Old but gold

 
eftersom jag inte haft eo så länge så finns det inte så mycket "old" bilder. Men här är några från desember och januari :)

.

Vet inte vad jag ska säga om kvällen idag men kan ju börja med att berätta vad som hände innan va med Zanne och fota henne och Rasken, sen hem. Vidare mot bordrocks med Lina sen fota jag Lina och Spiken.
Red Harry när jag kom hem och det gick inte bra han var fin men krångling han hade bestämt sig för att inte göra vad jag sa för idag red jag rätt och han strunta i mig. Så inte så jätte lyckat men ändå helt okej ibland.
Sen vet jag inte vad jag ska säga om resten har kanske precis gjort ett stort misstag eller inte, vet inte nu. Hur allt kommer bli. Hur det blir med bloggningen och även bloggen i framtiden så räkna inte med bloggning från mig för vet somsagt inte hur det blir.
Inga bilder och ännu ett tråkigt inlägg men känns inte värt att bry sig just nu ni får ta det för vad det är.
/Louise

Panik

Vet inte riktigt vad som precis hände. Usch det känns som att jag inte kan andas och jag vill bara gråta. Stress? Ingen aning.. 
 

Jag glömde filmkameran hos Elsa så filmerna kommer imorgon men kan ju bjuda på resultat och bilder idag. Började med att hoppa Lillen. Båda klasserna efter varandra. På framridningen och framhoppningen så kändes han jätte fin. 
Väl inne i ridhuset så var det ganska läskigt tyckte Lillen. Hehe.. Inne på banan var det också läskigt med en läktare! Vi blev uteslutna i första klassen , men fick hoppa klart banan. Efter att ha hoppat några språng så flöt han på bra. Sen så hoppade vi nästa klass direkt efter. Och den 0ade vi. Visst att vi kom konstigt här och där men runt kom vi och felfria var vi :) 
Snälla Kicki har tagit bilden och Hanna var med som hästskötare och chafför. Hon är allt bra hon <3
 
Sen var det Peos tur. 
Jag var ju ganska sliten när jag red fram efter att ha ridit Lillen om vi säger så. Haha. Eo var rätt så seg ute och hon kändes väääldigt liten. Men väl inne i ridhuset kändes det bättre och hon kom upp till mig bättre.
Hoppade 70 cm som lite värmupp klass. Det gick faktiskt riktigt bra och det slutade med att jag vann med omhoppnings tid på typ 18-19 sekunder. Duktig plutt!
 
Sen var det ju 90 klassen som jag också är jätte nöjd över! Hon var så fin och hade en jätte fin bjudning. Dock blev det ett stopp då jag hoppade av förtidigt , och Eo valde då att inte hoppa alls. Och jag förstår henne! Men är mycket nöjd med 90 rundan också. Synd att det var jag som förstörde den.. Men mycket nöjd!
 
Emilia och Tink var ju också med , jag tycker ni kan läsa hennes resultat här: http://emiliathuresson.blogg.se/
Även stort grattis till alla som det har gått bra för! Bland annat Linnea , Jenny , Wilma och en massa andra trevliga människor som jag pratat med idag! 
 
Och tack till alla goa männsikor som varit runt mig idag! Hur ska jag kunna återgärda det ni gör för mig? <3
/ felice

Hola amigos

Ibland undrar jag verkligen vilka som läser bloggen..

Sitter och laddar över bilder från idag och ser på hunger games. Bilder och film kommer ikväll och imorgon. Resultat också om det är intressant :)

Tänkte mest säga att jag lever.


Dom mindre lyckade bilderna

/Louise

Dagens failbild

Dålig failbild men orkar inte leta efter nån roligare
/Louise

Duktiga hästar!

/ felice


Världens finaste <3

 

Söndag - klubbhoppning

Idag ska både Eo och Lillen hoppas. Eo 70 cm A:0+A:0 & 90 cm har jag inte bestämt ännu, får se hur hon känns imorgon. I 70 cm ska vi bara ha roligt. Det är höjder hon kan kliva över lätt. Så runt ska vi komma. Eftersom det är så lågt så är det mycket mindre ponnys med som kan ta bättre vägar än vi, men det är inte det viktiga. Inte idag. 
 
Lillen ska gå 2 clear rounder , en på 70 & en på 80 cm. Höjderna är inte problemet. Utan jag ska hålla ihop honom mellan hindrerna och rida med sätet. Försöka få honom jobba med bakbena undersig och komma upp till mig så han inte blir som en lång älg. Haha :) Har inga krav på honom. Han har inte varit ute så jätte mycket om jag förstått det rätt. Och jag har inte ridit honom alls mycket. Red ju ut på honom första gången igår. 
 
Vi kommer att vara otroligt snygga alla 3! Lillen ska ha läder skydd och Eo guldpannband! ;-)
 
/ felice
 

Oh my pretty Eowine - 29 september

 
Eo var bäst idag <3
/ felice

Curious 29 September

Red ut med Hanna och Turbo idag. Tycker faktiskt att det gick bra. Det var roligt att rida på de gamla ridvägarna igen. Eo stod ju i stallet bredvid där Hanna har sitt stall. Vattenpölarna var inte så jätte roliga tyckte Lillen , men genom de flesta kom vi ju. Jag tyckte jag höll om honom stadigt på båda sidorna så vek han sig ändå. Haha jaja han skötte sig jätte bra :) 
 
Jag är verkligen glad över att jag får rida Lillen! Och vet ni vad? Än så länge har jag inte ens mockat hans box. Haha jag är för bortskämd. Hanna får sluta vara så snäll , jag får ju dåligt samvete :( 
 
För er som inte förstått hur det är med Lillen så kan jag berätta att han är mitt lilla sido projekt för tillfället. Jag får öva på att hoppa andra hästar . och stor häst ! - och han blir hoppad. Jag vet inte vart det kommer att leda , men just nu rider jag honom bara då och då , och det har bara varit hoppning fram till idag då jag red ut honom första gången. Vi får se hur det blir i framtiden , men när jag blir 18 kommer jag ju behöva en storhäst ;)
 
bild lånad från Hannas blogg: http://dressyrsport.blogg.se
 
/ felice

fyy

Sitter och gör en film har kommit ganska långt och är nöjd va då jo då slutar window movie maker funka och stänger ner sig då var det bara att börja om då...

Film

/Louise

Filmen laddas upp på yt...


Lyckat

Hade tänkt göra massa tidsinställda men har inga bra ideer till nåt just nu men föresten jag ska ju fixa film från förra helgen.
 
/Louise

Glad idag igen

Har verkligen världens bästa häst och tränare !
 
Harry var helt underbar idag, man fick sig ett glatt humör ner jag och Björn kom in på hur han var när jag började träna han studsa fram och när vi gick mellan hindrena lika så. Han var tvungen att hoppa först annars fick han damp på riktigt. Nu skrittar han lungt mellan hindrena och måste inte va först men kan bli lite jobbig ibland om han inte är det men så mycket bättre nu.
 
Han gick som en klocka idag helt underbar, stoppa en gång och det var mitt fel kom dålig väg och inte stadigt men det var ju ett EM hinder också men när jag red rätt hoppa han och fick det att kännas lätt. Han är underbar EM är det största man kan hoppa på ponny och han får ett EM hinder att kännas lätt, han är så bäst och jag är så nöjd med honom idag.
 
Fast utan Björn skulle vi aldrig va där vi är idag han har alltid vart lugn med Harry även dom stunderna han har vart dum, han har sagt till mig på skarpen nån gång när jag blivit arg på Harry för han varit dum. Han har gett mig tips och jag vet att det bara är att ringa honom om det är något man undrar. Kan inte annat än säga att dom tränarna jag har nu är guld värda !
 
/Louise

Rätt ok väder att vara ute och rida i nu!

/felice


Fail

'
just failbilder har jag ganska många av. Haha :) 
 
/ felice

Grym dag/natt

Hade en grymt bra dag med mina tjejer igår. Jag orkar inte berätta men jag kanb ju säga att vi har nog gått upp 3 kg var nu ;) 
Åh jag är fortfarande mätt efter allt godis och annat gott vi ätit. Jag får trösta mig själv med att jag har 2 hästar att motionera + ut och gå ikväll. 
På måndag börjar min träna och äta ordentligt period. Har införskaffat mig ett eget godislöfte , och minskning av kolhydrater varje gång jag äter. Detta är för att få dom musklerna jag vill ha och för att må bra :) 
 
Nu ska jag göra mig iordning för att åka till häst nummer 1 som är Lillen. Jag ska rida ut med Hanna och det sur ut som om regnjackan ska på. 
första gången på Lillensrygg. Jag kände mig väldigt liten.. 
 
/ felice

sur

Jag satt och läste lite skvallerbloggar så såg jag ett inlägg om en som vi kan kalla X i inlägget för att inte göra detta allt för stort. 
Jag "känner" X och jag vet att h*n inte gillar att vara i fokus. H*n har tagit sig väääldigt långt med sin ridning och det har såttt mycket om X på skavllerbloggar som h*n bara försökt att ignonera. Så kommer det någon och ska "tipsa" om h*n för att den som tipsar ska bli länkad. Jag blir så less på det eftersom jag pratat med X och h*n vill inte längre läsa skvaller bloggar. 
X är ingen som skryter om hur duktig h*n är. Även om h*n är otroligt duktig. Och h*n har på ett ärligt sätt tagit sig till toppen. 
Alla vill inte att det ska stå om dom på skvallerbloggar. Tillexempel att dom ska sälja sin häst. Undra om det är roligt att ha flera 100 mail av småflickor som säger att dom önskar att dom kunde köpa hästen, för att dom har läst på en skvallerblogg att ekipaget tagit sig till toppen. 
Eller är det bättre med en kille/tjej som suttit på hästnet och letat , sökt på egenskaperna dom söker på en häst och som verkligen verkligen vill ha en häst som den. 
Detta blev ett väldigt rörigt inlägg.. men kände att jag behövde skriva av mig utan att någon ska känna sig träffad. 
 
Shit.. detta blev ju inte så bra. 
 
/ felice

Haha glad

För så små saker som att jag hade fått två vänförfrågningar på fb förut och att man fick svar på ett sms man inte trodde man skulle få svar på, kvällen blev just lite bättre !
 
Harry går från klarhet till klarhet sen i tisdags ännu en anledning till att vara glad, just nu är det bra helt enkelt, imorgon blir det terräng träning och det är inte fel det heller ! Sen på eftermiddagen ska jag kanske fota en kompis och hennes medryttar häst :)
 
/ En glad Louise :D

Header fix

Igår började jag fixa med bloggdesigner åt lite vänner. Lovisas har jag börjat med , sen står minnas på kö. Kan ju avslöja att detta kommer bli hennes "om mig" skylt: 
sjukt fin är hon! Och här är hennes blogg: http://lovisaberg.blogg.se/
 
/ felice

Hey boys and girls.

Sitter och väntar på pappa som ska köra mig hem från skolan och sen till mamma med alla saker.
Ska spendera kvällen med mina grymma tjejer! Vi börjar med att åka till Lovisa och dumpa alla sov saker där. Sen till åker vi till "ms" och grillar , HAHA :D sen hem till Lovisa igen där vi ska spela FIFA , mv3 , se på film och äta oss tjocka ! Sen sover vi där :) kommer att bli grymt kul. Ska få med mig kameran också hade jag tänkt :)

Mamma är jätte snäll och åker ut till Eo och fixar i stallet. Det var vääldigt längesen jag hade en helt stallfri dag. Tack mamma <3

Kommer uppdatera från mobilen så mycket som det går men kan inte lova något :)

/ felice


Lillen

En film från hannas blogg när jag hoppar Lillen. Ja det ser ju lite sådär ut.. men det går ändå åt rätt håll och jag tror att det kommar att bli bra i framtiden :) 
 
 
/ felice

MYS

 
/ Felice
 

fredag

Ja imorgon är det fredag äntligen !
 
Går upp innan skolan och longerar Harry låter honom bara gallopera sen på eftermiddan så blir det ute först lång gallop sträcka sen bara rida igenom LP:1 ( haha har fortfarande inte kollat upp hur det skrivs)
Blir nästan lite hopp sugen när jag ser den här bilden, men bara nästan faktiskt.
Men ha en fortsatt bra kväll och en bra dag imorgon !
/Louise

Ridning

Idag gick det riktigt bra eller varierande först red jag i paddocken och det gick bra, men då jo då börjar grannen spela hög musik i en bil och det är ju så farligt att han måste bli rädd för soffan som han hade gått förbi så många gånger, red i alla fall i genom LP:1 haha skriver man så ? om någon "dressyr mupp" läser detta ;)
Gick ju inte direkt bra eftersom han dampa loss i det hörnet varje gång men själva rörelserna gick bra, han var bara lite stark.
 
Red sen ut i skogen och fyy jag hatar att rida i lilla skogen hemma han kan den för bra och den är för liten vilket resulterar i att han bara vill dra hela tiden, red  i alla fall gallop gallop och ännu mer gallop.
 
Gick sen till paddocken igen då han var mer avslappnad och lugnare och fyy vad fin han var lite tung i handen men annars super ! Blev ett långt pass i dag på ca 2 timmar men ibland behövs det.
 
Och vet ni vad som hände idag då jo mina "älskade" gamla stövlar gick sönder, tack för tiden mest hatade stövlar ;)
 
/Louise
 

DRESSYR

 
/ felice

Dagens bild

Charmig bild med världens finaste ponny <3
Vill tacka dig som kommenterade om bloggen vad du tyckte efter felice inlägg dock var kommentaren anonym men jag vet att blogg.se kan ta bort namn för det blir så ibland men tack ! Imorgon kommer en fail bild också då det önskades.
/Louise
 

Livet är svårt

När man måste välja om man ska spendera sina pengar på kingsland kläder eller iphone 5/4s har besluts ångest nu kan det inte börja regna pengar efter som det ändå alltid regnar ;)
Kingsland är helt klart favvo märke om vi bort ser från priserna.
Mums så snygga saker !
/Louise
 

Lite nytt

Lite nya saker som jag hade tänkt börja med på bloggen som vi får se om Felice hoppar på och börjar med också.
 
