigt när det väl är på utan är faktiskt snygg och stilrent i en färg finns här.
Lite andra schabrak jag har blivit kär i är ;)
/Louise

Gästblogg - Jag och Spiken

Gästbloggar lite bilder från igår
Min och Emelies blogg hittar ni här.
Vi bloggar om vår vardag där vi omskolar våra nordsvenska travare :) //Lina

Dressyrträningen

Bilderna blev tyvärr lite suddiga, imorgon ska jag be mamma knäppa några kort med min kamera så får vi se hur det blir. Sen jag har hittat inställningen som är bra i ridhus har det blivit bra bilder i alla ridhus jag fotat i så hoppas det funkar bra i det här också !
/Louise

Min limegröna blinkande brösta!

/Louise

Emelie och Harpen

Kommer bilder på Lina och Spiken under dagen och ev på mig och Spiken.
/Louise

oops

Råkade få med mig en  väst hem idag från bordrocks Emelie och Lina skulle dit och fråga om jag ville med så visst tänkte jag. Kunde inte motstå att köpa den och Emelie var ju inte direkt till stöd åt köp inte hållet "såklart du ska köpa den om du vill ha den!"
Så denna fick följa med hem, ska ha den på måndag med det gul,orange, svarta täcket, svarta benlindor och oranga boots och till det en svart tröja och marina ridbyxor !
/Louise

Filmen

Förlåt för den dåliga kvaliten men det började ju bli mörkt, och även förlåt om någon väntade på filmen när jag skrev strax i förra inlägget men yt sammarbetade inte ;)
På måndag kommer ni få grymma bilder och film på mig och Harry och även bilder på Felice och Eo för då ska jag och Felice ha fotodag eller förrmiddag mer sen är det ju nyårs firande på kvällen !
/Louise

Duktig häst

Harry va riktigt fin idag också på gärdet lite bus i början då han va lite pigg ;) Lina va ju med och fota men det började blir mörkt så inga vidare bra bilder blev det. Blev tyvärr lite sen då harpen inte ville komma in från hagen när jag skulle fota Lina och Emelie men Lina filma i alla fall mig och Harry så lägger upp film strax+ några bilder kanske. Och under morgon dagen kommer bilder från fotograferingen med Lina och Emelie slänger väl med några bilder på mig och Spiken där också. Även dressyr bilderna från igår. Film och bilder från träningen imorgon kommer söndag kväll eller på måndag då jag åker till en kompis imorgon :)
Busponny ;)
/Louise

Stockholm

Hej!

Idag har hela dagen spenderats i Stockholm med Elsa. Otroligt roligt och vi hittade över förväntan! Har köpt lite saker men så farligt är det inte. Sparar pengar till Göteborg + att mellandagsrean detta år SÖG. Har verkligen inte köpt mycket alls. Tycker bara det är fula saker ... Haha tur att alla tycker olika. Men vad gör affärerna med kläderna dom inte får sålt? Ger dom till behövande kanske? Det borde dom iallafall :)
/ felice


Jag och Spiken

/Louise

Gästblogg !

Hej! Jag heter Frida Persson och är 13år och ska gästblogga här. Jag har en egen C-ponny som heter Leonardo II, men han kallas Leo. Vi köpte Leo den 14 oktober 2011, då kan ni också räkna ut att jag har haft Leo i lite mer än ett år. Så år 2012 var mitt första tävlingsår med min första ponny. Leo har tävlat mycket innan vi köpte honom också med den förra ägaren. Vi har nästan bara tävlat dressyr och det har ju gått bra för att vara första året ihop! Vi började med klasserna Lc1 och Lb1 men nu på slutet tävlade vi La1 och nåra högre starter. Det har gått endel upp och ner, ibörjan så orkade inte jag riktigt hålla energin uppe på Leo och blev väldigt besviken när han nästan "dog" på banan. Och så gör han ju aldrig på träning men nu på slutet så var han mycket bättre!
Hopptävlingar blev liksom inte riktigt av men jag var med på ARKs hopptävlingar och en gång på Kils.
2013 nu kommer vi att fortsätta satsa hårt i dressyren men även hoppningen!
Men vi ska inte ha bråttom, trots allt så är jag väldigt kort (156cm) och kommer kunna rida på Leo ett bra tag! :)
Jag har också en blogg, http://fridaoleo.blogg.se/ om ni vill följa min oh Leos motgångar, framgångar och vardag! :)
Jag och Leo på ARK.
Liten hopptävling hemma.
/Frida

Idag

Fotar jag först Lina & Emelie, sen fotar Lina mig. Ska bara rida en lugn tur idag fast i form på Jessicas order ;)
Sen ska jag ev fota med Millan också då inviger jag min nya mössa som matchar nya jackan. Har ju glömt att skriva det men köpte svarta dressyrskydd och en vinröd kingsland mössa igår !
Kopierade en bild från igår från Linas blogg ;)
/Louise

SM 2013

Dressyr sm 2013 har helt ärligt vart min dröm sen första dagen jag köpte Harry knäppt va. Här köper jag en hopp ponny som knappt kan gå i form och ändå drömmer jag om sm i dressyr. Men som sagt det var mer en dröm en ett mål.
I slutet av 2011 blev det ett mål och jag skulle kvala nationellt under 2012 vilket det inte blev.
 
Är bara så arg nu vill bara spola tillbaka tiden och inte ge upp att det skulle gå, acceptera att han gick så jävla dåligt och att jag red lika dåligt jag med. Kollar på dressyr filmer från året och skäms att jag inte gjorde nåt åt det.
Nästa år är det 2013 och tanken om sm snurrar fortfarande i mitt huvud hur gärna jag vill rida det hur grymt det skulle va, jag och Harry lixom ponnyn som jag inte fick av gårdsplan när jag köpte honom som har vart så fruktansvärt svår. Vi på sm skulle va underbart ett underbart slut på vår resa en enormt stor upplevelse.
 
Fast vad som också snurrar omkring i huvudet är om det är för sent tyvärr är det kanske det, jag måste ju trots allt kvala nationellt eftersom jag inte gjorde det i år dumma mig. Sen måste jag ju kvala till sm och kval gränsen  ligger ju på 65%. Känns tufft men ska inte sluta kämpa, ska kämpa till den dagens sm är över och jag vet ett det är kört då ska jag ge upp min dröm om sm 2013 inte innan det.
 
Ser, vi denna ponny på sm 2013? Hoppas det...
/Louise

Filmen

/Louise

Träning

Tränade idag och åhh vad fin han var han har aldrig gått så bra som idag hel nöjd ! Imorgon blir det en lugnare tur och Lina fotar ska även fota henne och Emelie. Kanske fotar lite med Millan också får se ! Och på lördag blir det träning igen hoppas han är lika fin då.
Film kommer fixar den nu :) Även bilder för Lina va med och fota men glömde ta minneskortet ;)
/Louise

Dålig uppdate

Har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva om, vissa tankar som snyrrar runt i huvudet men för mycket känslor runt de för att det ska bli ett vettigt blogginlägg. Inte kan jag sova heller därför jag sitter här 01.29 och skriver detta helt ovärda inlägget.
Ska ta tag i lite vettiga saker nu eftersom jag ändå inte kan sova, ni kanske får ta del av det senare.
/Louise

Filmen

Blev ju inte så jätte bra då jag var tvungen att ställa kameran i skjulet för det började regna men filmade lite när jag fixade Harry lita halv seriöst sådär så kanske blir mer av det och mindre av ridningen får se ! Ska ut och göra sista i stallet nu och sen ska jag försöka göra en video blogg vi får väl se hur det blir med det ;)
/Louise

BLOGGLUST NOLL

Just nu, ska ut och rida och det blir film i det härliga vinterlandet eller nåt ;)
/Louise

Imorgon=Film

Känner att blogglusten är noll nu och bloggen är ganska tråkig så imorgon när jag rider i paddocken ställer jag upp kameran så ni får film ! Ska iaf försöka göra lite tidsinställda nu ändå och ganska snart kommer en gästblogg också.

