Tävling

http://ziro.blogg.se/2012/november/tavling-vinn-design-av-annaform.html
 

Hoppfilm

/Louise

Mot skolan

Ganska lugn dag ändå, har dock so prov men annars inget speciellt sen är det tacos också !
 
Ska hem rida ut på Harry en sväng och sen sätta mig  och klippa ihop en film från igår.
Det blir väl bra ?
Bild på när Harry hoppa sist det var ju ett tag sen och det var ju inte jag som hoppa då heller ;)
/Louise
 
 

bra träning

Bra träning idag och verkligen grymt om man tänker på att jag inte hoppat honom på 2,5 månad så är nöjd !
Mer om träningen imorgon+ film felice var även med så gemensam film blir det.
/Louise

5 saker ni kanske inte vet om Harry

  • Han är inte rädd för trafik, om det kommer en stor traktor med hö på släpet så försöker han äta det ;)
  • Han gn/äggar alltid när han ska få kraft, hö eller vatten.
  • Han har aldrig vägrat utan anledning.
  • Han är väldigt känslig för skänklarna och ljud man gör.
  • Han är en riktg pussgurka och egentligen ganska gosig, vilket han har blivit under åren för 2009 haha då skule man inte gosa !

Där va lite om Harry hade faktiskt lite svårt att komma på alla ;)

/Louise

 


Dagen

Har vart lite upp och ner faktiskt, hade tur som hade vatten fast mascara för satt som mer än halva klassen och grät på svenskan. Men känns bättre har liksom insett att det inte finns nåt att göra.Hade också två checkpoints i Spanska och fick C på båda även fast jag själv tyckte det gick dåligt. Stannade efter skolan till 5 och gjorde färdigt klassen pepparkaks hus med Zanne och vår hemkunskaps lärare ;)
 
Kom hem vid tjugo i sex och skulle ut och rida lite ändringar i planeringen där. Kände verkligen inte för sadel, träns och den dreten så tog på hals ringen och red i den.
Smart ide så där efter att han har ridit i tre dagar och promenerade bara igår. Men det gick super han var pigg och glad och gjorde några glädje bock språng till och med inte ofta det händer ;)
Han är bara för grym ibland !
/Louise
 

Bra dag

Har haft en bra dag idag. I skolan har jag stått i cafterian med gosi hela dagen. Eller var ju iväg till doktorn 10-11. 
Såhär söta var vi! Lägg märke till våra otroligt charmiga rosetter i håret. Haha! Efter cafeterian så hade jag svenska. Gick väldigt bra. Jag har också börjat tänka på vilket gymnasium jag vill gå. Är otroligt sugen på¨Karlstads idrottsgymnasium Sam med ridinrikting. Fatta hur bra det låter! Jag som vill jobba med antligen människor eller media och samtidigt hinna med att träna. 
 
Efter skolan så gick mina tjejer med mig hem , vi värmde pizza och myste med wii spelande. Verdags lyx helt enkelt!
 
Nu sitter jag i skype med Olle , Fredrik och Hugo. Hahaha.. Dock pratar jag inte så jätte mycket med dom , utan försöker fokusera på spanska läxan. Har försökt, men det går verkligen inte. Spanska är mitt värsta ämne , helt klart. Livet förövrigt då? Jo då. Umgås med folket jag vill. Dom jag inte vill struntar jag i, Känns bra att inte lägga tid på folk som bara utnytjar en. 
 
Nu har jag gett upp med läxan helt. Ska istället leta lite bilder att sätta upp på mitt rum. Den dagen jag städar ska jag försöka få upp både bilder och rosetter ( då alla rosetter just nu ligger i min byrålåda haha ) 
Tror det blir svartvita bilder i svarta ramar. 
 
Blir ett inlägg med bilder jag vill ha med i ett tidsinställt , blir det bra ? :) 
 
/ felice

Lina och Spiken

 
 

 / felice


Världens snyggaste pepparkakshus !

/Louise

Följ mig på instagram

 
Felicethuresson heter jag där! :) 
 
/ felice

Hanna börjar bli kändis

Har ni sett Hanna på ponnysanning?
/ felice

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_50b5c5a3e087c31af85c5276.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_50b5c5bce087c31affd25959.jpg" class="image">


Q/A

 
Emila
Haha, snygg bild! ;D Vart har du köpt dom dösnygga ridbyxorna? :)
 
Svar: Dom är köpta på Ullared faktiskt :) 
 
/ felice

Mina mål 2013

Eftersom det kom en utvärdering av 2012's mål förut så kommer 2013's mål nu !
  • Kvala 1* i fälttävlan och ev starta det.
  • Starta stil SM i fälttävlan och lag SM som jag ska starta om vi får ihop ett lag.
  • Kvala nationellt i dressyr och sedan rida det och förhoppningsvis få nåt SM kval i alla fall
  •  Och sist men inte minst eller jo hoppningen där har jag INGA mål ska bara tävla det om jag  känner för det och tycker det är kul.

Vad är era mål för 2013 ?

/Louise

 

Outfit nr 2

Lille Peo ska ju också ut och tävlas till våren. Henne har jag redan outfiten klar för , sen länge tillbaka. Året som var körde vi lite mer färg. 2013 kommer bli stilrent. Vitt - Marinblått. Men kommer inte klara mig utan mitt rosa schabrak ändå skulle jag tro ;) 
 
 
lite olika bilder från tidigare outfits. Men nu kör vi stilrent. Hemma i min tävlingshylla ligger redan dessa pärlor - 
 
 
känns välidgt bra ! 
/ felice

Outfit nr 1

Jag sitter i en lite jobbig sits nu ska ni förstå..
Haha nej men jag är riktigt taggad för kommande tävlingsår då jag inte bara tävlar min finfina ponny utan även snyggningen på 170 cm. Mitt problem är nu att bestämma vilken färg vi ska flyga över hinder i. Känns som att jag vill ha en riktig - " hej här kommer jag " färg. Bland storhästarna känns det som att " sticka ut " är när man har rött schabrak på sin häst. Haha. 
Elsa och Lovisa visade mig ett riktigt ballt schabrak som sticker ut sådär lagom. Det är svart med nitar. Svart är ju väldigt diskret , men med nitarna får man ju en WOW känsla ändå. 
finns att köpa här för just nu 450:-
 
Tänk det , med svart utrustning och en svart kavaj med en massa bling på. + bling skärp + blingarmband + bling örhängen + blingpannband. Haha gjorde mig precis en outfit som jag aldrig kommer ha råd med , men drömma ska man väl få göra ? 
Vad tror ni? 
/ felice

döör...

Hur snyggt är inte detta?!
Finns här.
/Louise

Utvärdering av mina mål 2012

 Starta DM i dressyr.
♥ Kvala nat i dressyr.
♥ Starta DM i fälttävlan (P80).
♥ Hoppa LB ev LA
 
Så här såg målen för 2012 ut som dom flesta vet höll inte alla mål men hade tänkt utvärdera dom lite.
 
