Bilder

Åh jag blev helt rörd när Annies mamma hade tagit kort på mig med bara en arm! Hon har skadat den andra och kunde bara ta kort med en så var hon så snäll och tog kort på mig! JÄTTE JÄTTE JÄTTE SNÄLLT!
Och snälla Annie skriv en kommentar med din blogg så länkar jag den direkt! :)
 
en från annies mamma!
 
/ felice

Det går framåt!

Var ju och tävla idag och det gick  bra, det går frammåt!
Dressyren: Haha det gick bäl inte så bra jag hade tränat in fel program klantig som jag är så 30 min innan märker jag det men lyckats lära mig programmet och får 60.7 straff typ 63 % kanske. Han gick inte så jätte bra men men.
Hoppningen: Det var jätte blött hela banan var en vatten pöl och det var gräs så jag feg red men var nolla haha såg jätte fult ut på filmen.
Terrängen: 2 stopp+ lite damp mellan 1:an och 2:an. Han var fin fick stopp på trean för han blev stark och tryckte sig mot vänster så svängen blev konstig och han spände sig bara, haha sen stoppa vi på banan minsta hinder en pytte liten stock som han inte ville hoppa och typ stanna och drog åt sidan. Det går framåt men måste få honom mer mellan skänklarna och mer lydig i högre tempo. Så kommer nog inte bli så mycket terräng träningar nu för hoppa ett hinder rakt fram det kan vi det är inte det vi behöver träna på utan vägar, linjer och framför allt LYDNAD i terräng miljö.
Bilder och filmer kommer:)
/Louise

Film

 
 
/ felice

Min prinsessa

 
hehe gulligt att jag red som en kratta.. haha jaja :)
två från igår
/ felice

Resultat + bilder

Min underbara fina flicka visade vad hon kan idag! Vi hade nog en dålig dag igår bara. Vi 0ade både grunden och omhoppningen. Vi körde på säkert. Säkra vägar och säkra språng vilket gjorde att vi kom 7a! av ( 5 placeringar )
Är riktigt nöjd över Eo idag! Nu står hon i hagen och betar det förtjänar hon verkligen! Äpplen och godis har hon fått också!
 
 
bilder från elsa, bilder från Lina kommer ikväll :)
/felice

Framtiden

Efter gårdagens resultat så ska jag bli SÄKER på LD. Jag ska böra starta bara LD. jag har inte brottom. Jag och Eo har 5 år kvar tillsammans!
Nu är jag anmäld till Krk LD och LC ena dagen och LC andra. Det blir mina sista LCer på ett tag. Jag var anmäld för någon vecka sen , hade jag anmält igår så hade jag nog bara anmält till LD. Men nu är jag redan anmäld , så får se hur det går. Det beror ju på hur det går idag också. idag hoppar jag LC , utan krav eller mål.
Önska mig lycka till , eller inte det gör ni som ni vill.
 
/ felice
 
 
 
 

Om gud vill och vädret tillåter.

Måste verkligen tack alla underbara människor som var med på tävlingen idag!
 
Minna , Lovisa , Elsa och Louise som verkligen fick mig att skratta mellan de två hemska klasserna.
Extra tack till Lovisa som lånade ut tröjan hon hade på sig bara för att jag skulle få tävla i den! haha så gullig är hon!
Tack även mamma , pappa och resten av team Eo som stöttade mig och hjälpte mig!
 
Det var ju synd att det gick så dåligt, men ändå var det rätt tävling. För nu hade jag som sagt riktigt goda vänner som hjälpte mig! Jag försöker glömma dagens resultat och tagga om för imorgon. Jag tror jag kanske skulle kunna lyckas om det inte hadde TÄLTAT främande tyskar på min gräsmatta! Vågar ju inte ens gå och duscha nu. Men jag löser nog det.
 
Nej men Ulles ord så kan jag ju bara tänka OM och fokusera FRAM. Det är ju en dag imorgon också.
Eo har ju olika dagar också , tyvärr. Ibland går hon som en gud , ibland går hon inte alls. Hon var jätte fin på framhoppningen så det var så sund att det blev som det blev. MEN TAGGA OM! Det är vad jag ska försöka göra nu.
 
Jag kan ju lika gärna skriva hur det gått när jag ändå håller på :
LD: 8 fel , 1 rivning , 1 stopp
LC: Utesluten på 3e hindret.
 
Och nu när jag ändå håller på så vill jag säga förlåt till alla som fick höra mina utbrott efter varje runda. HAHA gud förlåt!
 
Vad ska jag göra för att det ska gå bättre imorgon då?
Jag ska jobba jätte mycket BJUDNING på framridningen / framhoppningen. Ska även rama in bättre och rida imellan hindrerna. Sträcka på mig innan hindrerna och ha bättre "flyt".
Hoppas på att både jag och Eo har en bättre dag imorgon.
 
 
/ felice
 

Dagens tips

Har du glömt ta på mygg medel och fått mygg bett?
Jag har lösningen, ta på mygg medel på mygg bettet först svider det men sen slutar det klia.
Haha det funka för mig i alla fall!
/Louise

REA!

Sommar rea på hööks, cheval, stablestore och myone några av alla butiker som har sommar rea, måste påstå att myone´s var BÄST hade ju typ allt från grimskaft till tretorn stövlar!
/Louise
 

LATHÄST + EXTRA MAT.

igår gjorde jag en liten ful sak.. eftersom det var sol igår och Eo alltid blir segare när det är sol, så tänkte jag att det är säkert sol idag med, så jag gav henne extra mycket pellets. Får se om vi har en ÖVERPIGG häst idag när det faktiskt inte är sol ;)
haha det återstår att se!
 
DAGENS FAILBILD!
Hahaha jag och Eo på framhoppningen på ponnypokalen , lite missförstånd , men ponnyn hoppar snällt ändå!
 
/ felice
 
 
 

Taggar tävling

Jag är efteranmäld till LD:n också. Det känns bra för Eo hoppar alltid som bäst 2 rundan , så då kanske det kan gå lite bättre i derbyt.
 
Mina mål med dagen :
 
LD : felfri, det klarar vi och gör vi inte det så är det förmodligen av mina ridvägar. För ÖVER ska vi.
LC derby : jag har fortfarande inte fattat de där med derby, men jag har kanske som krav att inte bli utesluten? Men jag tror att både jag och Eo kommer att vara trötta i slutet av banan och då finns det chans för stopp. Men det hoppas vi inte på!
 
LC (lördag) : Vore roligt att 0a grunden , men har inga krav då det inte är våran klass ännu.
 
en favorit bild.
 
 
/ felice
 

Julia Johansson.

Jag är sjukt glad över att vi är vänner, att vi blev vänner. I början av detta året visste jag inte vem du var. Vi tränade tillsammans en gång och jag såg dig för första gången men du var ingen speciell bara en av alla andra. Vi träffades igen efter ett par månader denna gång på Kils banhoppnings träning, haha det där fula "hej" som man typ säger till sånna man halft känner så var det då. Av någon anledning brydde du dig om hur det gått för mig så du skickade på fb och fråga, jag skrev som det va och helt plötsligt skrev vi om allt möjligt. Jag gav dig mitt nummer då jag skulle ut i stallet, vi fortsatte smsa om bokstavligen inget. Men vad gjorde det, vi fortsatte smsa om allt och ingenting haha vet inte hur många hur onödiga sms vi skrivit. Jag skulle testa en ny tränare och hade funderat på Johanna, du skulle träna för henne och jag hängde på. När vi väl var där var det som om vi redan kände varandra jätte bra och vi skrittade både fram och av tillsammans.Efter det träffades vi inte på ett tag men sen följde du med till Trollhättan när jag tävla och vi lärde känna varandra ännu bättre. Det är helt sjukt det känns som om vi har känt varrandra i flera år, kan inte fatta att vi faktikst bara träffat varandra 5 gånger. Men det som är mest sjukt är nog hur bra vän man kan bli med någon man träffat 5 gånger.Tänk om du inte hade skickat det där meddelandet på fb, det hade inte vart bra! Jag älskar dig och du är underbar<3
P.s vi måste ses snart!
/Louise

Dagen

Har hjälpt Irma med hoppningen och det gick  bra, bilder och film kommer och ev mer text förmodligen imorgon. Jag har också ridit Harry mycket trav och gallop övergångar.Skulle ju göra ett långt inlägg idag ska göra det nu och det blir tidsinställt tills imorgon vid kl 9 så säger vi!
/Louise

Dressyrträning

Idag är Peo värd att kallas Eo! Idag var hon riktigt duktig!
Vi jobbade mycket 8or och öven öppnor - slutor, galopp - skritt och skritt galopp. Hon skötte sig exemplariskt.
Drog inte upp huvudet i fattningarna och lyssnade super. Hon har ju dock väldiga problem med sin vänstersida men hon försökte och jag tyckte hon var riktigt duktig!
 