Haha bara jag som tycker denna bild va lite scharmig?;)
/Louise

Dagens pass

Åhh är nöjd gick väl inte klockrent men det går frammåt och han är så fin när det väl släpper. Han krånglde ju lite men det är mycket bättre och han lugnar sig snabbar nu när man tar ner honom vilket är skönt för några veckor sen var han värre än vanligt och det var bara att tacka hem när han började krångla och inte hoppats att man slog ihjäl sig när man åkte av vilket gick lite halft bra och jag hade ont i ryggen ett bra tag och åkte även av minst två gånger per pass. Det här kom ju inte riktigt fram på bloggen men så var det tyvärr.
/Louise
 

februari - 2012

nästan 1 år gamla bilder... snygg min ponny är
 
/ felice

Bloppis time

Hej sötnosar! Hade ni en bra julafton? Det hade jag! 
 
Har fått en massa fina saker också , så nu är det dags att sortera ut gamla saker. Inte helt 100 på vad som kommer komma ut i ett inlägg ikväll, men kan ju säga att detta kommer förmodligen
 
  • mountain horse ridbyxor vita
  • Schabrak 
  • Grimma
  • jacka
  • skor
 
Ska kolla i mina garderober vad jag inte använder. Om något ska in ska något ut. Ska dessutom förmodligen köpa schabrak av Louise idag också. Haha :D 
 
/ felice

Julklapparna 2012

  • JW Ridbyxor
  • Ett par svarta horze ridbyxor
  • Ett par horse life jeans liknande ridbyxor
  • Rosa boots stod en halv dag på bloggen att jag skulle ha rosa outfit ibland är mamma riktigt snabb ;)
  • 2 par roecki handskar ett par blåa ocg ett par vita.
  • 2 par jackson handskar
  • Compositi stigbyglar
  • Kl jacka love it !
  • Nitar
  • Schabrak
  • 1100 kr
  • ´Presentkort på Färjestad 500 kr
  • Pinset med lampa
  • Mobilbatteri, kamera batteri, tävlingsskjorta och presentkort på hööks 50 kr sånt som inte är med på bilden. Fick även lamicell schabraket det turkosa och skydden men dom har inte kommit än pga av snö storm.

Vill tack alla än en gång för alla fina julklappar !

/Louise

 


Sådär precis efter jul

Klockan har nu passerat 00 och det är inte julafton längr bara lite mindre än ett år kvar tills det händer igen. Är nöjd med mina julklappar även fast det inte blev nån iphone ;) Lägger ut vad jag fick imorgon och om ni har tur kommer även en liten videoblogg med mig och Felice då från idag !
Pilatesboll ;)
/Louise

Älskar jul

Lycklig tjej nu!
/felice


Outfit

Fick bli en röd men stilren outfit såhär till jul !
/Louise

Är det jul så är det !

/Teamponnybrudarna.blogg.se

Då var dagen snart slut

Och fortfarande ingen julkänsla men aja så är det, red barbacka på Harry förut var nog snyggast i skogen med min overall men det var i alla fall varmt och skönt ! Ska fixa lite nu och sen gå och lägga mig i tid för en gångs skull.
Imorgon tar jag ut hästarna vid tolv typ åker vi till mina kusiner och firar först jul med dom och resten av släkten efter Kalle Anka åker vi till mormor och firar där med lite annan släkt blir säkert trevligt och ännu bättre om julkänslan hittar till mig.
/Louise

Nu är den klar !

Eran julklapp ! Den kommer ut på bloggen imorgon kl 9 så kolla då ;)
/Teamponnybrudarna
 

Lite bilder

/Louise

Dan före doppardan

Äntligen kom julkänlorna ifatt mig. Vaknade första gången runt 9 , men var för trött för att gå upp då. Vaknade sen vid halv 11 och låg och drog mig till 11. Sen gick jag upp och öppnade paket från pappa , hans fru och Lova. Jag fick verkligen jätte fina saker! Tusen tack <3
Kan visa bild på allt inmorgon istället. 
 
Iår hoppas jag på att åka till både Göteborg horseshow och till globen. Men globen av en annan andledning. Bara att hålla tummarna.
 

Nu ska jag snart ut till min älskade ponny. Eftersom hon nu har gått in i sin ordentliga vila så ska hon stå idag. Men jag tänkte göra lite julfin , har ju julpyntat men tänkte mer på utrustningen. Den ska smörjas ordentligt. Hästen ska bli ren och fin inför imorgon , när hon också ska få fira lite jul. Och sen ska allt det vanliga fixas i stallet. Allt deta med bra musik i öronen. 
Sen på kvällen ska jag till farmor och farfar och fira lite jul där. :) 
 
Hoppas ni får en lika mysig dan före doppardan som jag. Jag ska försöka uppdatera via mobilen , men mitt internet har gått ut :( hahah. 
 
 
Eos box förra året. Nu - nytt stall , ny ägare , ny ryttare
 
/ felice

bästavän

Spelar ingen roll hur mycket jag slutar intressera mig för ridning jag kommer alltid älska Harry, min bästa vän blir lyclig av honom och han betyder enormt mycket. Vet inte hur jag ska klara av att sälja honom när det blir aktuellt, kommer bli tufft riktigt tufft...
/Louise

Today

Ska inte göra så mycket idag rida lite, pynta grannen och ja det var väl typ det fixa tidsinställda till imorgon och i det ingår att göra färdigt julklappen !
Vi hörs ni får ha en jätte bra dan före dopparedan !
/Louise
 

Tack Hanna!

Trodde ju jag skulle hoppa Lillen idag. Men när Hanna kom med Lillen i transporten märkte jag att det var fel sadel för att hoppa. Haha ni skulle sett Hannas "busblick" när jag fråga om vi skulle rida dressyr. Haha tack för det passet Hanna nu lär jag ju få magrutor PANG BOM. Haha :)
Nej men Lillen gick bra undantag från galoppen .

Har även varit hos mamma och träffat mina kusiner från USA och Elsa ;)

/ felice


Lördag

 Sitter här med julmusik i öronen nån julkänsla för det absolut inte ! Aja har pyntat idag och julstädat och slått i julklappar inte äns då fick jag julkänsla, red även med Felice en sväng. Hat väl inte hänt så jätte mycket speciellt annars snart jul då även fast varken jag eller Felice har nån julkänsla kanske kommer innan julen är över om vi har tur !
Längtar nåt extremt till fälttävlans säsongen nästa år då ni då ska jag och Harry visa vad vi går för !
/Louise
 

INSTAGRAM + TRÄNING

Nu ska jag iväg och rida den store. Haha lilla lillen ska förmodligen gå markarbete. Jobbigt men bra för oss båda! 
Sen ska jag hem och göra min "övningar" har faktiskt tagit tag i det där med att jag har ont i mina höfter (vilket har börjat släppa) men tyckte iallafall att jag ska göra dom. Läkaren sa att om jag gjorde dom varje dag skulle jag ha en beachbody 2013. Haha så nu gör jag dom varje dag + lite annat jag hittat på internet ;)
Sen blir det att äta pizza med min familj. Min skäkt från USA är här. Jag har seriöst vääääärldens vackraste kusin. Så jävla fin är hon. Och hon är bara 6 år! Ska helt klart ta kort på oss och ut på instagram så man får skryta lite haha. Följ mig gärna där föresten , felicethuresson heter jag där. 
 
Nej nu ska jag ut till Lillen. Ha det bra! 
 
bilder från min instagram! 
 
 

Bilder någon?