Hoppningen: Där har vi verkligen lyckats nollat våra första LB och startat LA med ett ynkligt litet pet som var mer otur än nåt annat.
Fälttävlan: Har ju rent ut sagt gått åt helvete även fast vi klara vårat mål. Alla starter utom dom två sista gick ur uselt. Dom två sista va okej fast den första va dressyren dålig och i den andra hoppningen men det närmar sig ett topp resultat där alla tre grenar funkar.
http://www.youtube.com/watch?v=lNWp5NDtU-U&feature=share&list=ULlNWp5NDtU-U och den filmen gick tydligen inte att bädda in.
Dressyr: Så sparar vi det alldra värsta till sist dressyren som jag hade störst förväntningar men efter att vart tvungen att utg i två klasser för att det inte hade gått och jag ändå hade blivit utesluten gick allt kaos och helt ärligt var det i grund och botten mitt fel i första fas. Vi red i somras på 57% i lc dressyr i samband med terrängen. Men efter hagfors har det vänt och det börjar gå bättre. Har ju inte kvalat nationellt och valde att inte starta DM dessutom var det samma helg som DM i terräng. Men nu i Karlskoga red vi LA:1 på 67% med hård domare och ingen super runda så det går frammåt och efter vintern så ska det kvalas !
Kan ju med handen på hjärtat säga att vi inte har presterat bra iår, inte vart tajta och kommit överens. Har vart extremt illa och har vart nära att jag struntat i allt och sålt honom många gånger, vet inte hur många gånger jag vart så arg och ledsen för att det inte gått gör saker det har vart allt från att bara gå på vissa ställen till att rida vissa övningar osv men efter detta helvetet som har hållit på alldelles för läng kom något bra och trots allt har vi kommit varandra mycket närmare efter det här <3
/Louise

Igår och Idag

Hjälpte ju Lina med Spiken igår blev mycket flytta för skänkel då han gick emot den på volten även ått volter med övergångar för lydnaden !
 
Idag blir det en lång skoldag oh jag tar fyra eller fem bussen hem, jag, Evelina och Zanne ska göra färdigt klassens pepparkakshus. När jag kommer hem blir det longering och plugg så dålig uppdatering, men idag under dagen kommer uppdateringen va på topp !
/Louise

Träning

Idag har jag tränat. Och det gick så j*vla bra!! 
Hade en känsla av att jag skulle träna för Johanna idag , så vi ringde idag runt 12 och jag var välkommen. Haha lite sent att komma på kanske men bra var det! 
Eo bjöd verkligen , vilket man ser på filmen. Direkt hon ser hindret så är hon på och suger hindret. Riktigt härligt. Känns sååå bra med nya tränaren. Eo slappnar av på ett annat sätt och hon har inte tvekat alls. Hon hoppar det hon blir tillsagd att hoppa , och gärna lite mer ;)
 
Kommer nog fortsätta att trimma för gamla tränaren då och då , så det känns bra. 
  
Här har ni film på min pärla! 
 
Imorgon så ska Hanna rida Eo ( är hon inte bäst?!? ) också ska hon få massage efteråt. För mig blir det kvalitets tid med bästa vännerna <3
Kl 10 på morgonen åker jag till läkaren och kollar min höft igen. Hoppas på att det går åt rätt håll. 
 
/ felice
 
 
 

Övningen

Ja det kommer beskrivningen till denna övning. Kan ju börja lite ed vad det är för hinder osv.
Det svarta med rött är ett räcke med gallop bom det svarta är hindret, det andra med grönt är med travbom även där är det svarta hindret. Det "ensamma" svart är ett räcke och dom blåa är en kombination. Man väljet såklart själv hur många gallopsprång man vill ha där men jag hade tänkt ett.
 
Så till övningen:
Börja med hindret med gallopbom gå sedan in på volt mot trav hindret vid medelinjen bryt av till trav. Efter travhindret rullar du på i gallop och vänder halft igenom på hindret där gå sedan på båge till kombinationen.
Tanken med övningen är lydnad tydliga vägar men man kan ju även ta snävare svängar på sista sträckan och träna att svänga snäft.
Ska ju som sagt göra denna övning själv nån dag och då kommer ju film osv, själv ska jag ha låga hinder tänka på vägar och lydnad och att få honom att vänta och inte springa iväg !
/Louise
 

Jag suger

Jag suger verkligen på det här med att blogga. Haha!
Men nu ska jag iväg och träna , och efter det ska jag hem och klippa ihop lite filmer som ni får se :) från förra och förrförra träningen. Tänkte även klippa ihop en film om Lillen , men får se hur mycket jag hinner. Har väldigt mycket film idéer nu , men vi får väl se om jag lyckas få klipp som räcker till mitt "stora projekt" haha ;)
/ felice


Vi har ju fint väder

om man inte tänker på att det regnar, blåser och är svin kallt ! Så ska ut och skritta Harry nu sen ska jag hjälpa Lina med Spiken.
 
Har för övrigt värsta smarta iden nu  inför vintern med ridbyxor osv som jag hoppas kommer funka men mer om det nån annan dag nu ska jag ut i det underbara vädret !
Vill träna terräng NU !
/Louise

Veckan

Måndag: Klättra i grusgropen.
Tisdag: Skrittpass 1 timme
Onsdag: Longering
TorsdagEv hoppträning annars Sofiedal
Fredag Markarbete om inte hoppträning
Lördag Klättra
Söndag Slrittpass.
/Louise

Guldmane täcket

Vad tror ni funkar det ?
Själv skulle jag verkligen vilja ha ett men priset är väldigt saftigt om man säger det så... finns här
/Louise

Filmen

Snygg bild verkligen !
Förlåt för att övningen inte kom upp men hann verkligen inte den kommer upp under morgon dagen.
/Louise

fin <3

Denna video är så fin, många av er har nog sett den men kunde inte låta bli att lägga upp den ändå.
/Louise

-

Är hemma nu har gett hästarna lunch och ska strax äta nåt själv också, har suttit och gjort en skiss över en övning i paint som jag ska skriva mer om sen men ni kan ju få bilden så länge !
Sjukt snygg eller vad säger ni ? Men mer om denna övning kommer ikväll och ska även göra den själv på torsdag eller fredag så då kommer lite tankar och tips efter det.
/Louise

Lina och Spiken

/Louise

Måndag

Idag blir en bra måndag börjar sent och  slutar tidigt kan det bli bättre ?  Så börjar 9.25 och slutar 11.35 !
 
När jag kommer hem så blir det ett pass i grusgropen med klättring, sen ikväll är det team värmland och vi ska va på hästsjukhuset och prata om hästens hållbarthet.
/Louise
 

Dressyrträningen med Eo

Ska börja med att åter igen  tacka Felice för att hon låna ut eo <3
haha om du vill kan du låna Harry nån dag om du vill gallopera snabbt är han perfekt nu för han är mega pigg ;)
 
Men tillbaka till saken, red ju Eo för Nina idag team värmland tränaren och det gick väl bra om man ser till våra förutsättningar har ju trots allt bara ridit Eo ca 5 gånger eller nåt.
 
Nina som tränare lägger väldigt stor fokus på ryttaren istället för hästen och det är jätte bra för när du som ryttare rider rätt går även hästen rätt ! Va dock lite jobbigt idag då jag ville ha koll på Eos form då den inte satt helt men som sagt när jag red rätt gick det ju men det var lite jobbigt och jag ville ha kontroll över det hela tiden.
 
Blev volt arbete idag att få Eo lösgjord och mig avslappnad och att rida rätt med lätt kontakt osv.
Dom bästa från idag kan ju säga att det finns tusen gånger fulare bilder medn dom bjuder jag kanse på nån annan gång ;)
Sen dog ju kameran också så det blev inga bilder i gallopen men film kommer imorgon.
/Louise

tja

Nu funkar bloggen igen som den ska så nu kör vi igång ordentligt igen !
 