Louise har varit så duktig och varit barnvakt idag ,
en nöjd tjej som berätta att hon har ridit , hoppat studsmatta spelat fotboll och gu vet allt´. Haha vet ju dock inte om allt är sant men ;)
 
 
/ felice
 
 

Duktigt Felice , duktigt

Igår så satt jag och kolla igenom mitt minneskort. Då hittade jag bilder från färjestad - ponnypokalen som jag inte hade på datorn.
Elsa hade tagit så många bilder så det blev 2 mappar och jag hade bara laddat över en på datorn. Men nu har jag även bilder från våran LD+5 vill ni se ?
Alla bilder är tagna av elsa på : www.elsanordlind.blogg.se
 
 
/ felice

Outfit

en ful ihopklippning gjord i paint , men en snygg outfit som ni kommer se mig ha på tävlingar framöver!
Kan ju lite snabbt säga att schabraket är lamicell , skjortan och skydden är från hööks. Bootsen köpte jag av ellinor  men ska köpa nya nästa gång jag åker på någon horse show. och pannbandet är från charlies häst och hund :)

Dressyr träning

Kl 1 idag blir det dressyrträning. Jag hoppas hon sköter sig´.
Jag är förövrigt lite besviken på mig själv som har glömt både LC:1 och LB:1. haha ska plugga lite program nu så ska jag åka till stallet sen.
Värt inlägg..
 
Kan jú också säga att filmerna från träningen är inget att se , då de bara blev 6 filmer , en är när mamma tror hon stängt av kameran men det har hon inte ;) och de andra är ganska tråkiga och på samma "övning". Så de var ju lite synd. Men ja... Det kommer att komma film från Kil hoppas jag :) det beror väl lite på hur det går osv ;) haha
Sa jag igår att jag har lyckats ladda ner GIMP? det har jag i alla fall så har nu börjat på ny header. Ska se om den blir klar ikväll kanske ?
 
¨nej men ha en fin dag så hörs vi sen!
/ felice
 
hahaha 2 fina bilder som inte hörde ihop med varandra på något sätt..
 
/ felice
 

Svar på kommentar

Johanna               
                            

            Hur gör du när du lägger in dina bilder , tar du kort från kameran eller mobilen ? :) Bra blogg...

Svar : Hej! Asså jag fatta inte frågan riktigt tror jag .. hehe. Men bilden i inlägget du kommentera tog jag med mobil och sen förde jag över den till datorn , för kan inte lägga in dom dirket från mobilen då appen är typ trasig. Jag hoppas du fick svar på din fråga :D

/ felice


Om Eo vore till salu.

Jag satt och kollade på hästnet förut och tänkte på att vad ska man skriva när man gör en annons?
Typ såhär skulle min annons om Eo vore till salu se ut:
 
 
Typ: D  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2003
Namn: Oh My Pretty Eowine
 
ska nu sälja min pärla därför att.........
Eo är ett snällt sto som gör allt för rätt ryttare. Kan dock vara bestämd och kräver därför en minst lika bestämd ryttare.
Hon är en ponny som blir vad du gör henne till. Hon har med förra ägarna tävlats till och med LA hoppning och med mig LC+5. Hon har också gjort bra ifrån sig på dressyrbanan , men behöver där en mycket bestämd ryttare då hon tröttnar annars. Hon har även hoppat lite på terräng träningar vilket hon tycker är jätte kul!
Hon är en maxad d-ponny ( 148 cm ) och snäll i all hantering så som klippa , lasta , sko osv. 100% trafiksäker.
Hon passar perfekt för den yngre ryttaren som vill lära sig och tillsammans med Eo växa i klasserna. Hon har en mycket fin teknik och en enorm personlighet, vilket gör henne till en väldigt speciell ponny som sticker ut på tävlingsplatsen.
 
 
haha nej men vet inte och jag behöver ju faktiskt inte tänka på det eftersom jag INTE ska sälja henne!
/ felice :)
 

Vilken ?

Har jätte problem... vilken outfit ska jag ha och till vilken dag ?
 
1.brun
 
2 rosa
3. turkos
4. marin
 
 

Töntig jag är..

haha sitter just nu och googlar allas namn som ska vara med på miniderbyt på fredag. Haha kan ju säga att det inte ser bra ut för min del. ALLA är jätte duktiga , så står det typ på tdb att :
********** har 0+0 regional LB och åh van LA och ja gu vet allt. Och här kommer jag som bara hoppar LD typ annars.
Men det är lungt.. eller? HAHAHA nej men seriöst mitt mål i miniderbyt är att ha riktigt jävla roligt! Hoppas ju på att komma över först hindret också.. men det är en annan femma.
Men jag vill göra allt med ett leende på läpparna! Verkligen!
 
på lördagen har jag som mål att inte bli utesluten i grunden. Hoppar ju inte LC så mycket annars så tycker det är ett vettigt mål. Denna helg är bara för att ha roligt!
 
 
/ Felice

Bloggnigen

Bloggningen just nu är inte bra men imorgon ska jag i alla fall bestämt skriva ett långt inlägg direkt från hjärtat så hörs imorgon!
/Louise

Ellinor - Eo

Det finns en massa snygga bilder på Eo på internet , men jag älskar dessa !
 
/ felice
 
 

Åmål

Haha fucking åmål.. bilder kommer om någon vill veta hur det är där!
/ felice

Shettis Fälttävlan

Baståsen har shettis fälttävlan va sött!
Läs om det HÄR.
/Louise

på tåget

tåget rullar för fullt. jag och mina systrar äter godis och lyssnar på musik! härligt! hade även en go person på sms men vet inte vad som hände med honom.. aja. ovärt inlägg... men kan inte lägga in bilder eftersom jag måste gå in på internet och blogga eftersom appen inte fungerar. men jaja.. nu är vi i SÄFFLE. halv coolt ;) / Felice

Har ont i mina ben ;)

Haha har ont i mina ben för vi hade fys igår är desutom ganska trött då vi var uppe till typ halv fyra men kul hade vi! Blir nog longering med Millan för kan typ inte gå vi får se hur jag gör med Harry för han vila igår vi får se. Skriver kanske om Arnäs i kväll:)
/Louise

Eo idag

Idag var eo lite lat. Hon lyssnade inte på skänkeln och hon kändes inte som om hon var mellan mina hjälper. Men hon lyssnade ganska bra ändå.
Red ca 50 minuter , MASSA trav - halt - trav så lite kondition och lydnad. :)
bild från idag :
 
snee :/
/ felice

This or that

häst :
 
häst - ponny
hoppning - dressyr
schabrak - vojlock
ridhus - paddock , "oj det beror ju på..."
stort stall - litet stall
pigg - lat
fux - skäck
skimmel - svart
brun - isabell
brun utrustning - svart utrustning
morot - hästgodis
d-ponny - c-ponny
b-ponny - a-ponny
 
annat :
 
Utomlands - hemma
Pojkvän - Singel "gud vad jobbigt med en klagande pojkvän"
Fest - Hemmakväll
cola - fanta
hund - katt
rik men ful - snygg men fattig
bada - sola
jul - födelsedag
ringa - smsa
blogg - facebook
tv - dator
 
/ felice

Film fixande

Mamma/ Peter skulle ha lagt minneskortet med film från träning igår i min brevlåda hos pappa , men har ännu inte gjort det så får se om jag hinner fixa filmen innan jag åker till Åmål.
 
Asså ÅMÅL fattar ni eller? Vi ska på spontantrip till åmål. HAHAHAHA :D hoppas ni alla har det bra när jag är i soliga Åmål lixom .. Dock är det sol här också osc.. Menmen ;)
Jag har än så länge 2 tidsinställda. Men får se vad jag hinner fixa :)
 
hahah charmig bild från 4h 
/ felice

Duktiga ponnyn!

Idag var Eo super duktig!
Vi hoppade kombination där mellarsta hindret var i alla fall över 1 meter. Och Hinder som var 115 osv. Övade också lite omhoppningssvängar. Jag var väldigt nervös på de "större" hindrerna , vilket gör att eo också blir det , men när hon väl hoppat det en gång så går det super sen. Och ner Ulle höjde och sa att bara jag skulle komma jag bara : waaa?
hahaha :)
ja det var riktigt roligt idag i alla fall! Ëlsa filmade lite men det var dåligt med batteri men filmerna kommer imorgon!
 