 Jag hade dödat för att få denna bild skarp.. Är det någon som fotade i Kil den 29-30 juni? 
Isåfall vore det jätte snällt om ni kunde maila mig på [email protected], skulle betyda super mycket! <3
 
 
från samma start ;) 
 
/ felice

Hade gärna varit 10 cm kortare

Jag hade mer än gärna varit 160 lång. Inte tänka på att man är för lång för sin d-ponny, och också kunna rida c-ponny. Alla som är korta borde vara glada. Och inte behöva tänka på att alla killar är för korta haha. 
 
Jag hade gärna haft en d-ponny som var som Harry. Eller ja , när han visar sina bra sidor iallafall :D 
 
 
/ felice

Julkänsla

Är det bara jag som har 0 julkänsla? Verkligen noll. Usch vad hemskt det är. 
Jag hoppas att det kommer om jag åker till mamma och klär granen och dricker julmust. Men när ska jag hinna med det? 
Det känns som att på alla bloggar är det sommarminnen man läser om , och i affärer spelas det vanliga på radion. Hur får man bra julkänsla? Jag får inte ens fram den när jag kollar på julkalendern och dricker varmchoklad! Haha! 
Satt och slog in paket häromdagen - fortfarande noll julkänska. Det är ju för hemskt. 
 
Jag hoppas att den snart kommer. Gärna innan jul då jag efter har fullt upp. 
 
Under lovet ska jag bland annat
  • till stockholm för att gå på mellandagsrea. 
  • fira nyår
  • gå på biopremier
  • fota en massa folk 
  • åka till sunne och åka skidor 
Ja det är väl det jag har planerat. Eftersom jag inte har 100% kontroll på mitt liv så blir det lite - den som lever får se. Men ska träna ganske mycket med Lillen tror jag , nu när jag har tid. 
 
 
2 bilder från i sommras. 
 
/ felice

min egna lilla hjälte

detta skrev min syster om mig på hennes blogg. Hon är allt go. Bättre syster får man leta efter! 
 
Jag har funderat mycket mycket på vem jag ser upp til mest, och varje gång kommer jag och tänka på en person. En enda person, och det är samma varje gång.
 
Felice.
 
Men jag antar att det är så som det alltid har varit.. När vi var små, och hon skulle börja i någon sport, så gjorde jag också det (hon är orsaken till att jag rider), när hon skulle göra något annat, så ville jag också göra det, och så är det fortfarande.
 
Jag har alltid sett upp till Felice, oavsett vad det gäller.
 
Hon har så många kompisar, tjejer och killar. Hon är jättesnäll och jätterolig. Hon ser bra ut. Hon vet hur man får folk att skratta, hur man får mig att skratta. Hon är jättebra på allt som hon gör, jag fattar inte hur hon gör det. Hon är bra på att rida. Hon har en bra klädstil. Allt. Allt är så bra med henne. Hon ser alltid det possitiva i livet och ... Jag vet inte ens hur jag ska förklara det med ord. Det finns så mycket att säga om henne, som jag inte kan förklara med ord. Inga, absolut ingaord kan beskriva hur fantastissk hon är, det går bara inte. Ska jag beskriva henne med ord så får jag hitta på ord, men det kommer ändå inte att vara tillräckligt.
 
Det finns en sak, en ynka sak som jag inte gillar med henne. Det går inte att vara sur på henne. Det går bara inte. Gör hon något som jag inte tycker om, så gör hon det så att jag börjar skratta i stället.

Hon är alltid snäll mot mig, och ställer alltid upp för mig, och jag älskar henne :)
 
Jag har alltid sett upp till Felice, men jag vet inte hur jag ska förklara varför..
 
Men hon är underbar och jag kommer alltid att se upp till henne<3
 
 
/ felice

Jul känsla

Bara jag som har noll jul känsla eller ? Idag är det lördag en helt vanlig lördag haha så känns det måste städa mitt rum och senare idag pyntar vi lite men först ska jag rida och göra stallet  får väl så om jul känslan kommer till mig ;)
Slänger väl in en vintrig bild i alla fall dock på Millan har inte vinter fotat med Harry än men det får väl bli under lovet !
/Louise

Ponnymys

I onsdags efter en super träning så gick Eo på vila. I torsdags vilade hon , igår gick hon ca 30 min och idag blir det skritt. Hon ska få smälta att hon vilar så det inte bara kommer för henne.

Under vilan ska hon inte stå helt då hon skulle vara helt omöjlig att sätta igång sen. Utan hon ska promeneras då och då och jag tänkte också köra lite lydnad från marken under lovet. Bara så att hjärnan får tänka men kroppen inte behöver anstränga sig. Tror att det är något hon behöver. Hon blir så otålig och rastlös om hon bara står :)

/ felice


Varför är du så cool

 
foto: elsa nordlind
 
/ felice

Jul lov !

Började jul lovet på stan med fika och shopping med mina fina vänner, nu har jag gett hästarna hö förr ett tag sen och ska snart rida en sväng. Men vi hörs ska jag säga en sak det är snart jul så nu vet ni ;)
/Louise

Träning

Tränade ju idag gick väl helt okej och nästan bra i slutet men han hängde väldigt på bettet idag. Mamma filmade men det blev fullt på mineskortet även fast det stog att det gick filma i en och en halv timme typ men aja kanske klipper ihop om det blev nåt när han gick lite halft okej i alla fall efter som det bara blev i början ;)
Till veckan ska vi intensiv träna i flera dagar så allt släpper bättre !
/Louise

Dagens kalender vara på Skara Hästsport

Är de här skorna från Ariat Heritage och är en vinter sko finns här för nu 1099 kr istället för 1499 kr.
/Louise

Sanningen

Är den att jag faktiskt tröttnat lite på ridningen på senaste tiden, allt mer nu efter att vi bestämt att Harry ska säljas ganska snart. Men ska försöka ett tag till det blir ljusare tävlingarna börjar osv då hoppas jag på att finna lusten igen. Annars säljs Harry när vi hittar rätt köpare och sen ser vi om jag kanske tar en paus och köper ny häst senare.

Känns riktigt konstigt att det blivit såhär kan inte föreställa mig göra nåt annat än ridning men ändå just nu känns det verkligen inte roligt. Ännu mer konstigt känns det att jag skriver det här på bloggen men nu vet ni.

/Louise

 


62%=godkänt

Att mann är godkänd vid 62% är det rätt ? Dressyrenen ända kategorin man gör så inom ridsport förstås.
Tycker det här är fel att man måste skilja på godkända och icke godkända. I hoppningen och terrängen är det ju ändas nolla och icke nolla men det är ju så mycket tydligare för om hästen stannar så gör den då får man fel lixom.Man kan ju såklart ha en gräns vid kval klasser för att inte för "dåliga" ska starta i de högre klasserna.
Vad tycker  ni om det här?
En bild från när jag med god margninal var icke godkänd !
/Louise
 
 
 

idag

Idag longerades  Harry bara sen var det in till stan och julhandla lite. Har bara några klappar kvar nu ;)
Finns inte så mycket mer att skriva tyvärr ska fixa tidsinställda nu !
/Louise

Hoppning

/Louise

Två favorit bloggar !

http://justjumping.blogg.se
http://aalexandrarystedt.blogg.se
/Louise

SOMMARBILDER

 
/ felice

Vill ha

Dagens kalender vara på Charlies vill seriöst typ ha alla får vål se hur det blir men måst ju bestämma mig idag finns här för 359 kr !
/Louise

Dålig uppdate

Har det vart idag gjorde ett hopp bild inlägg som skulle komma upp idag men av någon anledning gjorde det inte det så imorgon hoppas vi på att det funkar !
Red inte idag ändrade planer i både planeringen för mig och för Harrys ridning var till grums och provade hjälm och beställde hem en som kommer i mars nån gång.
Blev denna !
/Louise

Svar på kommentar

Hej ! Varför ska du sälja honom ? Tror ni har mycke kvar tsm . Man kan inte heller bara ge upp när det är som värst.  Tror på er :)
 
Svar: Börjar bli för lång och det börjar även påverka min ridning, hade gärna tagit honom hela vägen och hade önskat att jag  var ett par år yngre men nu är det tyvärr inte så.
Så det har alltså inget med att det inte går bra nu, detta har vi funderat över länge och nu bestmt oss att det är så det kommer bli.
Och tack för att du tror på oss !
 