  • Tips utrustning m.m
  • Dagens bild av olika slag nån gång i veckan.
  • Mer video bloggar, haha måste träna på det ;)
  • Mer outfits och lyx v.s budget
  • Ridövningar både egna och "färdiga".
Kom jätte gärna med förslag om ni har något ni tycker saknas !
 
/Louise

Prao !

V.42 är det dags för prao och då ska jag prao i  Segerstad Dressyrstall. Känns riktigt kul att först slippa skolan en vecka och sedan va i stall och omkring hästar  för det är det jag älskar. Jaha vad ska jag skriva nudå ? Finns inte så mycket att skriva kommer såklart komma mer när jag börjar praoen !
 
/ Louise

Mobilbild

/felice


inte helt hundra

Kändes inte helt hundra idag Harry ville men gick imot ändå, höll på att tugga grus ex antal gånger. Skulle tro att han har träningsvärk sen igår och därför humöret var som det var och när det tog imot så blev han arg och frustrerad då han ville göra rätt känns konstigt att skriva det men så var det nog. Det gick i alla fall bra gjorde några bra öppnor, slutor och skänkelvikningar och som sagt han ville det betyder mest !
/Louise
 

Prao och ridning

Blir ridning nu ist för imorse spö regna det och blåste storm hade tänkt sätta mig och skriva tidsinställda då men internetet funkade inte pga av det dåliga vädret, så ingen ridning eller bloggning imorse.
 
Ska äta nu och sen ut och rida, har även fixat prao plats idag men skriver mer om det sen :D
 
/Louise

En lugn stund

Har kommit hem från Ikea nu. Hade det riktigt bra!

Red ju Lillen förut också. Känns som att jag försår honom mer och mer för varje gång. :)

Tänkte faktiskt bara säga att jag lever, så ska jag ta och fixa lite annat nu :) ha det bra!

/ felice


Dålig blogg?

Statistiken har sjunkit rätt rejält på sistonde. Är det inte bra inlägg längre? Jag själv tycker att inläggen blir bara bättre och bättre. Men det kanske bara är jag.. Är det för mycket / lite uppdatering? 
Vad tycker ni ? 
 
/ felice

FRIHET

/ felice

-

Idag red jag med min syster. Det gick väldigt bra faktiskt. Riktigt fin skritt då hon trampande fint under sig , var stadig och fint i hela kroppen. Härligt när träning ger resultat! Traven var lite ostadigare men helt okej :)

När vi ridit klart så ville min 4 åriga syster rida . Det gjorde hon , helt själv! Fick dock ingen bild på det , men fick ta några sen :)

/ felice

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_506212b79606ee5aac850f13.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_506212b79606ee5aac850f13.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_506212e1ddf2b34215000854.jpg" class="image">


Liten tjej rider en stor ponny

/felice


Träningen!

Gick verkligen bra vilken känsla, tyvärr varken bilder eller film.
 
Han var lite "bråkig" i formen först och ville inte slappna av utan gick mot handen mest i övergångarna, men efter att ha flyttat honom för skänkeln på volten gick det bra.
 
 Gjorde sen öppnor och slutor + lite skänkel vikningar i slutet vilket gick riktigt bra för att va oss, ibörjan även här tyckte han att han skulle gå mot handen och va bråkig men med till rätta visning gav han sig och lyssnade. Gjorde även några trav ökingar och åhh vilken fin häst jag har när han vill och jag rider rätt kommer bli riktigt bra detta funderar faktiskt på att åka till Åmål v.45 och rida två kval klasser till nationellt. Men får helt enklet se om detta håller i sig och utvecklas för i sånna fall blir det så !
Känner för att gå upp innan skolan imorgon och rida och fokusera på läxor på eftermiddagen så så får det nog bli ;)
 
/Louise

Umgås med läxorna

Ligger på golvet och pluggar. Haha golv är verkligen underskattade! Är klar med engelska , så nu är det spanska som gäller och sen innan jag somna så ska jag läsa ännu mer i min bok. Slänger in ett inlägg om dagens ridtur + bilder sen :)

/ felice


Brunt / Blond

'
 
/ felice

Träning

 
Ska gå ut i stallet nu och sen blir det träning ska ha ett nytt bett som jag inte vet vad det heter i alla fall ett tre delat kan ju försöka fixa bilder och info om det sen ;) 
Hihi gammal bild <3
Men nu ska jag fixa min häst !
/Louise

Onsdags planer

Kl 9 på onsdag så ska jag rida Lillen. Blir ett hopp pass för Hanna. Har ingen aning om hur hon tänkt sig , men jag skulle tro att det blir mycket ökningar och minskningar som sist , för då blev det riktigt bra till slut :) 
 
Hur snygg är inte han då!?!?!
 
Sen vid lunch tid ska jag och min fina vän in till Ikea och äta och ja.. gå på ikea? Haha. Det ska bli kul med lite tid med henne. 
 
Sen på kvällen , eller ja typ vid kl 6 så blir det hopptäning med Peo! :) 
mobilbild i repris ;) 
en mycket visad bild , men som jag ändå inte tröttnar på. Min finfina ponny. 
 

Klubbhoppning - söndag

Kan inte skriva någon veckoplanering då jag inte riktigt vet hur veckan kommer bli. 
Jag vet i alla fall att det blir hoppträning imorgon & klubbhoppning på söndag. 
 
Klubbhoppningen kommer äga! 
Ska hoppa Eo 70 & 90 cm. 
 
70 cm klassen är jag anmäld till bara för att ha roligt!
Bara för att skutta runt och hoppa hejvillt och ha riktigt roligt. Ska bli super kul. Smidiga små omhoppningsvägar och en duktig ponny är var jag ser framför mig. Blir det långa klumpiga vägar och en mindre duktig ponny så ska jag ha roligt med den också! Bygga en massa självförtroende för både mig och kärleken min. 
 
90 cm klassen. 
Den hoppar jag med lite mer allvar i. Vill få fram henne ordentligt och lyssna fram. Ta den tiden som vi behöver och satsa på att komma runt. 
/ Felice
 

HOPPNING

 
/ felice

Elsa & Pia

 
Väldigt synd att det blir sån dåligt kvalite på blogg.se ... men här har ni några bilder i alla fall :) 
 
 
/ felice

Tisdags planer

Idag ska jag lägga tid på läxor. Nästan allt ska göras idag då jag inte har mycket tid restan av veckan. Åh om en dag ändå hade några mer timmar på dygnet. 
 
Ska ju även rida såklart. Det kommer att bli ett pass i skogen där jag ska få igenom sidorna ordentligt samtidigt som vi övar på att öka och minska. Så stadigt fram och stadigt tillbaka tänkande :) 
Det känns verkligen som om jag har hittat knapparna på Eo nu. Hon lyssnar direkt och jag känner hur hon förstår mig. Förstår vad jag vill och hon försöker. <3 
 
/ felice

Ladda upp bilder och läsa bok

Rubriken säger vad jag ska göra. Har ju min bok på 420 sidor. Ska börja om med den då jag inte fatta handligen riktigt. Bra felice , jätte bra! Samtidigt som jag läser ska datorn stå och ladda upp bilder på Elsa och Pia som kommer imorgon! 
Så länge får ni lite mys bilder från förut :) 

 
Min häst var väldigt myssugen , eller ? Haha : 
 
 
/ felice

Hej jag heter felice och gillar alla djur..

.. men där ljög jag för jag och min katt har krig. 
 
Det finns bara ett djur på jorden som jag tycker illa om. Min katt.
Hon ska alltid ligga på mitt rum , och försöker jag ta bort henne så biter hon mig. Och det är inget fel på henne,  det är fel på oss. Vi funkar inte tillsammans. Hon är snäll mot alla andra. Min 4 åriga syster frår dra henne i svansen utan att hon bryr sig. Men jag får inte gå upp för trappen utan att hon hoppar fram och biter mig i benet. Helt galet. 
Och varför kom jag och tänka på detta nu då? Jo för när jag kom in på mitt rum så har den jäveln spytt i min säng , också ligger hon i min fotölj istället för sängen för det går ju inte att ligga i sin egen spya? Usch dumma katt. 
 
Kan även till lägga att jag drömde att jag dödade henne igår kväll. Haha. 
Nej men hon kan la va söt , men just idag står hon inte längst upp på min tycka om lista. 
 
/ felice
 

Massa läxor

Som rubriken avslöjar har jag massa läxor osv denna vecka verkligen inte kul, Harry vila idag kändes som om det passade bäst idag ridhus imorgon så då blir han inte lika pigg, nu ska jag äta sen plugga vidare !
 
/Louise

Åker till stallet nu!

/ felice


Hade gjort ett jätte långt inlägg , men det försvann :( så nu säger jag bara hej

hej
 
/ felice

Bruna byxor

I julklapp ska jag önska mig bruna byxor. Men vad ska man ha för några? Vad tycker ni? 
 
Och vilka är snyggast av dessa? 
/ felice

världen är inte rättvis

Ja det finns värre saker än detta men tänker inte skriva om barnen i Afrika för det är inte vad bloggen handlar så då vet ni det.

 

Till saken att det finns vissa människor mest ungdomar som får ponnyer utan att förs känna det, medan vissa verkligen vill ha en ponny och kämpar för det.

Se Felice hon har ganska nydligen fått sin första ponny. Hon kämpade för det och visade att hon ville det redan när hon var mindre. Hon red Millan även fast det resulterade i att hon ramla av nästan varje gång, men det betydde ju också att hon fick rida lite extra och det var ju roligt och vad hon ville det fanns ingen bättre.

Bild

Jag fick frågan av min kusin om jag kände någon som ville rida hennes ponny när hon var borta en vecka.  Jag erkänner att jag tvekade lite på om Felice skulle klara det för lite messig var hon allt ibland fast det erkännde hon aldrig, inte för mig i alla fall hon var aldrig rädd haha ;)

Felice red i alla fall Exter denna vecka, hennes föräldrar ställde upp och följde med alla gånger det vet jag inte men dom gjälpte henne. Efter den här veckan blev Felice skötare på Exter när kan det ha vart  2008 ? Det kan va helt fel men typ nåt sånt det är inte det viktiga i det här.

Som Felice slet med Exter från att först egentligen va ganska osäker i sin ridning till att vilja bli bättre och utvecklas komma nån vart. Hon kämpade och kämpade fast hon egentligen inerst inne visst att Exter inte va en ponny hon skulle komma långt med, han var gammal och helt enkelt inte rätt ponny, men om man älskar en häst lämnar man den ju inte bara för att den inte är bäst.

 

Men den tiden felice la ner gjorde att det blev lite bättre men hur skulle du känna om du kämpa och kämpa fast du visste att du inte kom längre. Felice började helt enkelt tröttna, jag förstår henne hon älskade honom men det kanske inte va så kul. Dom letade ju lite smått medryttare ponny på annat håll också men hade inte hittat nåt. En kväll smsade jag och Felice vet inte om vi skulle rida eller om vi skulle göra nåt annat men i alla fall frågade väl jag om hon kunde nån viss dag torsdag tror jag det var. Nej fick jag till svar ska rida eo då. Vem fan e eo tänkte jag och skrev nåt liknande och fråga är det jag som är helt efter eller vem är eo. Hon berättade och jag visste ju vem Oh my pretty eowine va. Blev ledsen seriöst visste hur det skulle bli hon skulle sluta på exter jag förstöd henne, hon red exter också men det blev mindre. Ni vet ju vad som hände sen Felice köpte eo och nu är det som det är nu.

Medans Felice fick kämpa för att verkligen visa att hon ville ha häst finns det människor som bara får hästar som rider när dom har lust och tränar och tävlar. Jag behövde inte kämpa för att få en ponny men om jag inte skulle visa fullt intresse skulle jag inte få ha kvar dom. Tycker det är synd att det finns folk som kastar bort inebörden av att ha häst när det finns så många andra som drömmer om att få en egen häst och som skulle göra det mycket bättre.

Tänk om jag inte sagt Felice till min kusin hur hade det blivit då det kommer vi aldrig få veta men är glad att jag sa Felice.

/Louise

 


IN ACTION

 
vet inte riktigt hur man ska förmedla känslan " in action " bra. Det fick bli lite galoppbilder helt enkelt! :) Imorgon blir temat hoppning , och det är ju lite lättare. 
/ felice

åhh

Kommer inget resultat då detorn krånglar och hinner inte skriva om allt tyvärr...
 
/Louise

11.09 imorgon

Kommer inlägget som får mig att gråta herregud lycklig stolt och så vet inte vad ! Kommer även lägga upp bild bomb från en foto dag i vintras då jag fota Felice och Eo och tvärtom, tror inte dom har visats på bloggen förut men det blir imorgon.
 
/Louise

TIDSTINSTÄLLDA

Hela denna vecka kommer det att komma tema bildbomber! 
 
måndag: action
tisdag: hoppning
onsdag: frihet
torsdag: dressyr
fredag: mys
lördag: fail
söndag: old but gold
 
Så håll utkik hela veckan! :D 
 
/ felice

resultat och åsiktsinlägg

Kommer imorgon i tidsinställt känner mig riktigt nöjd med det åsikts inlägg jag börjat med betyder mycket för mig, nästan lite känslosamt stolt över vad det har att berätta låter konstigt men ni fattar imorgon :)
 
Red med Felice idag barbacka bara skritt typ både vi och våra ponnysar var värda det !
Gammal bild på plutten min !
/Louise

rubrik ja

Hade mycket tankar i huvudet när jag gav mig ut och sprang förut. La all fokus på att springa och måste säga att jag är mycket nöjd över hur jag la upp passet. 
Efter att ha sprungit 2/3 så mötte jag pappa som var ute och sprang , haha världen är liten. Vi sprang tillsammans och då gick det riktigt bra. Vi joggade mest ett ganska snabbt tempo för min del ( inte lika för honom som är maratonlöpare ;) ) och sen spurtade vi lite och sen så joggade vi en stund på slutet. Sen så var vi hemma. Pappa fortsatte springa men jag hade redan varit ute ca 30 minuter innan honom gav mig. :) 
 
Jag var otroligt svettig och tycker själv att jag joggade på bra . Haha bra jobbat av mig som är en väldigt lat person ;) 
 
Imorgon blir det mer springning då jag tror att vi har kondition på idrotten? 
 