Imorgon så skulle jag ha ridit med Linnea ju , med det blev inte så :( jätte synd! http://www.karlstadsryttarna.devote.se/
heter hennes blogg föresten , kika in där det är en jätte bra blogg som 2 GRYMMA tjejer driver!
 
Ska istället träna lite lydnadpå förmiddagen och sen på eftermiddagen drar jag vill Åmål! Spontan tripp till Åmål med min pappa , min syster / mina systrar och kanske elsa! roligt faktiskt . vi ska köpa glass och sen får man väl se vad man kan göra i åmål lixom.. men det ska bli sol och 18 grader. det ska bli riktigt kul att göra något med min pappa.
 
Nu ska jag väl ta och göra några tidsinställda inlägg till imorgon och sen ska jag se på svampbob samtidigt som jag dejtar kudden.
 
/ felice
 
 
 

Svar på kommentar

Ida Om: Dressyr tävling
                                                                      
vart är tävlingen? :)<3
 
 
Svar : Den är i Vålberg ! :)
 
 
 
super kul att ni börjat kommentera , det gör vekligen min dag! Har någon sagt att jag och eo är fina tillsammans tillexempel så finns den tanken i mitt huvud hela dagen! Så tack! <3
/ felice
 
 

Visste du att ?

- Jag hade aldrig tävlat lokalt innan jag hade Eo.
- Min första "medryttarhäst" var Millan och jag ramlade alltid av henne.
- Jag vill inte gå fort upp i klasserna utan nu är det LD och LC som gäller.
- Jag har varit "hopprädd" och ville inte hoppa högre höjder, dock har jag kommit över det ;)
- Eo hoppar bättre på oxrar än räcken för sprången blir mer runda.
- Eo älskar att bli kliad under huvet eller vad man ska säga. och drar därför ut huvet för att säga - KLIA MIG
 
 
hahah tok häst :)
 
/ felice
 
 

Önskelista

john whitaker skydd vita.
 
john whitaker schabrak
 
john whitaker byxa brun.
 
blåa ridbyxor från färjesta shoppen , kommer dock inte ihåg vad märket hette :/
 
schockemöhle schabrak dressyr brunt
blått hoppschabrak från hööks.
 
där är lite saker jag önskar mig :)
 
/ felice
 

bilder från Annie Joneus

snacka om att jag blev glad när jag såg mailet med dessa bilder igår! Åh tusen tack Annie Joneus om du läser detta!
 
Kan ju säga att den andra bilden med vågot hinder är nu min nya bakgrund på datorn! super söt!
Annie tar ALLTID bra bilder, åhh vill också ta bra bilder.. hoppas att hon tar kort någon mer gång! Tusen tack ännu en gång , älskar alla bilderna!
 
/ felice

Dressyr tävling

18 juli 2012 ska jag starta LC:1 och LB:1. Jag tar det dock inte som en tävling utan vill mest se protokollen för att veta vad jag ska öva på. Är inte så jätte taggad, men ändå så har Eo gått ganska okej de senaste lektionerna.
Men jag har glömt bort båda programmen :( hahaha men det är väl bara att lära sig igen!
Har dressyr träning på torsdag, Hoppas på att ´hon sköter sig då.
 
 
/ felice
 

Tävlings outfit för helgen

Denna outfit till fredagen :
 
 
och denna med kavaj istället på lördag :
 
 
vad tycker ni ? :)
 
/ felice
 
 
 

Filip Ågren

Filip Ågren som jag tränar med var med i tidningen idag! Grattis till dig! :)
ganska coolt att han ska tävla EM!
 
/ felice

Bra dag

Idag ska bli en bra dag! Och den har redan börjat bra med att jag vakna av att SOLEN titta in genom min rullgardin.
Det var vid kvart i 9 och helt okej! :)
 
Igår skulle jag ladda ner gimp på nya datorn. Det gick ju sådär.. nu har jag allt utom gimp om vi säger så ;) haha ja jag får nog be någon om hjälp helt enkelt.
 
Idag ska jag träna ikväll. Också ska jag och Elsa göra en ny header till henne, får se hur den blir utan gimp. Sen ska vi kanske till stan / hööks :)
 
Tänkte även berätta en rolig sak! Eller aa för mig så är det roligt.. men ni bryr nog inte så jätte mycket ;)
Sen jag var hos skolsyster för några månadersen så har jag gått ner 3,5 kg! Varför detta då? JO
 
Jag äter lite i taget, regelbundet.
Jag rider varje dag.
Jag springer ca 3 gånger i veckan.
Jag cyklar till och från stallet ibland.
Jag håller igång och undviker godsaker.
Jag äter bara lite kolhydrater på kvällen.
 
Dock hade jag ju lite att ta av också ;)
Är faktiskt ganska stolt över mig själv. Min dröm siffra är att gå ner 2 kg till. Får se hur det blir :D
 
/ felice
 

Galla

Min lille Eo plutt hade jätte mycket galla idag. Hmm min bebis. Hon fick gå med benlindor på tills hon gick in på kvällen och då såg det bättre ut!
Hon har haft så enda sen hon var liten , och det är olika mycket olika dagar. Men hon har inte ont av det så länge som det inte stelnar vilket det inte har gjort.

För att minska gallan kan man linda benen eller kyla ner dom.
Efter varje "hårdare pass" brukar jag ha på anika gel.

/ felice


Dagen

Har typ inte gjort nåt idag ridit min häst i dåligt väder. Vet inte vad det var med Harry idag det började med att han när jag sadlat fick panik slängde sig bakåt stegra bocka och hoppa omkring som en galning i stallet men efter att han har lugnat sig så tar jag honom i grimskaftet när jag gör mig i ordning och tränsar. Sen när jag hoppar upp blir han jätte rädd för jag råkar nudda täcket så det låter lite och börjar studsa runt och springa. Men det gick i alla fall bra och jag börjar rida när jag rider upp för en backe som vi ridit upp för hur många gånger som helst är allt jätte farligt men mer än att kolla gör han inte. Sen väl i skogen är ganska mycket farligt men han går i alla fall. Sen ska jag gallopera på en väg där det har funnits hinder, nu mera finns det en lite björk bom på ca 20 cm som vi skulle gallopera över och va då JO Harry tvär stannar och jag håller på att ramla av;) Men sen kom vi över och denna ponny ska jag tävla terräng med på lördag haha hur kommer detta gå! Men vi får se om jag bloggar imorgon annars hörs vi igen på onsdag kväll för ska till arnäsgård med Team Värmland.
/Louise

Ponny till salu ?

Nej men nära på för idag var Eo INTE rolig.. Inte ett dugg.
Hon var superduperpigg. Förövrigt så var vädret inte roligt heller. Det har regnat precis hela dagen. När jag kom ut i stallet så började jag med att fixa i stallet och hoppades på att det skulle sluta regna. Jag mockade , fixade mat och hö , smörjde alla 5 tränsen och lädergrimman osv, sen insäg jag att det inte skulle bli bättre så jag gav mig ut i spöregn.
Men jag hittade dessa bilder från i vintras och tycker nu att det är ganska bra väder ;)
 
 
Hoppas på att träningen imorgon går bättre. Om den går dåligt så tror jag att jag får ställa in miniderbyt och hoppa LD istället.. men får se.
/ felice

Film

Eo har lite konstiga idér för sig;)
/Louise
 

Jag och Eo

 
/ felice

Planer

Millan
Måndag: Vila kanske promenad.
Tisdag: Irma rider.
Onsdag: Jag tömkör.
Torsdag: Irma hoppar
Fredag: Longerar eller joggar med henne.
Lördag: Irma rider
Söndag: Vilar.
 
Harry
Måndag: Mycket trav, konditions träning.
Tisdag: Dressyr ute med mycket gallop.
Onsdag: Vila
Torsdag: Mycket trav, konditions tränning.
Fredag: Lugnare pass i skogen så han bara får springa av sig.
Lördag: Baståsen terräng P70.
Söndag: Lugnt i skogen kanske med Felice?
/Louise
 
 

några bilder

 
några som gick att ladda upp..
 
/ felice

Planer

Idag så ska jag med Elsa till Pia på morgonen. Om det inte regnar allt för mycket så ska hon rida dressyr. Jag tar inte med kameran eftersom det regnar så :/
 
På eftermiddagen så ska jag och Moa rida kanske :) Hon Sheridan och jag Eo-Peo.
 