Tränade med Eo idag och det kommer bilder och filmer sen,  men ska kratta nu och rida Harry i kväll så vi hör senare . 
/Louise

ridpasset

Blev en mörker ridtur fast konstigt nog kändes det inte så mörkt även fast klockan var 9-10 när vi red.
 
Harry skötte sig super och gjorde bara lite älg hopp över nån vatten pöl eller vad det var ;) Det här är typ det fulaste inlägget någonsin men vi är tvungna att kolla om det funka nu och det får vi hoppas då !
Lilla eo !
/Teamponnybrudarna

-


Taggar

För att rida i kväll med att äta godis och städa lite. Konfan idag var super sjöng kollade på lejonkungen och åt pizza gjorde vid bla, ett härligt gäng är vi som om cirka 4 månader åker till Polen ! /Louise

Hej det var längesen!

Tjenis!
Det var riktigt längesen jag bloggade nu , men har verkligen ingen blogglust när inläggen blir så konstiga. Men har en super idé inför framtida bloggning. Låt oss säga att vi kommer förmodligen ta tag i bloggen ordentligt! Ska prata med Louise senare när jag är hos henne om det , men jag har en liten idé om vart jag vill komma med bloggandet, spännande!
Har det stressigt just nu , men vi hörs!
/ felice


Lite vill ha i benskydd och boots väg !

Catago dressyrskydd finns bla här: http://www.charlies.nu/outlet/catago-dressyrskydd-i-4-pack.html
Vita lackade boots finns bla här: http://www.filippasridsport.se/sv/shop/hast/benskydd/lack_boots_fran_horseguard.html
Lamieux boots finns bla här: http://www.horsehealth.co.uk/equipment/boots-bandages/over-reach-boots/lemieux-lambskin-over-reach-natural-white /Louise

Bilder som jag vill ha på väggen = riktiga favoriter ;)

Fast vill ha dom i svart vitt, vet inte varför det är just dom här bilderna för det är inte dom som han går alldra bäst på osv utan mer att dom väcker minnen på ett eller annat vis. Och där blev det väl en liten anledning ändå. (tyvärr drar blogg.se ner kvaliten väldigt men dessa är riktigt fina i orginal) /Louise

Helgens sov morgon !

Blev idag gick ju upp kvart över sex nästan sent ju haha nej men tränar ju på söndag och åker kvart i sju så det lär bli en tidig morgon. Nu ska jag i alla fall snart ut, ta ut hästarna och fixa stallet sen in och fixa sig inför konfa kl 9 i Alster !
Hur söt kan man va ?! /Louise

Fredag

Fredag idag har bara runnit iväg och nu är den snart slut. Var ju först skolan inget speciellt så, sen vidare mot stan för att se Breaking Dawn part 2 med Ebba och Moa ! Lyckades ju missa extra bussen som går vid mig så fick vänta på nästa buss som gick en timme senare och inte vid mig men men skulle ha gått typ 40 min från bussen men då kom min kusin som hade handlat så fick skjuts hem ! Tog in hästarna när jag kom hem och ska ut och göra stallet nu.
Åhh vill rida och ha sommar också för den delen. Jag rider en kvällstur med Felice imorgon vi får väl se hur det går Harry behövde verkligen inte 2 veckors vila, har även konfa imorgon roligt faktiskt våran grupp är super ! /Louise

Sommaren 2012

Bilder från sommarens grymmaste träning då var det här grymt nu är det väl kanske inte lika bra men det är ju ett tecken på att det faktiskt går frammåt även fast det inte alltid känns så. /Louise

hatar blogg.se

Just nu inget funkar inläggen blir ihoptryckta, bilderna blir konstiga och ikonerna kommer inte upp så man kan lägga in videoklipp osv så blogglusten är ju inte på topp när allt blir fult och inget funkar ! /Louise

.

Då kör vi på en lång seg torsdag då... /Louise

Dagen

Har väl inte vart nåt speciellt slutade fyra idag för vi hade nån sport sak på eftermiddagen. Så då fick jag ta fyra bussen och gå jätte långt typ haha men som tur va hade jag en social vän som jag smsade med hela vägen hem är såå glad att jag har henne igen efter att ha tappat kontakten med henne så gott som helt men det ska inte hända igen ! I vilket fall som helst kändes det då inte lika långt hem där i mörkret ;) Gjorde stallet sen när jag kom hem, tog av Harrys bandage idag utan att byta det känns riktigt skönt. Så imorgon kommer hovslagaren och sen är det bara att köra igång igen. Men väntar förmodligen till helgen så rider jag ut i dagsljus känns bättre och en dag tidigare eller senare vad gör det så lördag satsar vi på !
/Louise

I helgen smäller det !

Då sätter jag igång Harry igen, om vi har lite tur så smäller det inte bokstavligen men det får vi ju se ;)
/Louise

1 år

Idag är det ett årsedan jag satt på Eos rygg för första gången. Det klickade redan första steget på hennes rygg. Första steget som var när hon travade ifrån mig när jag satt upp. Hahahahah.. Mycket har hänt på ett år , och tur är väl det. Jag älskar dig bästa vän , nu , då och alltid. Min alldeles egna hamburgare <3
/ felice

Träning

Blir träning för Nina till helgen ändå även fast Harry inte kommer kunna träna, för jag har en sån snäll kompis som lånar ut sin häst ! Kan ni gissa vem det är ?
Felice är det ju bästa vännen som allt kan va snäll och låna ut sin lilla plutt Eo som inte är så pluttig om man jämför med Harry kom jag på nu ;) /Louise

Sommaren 2012

Tre failbilder från sommarens mest misslyckade hopp pass eller kanske vårat värsta hopp pass någonsin inte långt ifrån i alla fall. /Louise

Sommaren 2012

Ett av våra mindre bra pass ! /Louise

God morgon

Nu är det snart sklan som en vanlig tisdag kommer komma 2 tidsinställda med sommarbilder idag lite mindre lyckade pass ett dressyr på förmiddagen och ett hpp på eftermiddagen. Kör nog detta några dagar under veckan då jag har så sjukt mycket bilder från i somras !
Smakprov./Louise

-

Känner att jag suger på att blogga. Orkar verkligen inte när allt bara blir ihop tryckt. Elsa får hjälpa mig imorgon... Bjuder på lite bilder så länge, för att hålla bloggen igång.
2 från krk. / felice

Dagen

Har väl vart helt okej åt fakiskt ordentligt med mat också vilket inte tillhör vardagen ävenb fast det var fisk gratäng och potatis lite stolt faktiskt ;) Nu ska jag försöka blogga lite blir inget med jackan idag utan vi tar det imorgon. Ska väl läsa lite i min bok sen också haha ännu en sak som inte tillhör vardagen men den är ju så bra !
Hårddisken är inkopplad och det kommer bild inlägg imorgon ! /Louise

Idag

Idag är det måndag och skolan som vanligt, sen är det hem plugga lite kanske. Sen ska jag och mamma till Bordrocks och kolla på en kingsland jacka ! Ska göra stallet och borsta Harry också.
/Louise

Är här igen

Har vart dåligt med bloggande idag men har inte haft tid och ork till det. Va ju hos Julia igår och idag och haft det bra och vart onyttig sådär ! Hoppa Saga och red Spirit igår och red Spirit idag när vi red ut. Blir ju bara ännu mer sugen på storhäst nu när jag ridit Spirit ! Men vi får väl se hur det blir med det har ju Harry nu ;) Kommer förmodligen lite filmer från helgen under veckan ska även lägga upp filmen när Lina hoppar Spiken och ev när jag hoppar honom. Hade tänkt göra det nu men glömde kameran hos Julia för jag är så duktig ! Så fick fota Lina med mammas kamera förut när hon träna. Men vi hörs ! /Louise

Felice och Eo

/Louise

Hay Bar

Vad tycker ni om Hay Bar för grisiga hästar ? Tycker själv det är en smidig och enkel lösning inte alldelles för dyrt heller 899 kr hos hööks dock inte på hooks.se . /Louise

Lördag!