Nu ska jag duscha och läsa lite i boken som vi har i läxa. Ha det bra! <3
 
/ felice

Ute

Ute och förbränner fett (y)
/ felice


Bilder från Nils

 
hahah jag ska alltid berömma över hindrerna så jag ser ju ut som en ett litet mongobarn som sitter och ropar på sin häst. Men det är ju i och för sig så det är.. 
 
ps. Jag är udda för jag är inte röd :( hahaha livet är inte lätt
/ felice

Ny shoppat

Har varit med familjen på shoppingrunda idag. Eller ja mamma och Emilia. Det har faktiskt varit jätte mysigt. Vi har inte kommit iväg och handlat ordentligt sen vi köpte häst. Men idag var vi iväg och köpte lite "bra att ha saker" . 
 
Jag fick med mig ett par nya jeans , som jag velat ha i 1 år. Haha :D 1 ny sporttopp , 1 vindjacka att springa i och vantar och halsduk. 
Eo fick ett nytt regntäcke ,  kommer bild på det sen! 
 
Ska ut till stallet och rida med Louise vid 4 idag. Ska bli roligt att rida med henne igen, det blir inte av så jätte ofta faktiskt, även om vi står så nära varandra. Men vi har träningar olika dagar och slutar skolan olika osv. Men man får njuta extra mycket när det blir av :) 
 
 
täcket hittar du här!
 
/ felice

Är vi inte söta?

Haha 2 väldigt söta ryttare efter att ha ridit igår ;) / felice


Hassebilder

Bilder från Hasse på både mig och Louise :) 
 
 
älskar sista bilden på¨mig förävrigt. Hahaha fula vi är! :D
 
/ felice

Till salu

Ni vet mitt älskade blå sammets schabrak från john whitaker. Det var för litet :( 
Har nu beställt ett nytt från ett annat ställe i rätt storlek och ska därför sälja det som är för litet. Det är helt nytt , bara provat med prislappen kvar. 400 :- + frakt om det tillkommer. 
 
Storlek ponny-cob! Skulle gissa att det sitter bäst på en c-ponny :)
 
 
 
För bilder eller om du är intresserad , maila : [email protected]
 
/ felice
 
 

God natt vänner!

Sähär ser jag ut efter att ha gått upp kl 05.30 , tävlat 3 grenar , gått den jobbiga banan 3 gånger under dagen. Och tryckt i mig massa godis såhär på kvällskvisten. Nu ska jag sova , kommer drömma om min underbara bästa häst som uppförde sig över förväntan idag!
God natt! <3

/felice


Glad!

Fick detta sms fram mamma förut. Åh vad roligt det är att bloggen uppskattas! :) / felice


Film

 
/ felice

Dagen

Fälttävlan är ju jobbigt! 
Började med att gå upp halv 6 , äta och fixa mig själv. Va i stallet 07.15 och sen rullade hela dagen på. 
 
Har nog aldrig varit så nervös som jag var på dressyren. Jag red kasst och det var mitt egna fel. Jag spände mig och jag jobbade inte ingnom henne. Usch. Slutade på 55% vilket var ett stort bakslag sen sist i dressyren då LBn gick på 60 någonting. Menmen. 
 
I hoppningen var jag inte nervös alls. Bara taggad. Jag visste att detta är våran gren lixom , och höjden är inga problem. Och så var det också. Eo tyckte det var jätte roligt, och efter hela banan när jag klappa henne så började hon "bocka" på sitt egna vis. Haha dvs dra ner huvet och skaka på det. Hahah det är hennes sätt att bocka , sötponny! 
 
Sen så var vi hem med Eo så hon fick stå i sin box och äta. Och vi åkte hem och åt. Sen tillbaka till stallet och sen åka och rida terräng delen. 
Det gick faktiskt över förväntan och jag var faktsikt lugn. Jag var inte nervös alls. hade 2 stopp på vattnet. Sen vet jag inte vad som räknas som stopp faktiskt då eo stanna och sen hoppa stillastående när jag tvinga fram henne på coffeen haha :D heter det ens så ? coffee? 
 
Jag var dålig på att hålla ihop henne i terrängen , lät henna galoppera på. Hade ganska jätte mycket tidsfel då det inte gick särskillt snabbt ;) haha :D 
Men jag hade som mål att få starta , och det gjorde jag. Jag kom till och med runt! 
 
P70 nästa år.
Nästa år hoppas jag kunna starta några P70. Även om det inte är något att satsa på så var det jätte roligt! :) 
 
Bilder i dåligt väder från min dåliga kamera. foto: Elsa nordlind ( www.elsanordlind.blogg.se) 
 
film kommer imorgon i ett tidsinställt! :D
 
/ felice

så nära

Va en ryttarmiss från att komma trea i klassen idag och tvåa i DM, men med en rejäl ryttarmiss i banhoppningen hamnade jag femma och fyra alltså precis utan för i båda men Harry va helt underbar <3
Mer om resultaten kommer till veckan för nu åker jag till Julia kommer hem nån gång på söndag vet inte när ;)
/Louise

Riktigt nervös

Haha är riktigt nervös nu faktiskt, dressyren gick helt okej och hoppningen gick mindre bra lite surt men så är livet :)
 
Tagga nu då !
 
/Louise

Mobilblogg - resultat

Dressyr delen idag gick inte bra alls. Jag var JÄTTE JÄTTE nervös. Red inte alls bra utan åkte bara med , och Eo var väldigt pigg. Slutade på 55%.

Hoppningen gick bättre. Jag vågade knappt hoppa fram då underlaget var kasst. Men väl inne på banan var det bättre.
Det såg väl inte så jätte bra ut , men runt kom vi och Eo tyckte det var väldigt roligt. Haha hon är ju en bra häst som inte bockar , utan hon drar ner huvudet och skakar på det. Hahaha gosi <3

Nu så ska jag snart gå banan till terrängen , sen blir det hem till lilla Eo och ge henne massa morötter och pussar!

/ felice


nu

Är humöret lite bättre i alla fall om dagen blir dålig imorgon rid mässigt så har jag ju alltid mina goa vänner att va med som gör det bättre i alla fall ! Jag och Nicole ska rida i kompislag om dom har det fast vi vet inte om dom har det men om ;) Blir även debut med den nya klockan :D
 
Nej nu ska jag sova god natt och ha en bra dag imorgon vet inte hur min kommer bli !
/Louise

Förlåt

Förlåt för kass uppdatering.
Tar de sista % på mobilen genom att säga till er att jag lever!
/ felice


sämsta veckan

Seriöst veckan har vart sämst, ridmässigt i alla fall och det är ju det mesta jag gör.
 
Dagens ridpass började riktigt bra och han var SÅÅ fin sen skulle jag gallopera och poof och allt var borta han bara sprang och sprang. Känslan va hemsk förökte sen börja om och få allt rätt men den där riktigt bra känslan kom inte tillbaks, så ledsen just nu av alla veckor det kunde ha blivit så här är det den veckan jag ska starta tävlingen jag längtat efter så länge och verkligen ville prestera på. Men nu vill jag inte äns starta.
Ska gå ut nu och föröka lura mig själv att det här ska bli kul, det blir nog ungefär lika svårt som att se till att det kommer gå bra imorgon. Fast innan det ska jag ringa Nicole och kolla om hon och Ebba ska gå bana ikväll.
 
/Louise

Veckan

Kaos vecka säger jag bara, massa dåliga ridpass bara dåliga fram till idag faktiskt.
 
Hur blev det så då ?
Jo Harry blev jobbig redan i måndags jag blev då för hård och arg på honom. Vi kom ihop oss och allt blev ännu värre. Sen efter det har jag inte riktigt vågat ta tag i honom och inte heller orkat bry mig för han har vart så jobbig och dum. Har helt enkelt känt det första jag gjort när jag hoppat upp att det inte funkar, så nu måste jag helt enkelt hålla det bra så svårt han vilar en dag och allt är borta men ändå måste han ju vila ibland men vi får lösa det.
Fina ponny <3
 
/Louise

Lika duktig som en 3 åring...typ

Haha min snygga bild skulle gissa på att en 3 åring skulle göra det bättre ;)
Men nu ser ni alla fall vad jag menar när jag skriver. Kommer börja med att rida fram utan bommar sen börja med ått volten, den röda markeringen verkligen mjuk göra honom i en låg form. Går sen över till den gröna volten med bommar formar honom ordentligt och tränar lydnad. Avslutar sedan med den svarta med början vid dom två bommarna där uppe för att checka att allt funkar rider sedan kanske igenom programmet en gång får se. Till sist skrittar jag av honom en längre sväng ute.
 
/Louise

Har det stressigt

Men hinner blogga samtidigt som jag borstar tänderna! Haha.

Idag ska jag och Elsa skritta ut tink och Eo. Sen ska det packas , knoppas , smörjas , mockas , vägas osv för imorgon! Sen åker vi och går banan

Efter det ska vi in till stan en snabbis. Det är kulturnatten , vilket har blivit en tradition att vi går på. Men nu ska vi inte vara där hela natten eftersom vi ska upp 05.15 dagen efter. Utan vi åker hem vid 9 och sover. Haha :)
Men först blir det skola!

2 från nu hahaha :D
/ felice


tagga skola

Nu skolan två roliga lektioner sen slutar jag, klagar inte !
 
/Louise

idag

Sitter just nu i munkjtröja och mjukis, blir typ sport dag idag så det är dagens kläder mysigt ! Ikväll blir det träning hoppas på nej jag vet faktiskt har absolut inga förväntningar, på lördag ska jag "tävla" DM herregud hur kommer detta gå kommer ta det som inget speciellt på det sättet slipper jag bli besviken.
 
/Louise
(haha detta inlägg skulle ha kommit upp imorse)
 
Men skriver i alla fall mitt inlägg här under.
Tränade ju idag började inte så bra med att vi kom sent hem ifrån pga av olika anledningar sen var en väg avstängd så vi var tvugna att vända och ta en annan väg så vi kom typ dit sex när träningen började med det gjorde inte så mycket utan vi brjade utifrån det. Träningen gick ganska bra faktiskt red igenom programmet jag ska rida på lördag och det gick också ganska bra. Veckan har ju varit katasrof varför ? Jo jag har varit först för hård sen för snäll. Låter helt konstigt och jag tänker inte gå in på det mer i detta inlägg i alla fall men så är det. Imorgon blir det en grym dag slutar 11 och då åker jag hem äter och fixar med bommar i paddocken skriver om min övning sen, känns nästan som om jag inte vill rida imorgon vill lixom leva på den där känslan att det gick bra idag.
Men det blir ridning imorgon och jag ska göra ALLT för att det ska bli bra !
 
/Louise

20/9-12

Skolan har varit upp och ner idag. Fattar inte hur ens humör kan öndras så snabbt? Faktiskt inte mitt humör denna gång , vilket också går upp och ner. Men när man för en gångs skull är glad så kommer det alltid någon liten jävel som ska förstöra det. 
 
Åkte i alla fall till ridhuset och red Lillen efter skolan. Han kändes inte så bra först , men efter att vi galopperat så kändes allt mycket bättre. I slutet gick det riktigt bra till och med! 
Har inte så mycket tid att blogga , tyvärr så skriver inte så mycket om det. Har även film från träningen , men eftersom jag som sagt inte hinner så kommer det bild från film. 
 
Haha åh vad söta bilder! Nej men jag hinner inte kolla vart det blir bäst osv , utan tog bild där vi var i luften ;) 
 
Även Eo var kanon idag! Hoppade inte så länge. Men hoppade runt lite på 80-90 cm , och avslutade med lite "omhoppningssvängar" på 1 meter :) Hon tveka inte en gång! Bästa ponnyn. <3
lägg märke till mitt röda ansikte och att jag inte kunde andas , såå trött var jag. Hahaha :D 
 
/ felice

Bloggtips

En blogg jag tycker är grym är DENNA blogg !
 
Tycker alla ska kola in den bloggen ni kommer inte ångra er lovar, mycket bilder på fina hästar, bra och lagom texter en grym blogg helt enkelt som drivs av en grymt duktig tjej !
Så nu kikar ALLA in på denna blogg :D
 
/Louise

Hoppning

Idag ska jag hoppa min stjärna. Ska bli skönt att bara hoppa för att det är roligt , och utan press. :) 
 
/ Felice

Fått en ny vän

Sitter och pratar med lite goa vänner på skype. Har även fått en ny vän... en renpojk från norrland. HAHAHA :D 
Nej men nu ska jag fortsätta prata med dom så säger vi godnatt ! :* 
/ felice

Dagen

Somsagt skolan började tjugo över åtta imorse med matte prov typ vilket gick bra tror jag i alla fall ;) Dagen rullade på och sista lektionen var idrott eller mer va i skogen just idag för vi gjorde vind skydd man kände sig som ett barn igen när man gick och plocka pinnar, stenar och kottar haha vet int om det var positivt eller negativt !
 Det som hände mellan fem och sex glömmer vi bort för det är inget bra ändå, samma besvikelse fast värre.
 
Imorgon är det sport dag med skolan på Skutberget, det positiva med det ? Jo att vi börjar senare och slutar tidigare kan det bli bättre eller ? Sen kl 6 blir det dressyr träning vilket inte känns så kul men det bähövs och jag hoppas det går typ tusen gånger bättre än idag för annars vet jag inte vad jag gör.
Nej nu måste jag göra NO och det suger så tråkigt, imorgon kommer ett inlägg med ett bloggtips en riktigt bra blogg !
 
/Louise

Bilder som inte kom upp i förra inlägget

/ felice

Myser i blå fleece!