Sen blir det pappa vecka! Jag åker till pappa och har min semester där i 1 vecka. Satsar på att träna och tävla mycket ;)
Nej men jag hoppas att vi tar oss iväg någonstans bara över dagen typ. Kanske Göteborg ? Goaste staden i världen! Hänger med lite göteborgare och köper glass ;) nej men jag vet inte vad vi ska hitta på. Kanske ner till strömstad, men jag vet inte hur vi ska hinna det.
 
Veckans planering ridning:
 
Måndag - rida med Moa. Om inte jag rider med henne så ska jag jobba Eo i skogen.
Tisdag - Förmodligen klättra i grusgropen för konditionen på både mig och Eo är dålig nu.
Onsdag - rida med Linnea
Torsdag - dressyr träning
Fredag - LC mini derby i kil
Lördag - LC i kil
Söndag - lungt pass, kanske barbacka
 

 / felice


Hallo Hej

Tänkte börja med att säga varför jag inte bloggat, och det är som så att jag inte har hafy lust.
Har bara blivit irriterad på nya blogg.se, försökte blogga förut men blogg.se ville inte ladda upp bilderna.
 
Idag så red jag och Elsa Pia först. Det gick väl inte så jätte bra om vi säger så.. Tänkte att om det går att ladda upp billderna så kommer dom imorgon i tidsinställda inlägg! Men kan inte lova något...
 
Sen red jag med Louise och det har ju ´hon redan skrivit om.
Åh vad tråkig bloggen är nu.. Vad vill ni läsa om? Ny header är på g.. men jag förstår mig som sagt inte på nya blogg.se.
 
 
 
Kommer även komma en utvecklingsfilm med mig och eo imorgon. Men jaaaa...
 
Ha det bra puss och hej leverpastej.
 
 
bild från kil :)
 
/ felice

Dagens ridpass

Blev en ridtur med Felice och Eo typ igenom grus gropen och sen på en stig och igenom grusgropen igen. Känner seriöst att jag inte har nåt att skriva gör typ inget med Harry längre, tyvärr mina tankar har redan lagt  ner tävling men jag ska tävla bara att jag kanske inte är så motiverad just nu men ska försöka skärpa mig rida min häst ordentligt. Göra nåt av passet och inte bara rida omkring. Vill verkligen träna terräng om det går bra i helgen  och han hoppar annars tror jag att jag struntar i det. Men ska i alla fall träna mer hoppning för Johanna:)
/Louise
 

Trött på dåliga ursäkter...

Skulle ju vart med när Felice skulle rida Pia men Elsa sa att det tydligen inte passa eftersom hon står i ett annat stall nu, men hoppas det går bra för dig Felice:)
 
Ska snart ut och tömköra Millan sen i eftermiddag ska jag rida md Felice.
/Louise

Dagens ridtur

Dagens ridtur blev med Felice och Sheridan blev mest skritt och lite trav mest massa prat. Hihi förlåt för att jag fick dig att ramla av Eo före i paddocken;)
 
Nej nu ska jag sova  och imorgon ska  jag med Felice och Elsa till Pia, min kamera följer också med så bilder kommer om det funkar att ladda upp på blogg.se.
Men god natt!
/Louise

Millan 21 juni 2012

Haha det var nog dagens mest ansträngande och seriösa ridpass eller inte! Har ju inte ridit Millan "på riktigt" sen typ förra våren och inte alls sen i vintras eller vad kan det va? Men typ då i alla fall. Så det blev ju som det blev nej men hon var lite busig fast hon kände att det inte var seriöst också;)
 
/ Louise

Stallet nu!

Blir stallet nu, efter att ha vart vaken några timmar. Haha sov typ bort hela dagen!
 
Blir nog bara en sväng i skogen med Harry orkar inte med honom igår hade vi fight och orkar bara inte. Kanske fixar lite med Millan också vi får se.
/Louise

Film

/ Louise

Hoppning med Harry

Elsa började med att skritta fram honom medan jag och Felice tog fram hinder, men sen fick hon allt rida lite till och hoppa lite. Hon måste ju börja träna, nu blir ni nyfikna va?
Och nu skulle jag ha laddat upp bilderna på Elsa och Harry men det funkar tydligen inte så dom kommer med i filmen.
Sen red jag han var riktigt fin dock lite slarvig och olydig på dom lägre höjderna lilla bus ponny men när det blev högre skärpte han sig och hoppa super fint som vanligt!
Filmen laddar upp på yt nu, så lägger den tidsinställt till 16.00:)
/ Louise
 

Mitt stall

Tänkte visa stallet jag står i.
 
I stallet så är det just nu bara 2 hästar. Förut få har det varit mer men Exter fick de ta bort och Gulliwer såldes. Det har även stått andra hästar där som folk bara haft på foder , eller sålt. Så nu är det bara 2. Eo och Sheridan.
Och dom måste gå i två olika hagar för Sheridan är "ny kastrerad" och har fortfarande hingstfasoner kvar såklart. Så för allas säkerhet så går dom i olika hagar.
 
Stallet ligger i Karlstad/Kil. Själva området kallas skåne. I skåne så finns det en massa andra stall också , så man har alltid någon att rida med , vilket är super!
 
Ridvägarna är också bra, det finns möjlighet att rida till frykern och bada, rida i grusgropen , trossnäs , på gärden och i skog , så det ska jag inte klaga på! :)
 
Själva stallet då, ja det är ganska gamalt men vi ska eventuellt renovera i höst. Det ska KANSKE byggas mer boxar, men annars så ska småsaker fixas , så som bättre lampor , foderrum osv.
När du kommer till stallet så är nog det första du ser "transportparkering"
haha dock är det ju bara jag som har en transport ;)
om du går in i stallet så ser det ut såhär om du står precis innanför dörren: 
om du går genom dörren rakt fram så kommer du till gödselhögen , inte så intressant... om du går åt höger så kommer du till det som är " stallet " nu. såhär ser det ut :
i första boxen till höger stod exter förut , men nu kommer linas nya ponny att stå där sen :) bredvid den boxen asså den boxen med massa grejer utanför ( hinkar , höpåse och täcke ) så är Eos box, och bortanför det så är en gång till sadelkammaren :)
Mittemot Eos box är Sheridans box, vad ska jag säga om den? Haha vanlig box inge mer med det :)
Jag kan ju skriva alla storlekar på boxarna :
första till höger = sto och föl box
andra till höger = storhäst box
tredje till vänster = storhästbox
andra till vänster = storhäst boxförsta till vänster = b/c (?) - ponny box
 
jaja tillbaka nu , mittenboxen till vänster har vi haft som sadelkammare typ , men nu håller vi på att tömma den så det är bara min garderob och mina träns kvar :)
och den närmast här på vänster sida är foderbox, där har vi allt foder :)
 
 
 
så ser foderboxen ut :)
och såhär ser eos box ut :
 
och mina fiiiina osmörjda träns :
 
och en vägg i sadelkammaren :
det finns även dörr utifrån till sadelkammaren , och en genom stallet såklart , men här kommer det hur det ser ut i dörren utranför :
nähä... okej nu fungera det inte allt ladda upp den.. jaja det är jätte mysigt med en bänk , och blommor och med typ ringar i väggen så man kan binda upp sin häst om man tillexempel vill stå ute och borsta :)
nu så vill inte blogg.se ladda upp några foton alls.. hm. ja det var bara hagarna kvar nu , och dom har ni ju sett på andra bilder. Men ska försöka att ladda upp bilderna senare.
/ felice
 
 
 

Header

Nu har jag suttit jätte länge och försökt fixa med headern men det går inte.. ÅH vad trött jag blir.
Är det någon som vet hur man kodar in en header med "bildspel" ?
 
/ felice

Härlig midsommar!

 
 
jag bjuder väldigt ofta på fula miner , men inte denna gång då den slår mycket HAHA :) EE
 
Lite söta bilder på Mig och Eo och Emilia och Eo! :)
Jag åkte till stallet och fixade lite där sen så åkte jag och mamma och emilia och plockade blommor så ska snart göra såna där gulliga kransar. Haha är det bara vi som har det ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Med dig är livet underbart!


Jag lever;)

slänger in ett inlägg så ni vet att jag lever;)
 
Hoppningen igår gick bra ni får mer i detalj sen med bilder och film även med Millan, nu ska jag hugga björkar med släkten och sen rida Harry.
 
Kl 18 ska vi till grannarna och fira midsommar, så ha en trevlig midsomma alla!
/ Louise

Gårdagens ridpass + dåligt bloggande idag.