Äntligen lördag! Snar kommer Elsa hit och fixar så att blogg.se fungerar igen. skönt! Så slipper aööt bli ihoptryckt osv. Har ganska precis kommit hem från stallet. Red med Lina i grusgropen. Jobbade Eo ordentligt i skritten , så att hon fick jobba med hela kroppen , från bakbena och hela ryggen och slutligen nacken. Gick bra i skritten. Sen skulle vi trava i grusgropen. Hon åkte väldigt gärna ut med vänster bogen , men fick in den riktigt bra i slutet. Hon jobbade på fint under sig. Klättrade även lite efter det , och sen red vi hem. Nu ska jag duscha och städa mitt rum , för ikväll ska Minna och Elsa sova här. Först ska vi till stan. Hoppa på att faktiskt få med mig något hem , har ett presentkort på miticity. Det ända jag vet att jag behöver är jeans men dom ska jag önska mig i julklapp så ;) Nej nu ska jag hoppa in i duschen för snart kommer Elsa och Minna. Ha det bra!
/ Felice

Hur man tar motgångar

Som sagt hur tar du motgångar på tävling,träning osv ? Många i alla fall ungdomar tar det riktigt dåligt blir arga tar ut det på hästen, människor runt omkring dem och bryter ihop helt totalt. Så var jag också men helt från ingenstans försvann det. I Åkerbo i terrängen Harr vägrade hoppa ett hinder hade inte spelat nån roll vad jag gjort han hade inte hoppat. Han stannade gång på gång tills vi blev uteslutna. Red över gärdet till där mamma stog och sa "det gick ju inte så bra" och skratta lite. Sen dess har jag klarat att ta det här med motgångar, har dock inte klarat det lika bra hemma när han vart som värst och jag gång på gång fått tårar i ögonen blivit ledsen och inget har funkat. Men det är kanske inte så jätte konstigt. Jag ska säga en sak det är så himla skönt att kunna tävla göra bort sig totalt och inte behöva bryta ihop för det, hade seriöst haft ett hemskt år om jag efter varje misslyckad tävling.
Det var det här lilla hindret som Harry inte skulle hoppa bara för att det var en grav under, tur att det har ändrats med tiden ! /Louise

-

Nu är jag hos Julia och ja har inte så mycket att säga ;) Gjorde stallet imorse och jaja ovärt inlägg men kommer förmodligen film när jag hoppar saga idag eller imorgon !
Ful bild på min fula häst ! /Louise

Felice och Lillen

Blev tyvärr ganska dåliga bilder pga av ljuset och sen blogg.se som tar ner kvaliten också jaja. Bilderna på Felice och Eo kommer i ett tidsinställt imorgon ! /Louise

jag och eo utvecklas

haha kom ihåg idag när jag skulle "tränsa" Eo första gången jag var med Felice slutade med att Felice tränsa för Eo tog upp huvudet så jag inte nådde och vi hade inte lust att stå där i typ hundra år ;) Så jag och Eo har ju utvecklats jätte fint för idag kunde jag ju tränsa och sist också ! Passet idag gick faktiskt riktigt bra red i grusgropen och började med att jobba gallopen där då hon var väldigt hård i handen och slappna inte av. Jag rider bättre i gallop och tycker dom flesta hästar är lättare att mjukgöra då. Gjorde i alla fall volter, använde lilla stocken och gjorde även lite byten över den för att hon skulle bli mjuk. När hon lossnade där travade jag och hon var riktigt fin och framför allt STADIG ! Vilket jag tycker är väldigt för då är dom så mycket mer avslappnade också. Efter lite övergångar osv så tog jag och klättra lite i backarna. Sen fick hon en skritt paus och avslutade med att trava av henne i låg form. Sen red vi hemåt igen. Opps det här inlägget blev ganska långt men saknar ju att skriva om passen nu när jag inte rider ordentligt !
Känner ni igen dom ? Nästan ett årsen nu, vad tiden går fort ! /Louise

tjoho

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till skolan roligt eller kanske inte så jätte hade häldre legat under mitt varma täcke hela dagen ! Tog ut hästarna förut och Harry gjorde några väldigt fina bock språng kommer nog få hålla i mig när han sätts igång, kanske får ni film på det också haha.
Idag rider jag Eo också om ni vill kan ni få lite öronbilder kanske ;) /Louise

bilder från idag

Lite random fula bilder från idag. Imorgon får elsa hjälpa mig med blogg.se så det går att blogga normalt.. / felice

Måste plugga

Så hinner inte skriva nåt längre blogginlägg men har ett längre åsikts/tanke inlägg som kommer imorgon då kommer även hoppbilderna om blogg.se samarbetar. /Louise

plugg

Pluggar nu inte så väldigt roligt men vad har jag för val, SO prov imorgon som förra fredagen kan ju skryta lite och säga att jag fick B på det provet . Känns dock inte som om det kommer gå så bra imorgon haha. Men nu ska jag ta en paus och gå ut och fixa stallet och ta in hästarna. Vi hörs senare, ska försöka göra några tidsinställda till imorgon. Om det är något speciellt ni vill läsa kommentera det. /Louise

Halloj

Hallå alla! Elsa ska hjälpa mig med blogg.se , så slipper alla inläggen bli ihoptryckta. Nu ska jag iväg och rida för hanna. Eller om hon rider Eo och trimmar igenom henne. Vet inte riktigt ;) Sen blir det hem och plugga och fixa med filmer så det kommer komma på bloggen :) Har haft en otroligt bra dag i skolan idag. På sista lektionen som är No- inrikting så bakade vi paj!
haha. Tänkt skriva ett inlägg som jag gått och tänkt på nästan hela dagen. Men det får bli när jag kommer hem igen. / felice

Scapa Schabrak Winter 2012

Vill hissa scapas vinter schabrak idag så snygga !
Extra stor hiss till det bruna gillar den gamla runda logga, dom kostar ca 750 och dom andra något mindra ca 550 kr. Stor hiss till scapa helt enkelt ! /Louise

igår

Går dagens ridpass blev i grusgropen med två över taggade ponnysar mörkt var det dessutrom haha ! Men vi lever allihopa. Idag ska jag plugga hela eftermiddagen visst låter det kul ?! Men imorgon då blir det seriös ridning för då rider jag Eo vi får se vad vi hittar på. Ladda ju inte upp bilderna igår för det tog typ hundra tusen år blogg.se har damp...
Söt ponny skrutt ! /Louise

Vad skulle jag göra utan min lilla tränare?