Ville ta det här i ett inlägg då många kanske trodde det var pga av att det är som det är nu men så är det alltså inte :)
/Louise
 

Ut och rider i mörkret med en tönt

Ut i kylan och mörkret och rider. Men vad gör det ? :D
/felice


Insperation

Inseperation noll just nu...
Vet inte vad jag ska skriva om så kommer förmodligen lite bild inlägg under dagen på min fina ponny !
/Louise
 

Mitt huvud

Vet inte riktigt vad det är för fel på mitt huvud det lixom svider i huvudet haha låter ju helt sjukt och i ögonen också för den delen det började igår och har vart hela dagen ingen höjdare precis.
Red med Felice idag blev mest skritt och bara prat, tuir att jag har en sån underbar vän som man kan prata med allt om <3
En lite halv kass bild på oss förra vintern men orkar inte leta upp en bättre av alla bilder från den dagen ;)
/Louise

volleyball

Idag i skolan spelade vi volleyball , och jag ångrar riktigt mycket att jag inte hade kameran med! 
vi var militärer och gött snygga. Sög gjorde vi också eftersom vi inte vann en ända match. HAHAHAHAHA åh..
oseriös ankbil btw. Nu ska jag och mitt militör ansikte packa saker så jag kan åka till pappa. Sen blir det stallet :) 
 
/ felice

Best of perran

Peo - perran 
 

Eo var suverän på klubbhoppningen igår verkligen! felfri i 70 cm med ett bra flyt, och lika så i 80. Anna vann klassen med sin c-ponny som hon tävlar LA på, så jag är ganska nöjd med att komma två ;) 
 
 
 
 
/ felice

Harlekin<3

Ponnyn som jag har lärt mig alldra mest på, jag köpte honom 2009 som hopp ponny. Han hade hoppat nån LA men var väldigt orutinerad och dressyren ska vi inte tala på. Under slutet av 2009 så tävlade vi några LD & LC i hoppningen med helt okej resultat. Vintern kom och vi tog det lugnare 2010 fortsatte vi tävla hoppning och startade även lite dressyr med usla resultat. När hösten kom debuterade vi LA i hoppning med okej resultat där med, den tävlingen blev våran sista för året. 2011 fick en o förväntad vändning då han helt plötsligt va "tittig" och hoppade inte, jag började då tävla dressyr och det gick super bra ! Vi tävlade upp till LA med fina procent och han blev finare och finare, vi började även träna terräng och det älskade han.Sen kom 2012 då fick vi en bra start men det höll inte, vi tävlade mest fälttävlan med varierande resultat men det gick framåt och vi klara det till slut även dressyren kom tillbaka i slutet av året och han var finare än någonsin.
 
Förutom tävling och träning har denna ponny gett mig så mycket mer han har vid tillfällen vart det värsta men även det bästa i mitt liv, har aldrig älskat en häst som jag älskar honom så är det. Men allt har ett slut och vårat närmar sig. Kommer förmodligen tävla honom 2013 tills lag sm och sedan sälja honom. Fast som det känns nu kan jag lika gärna sälja honom nu om jag hittar rätt ryttare då det är det viktigaste.
Har pratat med en tjej som jag verkligen tror skulle passa honom, tyvärr ska hon förmodligen köpa d-ponny och göra det nu. Det sista jag vill är att lägga ut honom på annons vill hitta en värmlänning som kan komma och rida honom flera gånger under en längre tid så jag vet att det funkar. Sulle helst av allt ha kvar honom men det går inte, han vill tävla och gå hela vägen han har haft det tufft och jag tror på honom att han nu fått den tid han behöver för att hitta sig själv.
Jag kommer alltid älska honom världens bästa ponny !
/Louise

Måndag

Är måndag idag och bara en vecka kvar till jul ! Uppdateringen idag är inte särskillt kommmer ett inlägg vid 13 som jag skrev igår med tårarna i ögonen.  Inlägget blev ju inte så bra hade för mycket tankar i huvudet helt enkelt.
Men vi får se om jag lyckas göra några nu.
/Louise

Träningen då

Vet inte vart jag ska börja, allt blev bara fel. Började väl helt okej, sen blev Harry lite stressad, Jessica vet inte hur jag ska skriva det men hon tog ett steg tillbaka och vi körde lugnare och jag blev helt det har alltid vart va bestämd nu va det ta det lugnt och gå tillbaka ett steg jag blev helt paff. Tappade fokus och allt blev dåligt, Jessica sa till mig att försöka konsentrera mig och inte försöka överprestera utan ta det lugnt. Va så sjukt ofokuserad och stressad även fast jag verkligen försökte ta det lugnt. Tror både jag och Jessica insåg idag att vi har pressat mig för hårt jag vill bli bättre och bättre, men vill gå fram alldeles för fort. Jessica insåg nog idag mer än vad jag själv gjorde att jag ville göra saker bättre än vad vi kan idags läget, hon satte stop för det och det är jag så glad över ! Jag har en enorm prestation ångest, det är ingen annan som sätter den på mig utan jag gör det själv, idag fick Jessica mig att släppa på den lite och jag ska försöka sluta med att försöka överprestera
Jag kan inte säga nåt annat än att jag har världens bästa tränare <3
/Louise
Nu vidare med att skriva nästa jobbiga inlägg som kommer upp imorgon.

Träningen

Vet inte riktigt vad som hände på träningen om jag ska va helt ärlig allt blev... jag vet inte vad skriver mer sen och imorgon då kommer ett inlägg som svider i hjärtat att skriva.
Men ska ut i stallet nu vi hörs.
/Louise

This or That

Häst/Ponny – Ponny för tillfället då jag inte rider mycket storhäst
Skimmel/Skäck –Ingen tvekan skäckar är ju skit snygga !
Schabrak/Huvor– Behöver jag äns skriva nåt ?
Godis/Chips – Mhh godis
Träna/Slappa – Haha klarar inte av att slappa för mycket blir helt förstörd om jag inte gör nåt på en dag ;)
JW/KL  -KL till mig och JW till Harry !
Brunt/Svart (läder) –Tycker brunt är snyggast men har helldre svart på man kan köpa vilka pannband,sadelgjordar osv svart är svart hatar när det är olika färg på läddret.
Markarbete/Dressyr
Hoppning/Fälltävlan – Behövde jag äns fylla i den det visste väl dom flesta redan ;)
Tävla/Träna –Båda är viktigt så där kan jag inte välja.
Ridhus/Paddock–Om jag skulle få välja mellan att ha ett ridhus och paddock skulle jag ju välja ridhus även fast man kanske hälldre rider i paddock på sommaren skulle det va så bra att ha på vintern !
Sommar/Vinter– Sommar helt klart !
 