Idag kommer det bli dåligt bloggande , och allt är blogg.se fel. Att inte appen fungerar.
Ska fira min midsommar som så att jag kl 10 åker till stallet och klappar på hesten min ;) nej men fixar i stallet osv.
 
Sen så åker jag till mamma och äter lunch med henne , då kommer kanske Linn också , får se :) Sen ska jag till familjen örnborn och fira kvällen där.
Kanske blir en bra midsommar ändå.
 
TREVLIG MIDSOMMAR! :)
 
bild från igår , då jag red barbacka med Lina. Jobbade henne lite men blev mest skritt Sheridan var svår att sitta kvar på i traven om vi säger så ;) 
Vad tycker ni om min matchning med rutiga byxor och randig tröja då? hahah gu va fult!
 
/ felice
 

Favorit

denna är nog en favorit från igår, dock blev den mörk.. men tycker den är super fin!
 
/ felice

Hästbyte

Felice och Harry:
 
Jag och Eo-Peo:
Blev inte så mycket bilder då typ hälften stog det "Det gick inte att ladda upp!" vet inte varför det inte går men några blev det i alla fall.
 
 

Öronen?!

Haha igronera mitt ansikte;)

Dagen har vart bra!

Rubriken säger ju ganska mycket dagen har i alla fall vart bra jag och Felice har fotat till headern:
Sen löshoppa vi med Millan:
 
Senare idag ska jag jogga och fixa i stallet sen blir det hoppning med Harry och ridning på Millan, Felice fotar:)

Film

Finns inte så mycket att visa från terrängen så struntar i det, det kommer väl med i 2012´s fail film det var så fult.
 

Svar på kommentar

Och ja jag vet att det går att svara direkt på kommentaren men det funkar inte för blogg.se säger att något gått snett och svaret är till Elin och jag var på stall danora 2010:)

Gamla bilder del 2


Gamla bilder del 2


Bilder från filmen trollhättan


Frågestund!

Om vi får mer än 20 frågor svarar vi i videoinlägg!

Frågestund!

Om vi får mer än 20 frågor svarar vi i videoinlägg!

Film

 

Gamla bilder del 1

 

Hemma

Kom precis hem från en rolig stund med Olle!
Åh att han alltid får mig på så bra humör, nu kommer jag vara glad i flera dagar fram över. Kommer typ dö när han åker till skåne i 3 veckor..
 
Vi åkte till stan och sen till råtorp. Vad gjorde vi ? haha typ inget , satt tystsa på en varsin del av bussen ;) haha nej vi har skrattat och pratat och kollat i affärer :)
 
Så nu kom jag hem för en stund sen , nu ska jag laga mat, sen ska jag sminka mig och fixa allt inför fotograferingen som är kl 5. Så är i stallet kl 15.30 eller 16 typ.
 
Efter det så ska jag fota Louise och Millan och efter det så ska jag hem , blir kanske att se någon film. Kanske med Linn eller Linn och Elsa , pratade vi på igår. Men vi får se :)
 
 
nu ska jag laga lite mat! :D
 
/ felice
 

Dagen

Dagen ser ut så att vid 17 så fotar jag och Felice till headern sen fotar hon mig och Millan:)
Men innan det ska jag fixa filmen från igår, just nu sitter jag och planerar tävlingar för året. Gjorde ju det i början av året men mycket har ändras sen det så har blivit en del ändringar, ni kanske får en lista sen.
~Lilla plutten ♥ ~

Dagen

Dagen ser ut så att vid 17 så fotar jag och Felice till headern sen fotar hon mig och Millan:)
Men innan det ska jag fixa filmen från igår, just nu sitter jag och planerar tävlingar för året. Gjorde ju det i början av året men mycket har ändras sen det så har blivit en del ändringar, ni kanske får en lista sen.
~Lilla plutten ♥ ~

Diss


Diss från min sida tycker dom inte är snygga alls och kopior är det också, orginalet är snyggare säger jag i alla fall!

TA DET LUNGT FELICE

NU.
Nu lugnar jag ner mig. Haha åh jag stressar igen mitt sommarlov och det är hemskt! Jag kommer inte ha några saker att göra sista månaden...
 
Idag så blir dagen inte så stressig i alla fall. På förmiddagen till typ halv 4 så ska jag var med Olle. Kommer bli super då han var sjuk jätte länge innan skolavslutningen och sen så blev han friks men då åkte han på semester , så har inte kunnat träffa honom på jätte länge. Så det blir kul! Vi ska till stan , får se vad vi gör där... Dräller.. HAHAH..
 
Sen på eftermiddagen så ska vi fota till våran nya header! Bra va? :)
Och efter det på kvällen så ska jag fota Louise och Millan :)
 
Tror det kommer bli en bra dag!
/ felice

Träningen!

Träningen gick super idag, han var mjuk och lydig fick dock driva fram honom mycket. Men när han väl släppte och gick fram var det som att flyga fram typ;) Pollen var duktigm vad det kan göra skillnad om man är glad och positiv när man kommer till träningen förra veckan hade jag ont i halsen och skolan hade vart seg denna vecka hade jag och Felice cyklat till Kil och ätit glass och även ridit, kan det bli bättre? Kommer dock ha träningsvärk imorgon efter att ha gått trossnäsrundan igår, cyklat till Kil idag och tränat men men så är livet;) Förresten fick jag en plats i P70 på Baståsen:D
 

Träningen

Hade ju hoppträning idag. Det gick inte särskillt bra om vi säger så..
Det var markarbete , vilket Eo och jag verkligen BEHÖVER men det är sååå jobbigt. Eo har INGA asså på riktigt INGA muskler i vänster sidan , vilket är från förra ägaren som var svag i sin vänster sida.
Visst har Eo blibigt bättre men vi har långt kvar. Plus att vi inte har hoppat på så länge så Eo tyckte det var super kul.
Vi försökte så bra vi kunde och det blir bättre med träning, man får se det så!
Och jag kommer få riktigt snygga mag&ben muskeler efter att ha ridit utan stigbyglar ! shit vad jobbigt det var! Hahaha...
 
bild från februari! som inte alls har något med saken att göra ;)
 
/ felice

Är med och tävlar!

jag är med och tävlar , gör det du också : http://championjumpers.blogg.se/2012/june/stor-bloggtavling-vinn-ett-tagelarmband.html#comment

/ felice

Yes!

Fick plats på Baståsen så då blir det en P70, vi får väl se hur det går.

Bilder från filmen idag!

Haha lilla ponny plutt<3
Skriver om träningen senare och film kommer förmodligen imorgon:)
 

Elsa & Pia


/ felice

Är lika roligt nu som det var då och kommer alltid va lika roligt...


Harry och Millan i hagen


Bilder på Elsa

Igår så var jag ju med Elsa och fota/hjälpte henne när hon hoppa. Jag själv tycker att de var riktigt duktiga!
Vi jobbade mycket på att hon skulle få ihop henne emellan  hindrerna och sen på långa transport sträckor. Pia var väl kanske inte på sitt bästa humör men Elsa var jätte duktig!
Banan de hoppade i slutet låg på 80-90 cm och den klara dom jätte bra! :)
Kommer en bild nu , resten kommer kl 16.00.



/ felice

Eo i hagen



foto: Louise

Min fina flicka! :)

/ felice

Bilder Felice och "hingsten";)

-

Film


Kommer film sen!


Planering för båda hästarna.

Eo :

Måndag - Går med Louise och Harry trossnäs rundan.
Tisdag - Hoppträning för Ulle. På gräs om det inte är jätte blött
Onsdag - Fotografering till ny header ?
Torsdag - Klättring i grusgropen.
Fredag - Vila
Lördag - Uteritt
Söndag - Rida ut med Linnea ?

Kommer också tränga in något dressyr pass i veckan :)

hahaha vet inte hur det stavas men typ "Skeridan" "Cheridan" ? : 

Måndag - Lugn tur i skogen , lära känna honom.
Tisdag - Vila
Onsdag - Trimma i paddocken.
Torsdag - Rida ut
Fredag - Markarbete i paddocken.
Lördag . Vila
Söndag - Rida ut.

Kommer bli riktigt roligt att ta hand om "Hingsten" som vi kallar honom, dock är han kastrerad nu så det förstörde ju namnet liiiite...  