Har ridit ett bra ridpass för Hanna idag. Eo var lite lat och jag fick rida ordentligt med magen. Vilket i och för sig är bra för min beachbody 2064!
Annars så var hon riktigt fin. Lite till och från i formen men riktigt bra ibland. Världens finaste skritt ! Roligt att den är så fin. Galoppen går bättre och bättre och hon börjar komma igenom bra där med.
Imorgon så ska vi göra det som Eo tycker är bäst, hoppa! :D

Myser lite i våran blåa fleece saker. Nu är vi inne i höstperioden på riktigt , när Eo är klippt och ska ha täcke 24/7 , mysigt!
/ felice

 


Jaaag

/felice


Träning och klippning

Hanna har klippt Eo idag. Det känns verkligen bra att ha en sån cool häst när det gäller att klippa. Hanna åkte ut och klippte henne själv , så har ingen aning om hur det blev. Så det blir ju en spännande överraskning när jag kommer ut till stallet! Haha :)

Idag ska jag träna dressyr. Det ska bli roligt och jag hoppas att jag kommer ihåg programmet som jag ska rida igenom idag. Dvs terräng programmet. Men det löser sig nog.
Nu ska jag byta om till ridkläder för om 15 min åker vi till stallet. Ha det bra vänner!

/ felice


Lovisa Berg & Elsa Nordlind

Jag tycker att alla ska läsa Lovisas blogg , där hon bloggar om hon och hennes medryttarponny. Dom är så sjukt fina tillsammans.  http://lovisaberg.blogg.se 
 
Och läs också Elsa Nordlinds blogg 
http://elsanordlind.blogg.se/
 
Hon bloggar också om henne och hennes medryttarhäst. Om tävlingar , träningar och annat roligt! 
/ felice

Diss

Tycker dom är både fula och dyra men för et som gillade finns dom här.
 
/Louise

En massa plugg

Har håltimme men gör inte som alla andra och åker hem och äter och ser på tv. Nej jag sitter här och pluggar , och har ätit skolans "goda" falukorv. :(

Men alla andra kanske gör läxor efter skolan , inte jag för då ska jag rida.
Nu har jag en massa läxor att göra. Bland annat ska jag börja läsa en bok på 420 sidor som ska vara klar att redovisa om nästa vecka. Massa spanska , engelska och matte prov. Så bäst jag börjar nu!
/ felice


Framtiden

Hur ser framtiden ute för mig och Eo? 
 
Det känns som om vi kommer ha våran wow period 2014. Ni vet en sån där period då man vinner allt och alltid blir placerad. Haha nej men ni vet när det bara går bra och man kan sin ponny ut och innantill ? 
Det kommer jag ha 2014 , våren för att vara exakt. Och det kommer att vara på LB höjd i banhoppning. Haha det känns bara som det. våren 2014 , då är jag 15 , ska fylla 16. Det låter ju bra. Och Eo är 10/11 beror på när på våren ;) 
 
Men nu om vi inte tänker så långt fram.
I år är våran "riktiga" tävlings period slut tror jag. Det finns inte mycket tävlingar nu. Jag tror fortfarande att det är bra för oss. Att komma närmare varandra utan all tävlingspress. Så nästa år kan vi komma igång på riktigt. 
Är anmäld till klubbhoppning ju , och det är den ända hoppningen. 
Dressyr tror jag inte heller att det blir så mycket tävlingar nu. Men jag hoppas på att kunna träna mer på det också. Det är väl mest det att det blir så hårt i paddocken på vintern , och vi har ju inget ridhus. Men ska lösa det ändå! 
 
LB till våren? 
Min tränare har ju frågat mig om jag vill satsa på LB till våren. Och mitt svar är både ja och nej. Jag vill ha säkra rundor i LC , och i LD också för den delen. Men vi hoppar LB på träning , och om det fortsätter som det gjor dom senaste gångerna så kommer inte LC vara något problem. Men jag tänker "skynda långsamt" med Eo. Inte stressa upp i klasserna , utan ha roligt och bli säkra på det vi gör. 
 
/ felice
 

Ha en bra dag !

Drar till skolan nu, jag och Felice har tillsammans lyckats fixa några tidsinställda till idag i alla fall så se till att läsa bloggen nu då !

Gammal bild efter en lyckad dag i Hagfors.
 
/Louise

God natt god morgon god jul

Hejsan! 
 
Idag så red jag runt hynboholm , en otroligt fin ridväg som jag rider på allt för lite. Tror det är för att man måste rida över motorvägen , så man måste se till att man inte rider där typ kl 4 när alla svennar slutar jobben. Haha :D
Hoppade även lite i grusgropen , bara över de små stockarna. Eo var jätte fin idag igen. Undra om hon kan hålla det fina i en hel vecka? Haha världens bästa är hon <3
Övade som sagt mycket bjudning. Det gick bra , men hon var dock ganske stel i sidorna. Jobbade loss henne lite i gropen och högersidan blev riktigt bra och vänster helt okej :) 
 
Näj jag har bloggtorka. Vet inte vad jag ska blogga om , och statistiken är låg så har ingen riktig motevation.. Men ska be mamma filma / ta några kort imorgon när jag tränar dressyr. Så får ni kanske lite nya bilder ? :) 
 
Nu ska jag måla naglarna , hehe king på att måla naglar ya0. Fast lögn åsido. 
Ha en bra kväll så hörs vi imorgon! Godnatt.
/ felice

Något nytt

Testar något nytt nu ett tag istället för att skriva om alla ridpass som går skit dåligt nu så skriver jag lite mer om skoldagen osv så inläggen blir lite roligare vad tycker ni om det ? 
 
Jo så får det bli börjar imorgon, ska försöka göra lite tidsinställda nu hoppas något blir bra i alla fall.

Haha bild från i söndags då jag fastna i min väst dumma dragkedja ;)
/Louise

Min stjärna

Efter en JOBBIG dag i skolan så känns det väldigt bra att komma ut till min 4-benta stjärna! / felice


RIDPASSET OC FYSTEST

Gick båda helt okej, ganska bra faktiskt måste duscha nu och sen sova imorgon blir det dressyr i skogen med Harry, ska nog ha bettet med d-ringar :)
 
/Louise

Snabbinlägg

Slänger in ett litet snabbinlägg för att visa att jag lever! 
 
Red ju inte idag , så har inget att säga om det. Var ut och pussa på henne en kortis i alla fall! 
Var istället på fotboll. fotboll! Jag har rätt grymma vänner som får med mig dit , när jag inte har något intresse för det alls. Men det var inte så tråkigt ;) 
 
Har inte mycket att blogga om nu, så säger godnatt till er. Så ska jag hoppa in i duschen , plugga och sova! 
 
Imorgon så blir det att träna mera bjudning , och en massa läxor. 
 
 
/ felice

Hoppsuget IGEN

Åh nu är hoppsuget tillbaka igen. Och nu större än någonsin. Eo var så fin förra hoppträningen , och så fin igår i galoppen. Jag längtar tills inomhus perioden börjar , för då kommer jag och Eo visa vad vi går för. Det kommer bli super ♥
 
Denna vecka blir det ingen hoppträning , då Eo ska spara sig lite för terrängen. Vi ska på torsdag åka till ridhuset och bara rulla över hinder , men inga speciella övningar utan mer för känslan tror jag. 
Sen blir det faktiskt klubbhoppning nästa helg. Roligt! 
Jag ska hoppa en liten "warm up" klass på 70 cm. Den är det omhoppning i också! Haha det kommer bli grymt roligt :D Sen hoppar jag lite mer seriöst i en 90 klass också. Den vet jag inte om det är omhoppning i ännu. Men ska satsa på att komma runt i ett bra , stadigt och jämt tempo. 
Emilia ska också starta sin andra start på Tink där. Roligt! Också ska Linnea starta sin ungponny Eminem för första gången. Tror det kommer bli en bra dag. 30 september alltså , så missa inte det! 
 
 
/ felice

Svar på kommentar

Hur tränar du din häst så att den ska få bra framåtbjudning ? Bra blogg förövrigt kram 
 
Svar: Det gäller att hitta ett sätt som funkar med just sin häst, men med Eo så gäller det att verkligen få henne att vilja fram. Jag brukar göra så att jag alltid rider ut när jag tränar på det för då blir det mer naturligt för hästen. Sen övar man på att få tillbaka hästen några steg , sen ordentligt fram några steg , så att man känner att hästen tar större kliv. Börjar den galoppera ( om man gör denna övning i trav ) så är det helt okej för då har man fått en reaktion i alla fall. 
Tempoväxlingar helt ekelt. Brukar även vara jätte bra att trava och sen göra övergång till halt - sen trav igen. Också gör man så några gånger så vet hästen vad den ska göra. Det frukar funka för mig. :) Hoppas du fick några tips! 
Tack så mycket! :D 
 
 
 
/ felice

Lördag den 22 september

Dagen då jag startar min första terräng tävling. 
Jag ska starta P80 för första gången i mitt liv. Och ja ni läste rätt. Det var bara 2 st med i P70 , så dom ringde oss och fråga om vi kunde vara med i 80 istället. 
 
Jag tänkte som så att eftersom jag bara ser det som en träning så kan jag ju lika gärna prova? Det är bara för att ha kul , och går det bra så är det inte höjden som är problemet , det är inte det jag är orolig för. Mer själva hindrerna i terräng delen. Men jag provar och går det så går det , går det inte så gör det inte det. 
 
 
jag är redan nervös. Haha jaja det är bara för att det är roligt! 
 
/ felice

Skolan

Nu drar jag till skolan har fixat stallet nu på morgonen och efter skolan blir det team värmland och fys test kommer dö typ ;)
 
Ha en bra dag !
 
/Louise

Film

 
 
/ felice

Dagens ridpass

Red med Lovisa gick helt okej förutom ett litet miss öde då jag höll på att ramla av men annars gick det bra ;)
 
Jag och Harry behövde detta ett pass utan krav och bara kul ! Fyy vad mina inlägg är tråkiga just nu har ingen inspration till nåt allmänt seg helt enkelt.
 
/Louise

Söndag

Idag så hade jag sovmorgon! Ända till klockan 7 idag! Men vaknade utan klockan kvart i så låg och drog mig en stund. Haha sjuka rutiner jag fått. upp 06.30 varje morgon. Bra jobbat Felice! 
Runt 8 kom mamma och hämtade mig och vi åkte till KRK där dom har en stor hästtävling. Jag hjälpte till där , och det var riktigt lärorikt! Hoppas jag kan ta med mig mina nya kunskaper upp på lilla ponnypluttens rygg. 
 
Eller rättare sagt så har jag det. För ÅÅÅÅH så fin hon var idag! Helt sjukt! 
Vi jobbade bjudning , och hon var så perfekt (a). Jätte mjuk och fin , och lyssnade både fram och tillbaka! Det var nog ett av de bästa ridpassen vi gjort tillsammans! 
 
Ända sen jag kom hem har jag suttit med en film. Nu är den snart klar , men jag blev inte så jätte nöjd. Tyckte den blev lite dryg :/ Ni får väl säga vad ni tycker om den när den kommer ut på bloggen. Tror jag lägger den i ett tidsinställt till imorgon. 
Imorgon kommer det även ett inlägg om terrängen jag ska starta på lördag och hur jag tänker om de. 
 
 
finaste ponnyn får 90 cm se lätt ut <3
/ felice

Veckan

Måndag : Vila. 
Tisdag : Frammåtbjudning.
Onsdag : Dressyr träning.
Torsdag : Hoppa Lillen & ta några språng med Eo också. 
Fredag : Lätt pass i skogen. Bara så att Hon får röra på sig. 
Lördag : Terräng tävling. 
Söndag : Skrittas ut. 
 
Detta är vad som händer i veckan med ridningen. Har även ett grymt schema utanför stallet. Denna veckan kommer bli roligt. Kanske lite stressig , men bra! :)
 
 
söt bild från dressyren i lördags som Anna tog :) 
 
/ felice

Film time

Har börjat med en film nu , kommer göra klart den ikväll. Haha lägger ner min kropp och själ i den! 
 
När ni läser detta är jag på krk på chs och hjälper till. Haha vet inte vad jag ska skriva om. Några tips? Vad vill ni läsa om? :) 

 
 
/ felice

2012

tänk vad jag och Eo åstakommit 2012. Egentligen. 
 
Vi har startat LB i dressyr med godkänt resultat.
Dubbelnollat LC i hoppning
Och kommer snart ha startat terräng. 
 
Det är helt otroligt. Världens bäst ponny! 
 
/ felice

Mobilblogg

/felice


arg och besviken

Ännu ett dåligt pass med Harry bara så besviken har inga ord allt gick fel, fy gick i från stallet förut och va arg och besviken på honom känns inte bra någonstans i mig att det blev så. Vet inte vad jag ska skriva eller säga vet inte vad jag ska tycka vet ju en sak och det är att jag verkligen inte är taggad inför dm till helgen.
Vill glömma även denna dag och alla bakslag vi gjort.
 
/Louise

Tävlingen !

Nu har jag dragit vinnaren i våran tävling och den lyckliga vinnare är denna tjej !
 
Grattis, kontakta Anna på [email protected] så kommer du snart få ditt super fina tagel armband !
 
Tack så jätte mycket till Anna som sponsrade oss med denna tävling, rekomenderar verkligen att ni ska beställa armband från henne för dom är verkligen jätte fina är så nöjd med mitt ! :)
 
/Louise

Ridkonfa

Ridkonfan 2012/2013 ja då kommer inlägget om vad jag har valt Sverige eller Polen ?
 
Polen faktiskt, dom flesta av mina kompisar har valt Sverige och det tänkte jag också först göra. Men sen fick jag veta att det mest skulle bli skogsridning, Harry och ca tio andra hästar i skogen ? Nej det är ingen hitt han skulle bryta ihop och bara stressa. Det skulle ändå inte bli nån tränings vecka. Jag skulle ju kunnat ta en häst där men då kan jag väl lika gärna åka till Polen om Harry ändå skulle stå en vecka. Polen kostar lika mycket som Sverige och det skulle kosta mycket mer om jag skulle göra det själv finns andra anledningar som jag inte behöver ta på  bloggen.
 