Om ni har någon this or that ni vill att jag ska svara på kommentera den då !
/Louise

Star Rider kavaj

Som de flesta kanske vet har ju Tyra Sjöstedt lanserat en ridkollektion och har bla en rosa kavaj förr 899 kr vilket är betydligt billigare än Kingsland kavajen men är det bara jag som tycker den ser mer ut som en vanlig vardags kavaj än en ridkavaj?
Det finns också en till kavaj, schabrak, luvor och ridbyxor dock inget som föll mig i smaken men hemsidan hittar ni här i alla fall.
/Louise

Fotografering

Ska vinter fotografera Lina och Spiken ska ut och göra lite i stallet före det och efter åker jag på träning, ska bli riktigt kul !
/Louise
 

Dom bästa jag har

Gammal bild
/ felice


Planering

Måndag:Skritt pass med mjukgörande.
Tisdag: Mycket gallop låg form övergångar skritt halt osv från gallopen.
Onsdag: Trav arbete samlingar, ökningar, öppnor, slutor och skänkelviknigar.
Torsdag:Förmodligen dressyrträning annars dressyr hemma.
Fredag:Bara skritta, bara LITE låg vorm kort stund för mjukheten.
Lördag:Vila.
Söndag: Rida ut gå igenom veckans övningar i ett dressyrpass ute förmodligen sandvägen.
Så här ser våran vecka ut och hoppas verkligen att han håller i den positiva inställningen och den fina formen nu, och from tisdag denna vecka slutar jag tidigt så jag slipper rida när det är helt svart, fast egentligen gör det mig inte så mycket ganska mysigt faktiskt !
/Louise

Glad och ledsen samtidigt

nu ska jag sova 
 
/ felice

Imorgon

Imorgon blir det dressyr träning för Jessica, hoppas verkligen det går bra men efter idag är känslan bra. Just nu sitter jag och gör tidsinställda till imorgon också. Har inte så mycket mer att tillägga men ni får ha en fortsatt bra kväll !
Just nu vill jag ha sommar och värme efter att ha ridit två hästar i snöoväder idag.
/Louise

Länkbyte !

Med brunskimmel.blogg.se, en riktigt bra och fin blogg så kolla den !
/Louise

Träna

 
Ska nu seriöst börja träna mig själv mer har höga mål 2013 och ännu högre 2014 jag måste orka rida ordentligt och inte blir trött ! Så nu ska jag börja jogga, göra armhävningar, situps osv kommer inte hinna träna på gym men ska göra det bästa av saken. Till våren ska jag och Felice springa vår ruset och vad ska vi säga att vi ska springa det på max 25 min kanske ? Vem vet kanske tar vi statsloppet också ;)
Nu ska jag ta tag i det här en gång för alla har lagts åt sidan allt för många gånger!
/Louise
 

Julstädar mitt rum

Har stadat mitt rum lite. Har inte med hästar att göra men ;) 

 
funderar på om jag ska få upp rosetterna också , men dom ligger fint i en byrålåda tillsvidare ;) 
 
/ felice

Budget v.s Lyx !

Budget:
Benlindor från JHL finns att köpa i 4 pack här för 179 kr
Lyx:
Benlindor från Mias RS finns här och säljs i två pack för 185.
/Louise

Gud va fula vi har vart ;)

/Louise

hiss eller diss ?

 
Hmm vet inte riktigt hiss eller diss ?
 
Tycker nog i alla fall att den inte passar som dressyr hjälm, men som hopp?
Ja som hopp hjälm till en stilren outfit med lite bling skulle nog va snyggt !
Något sånt här kanske?
Man kan ju alltid blinga sitt eget schabrak också med bla dom här rhinestones:en
/Louise

Det här ska jag göra i helgen

  • Putsa massa träns och båda sadlarna.
  • Rida Spiken, han har vart dum ponny ;)
  • Träna och nu var det inte så att jag inte hitta gånger knappen men i alla fall gånger två.
  • Ha teori och utvärdering av 2012 med Team Värmland dressyren.
  • Jogga, ett inlägg om det kommer senare idag eller inte om joggning precis men ni får se sen.
  • Ev fota Lina och Emelie.
 
Lina och Spiken !
Tror inte det va så mycket mer men vi får väl se om det blir nåt annat också.
/Louise

 


Dagens ridpass !

Gick väl bra lite varierande resultat red på en jätte fin sand väg som inte är helt frusen, så det var bra också ! Red mycket gallop i låg form och galloperade upp för en perfekt gallop backe den hade dock kunnat va lite längre, så när jag tänker efter är den ju inte perfekt men jaja. I traven blev han väldigt spänd och det blev ingen riktig koll.
Jobbade honom sen i skritt på vägen hem och uhh vad han kan va stönig, bara att inse ena sekunden kan han va en gud för att sekunden senare bara göra tvärtom ;)
Men fick koll på det till slut, red sen en stund i paddocken fyy på mig där hade verkligen inte tänkt rida i paddocken då han kommer gå i ridhus två dagar nu men kände att jag inte vill sitta hela träningen imorgon på en volt och lösgöra honom, ni förstår vad jag menar. Han blev i alla fall riktigt fin och nästa vecka ska jag ha en klar och bra planering så det blir ordning på passen har vart dåligt med det denna vecka !
 
Förra Nina träningen med Harry, vad ser det ut som vi gör haha.
Nej vill inte att vi ska bli tvugna att spendera mesta dels av träningenn med att lösgöra !
/Louise

Gör väl som Felice... och typ alla andra;)

Första tävlingen 2012?
Filipstad
 
 
Bästa tävlingen 2012?
HURK-Cupen
 
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Harlekin
 
Vad för klasser tävlade du?
P70, P80, LB:1 ,LB:3, LA:1, LA:2, LA:P1, LC, LB & LA
 
Hur många vinster?
3
 
 
 
Hur många placeringar?
4
 
Vann du något täcke?
Ja
 
Vad hade du för mål 2012?
Starta LB ev LA i hoppning, P80 terräng & kvala nat dressyr.
 
Uppnådde du dem?
Alla utom dressyren.
 
Vad är målen för 2013?
 
 
Bästa tävlings arrangören 2012?
Mantorp
 
Varför?
Nej vet inte riktigt trevlig tävlings plats och dessutom bor vi på ett bra ställe när vi är där som är jätte msigt.
 
Något speciellt minne från 2012?
Baståsen där jag kon runt min första borta terräng, kan ju även påpeka att det var samma dag som Felice nolla i Kil ;)
 
Vilken klubb tävlade du för 2012?
Trossnäs FRK
 
 
Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
Trossnäs FRK
 
Har du ridit i något lag 2012?
Nej
 
Ska du rida i något lag 2013?
eventuelt lag sm
 
Vilken/vilka tränade du för 2012?
I hoppning Johanna
I Dressyr Jenny, Jessica, Anki, Hanna & Nina
I terräng Björn
 
Ska du fortsätta med det 2013?
Ja några ;)
 
Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Nej
 
Ska du tävla någon ny gren 2013?
Nej om jag inte ska tävla distans sm med Felice då ;) haha
 
Vad har du för förväntningar på året 2013?
Ta revansch på 2012 som har vart vårat sämsta år nägonsin och klättra i klasserna.

Bra fredag

Idag har jag ridit ut i det fina vädret. Jag älskar verkligen vintern! Så otroligt mysigt. Längtar tills det blir lite mera snö så att man kan pulsa i snön!
 
Så här fint var det när jag kom till stallet idag. Otroligt mysigt <3
 
Nu på eftermiddagen ska jag pyssla lite med mitt rum , ska förska få upp mina rosetter och också lite mer julpynt. Kanske kommer bild? Vem vet :) 
Sen ikväll ska jag äta med familjen och Elsa. Också ska jag umgås med Elsa. Låter som en toppen fredag tycker jag. Fast jag tycker ju de flesta fredagarna är bra. Haha :D 
 
/ felice

Dagens fråga

Hur ser din drömhäst ut? 
 
Har du en bild framför dig om hur din drömhäst ser ut? Skriv gärna en kommentar eller gör ett inlägg på din blogg så går jag in och kollar. Väldigt roligt att se hur folk tycker :) 
 
/ felice

världens bästa rubrik

Jag kan ju säga en sakjag äger ju på rubriker eller inte haha.
 