Jag är så otroligt tacksam över att jag har Hanna. Hon hjälper mig så otoligt mycket. Hon kan mig och min ridning ut och innantill nu. Hon kan säga till innan det blir fel, hon märker när jag tycker något känns obehagligt , och hjälper mig innan det blir ett problem. Hon har lärt mig allt jag kan om dressyr. Hon har fått mig komma närmare Eo, och vi tränar på ett sätt som både jag och Eo tycker är otroligt roligt. Vilket jag tror är viktigt! Hon har hjälpt mig så otroligt med Eo - och just nu pratar jag bara om dressyren.
Att hon dessutom hjälper mig med hoppningen, vilket alltid går bra när vi hoppar för henne är helt otroligt.
För att göra henne ännu bättre kan jag ju berätta att jag ridit båda hennes hästar som hon har hemma.
Att jag dessutom får hoppa hennes hopphäst och att hon tränar oss, kör honom , borstar , sadlar , tränsar och fixar allt i stallet så jag bara kan sitta upp och rida gör henne inte mindre dålig. Helt sjukt. Hon är väl ändå bäst? Plus att hon hjälper oss med allt vi undrar över. Hjälper oss med massör + övningar för att bygga muskler för just Eo, räknar foderstat , klipper , rycker man , fixar utrustning vi kan köpa osv. Vet inte vad jag skulle göra utan henne. Hon är som en storasyster. Som en mentor i ridningen.
Hon är verkligen bäst! http://hannashastservice.se/ / http://blogg.hannashastservice.se/#home / felice

God morgon mina vänner !

Ska strax ta ut hästarna men tänkte slänga in ett inlägg här först ! Igår va jag ju med Felice när hon hoppa Eo & Lillen, man blev ju inte lite sugen på att hoppa bara nejdå ;) Men i vilket fall som helst kommer det bilder förhoppningsvis i kväll. Rider en sväng med Millan med Felie idag också bara ett lungt pass så Eo får sträcka på bennen efter igår. Hade väl inte så mycket mer att säga ska ta ut hästarna nu, ni får ha en bra dag allihopa ! /Louise

Lillen

En spontan bild på Lillen ;) haha
/ felice

Tillbaka IGEN

Min dator fungerar! Vet dock inte om det är datorn eller om det är blogg.se som inte fungerar.. Går inte att lägga in bilder , göra texten kursiv osv. Så ja.. Men skriva kan jag ju iallafall. Just nu sitter jag och har otroligt ont i min arm. Har tagit spruta idag. Jag är inte den som är spruträdd. Men just när tanten körde in sprutan i armen så kändes det som om jag skulle svimma. Herre.. Efteråt mådde jag illa. Men är bättre nu ;) Ska snart iväg och träna för Johanna på bergsgården. Roligt att prova en ny tränare. Ska dit med båda fyrbenta filurerna. Och Louise ska med och ta kort , så bilder lär ju komma :) Tänkt att när jag ändå är igång så kan jag dra mina planer inför helgen. Fredag: Iväg på röntgen, rida och sen iväg till Olle och ha deppkväll. Haha :) Lördag: Rida på förmiddagen , sen kommer minna och sover hos mig, och vi ska också till stan med goa tjejerna! Söndag: Rider och ska sen in till stan och träffa en kompis. Allt detta om min mamma tilllåter mig. Men har ju varit duktig och planerat iallafall. ¨ Det känns väldigt jobbigt att bara skriva på, men är blogg.se's fel. / felice

Rosa kavaj

Vad tycker ni ? Hissar den faktiskt riktigt snygg och ut stickande men chansen finns ju att man tröttnar på den. Men kanske nåt man hade köpt om man tävlat hoppning ! /Louise

Just nu

Kollar på Williams lista på svt play, haha ! /Louise

Vilken ?

Har lite besluts ångest faktiskt vilken jag vill ha men vi får väl se ;) /Louise Åhh nu funkar inte den andra bilden heller men det är i alla fall en kingsland venus jacka !

varför

Ibland undrar jag varför jag bloggar. När man bara får veta allt negativa som folk påpekar. Väldigt sällan folk ger positiva kommentarer utan det är mer att folk kommeterar när dom stör sig på något. Det är internet allt är så mycket mer positiv i verkligheten för dom som kommer fram och säger nåt på tävling tex är positiva. Dom flesta går inte och säger face to face något negativt om något men när man sitter bakom en data skärm går det bra. Kan väl erkänna att jag någon gång har skrivit negativt om någon men det har inte vart helt från ingenstans utan haft sina anledningar inte för att det egentligen är mer okej men ändå. Det är ju så sjukt tråkigt att alla ska få så mycket skit för ingenting om man kollar dom stora bloggarna, dom kan inte göra ett ända inlägg utan negativa kommentarer från SÅÅ duktiga människor som gör upp en historia om varför hästen gör som den gör, varför hästen vägrade, varför den rev osv osv. Dom vänder det oftast så att hästen har ont men herregud bara för att ni tror att hästar inte är elaka. Jag vet inte men av egna erfarenheter kan dom va det eller så har många av mina hästar haft ont utan att ha visat det vid kontroller eller från dag till dag. Verkar inte det lite konstigt? Jo det tycker jag men vad vet jag...
Här är min ponny Harry han har nog ont över allt för han går inte altid rakt fram och gör som jag säger, låter ju logiskt. Egentligen bryr jag mig inte riktigt men ändå kan jag inte låta bli att tycka det är riktigt tråkigt att folk är så "duktiga" i alla fall i det där kommentars fältet. /Louise

lite surt

Har inte fått en bra start på dagen och är lite smått irriterad nu. Ett inlägg mer om det kommer under dagen det inlägget är lika mycket kaos som alla andra inlägg just nu dels för blogg.se och dels för att jag mest bara skrev av mig läs det om ni vill eller bara strunta i det. Ska väl utan till ponny pluttarna nu och ge dom mat men vi hörs ! /Louise

igår och idag

Har vart bra igår krattade jag och Lina löv sen sov vi i teners Emil och David var där på kvällen och vi var ju så väldigt nyttiga haha opps vi hade det i alla fall trevligt och det är väl det viktigaste ?! ;) Idag har jag och Lina hoppat Spiken först hjälpte jag henne när hon hoppa sen undrade hon om jag ville hoppa så det gjorde jag ! Film kommer nån dag. Imorgon är det skolan som vanligt har NO checkpoint får väl se hur det går är sämst på NO... Inga fler planer än så faktikst joggar väl är lite tjockis efter helgen känner jag ;) /Louise Blogg.se har fortfartande damp och allt blir en hel text utan indelningar även fast man gör det åhh kan det aldrig bara funka !

Tjena

Nu har vi vaknat till livoch ätit frukost och fixat lite jag och Lina vi ska väl snart dra till Lina och hon ska rida, skriver mer om igår och idag sen :)
En från i fredags. /Louise

BLOPPIS DEL 2 !

Dom sista schockemöhle schabraken är inte tvättade men gör såklart det innan dom skickas/hämtas ! :) Finns bilder när allt är på (förutom ett svart schabrak som inte är använt från förra inlägget och ev inte på det beiga här) så skickar gärna det också då vjag tycker schabrak iaf ser sjukt fula ut när dom inte sitter på hästen ;) /Louise

BLOPPIS DEL 1 !