Jag tror det här kommer bli roligt vi är en liten grupp som jag hoppas kommer funka bra tillsammans !
Lillla fula ponnyn med en väldigt fin mitt bena ;)
 
/Louise
 

Kinglands höst nyheter !

HÄR
 
/Louise

Bild minnen från kil









 
Världens bästa ponny , dubbelnolla LC <3
 
/ Felice

Bästa du

/ felice


På tävling

Nu har jag och Elsa ridit första klassen. Slutade på 63,7% vilket jag är nöjd med! :) nu är det en lååång väntan kvar till min andra klass som är kl 3.
Hon var väldigt taggad när jag tog ut henne från transporten , och väldigt ofokuserad på framridningen ut , men det släppte. Inne var hon jätte fin , och på banan också , men både jag och hon var lite lata i slutet ;)
Men är nöjd för en gångs skull. Ganska stor skillnad från 48% till 63%!

/ felice


Föräldrar

Jag är otroligt glad över att jag har mina föräldrar som hjälper mig i stallet. När jag har mycket läxor så följer dom med mig och hjälper mig i stallet. Dom skjutsar mig nästan varje dag och dom åker med mig på träningar. Dom lägger all sin lediga tid på mig & mina systrar. 
 
Men utanför stallet så är dom inte alltid roliga. 
 
Detta är inte om mina föräldrar utan föräldrar i helhet. Inte alla men många. 
Jag vet många som inte vågar ta hem sina killkompisar för att föräldrarna ska tro något. Och man kan absolut inte ta hem någon som är äldre än en själv , för då blir man våldtagen eller nerdrogad.
Går man utanför huset efter kl 8 på kvällen så dricker man sprit eller klottrar. Men lyssa föräldrar. Så är det inte. 
 
"Jag har också varit ung"
- Sitt inte vid datorn, gör läxorna. Vet jag många föräldrar som säger. Är det bara jag som gör de flesta läxorna på datorn? Jag tror inte alla alla föräldrar hänger med i utvecklingen. Om vad man ska göra för att allt ska funka. Om hur man passar in osv. 
- Jag såg en på stan med rosa tröja med prickiga elefanter på , jag har hört att det är inne nu. Svar: Nej mamma. 
 
Och det är många barn som får mer skit för det dom inte gör än beröm för det dom gör
Och detta kan jag säga att det gäller verkligen båda min föräldrar. Jag får alltförofta höra att jag inte har gjort det , inte det och inte det. Men jag får inte ofta beröm för saker jag gör rätt. Då är det ju inte så roligt att göra rätt. 
Jag har märkt att det finns föräldrar som letar efter fel hos sina barn. Det finns föräldrar som skäller på sina barn innan dom ens gjort fel för dom "antar" att dom kommer göra fel. 
 
Sen finns det föräldrar som ej bryr sig
Allt jag skrivit om nu , där har ju föräldrarna brytt sig. Det finns ju också föräldrar som inte bryr sig. Till dom säger jag - prata med era barn , lite på dom. Så är det till alla föräldrar , prata med era barn , förmodligen är dom inte ute och röker. Och gör dom det så kan ni prata med dom om det. 
 
Mina föräldrar är ju skillda
Vilket gör att jag fått 2 helt olika uppfostringar. Vilket jag tycker är riktigt bra. Min pappa har alltid varit sån som är mer åt "lär dig av dina misstag" , "skyll dig själv" och "jag varnade dig" hållet. Han låter mig gör mina misstag för att inte göra om dom sen.
Medans min mamma alltid ska ha koll på allt. Det är bra det också. Jag litar på henne väldigt mycket. Och är det något som blir tungt på mina axlar så hjälper hon mig att bära det. Om ni förstår vad jag menar.
 
jag är verkligen glad att jag är uppvuxen och uppfostrad som jag är. Men ibland är det inte lätt att vara 14 år. 
/ felice
 
 

Dressyr 14 september

Träningen idag gick faktiskt riktigt bra. Härligt att båda träningarna gick bra denna vecka!
Gjorde lite öppnor som inte gick så jätte bra , men Eo blir väldigt lösgjor och fin i alla fall. Sen gjorde vi lite slutor också, vilket gick okej för att inte övat så mycket på det! 
 
Hon var väldigt bjuk och fin. Övade på att få henne stadig i galoppen där det är mest där hon inte kommer igenom ordentligt. Vissa stunder går hon riktigt bra , men sen tycker hon bara att det är jobbigt. Men är nöjd med henne idag!
 
 
Hehe söt mobilbild
 
Just nu så har jag kollat igenom programmen en sista gång. Nu ska jag kolla på krks hemsida om klubbhoppningen nästa vecka, läsa lite bloggar och sen sova. Godnatt! 
 
/ felice

Åker och tränar

Nu åker jag och tränar dressyr, och sen spenderas hela kvällen i stallet med smörj och fix. Jag är en duktig tonåring jag! :D

Outfit:

Tröja - okänd
Byxor - mh
Strumpor - Ullared

/ felice


Sista chansen

Imorgon avslutas tävlingen! 
 
Eftersom det är sista minuten så räcker du med att du gillar denna sida på facebook: http://www.facebook.com/tagelarmband
och sen kommenterar här:
http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment
att du är med! 
 
Lycka till alla!
 


 
/ felice

Dansa bonde dansa

Har haft en grym dag i skolan. Så lycklig , haha :D 
 
Ska ut till stallet vid 5 , och fram till dess så ska jag laga mat att ha med mig , kanske gör tacos på matlåda? haha. Blir kvar i stallet en stund för pappa ska bort så ingen kan köra mig. Så då passar jag på att knoppa , smörja , packa osv till imorgon när jag tävlar dressyr. 
 
Imorgon kommer ett åsikts inlägg om föräldrar , så då kanske ni får en liten tankeställare ;) 
 
Nu ska jag börja gör tidsinställda inlägg till helgen , eftersom detta är den ända stunden på min helg som är lugn!
 
ha det bra så hörs vi sen! :) 
 
/ felice

Sen kväll.

Kl är 22.18 när jag skriver denna rad och jag sitter i bilen hem från stallet. Var så duktig att jag och Elsa cyklade dit! Stannade dock några x-antal gånger. Hehe skyllde på att jag var kissnödig , att det gick för fort , att det var uppförsbacke haha :D

Red med Elsa i grusgroparna. Det gick bra. Övade på att få henne stadigt i form och det gick bäst i höger. Övad också bjudning genom tempo växlingar också klättrade vi lite. :)

Nu ska jag hem och äta , duscha , läxa och sova.
Om dygnet ändå hade 4 timmar mer..
/ felice

Fint hån står med benen! Haha

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_505240cae087c35ae16fff36.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_505240cae087c35ae16fff36.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_505240cae087c35ae16fff36.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_505240cae087c35ae16fff36.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_505240d3ddf2b31f730024aa.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_505240d3ddf2b31f730024aa.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_505240d3ddf2b31f730024aa.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_505240d3ddf2b31f730024aa.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_50524109ddf2b31f8200240a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_50524126e087c35af6fa433e.jpg" class="image">


niondeseptembertjugohundratolv

Vi glömmer denna dag för evigt..
 
/ Louise

5 sanningar om mig

  • Ibland när jag har tråkigt kollar jag nån fb väns bilder som den är taggad i då kan man alltid få sig ett gott skratt, dom där riktigt fula bilderna som man aldrig skulle lägga upp på sig själv fast ens kompis gör !
  • Jag gillar inte skolpotatis äter den ALDRIG har typ fobi sen stodene där den var hemsk har försökt äta den på engelska men har seriöst inte lyckats.
  • Jag älskar den där lyckan när man är inne på fb och man ser hur det kommer en ny vänförfrågning, alltid lika spännande :D
  • Jag har världens segaste vecka just nu och inga blogg ideer tyvärr.
  • Jag hoppas att ni inte tyckte detta var allt för tråkigt och konstiga sanningar men har som sagt värsta blogg torkan.

/Louise


Träningen

Imorse när jag vaknade så kände jag att jag aldrig skulle hinna med dagen. 27 spanska glosor i läxa , skola träning osv. Men titt vettu. Till och med en stund över för att blogga! Hehe vi behöver inte tänka på vad klockan är ;) 
 
Träningen
Idag gick väl sådär i början. Hon sura ihop sig på uppvärmningen som var trav bommar + litet hinder. Hon gick inte riktigt mellan säte och hand utan vek sig och hade inte naturlig bjudning. 
Men när hon väl fick hoppa så blev hon glad! Hon har inte varit så fin på en bana någonsin! Hoppade bana på minst 1 meter, ingen aning om höjder faktiskt men över 90 i alla fall. Och hon flög så fint över! 
Var precis vad vi behövde efter förra träningen. 
 
Tyvärr finns det varken film eller bild från träningen. 
 
Nu ska jag borsta tänderna och sen sova , med 26 av 27 glosor i huvet. Man behöver faktiskt inte alltid kunna alla! 
 
 
/ felice

rubrik

Seg dag på hög nivå idag, regnigt har det också vart fyy och blää säger jag nej inte kul. Körde frihets fressyr med Harry idag och det gick helt okej finns inte så mycket att skriva i det här inlägget som typ är världens sämsta och tråkigtaste inlägg men ska fixa lite tidsinställda nu.
 
/Louise
 

Seg

Är det bara jag som har blivigt ortoligt seg. Asså trött och seg i allmänhet. I skolan , hemma , när jag rider , alltid. Har inte samma rutiner på allt längre utan degar runt lite hur som hellst. Jag klara inte av det jag , jag vill ha rutiner och schema. 
 
Jag sover och äter ändå rätt. Frukost - Lunch med mycket grönsaker - mellanmål - kvällsmat. Äter av hela kostcirken och rör på mig. Vad är felet? 
Har även otroligt ont i kroppen. När jag går och lägger mig så har jag ofta jätte ont i benen , i vaderna för att vara exakt. Men hoppas att det typ bygger muskler eller något sånt. Haha :D
 
I stallet så har jag inte ork att ge mig iväg att rida ordentligt. När jag väl är ute så går det väl bra. Men nu känns det som att jag inte hinner rida trossnäs rundan tillexempel. Men det gör jag. Jag tar typ dubbelt så lång tid på mig i stallet som jag gjorde innan sommarlovet. Typ går bara runt och latar mig. Går fram och tillbaka och glömmer vad man ska göra. Inte bra Felice! 
Jag försöker att komma iväg ordentligt men det är skolarbetet som hindrar mig. 
 
Är jag duktig i skolan då? 
Jo jag hänger väl med till ett E i alla fall. ´Har mycket prov redan! Och en massa läxor. Men man får helt enkelt få det att gå ihop. Det är inte mycket tid kvar till annat. Hinner knappt duscha , fattar ni hur mycket jag har att göra då?
 
Hinner typ aldrig vara med mina vänner, vilket är väldigt väldigt synd. Men det var ändå något jag visste om när jag köpte häst. Jag försöker vara med dom extra mycket i skolan och rida med dom som rider. Man får helt enkelt försöka få det att funka. Men vi är några tjejer som tänker fira älskade Minna som fyllde år 1 september. Jag kan typ aldrig för det är alltid något ivägen. Tävlingar hit och dit på helgerna. Har massa planerade och fullbokade helger framöver. 
Men så är det att ha häst. 
 
Men det är värt det när man får någonting tillbaka av hästen. Eo har ingen aning om hur mycket jag missat för att jag varit i stallet. Men det är det som sagt värt!
 
/ felice

-

Kan inte alla människor bara säga vad dom menar , vad dom tror och vad dom tänker. Tänk vad lätt det skulle bli då. 
 
- hej du är jätte snygg
- tack du med!
 
istället för 
 
- hej
- hej 
- vad gör du?
- inget dd?
osv osv. 
 
Alla säger vad dom tycker. Visst skulle man kanske bli sårad , men hellre sårad av saningen än lycklig av en lögn. 
 
/ felice

Fälttävlan 2012

2012 våran största resa.
Första terräng tävlingen var Mantorp kom dit jätte nervös var jag helgen innan hade han stannat i två klasser och vägrat gå så vågade inte röra honom i dressyren, men det gick bra han stannade inte och även hoppningen gick bra. Vi skulle få starta terrängen ! Trodde jag i alla fall... men han gick inte igenom vetrinär besiktningen han var halt, fyy aöötså men inget att göra åt det åka hem och kolla upp det fast det var inget. Trodligen trampade han på en sten då vägen var väldigt stenig.
Andra tävlingen blev åkerbo där fick vi starta terrängen men blev uteslutna han vägrade hoppa det var då jag insåg att detta kommer inte bli lätt han vägrade och jag kunde inte göra nåt för att få honom att ändra sig INGET !
Sen blev det trollhättan här kom vi längre i terrängen men herregud vad hände med min turbo ponny han var som ett segt tuggummi om jag skänkla stanna han han stannade mellan hinder kravlade över stockarna och till slut tog det stopp kom inte längre.
Första tävlingen där vi kom runt  terräng banan dock med tidsfel och stopp men vi kom runt ! Det gick frammåt !

Senaste tävlingen var Mantorp där gick tyvärr dressyren sämre än vad den gjort alla andra gånger för den har ju inte gått särskilt bra nån gång men denna var värre än värst. Hoppningen nollade vi och terrängen också eller vi fick tidsfel för jag red för sakta och för stora vägar men Harry gick som en klocka, älskade ponny !
 
Nästa helg blir det DM vi hoppas det blir ännu bättre denna gång med bra dressyr, bra hoppning och bra terräng !
 
/Louise

VECKAN

Måndag : ridning med Louise
Tisdag : barbacka sktitt med Elsa
Onsdag : hoppträning 
Torsdag : öva bjudning
Fredag : dressyr träning 
Lördag : dressyrtävling
Söndag : lungt pass i skogen
 
 
/ felice

Jag är nästan handikappad..

För det första så vill jag be om förlåtelse för min dåliga uppdatering igag. Trodde faktiskt att jag mobilblogga men det inlägget kom tydligen inte upp .. 
 