/ felice


Dagen

Kommer bli en intensiv dag idag. Först kl 10 så åker jag och elsa till Pia så ska jag hjälpa henne med hoppningen , har faktiskt planerat en övning till dom ! Den kommer att gå ut på att "fånga" Pia så mycket som möjligt, ta många och små galoppsprång och BJUDNING. inte för att Pia inte hoppar utan för att hon springer så. Så det kommer bli riktigt kul att plåga henne lite! Asså Elsa då inte pia ;)
Kommer både Film och bild på det sen om vädret är okej!

Sen ska jag vara lite duktig och med Louise GÅ hela trossnäs varvet med hästarna. Vi jobbar ju på stadsloppet n'sta år så behöver lite motion! Haha herregud vad ont jag kommer ha efter det..
Och efter det så blir det förmodligen ett pass på denna snyggning som jag ska rida hela veckan!

tänkte att jag lägger ut planering för båda hästarna ikväll ? blir bra? Kl 19.00 säger vi!

/ felice

Bildbomb Exter.

Jag har inte haft ork att gå igenom bilderna förren igår kväll. Men här kommer lite bilder på våra underbara år. Hoppas du har det bra i himlen min ängel!



/ felice

Kollar tävlingar

Sitter och kollar tävlingar och här kommer de planerade ett tag framöver:
v.26 Baståsen terräng P70 (förmodligen)
v.27 Hagfors Hoppning  LB Mountain Horse Cup & LA eller LB+5
V.29 KRK Hoppning LB Mountain Horse Cup & LA
v.31 KRK Dressyr LB:0 & LB:2 eller Gyttorp TSG-Cup Dag1: LB:1 & LA:1 Kval klass Dag2: LA:2 Kval klass och Dag3: LA:4 Final eller LA:2 Tröst final.
v.32 Leksand terräng om det går bra i Baståsen annars tar vi en paus med terräng tävlingar och tränar mer. Eller ev Christinehamn RK Mountain Horse Cup om det gått bra i de andra omgångarna så jag kanske kan bättra mina poäng då de räknar två omgångars poäng.
Det är väl det jag har planerat nu men vi får se om det blir såhär eller inte:)

Tävling


http://championjumpers.blogg.se/2012/june/stor-bloggtavling-vinn-ett-tagelarmband.html#comment

Dagen

Ja då dagens planer ser ut så att jag ska gå ut i stallet och packa upp allt från igår. Sen mocka ur lite i boxen sen ska jag och Felice GÅ trossnäs rundan med våra bus ponnysar! Men innan det ska jag väl göra lite tidsinställda blir nog lite bildminnen, outfits och utrustnings inlägg:)

Att vara för lång

Idag fick jag höra en som sa - jag kanske är för lång.
SNÄLLA allt folk som säger så , lägg ner! Hästar är djur som förr bar tunga soldater varje dag , hästar väger typ 10000000 gånger så mycket som vi och som tål. YALLA YALLA såklart man inte kan sätta mig på en b-ponny varjedag kanske men asså d-ponny!

DU är för lång när DU själv tycker det. När DU själv tycker du kommer i obalan med hästen.

"hej jag heter Ida och är 12 år. Jag är 155 cm och rider en storhäst på 165 cm , är jag för lång?"

hahaha nej inte riktigt så kanske men jag tror att världen tror dom är större än de är. Snälla ni ...
Jag själv tyckte jag var för lång på exter som var 145 , förmodligen mindre , typ 142 cm. Jag inser nu att det var jag inte. Vi kom aldrig i obalans. Vi hade bara riktigt roligt tillsammans!
Men det slutade som så att jag inte ville rida honom knappt. Jag ville absolut inte rida barbacka när någon såg på och om jag gjorde det så drog jag upp bena som jockeyläder. JOHEJDU det såg ju mycket bättre ut.. ELLER?

jag förstår om vissa tänker att åh du tycker att vuxna människor ska rida små ponnys , och nej det tycker jag inte utan jag tycker att du ska inte tänka på vad alla andra säger, känns det bra så är det bra!

Så är det med allt. Känns du vacker så är du vacker. Har du den inställningen själv så smittar du folk med det! Tro mig.



/ felice

Duktig ponny!

Igår var Eo duktigt , igen!

Först så red Hanna och då var Eo HEMSK. på riktigt H E M S K. det slutade med att Eo hoppa runt och småstegra så Hanna satt av och sa till henne ordentligt, för hade hon gjort det från ryggen så hade Eo rest sig helt. Efter det så vågade inte Eo göra något annat än att lyda.
Allt med Eo hänger på respekt. Det är verkligen så..

Vi gjorde lite öppnor och slutor och jobbade mycket övergångar trav - galopp då Eo brukar slänga med huvudet. Det gjorde hon men i slutet så blev det riktigt bra!

plus att vi hade 2 olika väder på 1 lektion...
haha shit..

/ felice

Dåligt?

Ni som läsers Nellies blogg har väl läst att hon är på träningsläger, AW Sport Horses. Man blir ju lite nyfiken när hon säger att hon tycker det är så bra så jag kollar på deras hemsida. Det första man ser är Nellie kommer hit den vecka och Johanna Grant den veckan. Jag vet inte om dom har pratat med dem om det innan de skrev det men ändå. Att de skriver så för att locka folk att åka dit tycker jag är dåligt riktigt dåligt vi tycker alla olika och det här är min åsikt. Det  verkar dock riktigt bra men just detta gillade jag inte.

Header

Nu har jag fixat en header till http://www.karlstadsryttarna.devote.se/
så här blev den
hiss/diss?

/ felice

Hejdå Kil;)

Blir inget Kils meeting iår åker till Baståsen om jag får en plats så det hoppas vi på. Björn ska va där och hoppas faktiskt Harry är som han var idag så han kan hjälpa mig eller försöka i alla fall! Känns konstigt att inte tävla på Kil lite tråkigt faktiskt men ibland måste man välja, tyvärr.

Resultat

Nu kommer resultatet!
Dressyren ca 63% Han kändes ganska fin var dock spänd vid domaren vilket resulterade i att det blev kors gallop och sen fel när jag tog upp honom för han ställde ut mot domaren men annars helt okej.
Hoppningen: Nolla han var riktigt fin och jag höll ihop honom bra släppte lite för mycket på 4:an men det gick bra ändå.
Terrängen: Utesluten, han var SUPER. Sen började jag banan och POOF så gick han inte bra längre. Hanbörjade med att tveka på första hindret men jag höll om och smacka och han hoppa så då tänkte jag nu går han väl mer framåt men nej fick driva lika mycket mot 2:an sen på 3:an stanna han jätta långt ifrån jag blev så arg och drev på och han hoppa det var en lite stock med upphopp så mer en kant som han kunde gå upp för sen mot 4:an som är ett hus tar det tvär stopp långt ifrån jag vänder om och rider på igen och han stannar/ drar sig åt sidan sen tredje gången hoppar han men lika fult hopp som på dom andra och seg som ett tuggummi. 5:an klarar vi dock ingen stilhoppningen sen efter den hoppar han åt sida och stegrar osv innan nästa hinder som vi lyckas komma över i trav gallop nånting, efter det är det en slinga i skogen där gasar jag och tycker jag får upp ett bra tempo och han lyssnar men vid sjuan tar det tvär stopp när jag lägger om skänklarna och ska hoppa jag rider på det igen och han hoppar det var nog dagens bästa språng tyvärr tar det stopp igen på 8:an och jag är ute.
Att jag blev utesluten i terrängen berode på att jag inte fick fram honom för det var inte hindrerna. Vi vet inte varför han gick imot skänkeln men men vi har alla våra dagar...
Haha kände att det blev lite långt men hoppas nån läste hela i alla fall;) Julia var med och hjälpte till också, tack♥

Vi har alla våra dagar...

Tolka rubriken som ni vill;) Snar kommer dagens resultat!

Snabbinlägg

Blogg.se appen är trasig typ så måste gå in på nätet osv.. Hm..

Just nu sitter jag i bilen till bergstorp med Elsa , mamma och Emilia.
Dagen annars har sett ut som så att jag på morgonen firade lova och sen åkte jag till stallet och red dressyr på Eo-Peo. Gick bra i slutet , kan skriva om det från en dator sen ;)
Sen åkte jag med lina till Grums där hon provred en häst.
Och sen ska jag och Elsa åka till lova och äta tårta.

Hola Amigos , Como estas?

Hahaha min spanska suger..
Men nu var det inte det vi skulle prata om utan tänkte bara berätta att på MÅNDAG så ska vi fota till ny header , skönt med en ny har tröttnat på denna + att min inte ser hela bloggen. Asså ibland blir tex bilderna inte hela ?

Kommer bli roligt, vill ha någon somrig färg, vad tycker ni ? :D

/ felice


Födelsedag!