Nej men har kommit hem nu och ska ut och rida, min helg består av hästar, hästar och lite mer hästar bara så ni vet skiver mer om det sen men ska ut och rida mitt lilla monster nu !
Och sa ju att jag skulle visa bild på håret så här har ni världens fulaste web cam bild ;)
/Louise
 

Följer strömmen

Första tävlingen 2012?
Sunne Ryttarförening 31/3-12
 
Bästa tävlingen 2012?
Oj.. Ponnypokalen ? :)
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Oh my pretty Eowine 
 
Vad för klasser tävlade du?
LD, LC, LC+5 , LB:1, LC:1, LC:2, LB:0, P80
 
Hur många vinster?
1
 
 
Hur många placeringar?
1
 
Vann du något täcke?
Nej
 
Vad hade du för mål 2012?
Bli godkänd i LC dressyr och 0a i LC i hoppning
 
Uppnådde du dem?
Yes :D 
 
Vad är målen för 2013?
Få stadiga rundor i LC. Få flyt i både LC och LB i dressyr.
 
Bästa tävlings arrangören 2012?
Rudskogensryttarförening
 
Varför?
Prydligt och fint direkt man kom dit , trevliga parkeringsvakter , framridning både ut och inne , trevligt folk och glad aura ;) haha
 
Något speciellt minne från 2012?
Uteslutningen i kil första dagen , andra dagen gick vi in på samma bana och dubbelnolla. STOOOO 
 
Vilken klubb tävlade du för 2012?
Karlstad ridklubb
 
 
 
Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
Karlstad ridklubb 
 
Har du ridit i något lag 2012?
ja
 
Ska du rida i något lag 2013?
eventuelt
 
Vilken/vilka tränade du för 2012?
I hoppning Ulle , Johanna , Stefan . 
I Dressyr Hanna , Charles , Hon på krk hahah, Stefan 
I terräng Björn och han jag tog kort av haha bra jag är på namn.
 
Ska du fortsätta med det 2013? 
Ja några ;)
 
Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Ja , har aldrig tävlat lokalt föut så alla tre grenarna är nya för mig.
 
Ska du tävla någon ny gren 2013?
Oh ja sm i distans! Nej :) 
 
Vad har du för förväntningar på året 2013?
Att ha roligt! Att få en bra kännsla och att njuta av det vi gör innan vi går upp på högre höjder :) 
 
/ felice

Turbo till globen

Jag tycker verkligen att alla kan lägga ner 30 sekunder och gå in och gilla denna sida: http://www.facebook.com/TurboTillGloben?fref=ts 
 
att det gör så otroligt mycker att en gillar. Om alla gör så så blir det riktigt många!
 
Jag vill verkligen verkligen att Hanna åker till globen. Hon förtjänar det på alla sätt och vis. Så in och gilla nu! :)
Hannas blogg: http://blogg.hannashastservice.se/#home
/ felice

Värme

2 sätt att hålla värmen på nu när det är så kallt: 
 
Måste helt klart hissa dessa thermoleggings från hööks. Så otroligt sköna och det syns inte att man har på dom! otroligt bra och varma !
finns här för bara 129:-
 
nummero dos: 
Byt till plaststigbyglar. Det gör så otroligt mycket. Faktiskt! Jag har gjort det nu och fryser inte alls lika mycket om fötterna. 
 
/ felice

Eo-Peo planering inför 2013

Den känns inte direkt som att 2013 kommer bli något framgångsrikt år för mig och Eo. Hahaha nu ska man ju inte vara sån men ;) 2015 känns som vårat år. Då är jag 17 och Eo är 12 om jag räknat rätt. Då känns det som då jävlar. Då är det höga klasser och vinster som gäller. 
 
2013 kommer bli ett år då vi bygger självförtroende och bara har roligt. Jag hade gärna haft en ponny jag kunde starta högre klasser med , och satsa lite. Men Eo behöver bli säker på det hon gör och självklart ska hon få den tiden , för jag tror att efter det kan hon gå hur långt som hellst. Hon kan verkligen hoppa men hon ska vilja det också. 
Tur att jag har lillen att hoppa lite högre på. Just nu är det ju bara låga klasser och vi har inte tävlat än. Men när han börjar lyssna på mig så kommer det bli jätte bra tror jag. Han är en häst som både kan och vill och som har framtiden för sig. Men nog om honom i detta inlägg och tillbaka till Eo. 
 
Nu ska hon ridas lite lugnare , men fortfarande tränas. Vila ca 2 dagar i veckan , ett hopp och ett dressyrpass och sen mest lugna turer i skogen. Några arbetspass ute också. Ska rida så tills jullovet är slut och när lovet är slut så ska Eo vila. Hon ska skrittas/promenera varannan dag och stå varannan. Jag tror att det kommer bli perfekt för då kan jag lägga mycket tid på skolan och inte halka efter det första jag gör på den nya terminen. 
Då har jag också tid för Lillen , jag hoppas på att kunna rida honom mer dagar i veckan den månaden. 
 
Efter en månad vila så ska hon sättas igång igen. Och då ska jag börja träna ganska direkt då träningen är lugn i börja. Sen blir det som vanligt. Och om Eo tappar något under vilan , vilket olika tränare säger att hon inte kommer göra , så hinner hon få tillbaka både muskler och kondition innan tävlingarna drar igång till våren. Jag tycker själv att det är ett bra uppläggning för vilan. 
 
Sen när tävlingarna drar igång så skulle jag tro att vi börjar med LD. Kanske kan anmäla till LC ungponny för att slippa omhoppningen. Ska få stadiga rundor i både LD och LC innan vi börjar satsa i LC. Planen var ju egentligen att börja starta LB till våren , men eftersom det blev väldiga probelm med hoppningen så har jag valt att gå tillbaka och börja om. Hoppa säkert och ha roligt för Eos skull. 
 
 
/ felice

Eran julklapp

Ja ni, nu sitter jag och håller på med min och Felice julklapp till er läsare !
Nu blir ni lite nyfikna va? ;)
Nej men nu ska jag fortsätta har inte så mycket att säga har inte gjort särskillt mycket idag.
/Louise

Köpt lite klappar

Sitter på bussen hem just nu. Har köpt några julklappar men har några kvar.
Idag är det ju lucia och allt , god lucia ? Eller vad säger man? Haha :)
Imorgon är det äntligen fredag och härligt är väl det. Är ganska skoltrött om vi säger så. Men man får helt enkelt stå ut de sista dagarn nu. Sen väntar ett mycket roligt jullov! :)
Hör av mig från datorn sen!

/felice


Dröm outfit !

Så snygg, älskar schabraket så mycket så det finns inte har gjort det i år och har vart nära att köpa det flera gånger men under förra året tävlade jag ju nästan ingen hoppning (inte i år heller för den delen) så har var duktig och låtit bli att köpt det.
Tränset det ska bli mitt är nästan helt hundra att det kosta upp mot 2000 förut (även det har jag spanat in i år) men nu är det nästan billigt så ett sånt ska jag ha !
Reesten kan jag ju drömma om och hjälmen på dressyr nja..
Som jag tror ni förstod och såg så är det ju en  hopp outfit kanske gör en i dressyr också men det finns inte riktigt lika mycket "dröm saker" i dressyren men men.
/Louise

Guld

Fick lite inspration och slängde ihop en outfit i guld fick det bli då Felice va inne på det !
Ser ganska ful ut så här men på tror jag den skulle va riktigt snygg och stilren.
/Louise

Gold is the shit

Är helt såld på guldsaker för tillfället! 
Jag har fått en förtidig julklapp av mamma - en brösta till eo. Den är brun med guldspännen istället för silver. Har inte tänkt på hur snyggt det är förut. Men när Eo fick på sig den så blev jag helt kär. Galet snyggt!
Så nu har jag en jätte snygg outfit för kommande tävlingar. Tänkte faktiskt prova den redan på söndag när det är klubbhoppning på klubben jag rider för. 
Tänk er min bruna lilla ponny med -
 
  • brunt schabrak med guld kant
  • brunt träns med guldspännen
  • brunt pannband med guldstenar
  • guldboots 
  • bruna skydd
det är vad jag just nu äger. Är såååå sugen på guldstigbyglar också , men har tyvärr inte råd med det :/ 
Sen förstörde Louise min plan också och påpeka att min hjälm är silvrig.. får komma på något bra ;) 
 
 
guld och brun - mums! 
 