Har otroligt mycket i skolan nu också. 2 prov igår , och idag har jag suttit och försökt lära mig 27 engelska glosor och 27 spanska glosor. Usch. Men ska försöka att det inte påverkar bloggningen ;) 
 
Igår på idrotten så skulle vi springa 800 m , gick helt okej men spurta som en galning på slutet och tror jag typ sträckte mig , för ända sen dess så har jag haft ont i mitt högra höftben. Kan knappt ha byxor på mig. Vill bara slita av dom!!!! HAHAHA nej men blir nog mjukisbyxor imorgon ;) 
 
Otur som jag har ( eller om jag bara är klumpig ) så lyckades jag bli trampad av hästen i tygskor. SMART FELICE. VERKLIGEN JÄTTE. 
 
Så blöder nu från tån / foten :( 
 
Haha vad kommer härnäst ? Vill nog inte veta eftersom det är hoppträning imorgon. 
 
Idag. 
Idag var Elsa med mig ut i stallet. Vi red halva vägen var. 
Vi skrittade bara och Eo kar hemsk. Usch. Jag krävde knappt något och ändå tjurade hon ihop sig totalt. Sto fasoner. Hoppas hon blir bättre imorgon. Jag och Elsa var så duktiga att vi hade kameran med! 
 



/ felice





Harry vilar

Som rubriken säger vilar Harry idag kom hem sent idag och ska plugga nu hade jag tänkt ska under kvällen också skriva ett inlägg om terräng året 2012 och skicka mejl om konfirmationen nån gång under denna vecka eller nästa kommer det ut ett inlägg på bloggen om vad jag valt och varför Sverige eller Polen? Det får ni se ;)
 
/Louise

2013





Vad jag vill göra 2013 det vet jag inte om jag ska tänka logiskt om man får drömma önskar jag att jag hade tiden och pengarna till att ha tre ponnyer en som jag satsar på dressyr med en hoppning och en terräng. Vill verkligen gå hela vägen i dressyren har sett nog av alla som har hästar som går bra vill sitta på en sån häst istället men terrängen är ju sååå kul !
7
Hoppningen är ju också kul men det är ju somsagt mer en kul grej inget jag vill satsa på men vem vet jag är ju som jag är ;)  
Livet blir som man gör det och jag ska göra det bra, blir mycket dressyr för vad jag än ska göra så måste jag ha dressyren.
 
/Louise
 

Höst

Nu känner man att det har blivit höst, höst kaosen är igång haha hoppas på mer ordning nästa vecka för då blir det DM har även fått en terräng klocka av mamma !
 
Skolan idag var helt okej idag sen red jag och Felice :)
Kort och tråkigt inlägg men nu ska jag försöka skriva ett lite längre inlägg som kommer som tids inställt imorgon.
 
/Louise

Ute och rider

En riktigt ful bild på oss!


Svar på frågestund

Kände att jag ville svara på frågestund, men har ju inte haft någon.. så tog helt enkelt någon annans! Haha 
 
Vilket är ditt favorit märke på typ ridkläder, shabrak osv…? T.ex. HV polo , kingsland med flera. Jätte tacksam för svar! :D <3
Svar: JW och kingsland! :) Men använder mest saker från hööks och ullared , då jag är väldigt pank. ;) 
 
Har Eo något problem tex bokar sparkar eller är arg?
Svar: Hon kan sparka ut när hon blir trött och irriterad när man rider. Hon bockar inte , men drar typ ner huvet och skakar på det när hon blir riktigt glad. Haha :D
 
Vilka tränare rider du för och kan du berätta lite om de?
Svar: I Dressyr så rider jag för Hanna Lundberg, hon är inte utbildad tränare men hon rider och tävlar dressyr själv och är otroligt duktig. "Fick tag på henne" genom Ellinor :) 
I hoppning rider jag för Ulle , Ulrica Skönnemark. Hon är inte heller utbildad till tränare men otroligt bra. Hon är väldigt hård och bestämd , men på ett bra sätt. Hon hade med några ekipage till SM och har även EM ryttare. Också mig då ;) 
I terräng tränar jag för Björn , vad han nu heter. Haha.. Han är väldigt bra eftersom Eo i början var väldigt försiktig i terrängen. Han lät och låter det ta den tid den tar :) 
 
Jag bara undrar, hur gör du med skötseln till hästarna? :) typ mockning och det dära, fixar du det själv eller finns det andra som gör det?
Svar: Jag fixar det själv när ingen annan redan gjort det. Folket i stallet brukar ofta göra det för att dom vill. Annars så gör jag det :) 
 
Hej! Hu många ggr i veckan rider du?
Svar: Alla dagar i veckan blir det oftast , för när Eo vilar så rider jag ofta någon annan. Men ca 7 dagar i veckan. :) 
 
Hur många träns & hur många sadlar har du?
Svar: 5 träns och 2 sadlar :)
 
Hur ofta rider du ut med din häst?
Svar: 4-6 gånger i veckan. Alltid förutom om jag tränar. Vi har så fina ridvägar och nästan allt som går att träna på i paddocken går att träna på ute. 
 
Hur hög är Eo? 
Svar: 148 enligt mätintyg 
 
 
/ felice
 

Tids inställt

Ja här skulle det egentligen stå nåt roligt/intressant men kommer absolut inte på nåt, nada !  Så vi får hoppas på bättre ideer imorgon.
 
/Louise

Dressyr bilder




/ felice

Vill ni ha film ?

Vill ni ha film från träningen i tisdags på både när jag och Jessica rider i sånna fall så vill jag ha minst 5 kommentarer här från olika personer, har dock inte pratat med Jessica så kan inte garantera att det kommer på henne men på mig vet jag ;)
 
/Louise

.

Går och lägger mig nu gör inget vettigt alla inlägg jag försöker göra blir dåliga och jag känner att jag lika gärna kan gå och lägga mig nu så god natt !
 
/Louise

Berget

Red på berget idag. Hade vi jobbat barkarbete idag hade det gått jätte bra för eo var fantastisk. Mjuk och frammåt! Skrittade bara och lät henne gå på som hon ville. 
 




 
/ felice

Dagen

Började dagen med att träna för Nina imorse vilket gick helt okej finns mycket att skriva men orkar inte, sen tog jag och mamma ner gräs hagen staketet då det ska klippas där sen var det knfirmation information och så eller vad vi ska kalla det och nu skriver jag med Frida :D
 
Ska försöka göra lite tidsinställda, i kväll ska jag bestämma vilket konfirmations alternativ jag ska ta är nästan helt säker redan nu men ska tänka över det en sista gång !
 
/Louise

tävlings outfit

vad tycker ni om denna outfit? 
älskar den ! 
 
kavaj - hööks 
hjälm - lamicell 
schabrak - jw
stövlar - mh 
byxor - mh 
skydd - hööks 
boots - catago
pannband - charlies häst och hund
väst - färjestads rid och trav shop 
 
/ felice

bilder och bra

Jag är en lycklig tjej.
 
Jag har det verkligen bra. Jag har en bra familj som älskar mig , och jag får välja vart jag ska bo. Jag har mina superfina vänner som alltid för mig att skratta. Jag har en super fin häst som gör mig så lycklig att jag kan gråta. Jag har en kropp som duger i krig. Jag har betyg som jag jobbar på och jag har en skola jag trivs i. 
 
Tänk vad som hänt på ett år. För ett årsedan hade jag inte allt det där. Jag tror verkligen man måste försöka ändra på det dåliga , och går det inte så får man helt enkelt vänta. 


ja en massa bilder


 
/ felice
 
 
 
 

-

/felice


Gosi <3

/ felice


Glöm inte våran grymma tävling!!

http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment
http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment
http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment
http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment
http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment
 
 

Resultat

Lb:1 63 % Kändes inte alls bra framridningen var också katasfrof och på banan blev det bara värre han var ovillig och stel ingen bra kombination.
 
Lb:2 65 % Kändes bättre men han var fortarande ovillig ökade inte ordentligt och ville inte riktigt hjälpa mig men vi har ju alla våra dagar !
 
Vi stallade även upp hästarna idag vilket Harry tyckte va trist, han stog och pyssla med allt han kunde hitta sen börjar den knäppa hästen äta torv så då fick han ett hö nät med hö så han skulle ha nåt att pyssla med tyckte inte det verkade så bra att han åt torv ;) Ska snart ut och ge hästarna kvälls hö sen blir det sängen ska upp ganska tidigt imorgon och ta ut hästarna och träna för Nina blir super det !
 
/Louise

lol

hade tänkt lägga upp lite teenager posts här det blev snabbt väldigt många sen hitta jag den här :
/ Louise
(reultatet från idag kommer strax)

"Lugn söndag"

Tänkte jag i alla fall. Men får se hur lugnt det blir.. 
 
Vid 1 åker jag till stallet. Blir en lugn tur. Kanske uppe på berget. Ska ta kort och visa er den otroligt fina utsikten då. Är sååå fint på hösten. Får nog bli så!
 
Sen åker jag och mamma till krk och jobbar lite där. Känns bra att göra det när man är medlem i en klubb. Får se vad som ska göras , men skulle kunna tro att det är sånt i stil med fixa hinder siffror osv. :) 
 
Sen på kvällen så ska jag på första gudstjänsten för konfirmationen. Kommer vara mest information sen gudstjänst om jag minns rätt. Det känns verkligen bra med konfirmationen. Är inte den som tror på gud osv, men har alltid velat gå på rinkonfa sen Lina gjorde det. Dvs 3 åt tillbaka. Så ska bli roligt. + att lära känna nytt folk som också är hästintresserade och umgås med vänner :D 
 
Så så ser väl min söndag ut!
en bild som inte har med inlägget att göra ;) 
 
/ felice

Eo vill bli travare

Eo vill nog bli travare.. Det kom en travhäst förbi förut och Eo kolla på den med drömmande ögon och det såg ut som om hon såg sig själv med en vagn efter springa på stora travbanor med huvet upp i vädret. Haha, synd att hon är så sjukt bakskygg ;)
/ felice


Mot tävling

Åker och får detta gjort.
/ felice


Fula knoppar och storm

Blåser ju orkan ute. Och Eo som hatar blåst. Åhh detta kan ju bara gå på ett sätt.
Knopparna är as fula och jag är jätte irriterad och hungrig. Har ingen kavaj som sitter bra utan en jätte ful från hööks som är förstor och för kort.
Och min kväll igår var ju knappast den bästa.

Herre Gud hjälp mig.

/ felice


Ut i stallet

Nu blir det stallet nästa och fixa hästen, och packa känns inte som om det är tävling nu när det är eftermiddags tävling men är bara bra för sist jag tänkte träning gick det ju riktigt bra !
  e
Vi hörs i kväll uppdateringen blir tyvärr dålig idag men felice kanske mobil bloggar lite för hon har ju iphone och det har inte jag :(
Hihi men vi hörs i alla fall nån gång i kväll ;)
 
/ Louise

Vinterjacka

Har vinter jackan på mig nu när jag åker till stallet. Det är såå mysigt! Vill ha vantar också men mina från förra året är trasiga :(
Kom precis på , undra vad jag har på mig i december - januari när jag har vinterjacka , fleecetröja, sockar osv nu i september. Hade dunväst på träningen i förrgår också. Hehe.

Nu ska jag mocka , borsta lite , fixa mat, hö, smörja och knoppa.
Ha en bra lördag!

/ felice


Dagen

Var först skolan vilket flöt på helt okej, tog två bussen hem med Lina. Följde med Lina till henne och var med när hon körde Spiken sen gjorde jag iordning boxarna, Harry fick en Louise fri eftermiddag.
 
Finns inte så mycket att skriva hat haft en bra dag och är på bra humör har ev en annan rolig sak också men det är absolut inte nåt säkert än taggar tävling imorgon ska väl sova snart  också :)
 
Plutten <3
 
/Louise

Sant ;)

Så hästigt var det ja !
 
/ Louise

Eo - vila

Efter skolan så åkte jag och några vänner till stan för att äta. Mamma ringde och sa att hon hade varit ut och fixat i stallet , så jag bestämde att Eo fick vila idag. 
Tusen tack mamma ♥
 
Var faktiskt skönt med en häst-fri dag. Det ger mig en chans att sakna henne! Vilket jag gör riktigt mycket nu. haha. 
Nu håller jag på att städa mitt rum. Kommer för & efterbilder tror jag! Haha passar på en hästblogg. 
 
/ felice

Paket

Igår kom mitt paket till posten , pappa hämtade ut det idag så när jag kom hem så låg det på bordet. Världens finaste schabrak ! Haha Eo kommer att bli hur snygg som helst!

/ felice


Min katt är bättre än din katt ... Lalala

Har fastnat på en jobbig låt , haha sök på min katt på youtube ;)
Nej men värt inlägg , ska räkna vidare nu!
/ felice


God morgon !

Vet inte om jag ska säga god morgon längre då jag har vart uppe i lite mer änm två timmar men nu blev det så ;)
 
Red ju  som sagt Harry nu innan skolan och det gick inte så jätte bra... Han var ofokuserad och jag var tvungen att va riktigt hård mot honom för att det skulle funka, höll även på att ramla av en gång. Han vilade helt enklet en dag för mycket, en dag. Red sen en sväng i paddocken för att försöka få loss honom mer men det gick inge vidare, en dag som idag skulle jag haft Jessica men löste det i alla fall bättre själv än i tisdags. Blir förmodligen ingen Jessica träning på tisdag då vi ska till NWT med klassen och slutar senare än vanligt men vi får se ska försöka få in nån Jenny träning nästa vecka också, dessutom kommer Nina hit på lördag och jag tränar på söndag hoppas Harry blir mjuk och fin igen efter helgen :)
 
Nu ska jag gå upp och fixa mig och byta kläder.
 
/Louise

Min dag

Min dag har varit bra. Älskar ämnet bild i skolan! Önskar vi hade mer av det. 
 
Skolan rullade på , slutade 15.15. Åkte till stallet 16.15 då mamma slutade 16.00. Då åkte jag ut till paddocken och hjälpte Lina med hoppningen. Tycker det gick riktigt bra! Spiken lyssnade bra , och de var duktiga :) 
mötte även elsa och mamma som var ute och red. Hehe go!