Idaq fyller min underbara syster 4 år!
Jag kommer ihåg när du föddes, du var tidig och ingen var berädd så därför är du född i skåne ;) haha. jag själv var på ridläger och fick veta det på vägen hem. Jag kommer ihåg hur Elsa , Lovisa och om det var Emilia (?) som satt bak i bilen och fick höra mig skrika av glädje , sen försökte jag lura dom att jag hade fått en kattunge istället för syster. haha..
Du är den gosigaste systerna man kan ha som varje dag ger mig kram och säger - du är min bästa vän felice!  
Grattis till dig hjärtat mitt, hoppas du får en super dag för det är du värd!



världens gulligaste NU 4 åring!

/ felice

FLÅT

nej men seriöst så har jag inte hunnit blogga då blogg.se appen inte funkar.

Igår sov Linn hos mig sen på morgonen så drog hon på fotboll och jag somnade om och sov till halv 1. Bra felice bra.. Sen åkte jag till Hööks och färjesta shoppen och chell. Blev lite olika saker med , men bland annat denna grimma:


sjukt gullig!
Sen så åkte jag till stallet och red och allt sånt , Louise gick med när jag red. Blev en kort tur barbacka. Och imorgon blir det dressyr träning , roligt roligt! Hoppas hon sköter sig lika bra som förra gången.
Nu på kvällen så var jag med Elsa och vi var ute och prata och gjorde inget, såg öven på film innan det. Sen åkte jag till far min.

förövrigt så ska jag göra lite tidsinställda inlägg och sen se på svampbob och äta ananas. Haha ha det bra ! :)


/ felice

Dag 16

Dag 16 Din favorit outfit.

Är nog den här för den är ganska stilren men ändå lite utstickande.

Dåligt med bloggande

Har varit riktigt dåligt med bloggande från min sida ett tag har helt enkelt  inte hunnit eller orkat har varit sjukt trött och är fortfarande då jag inte kan sova ordentligt vet inte varför men ska sova nere ett tag på en hårdare madrass och hoppas det blir bättre, kul att jag ska upp 3 imorgon då. Men longerade och red Harry igår egentligen skulle jag bara longerat men blev så ridsugen så red barbacka i mjukisbyxor, hade helt klart världens snyggaste outfit! Harry var lite busig igår i vänster skulle ha absolut inte fatta gallop eller gå fram för skänkel och bocka när man skänkla efter nån ful trav gallop bytte jag till höger där han gick hur bra som helst att samla och att öka och även formen var super. Jag tänker då har han väl testat färdigt och går bra byter till vänster och han börjar bocka igen den lilla tokiga ponnyn! Men efter lite bocksprång osv gick han bra;) Idag rider jag nog i skogen med mycket trav och gallop blir nog ingen bloggning i kväll för Julia kommer och vi ska packa inför imorgon och sen gå och lägga oss tidigt är tanken i alla fall;) Imorgon blir det trollhättan och jag hoppas det går bra och att vi kommer runt terrängen :)


Bilder från hagen



/ felice

Diss


Till smycken med tex bett eller hästsko och dessutom dom på bilderna är ju äckligt dyra finns här 
















S O M M A R L O V !

 
 Vet att jag har bloggat dåligt nu på sista tiden men vi har gjort så mycket kul i skolan. MEN nu är det slut så nu kommer ni få inlägg var och varannan minut ;)

Jag kommer sakna klassen så himla mycket , seriöst !
slänger in några bilder från de senaste dagarna då kameran följt med.



kanske inte så jätte kul bilder eftersom det är en hästblogg ;) menmen!

ska även ta med kameran till stallet idag och försöka knäppa några bilder :)

/ felice

Dag 15

 
Dag 15:Det första du skulle köpa om du vann 1 miljon.

En Iphone 4s, haha ohästig var man här då;)



Jobbiga häst

Min häst var bara för jobbig idag när jag red till trossnäs gick han bra, sen när jag kom dit skulle jag gallopera över graven jag höjer tempot lite och  skänklar fram honom när han tvekar och då är han duktig och hoppar. Men efter drar han och lyssnar inte på mig han drar mot ett hinder och jag tvingades svänga ut honom i skogen. Sen red jag honom sakta så han inte skulle hoppa så stort och dra och det gick bättre och han lyssna. Sen på vägen hem började han igen och dra osv när vi skulle gallopera och såg monster över allt, bla en jätte farlig pinne den var så farlig så han var tvungen att börja steppa omkring och sen skena ut på ett gärde-_- Men men i slutet gick han i alla fall helt okej, nu när det är sommar kommer han nog gå 2 gånger om dagen varanna dag ungefär med ett trav och mycket gallop så han springer av sig energi men det börjar vi med efter trollhättan.

 

Swarowski Pannband

Jag älskar verkligen swaroski pannband

förlåt för dålig uppdatering

hade fullt upp med att leva livet ;)
nej men var i skolan och sen drog jag till badhuset :D mamma var till stallet och fixa , och eo vilar.

i skolan så var vi på klassdag på bomsta vilket faktiskt var jätte kul! Imorgon så har vi skolavslutning så Minna och Elsa sover här, Lovisa kommer också hit imorgon bitti och fixar sig , åh jag tycker ju det är jätte kul att sminka och styla!

1söt från idag!

/ felice

Söta schabrak

 
Söta schabrak från hööks finns i dressyr och allround dock bara ponny. Om dom är tillräckligt stora för att passa Harrys sadel ska jag köpa ett rosa dressyr, bara för sött och fräckt på samma gång!

Dag 14

Dag 14:Något du skulle vilja kunna göra med din ponny.

Alltså det beror på vad man menar, i tävlings väg är det väl att tävla riktigt högt med bra resultat det kan vi men vi är inte där nu. Men något jag skulle kunna göra är att rida ute i naturen utan utrustning, det är något jag inte TROR jag kommer kunna göra med Harry men man vet aldrig!

Trodde ju inte att jag skulle kunna rida honom i halsring heller så man ska aldrig säga aldrig...

Till salu.


Röd Equipage stl 34 Använd ca 3 gånger så som ny.
Nypris  800 kr Mitt pris: 400 kr.

Grimma stl cob Pris 30 kr.

Förbygel av märket kingston vet inte vilken storlek men har haft den på harry och skulle tro att det är cob. 100 kr.

Rött schabrak stl full allround väldigt ur tvättat och "ihop draget". 30 kr.

Vitt schabrak stl pony allround. 75 kr.

(Dålig bild)
Marinblått dressyr schabrak stl full 50 kr.

Grått schabrak ( padd modell) stl full. 50 kr.
 
Vit dressyr schabrak lite "ihop draget"  stl full.

Lite frasigt nere vid sadel kanten inget man tänker på.
Har även en martingal dock ingen bild nu om någon är intresserad så fixar jag det.
Maila eller kommentera vid intresse.
[email protected]
Ev frakt betalas av köparen.
Prutbart då jag vill bli av med det.

Lyx vs Budget

 

 

Bilder från igår!



/ felice

Ska köpa!

 

Detta träns har dock inte råd med det nu är ca 900 kr kvar. Så snyggt finns bara i cob,full och x-full så hoppas verkligen Harry kan ha cob.

Test

Snabbinlägg vet inte vad skillnaden är och om man serden i bloggen? Det märker vi väl;)

Dagen

Hade ju skolavslutning idag, jätte kul att ha ont i halsen då och må allmänt dåligt men men nu slipper jag i alla fall gå till skolan på typ 10 veckor:D Harry vila idag och imorgon blir det dressyr ute nånstans trossnäs kanske får se. Men vi hörs väl:) Blir gårdagen eftersom det av någon anledning inte kom upp igår.

Gör som Felice, vad har jag åstakommit under 2012?

Det första jag tänker när jag skriver det är bara dåliga saker som:
Startat min första borta terräng och Harry gick inte igenom vetrinär besiktningen och min andra vi vägrade ut oss i terrängen, är dock nöjd men ändå.
Vi har tappat dressyren efter första starten har det bara gått sämre och sämre.

Men när jag tänker efter har mycket bra också hänt:
 Jag har nollat min första lb med Harry.
 Jag har ridit Harry i halsring.
 Jag har bytt en del tränare och det har blivit riktigt bra.
Jag har fått nya vänner.