Kan även tänka mig en fin mörkblå jacka till detta , tävlings outfiten helt komplett <3
/ felice
 

Denna vecka

Har seriöst vart sämst är hemma idag mår inte bra och mitt huvud gör fortfarande ont, nej vill bara att denna vecka ska ta slut så jag kan börja en ny som ska bli bra. Ingen träning idag heller för Jessica fick förhinder och sen är det ju som det är får se om jag rider lite sen. Ska i alla fall träna för Nina i helgen, denna gång med min egna ponny;)
Denna bild beskriver min vecka bra !
/Louise
 

Nu kör vi

Nu kör vi med seriös bloggning här! 
Från och med nu ska mitt liv ut på bloggen. Mina tankar , mina åsikter , min vardag. Allt. 
 
Jag tänker inte skriva allt som hänt när min dator var borta utan tänker sikta frammåt nu. Imorgon ska jag inte rida utan då får Eo vila eftersom hon gick träning både idag och igår. Istället åker jag och Olle till stan och julshoppar. Härligt att få det gjort! 
 
Vad händer resten av veckan då? ja jag kan ju göra en liten planering för den som är intresserad av det: 
torsdag: stan med Olle - Eo vilar
fredag: tempoväxlingar i skogen , kanske rida en lite längre tur runt 2 timmar. beror på vad klockan blir. 
lördag: lugnt pass i skogen , jobba genomryggen ordentligt i skritten och korta och länga den. 
söndag: klubbhoppning 80 & 90 cm 
 
bild från förra klubbhoppningen. 
 
Eo känns så sjukt bra i hoppningen nu. Dressyren också för den delen men det blir en annan historia. Hon hoppar verkligen allt. Förra veckan var vi iväg till solberg och hoppade själva då det inte blev någon träning. Vi hoppade mest lite små hinder och red mer markarbete (världensbästa ridpass kan jag ju tilllägga) Sen höjde vi och hoppade några språng på 1 m. Vi kom väldigt konstigt på första gången och jag kunde välja på att lägga in ett halft steg och komma rätt men väldigt elakt , chansa på att hon hoppa när vi kom väldigt långt ifrån eller lägga in ett helt och hoppas på att hon hoppade upp sig så mycket att hon inte hoppa rakt genom det. 
Jag valde att lägga in ett helt och vi kom väldigt nära. Ändå väljer hon att hoppa upp sig och hjälpa mig , hin hoppade 1m som om det inte vore något. Hoppar upp sig jätte fin och lyssnar otroligt bra på mig. Härligt! 
 
/ felice

jobbiga ponny

Harry va inte på humör idag och inte jag heller för den delen så ingen bra kombination som ni kan förstå. Red i alla fall ut och usch och fy ! Nej det glömmer vi, Felice och jag skrittade lite efter då hon tränat.
Och Felice ett par guldiga stigbyglar :D
/Louise

Plan 1 & plan 1

Har just nu två planer/ideer i mitt huvud som för tillfället får heta plan 1 & plan 1 då jag inte riktigt vet vilken som är första och andra hands val. Kan ju säga att det handlar om mig och Harry och om jag ska va helt ärlig vet jag inte äns själv vad jag vill göra. Ska prata lite med tränare eller mer en tränare och se vad den tycker, fundera lite och sedan följa hjärtat. Herregud va töntigt det lät "följa hjärtat" men jaja.
Hade tänkt göra en såndär undersökning här och fråga om ni ville ha bilder eller film från träningen på torsdag men den verkar ha försvnnnit finns den inte längre eller ? ;)
Men i vilket fall som helst vill ni ha film eller bilder från träningen på torsdag?
/Louise
 

Min underbara vackra flicka

Igår red jag ut Eo barbacka. Tänkte mest skritta och låta henne komma ut då jag inte alls var på humör efter våran dressyrträning i söndags Men när jag satt upp kände jag hur fin hon var och började sätta henne i arbete. Hon var hur fin som hellst! Hon flyttade super fint för skänkeln , men då krävde jag inte såå mycket på flytta biten. Hon gick super bra och i stadig form. Blev lite springig när jag skulle ställa om , men sen fick jag snabbt tillbaka henne. 
Är nöjd med min prinsessa och idga blir det hoppträning för Johanna :)
En gamal bild
/ felice

just nu

Sitter jag med mitt nyfärgade hår och funderar på om jag kommer våga se hur det blev imorgon ;) Men ni får väl kanske bild på det om ni har tur, Ejnars mamma kom idag också och ska va här i en månad typ då hennes ägare ska till  Thailand det hade ju inte vart fel att åka till Thailand nu men nej då jag stannar i kalla Sverige !
Blir dressyrträning på torsdag också va riktigt längesen nu men nu kör vi igång igen !
/Louise
 

Lackade boots med ludd

Vad tycker ni om hööks boots med både ludd och lack ?
Själv tycker jag det blir för mycket ena har man ludd eller så har man lack inte båda !
Finns här
/Louise
 

Planering

Känner mig stolt nu planeringen för 2013 är klar och målen som är uppsatta ska klaras det är bestämt, har  även börjat funderat vad som ska hända efter 2013 får se om jag tar det på bloggen eller inte ska bestämma mig helt först och tänka över det ett par gånger.
/Louise
 

Irma och Millan


Duktig ponny

Harry va riktigt duktig idag när jag red och dom enkla byten wow så duktig va han, traven va lite energi lös men annars bra,men efter att ha vart så duktig blir han rädd och hoppar iväg när jag skrittar av och klantig som man är åkt man av ;)
Slog i huvudet och mår inte särskilt bra nu så är hemma idag.
Ingen ide att lägga upp en bild här för av någon anledning blir dom ju bara vita fyrkanter ändå.
/Louise

tjena

Är vaken ;)
Ska snart rida Harry han ska bara äta lite först, rider i eftermiddag också utan krav i grusgropen.
Millan som trodde hon kunde gräva sig till Kina ! Mer bilder på henne och Irma kommer vid lunch.
/Louise

Han är tillbaka och han är grym !

Harry är tillbaka, är bara såå glad kändes verkligen super idag ! Red först ut en sväng och avslutade sen i paddocken och han va så avslappnad och fin. Nu ska vi göra mycket övergångar och tempoväxlingar för att få tillbaka den där lätta känsla på bettet för idag var han lite hård och stark.
Han är ju ingen ultimat blogg pommy som spetsar örönen när man tar fram kameran, nej han kollar åt ett annat håll och ser ut som en mupp det är min ponny det !
/Louise

Önskelista 2012

De ljusblåa/turkosa finns här.
Finns här.
Finns här.
Finns här.
Finns här.
Och om man ska drömma lite !
 
 Iphone 5 !
/Louise
 
 
 

Brudar luras lätt

Halloj bloggen! Det var verkligen längesen. Jag hade ju tänkt att börja bogga ingen efter mitt konfa läger som var förra helgen. Men på lägret hade jag med datorn och då fick den en smäll, så efteråt fungera den inte. Som tur är är den inne på lagning och har varit det sen i måndags , bilder och filmer går att spara , men inget annat. Men är väldigt tacksam för det.
 
Nu har jag pappas dator , men den är inte frisk den heller då min lillasyster har pillat bort bokstäver på tangentbordet, haha.
 