Sen tränade jag ju själv. finns mer om det i mitt förra inlägg. 
 
 

När jag skulle ta in Eo så stod hon först med rumpan mot staketet. Kände knappt igen henne när hon var så långhårig! Haha! Jag var tvungen att ta kort på det och allt. Hehe



ser ni brännmärket på rumpan ? Det syns så tydligt när hon har "lång" päls. 



 
Det va min dag ungefär! :) 
 
/ Felice

Blir ju bara bättre och bättre

Idag var en sån där wow träning!
Det gick verkligen superbra på träningen idag. Först red Hanna igenom henne , och sen red jag. Hon var verkligen super fin. Men jobbigt var det , och jag känner redan nu , ca 2 timmar senare att jag redan har träningsverk. Haha!
Eo blev stadigare och hon slappnade av riktigt fint då och då. Men hon tyckte precis som jag att det var jobbigt. Men är jötte nöjd med henne idag! 
Tänk vad fort jag gått fram i min ridning . Jag och Eo. Fortsätter det i den här takten så kommer vi satsa på OS 2016 ;) haha, nej men tror det går i perioder hur mycket man lär sig. 
 
Så här skrev Hanna på sin blogg föresten : 
 
Sedan nu ikväll var jag hos Felice, jag red Eo först och försökte få henne att slappna av och jobba genom hela kroppen. Gick ganska bra, men jag kände att jag inte hade värst mycket ork kvar efter många träningspass på gymmet. Sen bytte vi iaf så Felice red igen, och OJ vad bra det blev! Hoppas att känslan sitter kvar tills på lördag då det är tävling!
 
läs Hannas blogg här.
 
/ felice

Imorgon

Ska jag va riktigt ordentlig och rida INNAN skolan de ni ! Ska rida ut en sväng och känna på honom lite inför tävlingen bara, kanske grusgropen får se.
 
Idag fixade jag mann, svans, hovskägg och öronen känner mig stolt och plutten blev riktigt fin, fick dock kämpa med öronen då han är en riktig tönt. Ska även börja vänja honom med klipp maskinen så vi kan klippa honom snart han börjar bli långhårig ;) Nu ska jag göra matte läxa och packa lista till tävlingar då jag har börjat glömma saker hela tiden vill få mer ordning nu. (Kan ju säga att jag glömde publicera detta inlägg och håller på med pack lista nu och det går inte så bra får det inte som jag vill ha det men ger inte upp)
 
/Louise

Mobilinägg

Duktiga elever idag !
/ felice


Skolan

Åhh fy vad skolan var hemsk idag mådde inte alls bra och allt jag gjorde blev dåligt sakerna gick bara igenom huvudet, och just nu har jag typ ett host anfall känns ju super hoppas det vänder och blir bättre nu.
 
Ska i alla fall  ut i stallet nu så kan ju knappast bli värre får vi hoppas, går bara en sväng med älsklingen idag <3 
/ Louise

Jag och Harry

Haha jag provade att rida Harry lite igår. Han är så liten!
/ felice


Vill ha helg

Favoritbild i repris, i helgen ska vi visa dom igen !
/Louise

Rea

Jacson rea HÄR
/ Louise

Dagen

Börjar dagen med ett spanska förhör som jag inte kan något på. Vissa dagar går det inte att plugga bara. -.-
Skolan osv sen åker jag ut till stallet och hjälper Lina med Spiken. 
 
Kl 7 på kvällen ska jag själv rida dressyr för Hanna. Ska bli roligt! 
 
/ felice

Snyggt

/ Louise

Sant idag.

/ Louise

Idag

Är en sån dag man vill sova hela dagen undwer ett tjockt täcke, fryser och är återigen förskyld och trött men måste till skolan idag missar för mycket annars.
 
Harry vilar idag går bara en promenad, smörjer sadlar och träns och sen fixar jag lite i stallet.
 
/Louise

Så bra

/ Louise
 

-


Just nu

Tar jag en paus från läxorna och chattar med en viss person orkar verkligen inte plugga nu...
 
/Louise

Varför bloggar jag

En fråga jag ställer mig ibland när det gäller dagens ridpass och känslor/åsikts inlägg är det mest för min egen skull såklart känner man inte alltid för att skriva hur ridpasset gått men för det mesta.
 
När det gäller inlägg som rea där eller där, outfits osv gör jag det för jag tycker det är kul och för eran skull, känner att detta inlägg inte blev vad jag tänkt och hoppats på men känner verkligen inte för att skriva just nu vad som finns i mitt huvud blir inte vad jag tänkt mig i text.
 
/Louise

Spanska

Jag försöker att plugga spanska.. går inte alls bra. 
Våran lärare tycket att vi ska lära oss dom på www.glosor.eu , men det går inte ... Jag kunde mer av orden innan jag började nu.
 

Tänkte skriva lite fort om ridpasset. 
 
Jag hade inte alls lust att trimma Tink. Vi busade runt lite i paddocken. Louise och jag bytte hästar lite också. Ja har faktiskt inte så mycket att säga om det. 
Eo fick gå ett väldigt lätt pass med Emilia på ryggen. 
 
 
/ felice

Dagen idag

Har väl vart helt okej, finns inte så mycket att säga.
 
Ridningen gick riktigt bra blev bara paddock med lite skritt ute i slutet. Red även Tink och Felice tog Harry då Felice tyckte Tink va så jobbig och duktiga va han då också känner inte för att skriva så mycket, måste göra läxor nu också.
/Louise

Bana

Om det blir någon markarbetsövning med Tink någon dag är detta ett förslag av övning som kom upp i mitt huvud
 
har kommit på många ridvägar på dom hindrerna. Blir lite mjukgörande med mycket volter , lite omhoppningssvängar och mycket tempoväxlingar på transportsträckor. 
 
/ felice

Stallet nästa

Drar till stallet nu och rider en sväng på plutten blir nog lite paddock och ute också vet inte riktigt vad jag ska göra får se hur han känns och sen rida som Jessica sa till mig igår och allt blir bra !
/Louise

Jag idag

Egopic rullar på på bloggen.
Nu ska jag snart iväg och "trimma" tink. Kameran följer med också :)
Eo ska skrittas en stund också.
Hör av mig när jag kommer hem!
/ felice


Dressyrbilder

Bilder från Nils , från dressyren förra helgen. 
 


/ felice

 

Känner mig lurad

Av visa tränare men främst en säger inga namn en del vet nog vem en del inte, denna person har fått mig att i ca ett år tro att min ponny gått bra h*n dömer högre vet att Harry inte gick bra inte riktigt bra. Men den här personen visste hur Harry va då och ville inte ta fighten för det skulle bli jobbigt, eller så trodde h*n helt enkelt att vi inte kunde bättre. H*n fick mig att tro att Harry gick jätte bra jag visste inte bättre red runt där och kände mig bäst medans min häst bara sprang jobbade inte ordentligt, men vad skulle jag göra trodde han gick så bra han kunde. Att vissa inte tar sina elever på allvar till 110 % är ledsamt bara för att jag kom dit som hoppryttare kan jag väl rida dressyr på riktigt min ponny behöver ju det också även fast jag kanske inte kommer starta sm i dressyr. Jag kom då från Jessica och allt var jobbigt för vi vår på väg till det riktigt bra jag kom dit och trodde allt släppte och att han gick super egentligen så släppte jag allt vi jobbat med och lät honom gå lite halv bra och det gick "super".

Önskar att jag hade vetat detta innan för med ordentlig dressyr det året hade vi vart så mycket längre fram nu men hur skulle jag veta trodde han gick bra det var ju vad min tränare sa till mig. Känner mig lurad och som om h*n aldrig brydde sig om vi kom hela vägen om h*n äns trodde på oss.
ALLA dressyrtränare jag tränat för detta år tror på Harry tror på  oss att vi kan gå långt och det är jag otroligt glad för.
 
/Louise
 

Framtiden

I hoppning kommer det bli så att jag tränar på LB nivå , vilket jag lite smått börjat med nu. Dvs 1 meter. Men kommer tävla LD och LC till jag och Eo känner oss säkra. Men om det går som planerat så kommer jag till våren starta LB på gräs. Men vi får se. Säkra LCer är målet nu.
 
I dressyr har jag faktiskt inte satt några riktiga mål med Hanna. Ska prata med henne om det imorgon tror jag. Men jag är ju fortfarande inte godkänd i LCn bara LBn ... haha. 
 
'
tre dålig bilder från igår. Men dom duger i krig!
 
 
/ felice

Hur man tar en dålig träning.

Vet inte om detta inlägg blir för eran skull eller för min egen. 
 
På en träning är det okej att misslyckas. Det är ingen uppvisning , utan tvärt om. Problemen ska komma fråm så man får träna på det på en träning.

Idag så var Eo inte riktigt på min sida. Hon gick emot skänkeln och hon flöt ut med sin j*vla vänster bog. USCH. Det är sånna träningar som man inte önskat att man åkt på. Fel. 
Det är sånna träningar man ska ta till sig extra mycket. Lyssna , göra om , göra rätt. Det är därför man åker och tränar. Det klart det ska vara roligt också , men jag ser mycket av det roliga i framgången men får tillsammans med sin häst. 
 
En dålig träning är inte detsamma som en värdelös träning.
Tvärt om. En dålig träning är oftast meningsfull. Men en träning som bara går bra , det är en värdelös träning. Vad ska man åka och träna för om man kan allt? Kanske för att bygga själförtroende , okej det är en sak. Men att åka och nöta samma sak om och om igen. 
Ta lite utmaningar , våga prova. 
 
Det är okej att misslyckas. Fråga mig. Jag om någon vet. 
Jag har grinat egenom mig de flesta av mina träningar, jag har en ponny som är väldigt speciell. Herre... 
Men det är okej, våga chansa. Och gör något om det inte funkar. Kanske börja träna eller byta tränare? Lyssna bättre och ta till dig allt. Jag förstår verkligen inte hur folk kan åka och träna och inte ta åt sig vad tränaren säger. 
Säger tränaren - höj högerhande. HÖJ HANDEN DÅ. Gör det ! Tror knappast tränaren blir sur om du överdriver det. Tvärt om. Blir det för mycket så har det ändå hänt något. 
 
Kände att detta inlägg börjar spåra ut nu. 
Min träning gick inte så bra helt enkelt. Men det är okej. 
 
Tänkte göra en film när det går dåligt på träningar. Det som jag väljer att klippa bort när jag gör filmer. Bara för att ni ska se hur svår Eo är. Vad jag menar när jag säger går emot skänkeln osv. Är det något ni vill ha?
 

 
bilden är från banhoppningsträningen 
/ felice
 
 
 
 

Träningen

Gick verkligen bra !
 
Började dåligt med att han var stel och starkare än vanligt jag fick ingen riktig ordning på det, skulle göra skänkel vikningar och han drog huvuvdet rakt upp och det funkade jag fick inte ner honom förren vi gjort färdigt skänkelvikningen så stark var han. Jessica hoppade då upp och red, även med henne var han stark men med kunskap och erfarenhet fick Jessica honom riktigt fin men som hon sa så är han väldigt stark och inte lätt. Hon ändrade även uppfattningen om hur jag rider och varför, han ser inte så stark ut men det är han. Han jobbade verkligen super när Jessica red men bara för det går han inte super för jag hoppade upp igen och det vistte jag att han inte skulle vara man måste rida rätt för att han ska gå super lyckades helt okej och han gick bra fast han var väldigt trött efter Jessicas ridning. Lyckade träning med igenom riden ponny, är faktiskt första gången någon av mina tränare har vågat rida honom.  Måste säga att jag är glad att jag har så bra tränare, Jessica fick mig verkligen att inse hur långt jag och Harry har kommit hur mycket JAG har lärt honom, min prins! Haha red även i "mina" dröm handskar idag som var Jessicas ;) Glömde mina hemma och fick låna hennes roeckl handskar så nu vill jag ha sånna ännu mer så sköna !
Film kommer nog får se om jag lägger ut ner Jessica rider i sånna fall ska jag prat<

Sur ponny = sur ryttare

Skriver när jag kommer hem hur träningen gick.
/Felice


HV POLO

 
Snygga schabrak från HV Polo finns HÄR för 599 kr.
/Louise
 

Outfit - häst

Har ingen bra bild men ..

Schabrak - hööks
Träns - hööks
Skydd - globus
Sadel - hubertus
Padd - akton

Är väl typ det... Stigbyglarna kommer jag inte ihåg :/
Nu rullar vi vidare mot träning. Ska bli jätte kul. Och idag ska jag spänna magen ordentligt så jag får magrutor ;) haha!

/ felice


Dagens outfit - ryttare

Tröja - hm
Byxor - mh
Strumpor - ULLARED!!! <3<3<3

Haha fult att det heter hm och mh ;)
Nej nu ska jag till stallet.

/ felice


Jag gillar!

Att lära känna nya människor, skaffa nya vänner kalla det vad ni vill.
Älskar den där känsla när man börjar prata med någon man kanske inte pratat med förut, eller någon man tyckt illa om och inser att man är väldigt lika.
Känner att jag börjar öppna mig mer för nya människor har dom senaste tävlingarna pratat riktigt mycket med folk sånna som jag känner mer och sånna som jag känner mindre, att åka och tävla för tillfället är extra roligt eftersom man träffar så mycket trevligt folk !
Nu under helgen umgicks jag med grums gänget och pratade även med andra, jag och Alexandra skrittade både före och efter våra starter det var riktigt roligt att prata med henne igen har inte blivit att vi träffats eller pratat särsklilt mycket på tävlingar sen i påskas då vi åkte på tävling tillsammans och lyckades göra en seg lag dressyr dag rolig det säger inte lite det ;)
Min BÄSTA tips är prata med folk på tävlingar osv för allt blir så mycket roligare och när du väl börjat känns det inte alls jobbigt och man blir mer öppen för nya människor !
Jag har under bara det här året lärt känna många nya människor som jag verkligen inte ångrar att jag lärde känna !
/Louise

Tink

Tänkte kolla om jag kan rida Tink på söndag. Trimmning i paddocken skulle vara bra för den lille fjanten. Han ÄÄÄÄLSKAR att hoppa också , så lite små hinder och lösgörande övningar skulle nog vara bra för honom
 
 
söt bild från sist när jag red honom! 
 