Okej nu har blogg.se damp så varje bild är som en länk när man skriver inlägget vilket innebär att det skulle ta hundra år eller nåt och skriva en text under varje bild då jag skulle behöva förhansdgranska varje gång men mejla [email protected] om ni är intresserade av nåt eller har frågor eller kommentera här. Kör med bud denna gång inga skam bud tack ! Kommer mer schabrak senare :) /Louise

Godmorgon fina ni!

Hoppas ni får en bra lördag, det ska jag ha iallafall.
Ska först iväg att rida nu på morgonen. Ska rida ut men jobba henne ordentlig. Flytta bakben och hålla koll på den där vänsterbogen i båda varven! Sen ska jag smörja lite eftersom vi faktiskt ta iväg och hoppa på klubbhoppning imorgon , så man ser lite snygg ut!
Har inte ens tänkt på vad vi ska ha på oss... Funderar på om man ska vara lite extra fin och ta ett tävlingsschabrak, dom kommer ju inte till användning ändå för tillfället...

Efter stallet så ska jag fira min systersfödelsedag. Hon fyller år imorgon , men eftersom vi båda ska iväg och hoppa då så bestämde vi att vi firats henne med släkten och så idag.

På kvällen åker jag förmodligen till Olle en stund. Behöver verkligen prata med honom.

Och sen sover kanske minna hos mig på kvällen :) får se om det blir så. Om det är okej för pappa och sånt , och om hon är sugen på att gå upp tidigt när jag ska iväg och tävla ;)

Där har ni min lördagsplan. Bäst jag sätter igång så jag hinner med allt ;) ha det bra!

/ felice


BLOPPIS !

SKA FÖRSÖKA FÅ UT MASSA HÄST PRYLAR SOM SKA SÄLJAS IMORGON SÅ HÅLL KOLL ! /LOUISE

Det som inte tar död på oss gör oss starkare...

Som vissa vet har Harry en hovböld, rikrigt surt nu när allt gick så bra men thats life lixom. Inget vi kan göra nåt åt nu för sent, hovbölden är förmodligen pga av den jätte steniga vägen till ridhuset i Karlskoga med stora stenar blir arg och ledsen att det är pga av det tänk om jag inte åkte dit då hade det nog inte blivit såhär men somsagt nu är det gjort och det går inte att ändra. Harry ska inte ridas på ca 2 veckor nu. Hoppas inte att allt är borta men nånstans inom mig tror jag att det kommer va det, det där lilla extra den där vilja att vilja jobba att inte bråka utan försöka tror den kommer va bortblåst men vem vet. Saknar ridningen nåt enormt även fast det var bara lite mindre än en vecka sen jag red, tänker inte låna nåns häst och rida utan kanske bara rida nån gång under dom här veckorna. Hade faktiskt tänkt prata med en granne om jag fick rida hennes storhäst men ändra mig. Ska försöka va lite mer med vänner nu och såklart borsta och pyssla med Harry ! Ingen film blev det här ja då ikonerna inte kommer upp så jag kan lägga in den. Men till våren då ska ni få se på fin ponny lovar vi ska komma tillbaka starkare än någonsin och låtsas som om vi alltid vart på toppen <3 /Louise

bloggtävling ?

Är sugen på en bloggtävling varken statisken eller uppdateringen är på topp och en bloggtävling kanske skulle kunna ändra på det ? Ska prata med Felice nån dag och höra vad hon tycker också. Men vad vill ni ha för blogg tävling ? Ge förslag så kanske vi ordnar det ! Bilder från arkivet det funkar ju inte att ladda upp nya -_- /Louise

Trasig dator

Har inte bloggat på väldigt länge nu, min ursäkt är att min dator inte har funkat. Igår fick jag iallafall igång den , men det funka inte med internet. Men ska kolla mer på det sen.
Har väl inte haft så jätte mycket att skriva om heller. Eo har fått massage och då har jag gått med henne.
I tisdags så var jag med Olle och elsa efter skolan och på onsdag så gick jag med Eo.
Igår red jag med Therese. Herre vad fin eo var! Verkligen helt perfekt , duktig häst! 👌
Idag ska jag träna dressyr och sen ska jag nog till Olle och se på film! Låter som en bra fredag tycker jag :)

Ska börja blogga bra igen direkt jag får liv i min dator. Då kommer filmer! På söndag ska jag hoppa både Eo och Lillen på klubbhoppning också , så då blir det film från det :)
/ felice


God morgon

typ två timmar efter jag gått upp ;) Har inget vettigt att skriva egentligen ska ha SO prov idag och det kommer inte gå bra inget haf fasnat i skallen på mig ! Ska seriöst inte göra nåt idag jo diska kul och borstar väl lite på Harry sen taggar vi att kratta löv hela helgen men som sagt vad gör man inte för pengar behöver verkligen en ny mobil min har damp ! Haha hade tänkt slänga upp en bild på mig själv nu men insåg hur ful jag var, ska väl fixa mig nu så jag inte skrämmer ihjäl folk i skolan eller nåt. /Louise

blogg.se

Har seriöst damp inget funkar... /Louise

Hiss eller Diss ?

Hiss från min sida tror jag ;) /Louise

Felice och Harry

/Louise

Pluggar

Pluggar so nu och lyssnar på musik. Hamnade här ändå och slängde in ett inlägg vet inte om jag ska vara glad eller tycka allt är hemskt nu men får försöka va positiv ! Vill ha helg avlider i skolan seriöst det suger... Helgen består av att kratta löv visst låter det kul men pengar vill man ha, sen blir det skola igen tråkigt känner att jag behöver mitt lov mer nu än vad jag behövde det när det var. Vill rida också men ändå inte vet inte vad jaja nu fick ni ett allmänt rörigt och onödigt inlägg. /Louise

La:p1

Som sagt inte så bra men har faktiskt insett hur mycket vi har gått framåt sen våran hemska tid sen i påskas näst intill, såg en tränings filn från nån månad sen han gick som jag vet inte vad. Jessica hoppade upp och även då gick han inte så bra som han gör nu, min fina ponny kommer alltid älska honom för han är så underbar <3
Och vi ska visa alla att vi kan, vi behöver bara tid...
/Louise

Film

Har ingen musik så klicka igång musiken under i fall ni vill ha musik ;)
/Louise

Linus och Bellman

Väljer att göra liter video och bild inlägg nu då jag inte vill försvinna helt under denna period men här har ni Linus och Bellmans fina utveckling vissa har jämfört honom och Nellie men jag låter bli men kan ju hålla med om att det ser mycket trevligare ut när Linus rider. Vilket jag inte trodde när jag såg första filmen precis när den lagts ut.
Då:
Nu:
Imponerad !
/Louise

-

Kommer nog inte blogga på ett tag bara så ni vet går inte så bra just nu och kommer inte ha nåt att blogga om men kommer tillbaka snart igen hoppas jag, kanske kommer slänga in lite bildinlägg men ingen text.
Fina ponny <3
/Louise
 

Sämsta tisdag

Dagen har vart sämst, skriver inte mer kommer bara bli dåligt men vi hörs.
/Louise

Den kom tydligen upp ändå

Skulle ladda upp första tävlings filmen i morse men det funkade inte men nu hade den tydligen kommit upp ändå, det här är LA:1 skriver det då  all video info försvann men den kom upp i alla fall !
/Louise

Måndag

Nu börjar denna måndag lida mot sitt slut haha va dramatiskt det lät ;) Dagen har var helt okej rullade på bra i skolan osv, red Spiken och det gick ganska bra lite dumheter men fick ordning på det och det var inga problem. Imorgon slutar jag efter utvecklings samtalet kl 13.30 skönt ! Håller på att ladda upp första tävlings filmen nu men det går i -10000 km i timmen typ får se om jag avbryter och tar det imorgon istället, filmen från Jessica träningen är också redigerad så den kommer också :) /Louise

Bild från film

Om någon är väldigt sugen på film så kan den väl slänga in en kommentar så fixar jag det, annars så får ni nöja er med bilder. 
 