Idag har ridit det värsta ridpasset på länge. Usch och fy. Pugg häst som bara sprang. Och när jag krävde något av henne så började hon springa. Usch och fy vi glömmer det och går vidare.
Eo har fått nya skor , jag och elsa och minna har varit i stan , jag och minna har varit med olle. Jo tack det har varit en väldigt bra lördag annars.
 
gammal bild från pappas dator
 
/ felice

En från idag !

Fotade Millan och Irma förut men mer bilder från der kommer till veckan, ska inte sitta vid datorn nu har annat för mig, vi hörs imorgon !
/Louise

Lite fattig

Har nu lite mindre pengar då jag shoppa lite idag lyckades på lite mindre än en timme köpa hårfärg, mascara, en jacka, en garnier kräm, tops och en hårspray+ lite julkklappar ;) Men ska i alla fall färga håret i helgen förmodligen vi får väl se hur det blir ! Ska skriva färdigt min svenska uppsats nu och rida med Felice och Elsa sen.
/Louise

Dagens bistra sanning

Var när jag insåg att jag har väldigt bra fantasi och det inte blev lika underbart på riktigt haha bättre lycka nästa gåmg lixom ! Harry vilade idag och jag har försökt pluggat utan nåt vidare bra resultat tyvärr, tankarna har vart på andra ställen. Men men ska kanske träna för Jessica på torsdag ! Va längesen nu efter Harrys hovböld och sen har hon vart i Tyskland men nu kör vi igång igen :D
/Louise
 

Händig

Det är jag, igår brodda jag Harry helt själv efter det här året börjar man bli riktigt bra på det ! Ridningen gick lite bättre igår också så det känns bra.
/Louise
 
 

Saknar världens bästa ponny.

/Louise

-

Tjena ! Hat faktiskt inte så mycket att säga men delar väl med mig av lite onödig fakta har precis ätit och gjorde stallet innan det ingen ridning nu på eftermiddagen. Imorgon rider jag på morgonen också och nu tämker väl några varför egentligen då jag inte gör nåt på eftermiddagen ändå och kan ju säga att jag har en anledning men inget jag tänker ta på bloggen just nu. Inga tidsinställda har jag lyckats göra heller humöret är i botten och inget går bra eller jo skolan typ allt utom NO men det har aldrig gått bra och kommer förmodligen aldrig göra heller. Men tänkte slänga ihop lite bildinlägg !
Kommer några på fina Pino saknar den underbara ponnyn <3
/Louise

Gårdagen i repris

Fast lite värre var vad som var i morse när jag red, fy säger jag bara. Skulle egentligen vart bra om jag ridit nu också men känner helt enkelt inte för det som ni kanske förstår. Jaja ska försöka göra lite tidsinställda tänker inte gå in på ridningen i detalj.
Fina ponny <3
/Louise
 

Lite sugen

Schabraket finns här och benlindorna finns här.
/Louise

Varför försöker jag ?

Det är dagar som idag jag undrar varför jag inte gett upp att jag kommer få ordning på Harry, han har aldrig någonsin vart i närheten av så hemsk han va idag.
Har inget mer att säga tyvärr...
/Louise

words

/Louise

Skritt pass

Blir ett pass i padocken idag med bara skritt och lydnad ibland måste man ju göra det också ! Öppnor,slutor, skänkelvikningar,bak och framdels vändningar,ryggningar och halter gör vi idag låter nästan roligt ju ;)
 Men vi hörs om jag inte fryser i hjäl vill säga för fy vad kallt det är !
/Louise

Outfiten

Vad jag vill ha i min outfit,dock får nog hjälmen och stigbyhlarna vänta lite ska ju ha en fluff tröja i turkost också och så får vi se hur jag gör med mössan om jag tar orginal eller en turkos.
+ mina nya svarta terräng skydd och ett par svarta ridbyxor och stövlarna.
Vad tycker ni hiss eller diss ?
/Louise

Ändrade mig...

IGEN  nu blir det turkost i stället ;)
/Louise

Veckan

Måndag: Utvecklingssamtal , sen ska Eo ridas ut i mörkret. Tar det lungt och kollar så hon lyssnar på mig. mycket halter och halvhalter och övergångar.
 
Tisdag: Hoppning för Johanna
 
Onsdag: Dressyr ute , flytta för skänkeln och stadig form. Sen åker jag och gymmar! 
 
Torsdag: Rider eventuellt ut på Lillen , Eo vilar.
 
Fredag: Klättrar i grusgropen 
 
Lördag: vet ej
 
Söndag: Dressyr träning för Hanne med Eo , och hoppning med Lillen
 
Skulle tro att det blir något i den stilen. Eo ska ju börja ta det lite lungt nu , så får se hur hårda passen blir.. 
 
/ felice

Next year

Ska jag och Harry va cerise på fälttävlan nu har jag bestämt mig bort med rött in med rosa !
Fast kanske behåller min röda också vet inte riktigt lite svårt att släppa taget jajamensan !
 

HALLO ESTLAND - sandra

Hej , och förlåt för mitt usla bloggande under helgen. Har varit på ett grymt konfaläger. Tänkte inte skriva så mycket om det. 
 
Idag har jag varit först på konfan , sen iväg till stallet och ridit. Jag skojar inte när jag säger att jag inte kunde gå , så kalla var mina fötter. Haha fick ropa på mamma som var i stallet så hon fick hjälpa mig av Eo så jag slapp få ont i fötterna hahaha.. 
 
Innan jag red var jag in på bordrock (heter det så? haha en hästaffär) och kollade lite julklappar som jag önskar mig. Detta är vad jag är intresserad av därifrån just nu : 
Kingsland mössa 
 
Schockemöhle jacka
 
Kingsland tävlingsjacka
 

Och någon av dessa hjälmar : 
Kan inte riktigt bestämma mig.. i Charles Owen hjälmen blev mitt huvud ganska långt , men i lamicell hjälmen så blir det lite tråkigt på något sätt.. Dock är läder skärmen otroligt snygg tycker jag. Vi får se hur det blir heöt enkelt.. 
 
Nu ska jag skriva lite med Minna , sen ska jag se på julkalendern eftersom jag missat det när jag varit borta. Ska fråga min lillasyster om hon vill kolla med mig. Ibland kan det vara riktigt roligt att ha en syster som bara är ett år yngre. <3
 
/ felice

 
 

Kall uteritt

Red  ut med Felice förut och fy vad kallt det va ! Vi red mest omkring utan krav skritta och trava bara och pratade om allt och ingenting... och planer för sommaren 2013 vill seriöst bara ha snö nu sen jul sen kan det faktiskt bli sommaren en RIKTIG sådan. Ska göra sommaren 2013 bra det har jag bestämt nu och så ska det bli !
 
Imorgon är det ny vecka och då tar vi nya tag, Harry ska trimmas mer dressyr och köras igång i det och ska förmodligen träna för Johanna också.
En av dom få dagarna förra sommaren det var vettigt väder.
/Louise

Mot släkt kalas !

Bjuder på den;)
/Louise

Longering

Longerade Harry idag med inspännings tygeln för att få honom låg och mjuk. Började med vänster då han brukar ha svårast där och det gick riktigt bra. Sen i höger gick det rena motsattsen ibörjan i alla fall och han skulle inte lyssna alls men efter lite bråk och tjafsa så gick han bra !
En sne Harry innan longering vet inte varför men råkade hålla kameran snett ;)
Föressten om nån har ett billigt ländtäcken till salu som skulle kunna passa Harry kommentera här då !
/Louise

Dressyrbilder

/Louise

Smakprov från idag

Lägger upp mer bilder sen, ska ut och longera Harry nu.
Kan ju även säga att min mobil är återfunnen ;)
/Louise

Mobil efterlyses !

Som rubriken säger är  min mobil helt borta hade den istallet förut och nu hittar jag den inte ;) Har ringt och allt men den är borta !
 
Jaja ska med Lina när hon tränar snart så bilder/filmer från det kommer i eftermiddag :)
/Louise

RSS 2.0