/ felice

Bästa låten

 



 
/ felice
 
 
 
 
 

ändringar

Har insett att jag inte kommer hinna och klara att kvala nat i år för det finns inte så många tävlingar i närheten får jag väl säga. Kommer istället träna och bli säkrare på rörelserna och sen kvala under våren. Kommer ändra mina målhar helt enkelt inget val efter vad jag valt att gjort under året men här kommer lite nya mål innan året är slut:
Ha nollat en LA i hoppning försöka kvala MSV.
Rida  LA  i dressyr med bra känsla struntar i procenten för tillfället.
Starta DM i fälttävlan som jag ska göra sen får vi se hur det går ;)
http://www.youtube.com/watch?v=8E3Gg6c6sls&feature=plcp -Min och Harrys första terräng tävling :)
/ Louise

fyy

Harry är riktigt olydig i hoppningen på sätt och vis och jag rider dåligt. Han vill ställa sig utåt och jag tar ojämnt i tyglarna så det blir fel. Tror dressyren som vi jobbar på nu kommer hjälpa jätte mycket att jag ska va jämna och att Harry ska va lika mycket i båda tyglarna. Hoppas det för nu när det är högre kan sånna små saker göra stor skillnad.
 Kolla bara:
'
Ne fy denna ovana ska bort!

Vill inte vara med kon...

Åtkomst nekad

Sidan är lösenordsskyddad. Men du kan hänga här utanför med kon.

/Louise
 

Stallet idag.

Kom precis hem efter en barbackatur. Red med elsa och lina. Skrittade mest. Haha har väl inte så mycket att säga om det. Hittade mitt snygga schabrak i stallet också, bild kommer i slutet av inlägget eftersom jag bloggar från mobilen.

Ska snart äta , väntar på att mamma ska komma hem från tågstationen. Sen blir det läxor , spanska och engelska.

/ felice


Harry får vila

Harry får vila idag hade kunnat rida fast känner att jag hade inte ridit och jobbat honom bra  och att bara han får springa spelar ingen roll en dag det var fint väder och han stog och åt gräs så han led inte precis ;)
 
Var ute och gosa lte med honom och den söta plutten gnägga när jag kom :')
Ska nog till skolan imorgon mår bättre nu och hoppas på att litte sömn gör det sista och att jag ska kunna träna ordentligt imorgon!
Gammal bild på mig och Gazzo, super kvalite haha ;)
/Louise
 

Tack till min underbara klass

Jag är nog lyckligt lottad som hamnat i en sån bra klass i skolan. Har hört att många inte tycker om sina klasser , och att lärarna delar på bästavänner osv. 
Jag har hamnat i en super bra klass , där alla kan prata med alla. Det faktiskt sant , ingen man skäms mer för , ingen man inte tycker om osv. Alla i klassen har en roll , försvinner en så blir det tomt. 
 
Alla kan var med alla, så skönt. Man är aldrig ensam , om man inte väljer det själv förstås. Vi har också några good-looking killar , vilket inte är helt fel +  att alla är riktigt Goa! 
 
 
klassen gör skolan roligt! 1000 tack för det! ♥
 
/ felice

vill ha vill ha !



åhh vill ha har dessutom hittat dom på extra pris så det inte blir lika dyrt  nu när inte knä skodda ett alternativ längre !
/Louise
 
 

Vill blinga nåt !

Mamma köpte för ett tag sen nya bling stenar i olika färger, och vill verklifen använda dom ska blinga nåt men vet inte vad.  Kanske nåt schabrak vi får se.
 
 
Några förslag ?
/ Louise

Om ni har tråkigt

Kan ni ju alltid kolla in min youtube kanal där finns det filmer från hela det här året av olika slag så varför inte kika in !
http://www.youtube.com/channel/UC5OuEBURTskveZ3GoUwibrg/videos
/Louise

Vill ha



Ska sälja alla ALLA mina knä skodda rider inte bra i dom längre så känns bara dumt att ha dom sen ska jag köpa fler helskodda och dessa är högst upp på listan i helt okej pris tänker inte betala 3000 kr precis ;)
Kanske kommer upp ridbyxor redan idag får se.
/Louise

emilia - tink




/ felice


Veckan

Måndag - rida ut. Kanske med Lina 
Tisdag - hoppträning
Onsdag - Rida lättare pass , kanske på berget / vila
Torsdag - dressyrträning
Fredag - dressyr i skogen
Lördag - dressyrtävling LB:1 
Söndag - Jogga
 
Blir en vecka med intevaller mellan hårda och lätta pass ser det ut som! 
 
 
/ felice

Älskar mina helger

Älskar mina helger just nu dom är intensiva och roliga mycket tävling och andra aktiviteter har det vart, man har längtat till helgen.
 
Nu till helgen blir det tävling på lördag och nina träning och första träffen med konfirmationen på söndag, hoppas på att få mycket nya vänner ihop med konfirmationen också  ! Så det är vad som får mig att längta till helgen nu till veckan, nästa helg har jag ingen tävling och inget inplanerat men nåt ska jag väl hitta på !
/Louise

Glöm inte tävlingen

http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html
 
var med och vinn ett tagelarmband! 
 
/ felice

GAHHHHH

varför kommer inte mina tidsinställda inlägg fram? lol 
 

sjuk

Veckan st ju inte så startade ju inte så bra som jag hoppats på har ont i halsen,snuvig och allmänte seg så stannar hemma från skolan idag och knarkar te vatten och hals tabbletter får inte va sjuk inte denna vecka !
    

Haha får väl bjuda på lite bilder såhär ofixad ;)
/Louise

Skolfoto ya0

Hej alla glada! 
 
Jag är på ett bra humör , förutom att jag ser förjävlig ut rent ut sagt. Men det är en annan 5a , jag kommer ju inte behöva titta på mig själv lixom. Det är ju värre för folket runt mig ;) 
 
sitter i köket och kollar på mina filmer från igår. Och lyssnar på musik. Lol
 
haha väldigt hästigt inlägg detta. Nu ska jag festa ensam i köket! 
 




Ha en trevlig måndag vänner! 

/ felice
 
 

Saknar dig...


Tack för allt du gjort, allt du lärt mig för allt du va <3
Tiden läker alla sår men ärren finns alltid kvar...

Dagen

Har vart med Lovisa idag först va vi ner till trossnäs för att få Harry över coffin vilket gick bra sen gjorde vi inte så mycket vi var nog båda lite sega idag haha ;)
Men var kul att träffa henne igen ! 
Imorgon blir uppdateringen bra lovar, har till och med börjat göra inlägg för tisdagen den här veckan SKA bli bra både med bloggen och allt annat !
/Louise

Planering

Måndag: Mycket trav och låg form.
Tisdag: Dressyrträning för Jessica.
Onsdag: Mjukgörande med mycket gallop.
Torsdag: Vila.
Fredag: Dressyr pass mjukgörande och trimm.
Lördag: Dressyr tävling.
Söndag:Dressyrträning för Nina.
 
Kommer bli en ganska hård vecka för både mig och Harry med mycket träning men det är bara kul och bra för oss båda!
/Louise

Elsa och Pia

 
 
är så stolta över dom! 
 
/ felice

Film

Lb:en :)
/Louise

bildbomb från idag



bilder på andra kommer under tidsinställda imorgon. 2 inlägg med bara bildbomb! 



 
/ felice

Resultat

Hoppningen idag gick ganska bra. Hon var ganska seg och det kändes inte som om jag fick ihop henne som jag ville , men sen blev det bättre. Kommer att komma bilder och filmer under idag och imorgon. 
FÖRSTA BILDBOMBEN KOMMER 16.17 IDAG. 
 
i alla fall.. 
Först så hjälpte jag Emilia och Tink. Det gick riktigt bra för dom för att vara första gången. 1 stopp på första hindret då tink inte riktigt fatta vad han skulle göra , och ett stopp på sista som var en vattenmatta. Bra jobbat!
 
Sen red Elsa ( http://elsanordlind.blogg.se/ ) 70 & 80 cm. Felfri i båda! Grattis till er! 
 
Också jag , 80 & 90. 
80 är ingen höjd längre , man bara flyger över lixom. Har inte så mycket att säga om den. 
i 90 cm fick Eo hjälpa mig lite , hon snäll hoppade några språng ♥ ! Men var riktigt fin och bra. 
 
världens bästa! 
 
/ felice

Hem

Åker bil hem nu, bloggar mer sen men kan visa denna bild:
/ felice


Beställt

Har beställt denna ögon godis. Åh vad snyggt! 
Kostar bara 300 nu! Dvs 200 kr billigare här : http://www.ridsportbutiken.net/sv/hast/schabrak/schabrak-john-whitaker-metallic-range.html
/ felice

Följ mig!

Glöm inte att följa mig på instagram @ felicethuresson.
Följ mig och vem vet , jag följer dig nog tillbaka om du är intressant ;)

Ha en bra söndag :D

/ felice


Hoppning

Idag blir det banhoppning på bergsgården. Jag och Eo hoppar 80 & 90 cm. Hoppas det inte är lika varmt dom igår, utan det får gärna vara lite mulet , då går hon som bäst! 
 
Idag så kör vi på turkosa saker , och Elsa - Pia lånar våran bruna och guldiga outfit. Dom kommer bli jätte snygga! Hoppas skydden passar bara. Eo har så himla små ben. Storlek ponny för att vara exakt ;) Haha.. också har hon jätte kort rygg också , har några ponny schabrak som sitter bra också , bara lite korta. Haha :D 
 
Taggad för hoppningen då - nej. Faktiskt inte. 
I mina ögon är det en träning. Verkligen. Ska satsa på att få fram henne ordentlige, för då vet jag att hon kan hoppa. 
Jag har även med mig pf , personligfotograf ;) Lina ska vara med och ta kort på mig , emilia och elsa , så hoppas att dom kommer ikväll :) 
 
Mål. 
I 80 cm klassen hoppas jag på att allt rullar på. Flyter och inte känns kantigt , utan bara rullar på. 
 
I 90 cm vill jag ha ihop henne och fram , rulla på i ett bra tempo där med. Kommer bli jätte bra :) 
 
bild från första klubbtävlingen.. old but gold. Tänk vad mycket som hänt sen dess! 
 
/ felice
 

Rutiner igen

Rutiner är det bästa med skolan igen. Det och mina fina vänner ♥
 
Älskar att gå upp tidigt , fixa mig så man faktiskt ser okej ut. Åka till skolan , äta ordentlig mat , samma mat som alla andra. Hem och fixa läxor sen stallet. 
Det är så alla mina dagar ser ut. Och jag gillar det. Finns folk som "tar dagen som den kommer" jag önskar jag kunde vara sån , kan vara jobbigt att alltid ha koll på allt. Men ändå vill jag det. 
 
Elsa är en sån som tar dagen som den kommer tror jag , avslappnad och go. Jag själv är ofta stressad för att jag har planer efter planer. 
 
Hur är ni
 
 
 
/ felice

Film

Orkade inte ladda ner musik , så sätt på låten och kolla sen ;) ♥
 
 
 
 
 
/ felice

Dagen

Vart ska jag börja? Min häst är bäst!
 
LB: Kändes som ld typ han var såå fin och det rullade på bra men på sista hindret a i kombinationen kom vi helt fel, jag tappade balansen, vi rev men snäll ponny som man har hoppar han b hindret ändå, åhh min plutt!
 
LA: Kändes också jätte bra kändes inte alls högt även fast det var väldigt maxat banan var svår så förväntade mig inte att det skulle gå bra  kom lite konstigt på tvåan i kors gallop men det gick bra kom även nära i andra kombinationen som var 6 a,b efter 7 tänkte jag att jag kanske nollar till och med åkte då häst en sekund för mycket, han orkade inte riktigt hoppa av ordentligt på åttan så ett pet men annars super, vi kom lite fel på vissa men trots det kändes det lätt och även här var min ponny super duktig !
Börjar med la:n laddar upp den andra på yt nu.
/Louise

Mår sååååå bra.

Är på sånt bra humör. Livet rullar på och allt känns bra! 
 
Idag var jag och Eo och tävlade LC1 och LB1. 
LCn gick ganska dåligt. hamnade på 55%. Har inget att säga om den faktiskt. 
 
LB1 Hon var såååå fin på framridningen. Stadig och super mjuk. Sen skulle vi börja med galoppen och då ville hon verkligen inte fatta höger. Hon surade ihop totalt och blev springig. Fattade tillslut rätt och gav mig där och travade lite lång och låg form så hon skulle sluta springa. 
 
Väl inne på banan var hon spänd men helt okej ändå. Lite springig men ändå inte samma som på framridningen. 
Vi slutade på 60% vilket jag tycker är helt okej :) 
 
Sen när jag skulle trava av henne var hon så go. Åh vilkej känsla! Är verkligen super nöjd med henne! 
 
Nils var där och tog kort också. Men han ska bort och kommer hem imorgon så dom får ni tidigast imorgon men förmodligen senare. 
 
nice mobilbild så länge ;) 
fick även bli en bild på mina super coola knoppar ;) haha första gången jag knoppa själv faktiskt :D 
 
film kommer sen :) 
 
/ felice

-

Nu kommer inlägget om varför jag inte bloggat så mycket under veckan och varför allt har blivit som det blev, det beror på EN sak och det är att jag inte har planerat.
 
Allt har vart kaos och har verkligen inte vänt rätt dygnet och kommit in i rutinerna, måste göra det hinner inte komma efter i skolan har alldelles för mycket att göra och det sista jag vill göra är att låta skolan påverka mig och Harry det får ALDRIG ske så är det helt enklelt!
Måste säga att jag har världens bästa ponny hade inga wow resultat idag men han försökte och det kändes super skriver mer sen och lägger upp filmer :)
ÄLSKLIGEN, världens bästa vän<3
/Louise
 

RSS 2.0