Förlåt för att jag inte har bloggat. Men hela min kväll igå¨r gick åt att skriva en svenska uppsats som skulle vara klar idag. Satt uppe sent på natten och skrev på den , även halva min spanska lektion på morgonen gick åt att skriva. När jag väl lämnade in den fick jag höra att den var alldeles för lång. Men hoppas på att läraren gillar innehållet iallafall.
Idag har Eo skrittats och imorgon ska hon få massage. Jag åker inte ens ut till stallet utan jag har fixat med mat osv idag , och mamma går en stund med henne och mockar imorgon. Så jag själv ska umgås med favoriterna bland de barnsliga , haha. :) 
 
Nu blir det att skämma bort sig själv med hemma spa! Det förtjänar jag efter en grinig måndag för min del. Hm..
 
/ felice
 
 

Ibland undrar man

Ibland undrar man varför man gör saker.
Varför sitter jag och lägger flera timmar i veckan på en blogg? Och ännu mera timmar i ett stall. Och varför åker jag in till stan när jag ändå inget köper. Varför umgås jag med människor jag vet att jag ändå inte kommer ha kvar i framtiden istället för att lägga energi på dom som verkligen uppskattar det. Världen är konstig ibland.
/ felice


Skolan idag

Solan idag då inte så kul precis men vi kommer få tårta :D Blev just på lite bättre humör då jag kom på att vi har halvdag imorgon och på onsdag pga utvecklings samtal så ska kolla när jag har utvecklings samtal också känns som en smart idee. Harry vilar idag var ute och borsta och myste med honom nu på morgonen kan ändå inte sova typ. Sen rider jag Spiken för Lina slutar sent.
Men vi hörs om jag överlever skolan vill säga ;)
/Louise

Resultat

 
Bilder från film dålig kvalite vet men ni får dom så länge innan filmerna kommer .
 
LA:1 Han kändes inte helt framme och tappa lite energi men ändå helt okej fast ingen wow känsla slutade på 67 % vilket var väldigt bra då domare var hård isin bedömning.
 
LA:P1 Kändes mer framme men blev seg i gallop delen lite trött faktiskt tror jag också han kämpade och vi kom runt med inga stora missar slutade på 59 % och är ganska nöjd nu vet jag vart jag ligger och kan fortsätta utveckla det och trimma på små saker. 
Nästa helg är det Åmål och då ska jag rida LA:P1 på över 62 % har jag bestämt ska kämpa för det men som det alltid är i dressyr så är det en bedömnings sport alla domare är olika och den som var idag var ganska hård, det var våran första LA:P1 så 59 % är bara början nu ska vi höja oss mer  !
/Louise

Duktig ponny

Harry skötte sig bra idag det kunde ha gått bättre men det var bra !
Skriver mer sen ska fixa stallet nu.
/Louise

Gissa vem som lastade sin häst själv idag!?

Haha att Eo inte gick på transporten när vi köpte henne. Att vi stod där med longerlina och hon vägrade gå på. Det är helt sjukt.
Idag traskade hon på helt själv , duktig som hon är. Och jag stängde luckan och gick sedan in till henne och där stod hon nöjd och söt. Duktig ponny :)

Så nu rullar vi mot ridhuset för att hoppa lite.
/ felice


Felice och Harry

Skulle nog inte få priset för bästa fotograf denna dag men ville ju kolla lite också så där av halv dåliga bilder.
/Louise

Hööks shopping på g

Nu ska jag åka till hööks och köpa nytt rida ut schabrak. 
detta fast i svart blir det. Jag måste ha ett schabrak som man kan slita på hur mycket som hellst. Hade ett innan , också svart från hööks. Men idag när jag köper nytt så är det nog dags att pensionera det. Det är ganska trasigt och har gjort sitt i livet. Haha kommer nog ha kvar det ändå bara för att ;) 
 
När vi ändå är inne på hööks och schabrak så kan jag ju berätta vad som står på top 3 önskelista för mig iår.
Ett brunt HV POLO schabrak! Finns här för 599:-
 
 
Glöm inte att det är 15% på alla sadlar och träns på hööks fram till 11 november! 
 
/ felice

Dagen

Dagen har vart lite upp och ner haha dagens ridpass med Lina blev ganska långt osv orkar inte ta det. Red i alla fall Harry också han var jätte fin men mitten av passet blev kaos och jag åkte av två gånger ;) hatar att rida utan stövlar men vill inte slita på mina dressyr stövlar och dom andra är på lagning !
Vi är taggade till tusen imorgon och jag ska rida ordentligt !
Laddar upp resten av bilderna på Felice och Harry också så kommer dom imorgon :)
/Louise
 

Ensam

Känner mig rätt ensam där jag sitter i min säng nu. Jag håller på att ladda ner en film som jag ska se men är typ 20 minuter kvar så har suttit här och kikat bloggar och blivit jätte grinig över att folk inte uppdaterat , men sen kom jag på att jag var dålig på det själv. Haha. 
Känner mig gött dissad på sms också.. vad gör alla en lördags kväll lixom.. Minna om du ser det här! Haha :D 
Nej men ni får väl gärna höra av er på facebook om någon känner sig lika uttråkad som jag..
felice thuresson heter jag där ;) 
 
Imorgon så ska både Eo och Lillen hoppas. Och jag ska till hööks och ska också fota Elsa. Så blir full rulle hela dagen. Härligt det är så jag vill ha det. Också kommer Olle hem imorgon också. Så som jag saknat honom. Har ju haft honom till och från på telefon och sms under veckan, men ändå inte samma sak. 
Ska också skriva klart min svenska uppgift som skulle varit inlämnad innan lovet. hihi busigt. Sen tänkte man att man hade hela lovet på sig , också POFF var lovet borta.
 
När jag ändå är igång och spontan skriver så kan jag ju passa på att säga grattis till Anna idag. Som fyller 40 , grattis till henne. Hon är verkligen bra hon , jag får aldrig gå från Elsa utan reflexer på kvällen! Förlåt för alla reflexer ni blivit av med genom åren dock.. Ehh ja. Grattis! ♥
 
/ felice

Blond

Sovmorgon ♥
 
Funderar på om jag ska rida i paddocken idag , flytta lite bakben och få Eo trampa lite under sig. Men det känns jobbigt att göra det utan Hanna. Ifall något skulle bli fel. Får kanske bli att rida ut i skogen och öva tempoväxlingar. Kanske rida trossnäs rundan så hon får jobba ordentligt? 
Hon ska vara svettig när hon är klar. Häst*vel så som hon bettede sig igår, eller hela veckan faktiskt. Så idag ska hon få straff för det = hårdjobb! 
 
Hahaha jag saknar mitt blonda hår jätte mycket , men det kan jag inte säga till mamma. Shit vad vi slet med att få det som jag ville. Haha men jag funderar på guldbrunt nu. Känns lite tråkigt med mörkmörkbrunt. Kan det bli hästigare ? haha
 
 
 
blond och jättesnygg. ELLER? hahaha :) 
två nöjda tjejer som går ut från banan på kilsmeeting dag 2 efter att ha dubbelnollat LCn dagen efter att blivit uteslutna i LC. Stoiga Peo <3 
 
/ felice
 

Minnen - snabbinlägg

 
Känns lite som om jag tappat känslan från i sommras. Känslan av att Eo gjorde allt för mig. Även om hon kunde stanna så var hon aldrig elak. Min bästa vän. 
Ska hitta känslan igen <3
 
/ felice

Dålig uppdatering

Men har lite varierande till gång till internet nu då vårat nya skulle ha funkat i början av veckan men såklart gör det inte det. Men i alla fall red Spiken förut och ska göra det imorgon också och förmodligen på måndag också, roligt !
Sjukt snygg bild på oss eller vad säger ni ? haha fy va fult.
/Louise

gott folk

Har haft en bra kväll. Har pratat i telefon med Minna i nästan 2 timmar. Varit ute och gått med Elsa och också pratat med Olle i telefon. Saknar honom jätte mycket, han kunde inte prata så jätte länge för han skulle leka rodeo med sin kusin och sin lillasyster haha. Pratade typ 15 min eller något. Nog för att få mig på bra humör. 
Finns ju dock folk som får en på mindre bra humör - men det finns väl folk för allt.
 
Bloggen är lite trist från min sida nu. Men det kommer komma nya bilder snart. På söndag ska jag be mamma filma när jag hoppar Eo och Lillen. Också ska jag nog fota Elsa och Pia. 
Imorgon så blir det en lugn lördag. Ska ta sovmorgon , sen städa kaninburen och mitt rum. Sen ut i stallet och ta god tid på mig där. Fixa och rida. 
visst ser hon lite större ut än d-ponny ibland? Med tanka på att ryttaren är 170+ så tycker jag hon bär upp mig ganska bra. Finis ponny.
 
/ felice

Ridit liiiten häst

Jag red ju Harry idag. Söt ponny Louise har! Jag skriver mer sen. Sitter just nu på bussen till Kristinehamn , kommer åka vilse.. Haha
Jag hör av mig sen! :)
/ felice


Haha jobbiga eo och duktiga Harry och Felice !

Red ju Eo förut och åhh vad jobbig hon var hoppade fram och små stegra men när hon insåg att jag bestämmde gick hon bra eller ganska i alla fall får ju tänka på att det typ är fjärde ? gången jag rider henne känns som mer faktiskt. Harry skötte sig och Felice med. Hoppningen gick också bra men började väldigt tråkigt helt och hållet otur och det kunde lika gärna ha hänt när jag ridit men det gick bra och vi fortsatte Felice får själv välja om hon vill skriva mer om det eller inte och om passet tyckte i alla fall det gick bra. Dock red Felice SÅÅ myckett bättre när jag filma kanske så man ska göra ;)
En från idag kommer fler + ev film :)
/Louise
 
 

Söndagsplaner

Då har jag varit och sett Felice 14 år hoppa två klasser på Lillen. Jättefin i värmningen med vägledning av Hanna Lundberg.
Inne på banan såg han spöken överallt och krångla och vägra och hittade på diverse hyss som bara han kan. Men Felice red med ett tålamod och en beslutsamhet som är få förunnat trots det. Och tro mej höjden är inga problem för den hästen, han kan hoppa hur högt som helst;-).
Hindren höjs och dom startar igen och seglar över vartenda hinder så elegant och vackert så man tror inte sina ögon!! Då pallar inte jag mer utan börjar grina.... Vilket ekipage! Vad månde bliva...?!
 
 
en väldigt charmig bild ↑ haha! 
 
På söndag blir det hoppning med Lillen igen. Det blir bara bättre och bättre med honom. Jag är verkligen glad över att ha chansen att rida honom. Just nu så jobbar vi mycket på att få fram honom ordentligt utan att han tar tag i bettet och springer , vilket leder till att han kommer för nära och river. Vi jobbar på och jag tycker att det ger resultat från träning till träning! 
 
Lille Peo ska också få följa med och hoppa. Mest hoppa utan krav, bara ett. Bjudning. 
Ska väl mest rulla över lite hinder på lägre höjder , hoppas på att i slutet hoppa bana på 1m , men får se hur hon känns :)
 
/ felice

Säger väl också god natt nu

Min klocka ringer inte riktigt lika tidigt som Felice gör får se när det blir ;) Hade i alla fall tänkt plocka fram lite hinder innan vi rider ut. Felice ska hoppa lite med Harry efter bara för att han ska få ha lite kul och då får hon ju träna lite extra för vem vet det kanske behövs i framtiden den ni, själv hoppar jag inte eo imorgon då Felice redan har hoppat och ska hoppa  denna vecka+ att eo har vart lite  jobbig men det ska hon få för jag ska allt va jobbig tillbaka ! Kan även säga att träningen idag gick helt okej han har vart finare men gick ändå bra. Känns bra inför helgen och jag ska inte förstöra allt som jag har gjort hela året är slut med det nu...
 
/Louise
 

Godnatt

Godnatt bloggen. 
Har haft en bra dag. Då jag inte gjort något alls typ. Hahaha.. Vaknade hos Minna, och eftersom mamma läser bloggen så tänker jag inte skriva när, men lite för sent haha ;) 
Hade i alla fall en super kväll igår! 
 
Åkte till stallet där jag bytte vatten , mocka , fixa mat , smörjde borstade och promenixade med Eo. Haha det heter ju inte promenixa , bara något vi i klassen säger. Förlåt rätt ska vara rätt. Ute och gick med Eo. 
Hon var faktiskt duktig och lyssnade på mig. Så respekten är på god väg :) 
 
Sen hem , och städa lite , ut till kaninerna äta och sen hamnade jag här. Ska väl städa klart det sista sen sova. Imorgon står alarmaet på 07.30. Ska då upp och städa kaninburen om jag orkar, annars gör jag det på lördag när jag är ledig. Sen ska jag till stallet och rida med Louise. Jag ska rida Harry så det blir ju spännande ;) haha. Känns bra att Louise ska rida Eo också. Själv orkar jag inte med henne för tillfället. 
Jo då men ska bli bra eftersom Louise är duktigare än jag så kanske Eo får sig en liten tankeställare. Dock gillar hon ju inte att Louise har så korta ben ;) 
 
Efter att jag ridit och fixat i stallet så ska jag sanbbt hem och dusch och sen mot stan och ut och åka tåg! Ska bli roligt att komma till en ny liten mysig stad ;) 
 
 
/ felice

Mobilbilder

Lite bilder från nu i stallet och från igår :)
/felice


Ge mig !

/Louise

-

God morgon alla läsare eller jag har vart uppe ett tag tog ut hästarna imorse och smart som jag är så hade jag glömt ställa om en av klockorna så gick upp en timme tidigare ;)
Har ätit frukost och druckit yogurt oboy ingen höjdarre men vi hade ingen mjölk och jag vill ha oboy, haha.
 
Ska snart ut och skritta en tur med Harry bara mysa i skogen <3
Ännu ett inlägg utan nya bilder men i kväll/imorgon kommer det film och ev bilder och imorgon byter ju jag och Felice häst också så räkna med film och massa bilder då !
/Louise