Alltså har det hänt både dåliga och bra saker:)



sanningar

1. Det skulle vara ensamt att blogga själv!
2. Jag har naturligt råttfärgat hår.
3. Jag är rädd för ormar.
4. Jag hade en kanin när jag var liten som är döpt efter en klasskompis mamma... visste ju dock inte att det skulle bli min klasskompis då.
5. När jag var liten så hade jag en guldfisk som bytte färg ibland, nu i efterhand så undrar jag om mamma köpte en ny fisk och bytte när den dog.
6. Jag läser själv våran blogg och tycker den är bra! HAHAAHAHA
7. Jag äter inte kolhydrater till kvällsmaten från och med igår ! :P
8. Jag älskar att dans men jag suger på det. Menmen
9. Jag är stolt femenist / sexist ;)
10. Jag har fastnat på en super dålig låt... FULA KILLAR HETER DEN. och elsa visa mig den ;)
11. Det är oftast lättare att umgås med killar. Dom är alltid ärliga och säger vad dom tycker. Så man har aldrig på sig en ful tröja 2 gånger.
12. Jag ÄLSKAR min klass. NU. INTE DÅ , MEN NU
13. Jag tänker hålla kontakt med Louise hela livet, vi har klarat det än så länge !
14. Jag önskar att jag hade tävlat b-ponny för det är det gulligaste som finns.
15. Jag har en JÄTTE bra plan som mamma har gått med på , men tänker inte säga något här förren jag vet hur det blir!

/ felice


Hiss och Diss

En snabb hiss och diss utan detaljer.
Hiss: Det är sommarlov imorgon för mig i alla fall hoppas du har det trevligt iskolan Felice!
Diss: Till sånna som inte skriver tävlingsresultatet bara för att det gått dåligt, bara struntar att nämna tävlingen alls så irriterande måste man va bäst för att man ska kunna skriva det på sin blogg?


stallet

nu åker jag till stallet för att sedan ge mig av på träning. blir två hästar att rida idag, Eo-Peo och turbo!
förövrigt har jag en riktigt ful-dag idag. usch. menmen då hoppas jag på att inte ha fuldag på fredag när det är skolavslutning!

/ Felice


stallet

nu åker jag till stallet för att sedan ge mig av på träning. blir två hästar att rida idag, Eo-Peo och turbo!
förövrigt har jag en riktigt ful-dag idag. usch. menmen då hoppas jag på att inte ha fuldag på fredag när det är skolavslutning!

/ Felice


Dag 13

Dag 13:En "kändis" häst/ponny du skulle vilja rida.
Har kommit av mig lite med "dag inläggen" men nu kör vi igen!

Ninja la silla skulleju va coolt!

Vad har jag åstakommit 2012?

Halva året har ju gått nu , mer till och med!
Vad har jag gjort då ?

Jag har köpt häst
Jag har kommit längre än förväntat, skulle inte starta LC försen nästa termin.
Jag har startat dressyr!
Jag har börjat träna fälttävlan.
Jag har köpt en MASSA onödiga saker , hahaha :D
Jag har tagit kontakten med gamla vänner igen.


köpt Eo-Peo

¨
LC+5
¨
STARTAT DRESSYR !

Börjat träna terräng.
image description
Köpt en massa saker !



/ felice


Tagga Trollhättan i helgen!


En bild från hoppningen  i fredags som förresten gick jätte dåligt.


5 saker jag vill göra under sommar lovet.


1. Kunna hoppa 80 cm i halsring med Harry ( Det kommer film om jag lyckas)
2. Verkligen göra en lyckad start med Harry i någon gren.
3. Planera min ridning så jag hinner med mina vänner mycket.
4. Bada och sola mycket.
5. Och viktigast njuta av att slippa skolan!


RIDKONFA 2012

rid konfirmation i KARLSTAD. Vilka ska dit ? :D

Jag är anmäld , men har ingen aning om alla får vara med osv osv.. :P

/ felice

Träningen gick blää!

Nej är inte nöjd med träningen, han var inte framme så var tvungen att försöka skänkla honom frammåt samtidigt som jag försökte hålla om och hålla in ytersidan. Idag kändes det som om jag red och inte fick något resultat så det var ju inte så kul. Ska träna dressyr nästa vecka igen, just nu tränar jag dressyr för att jag måste och för att jag hoppas att vi kommer komma nånstans för som det är nu känns det hopplöst...
Film kommer väl.

Ny sadel ?

Kanske kommer bli nya sadeln men gillar absolut inte färgen, och den matchar inte varken turkos eller rosa särskilt bra. Dock ligger den super bra på henne & den är skön.

Dagens rispades hade allt att erbjuda .. Hade lite rodeo , då Eo stegra och rygga och höll på. Shit jag visste KNAPPT att hon kunde sånt. STO. Hon borde inte brunsta nu för det gör hon alltid sista veckan i månaden. Men tydligen för hon brunstar och gör allt som hon gör när hon är brunstig , vilket främst är att HELT gå emot skänkeln. Helt! Usch..

Men efter halva rispasset så tröttnade jag på att försöka jobba med en ponny som bara reste sig när jag försökte jobba. Så jag skrittade på långa tyglar.
När ilskan ut mig själv hade runnit ut så började jag jobba henne med långa tyglar. Tror ni att hon lyssna ? Ja det gjorde hon! Så lite i taget så tog jag tyglarna och jobbade henne. Riktigt fin blev hon till slut! Och då kom solen mitt i regnovädret så jag kunde sitta och njuta av våran snygga skugga! Haha

Slutet gott allting gott.
Hoppas även på två bra dressyr
imorgon! Bilder kommer hoppas jag!
/ Felice


Elsa är bäst<3333333 ps hämnd

Ps läs hennes blogg http://elsanordlind.blogg.se/


Snygg outfit!



Riktigt snygg outfit tillsammans med en marinblå tröja och vita ridbyxor!


Drogar hals tabletter...

Haha drogar typ hals tabletter jag skulle inte badat igår vad var det jag sa, men men nu gjorde jag det ändå och det blev ju inte så bra. Ska städa nu och sen blir det träning. Imorgon är det skolavslutning, helt sjukt imorgon är det sommarlov!


Diss!

Något jag stör mig på så fruktans värt är elaka skvaller bloggar, sånna omogna personer som inte säger vilka dom är. Bara trycker ner alla andra, förmodligen är dom bara så dåliga så dom inte vågar skriva om sig själva och sin ev häst i en hästblogg. Vad är det roliga med att skriva dåliga skvaller inlägg och få massa besökare? Skulle det inte va roligare att driva en bra hästblogg och bli någon folk ser upp till?
Jag vet inte vad som går omkring i deras huvud men vad det är är dom inte bättre än dom de dissar och snackar skit om på sina dåliga skvaller blogg. Bara lägg ner, ni är så omogna.

Ridning är en drog


foto : Louise



/ felice


Högbo vann lag SM för ponny!

 
Högbo vann lag SM för ponny, och det lite roliga är att dom alla fyra är syskon.
Läs hela artikeln här.


De säger att jag struntar i allt, men det struntar jag i





/ bilder från januari /

/ felice


Alster

Idag ska jag och min klass till alster och typ GÅ eller något. Sjukt nice ( !?!?!? ) hahah eller ? näj nu ska jag fixa mina tjejer så ska vi gå till skolan sen , blev ett snabbt inlägg för att säga att jag lever ;)

/ felice

Dagen

Började 2 idag så var hos Harry innan, sen i skolan så tvätta vi våra skåp sen gick vi till skutberget, haha det var varmt och jag ångrade att jag inte hade med mig badkläder väl på skutberget spelade jag lite volleyboll men sen blev jag allt sugen på att bada så badad i mitt linne;) Sen spelade vi brännboll och grillade riktigt mysigt faktiskt och vädret var också bra! Imorgon blir det dressyrträning för Jenny hoppas det är bra väder för vi ska va ute;)


film



ahahahah nice bild det blev på filmen..

/ felice

Senaste dagarna

Har det vart mycket, på lördagen så longerade jag Harry på förmiddagen och var på släktkalas på eftermiddagen. På kvällen ringde Lina och fråga om jag  ville med när hon skulle test rida en ponny så det gjorde jag. Sen sov jag hos henne till igår och igår följde jag med Felice på tävling. Sen när vi kommit hem red jag Harry blev ett dressyrpass i paddocken. Sen kom Ida, grannens shettis som ska stå hos oss i sommar för det är mindre gräs i vår hage. Harry är väldigt hög i rang så även fast Ida inte gjorde något började han jaga henne dom lyckades "krocka" vid grinden när det blev trångt så Harry ramlade rak lång på bogen och hela sidan. Han reste sig upp men stog alldelles still med huvudet lågt, han började gå och han var inte halt eller nåt. Vi stog kvar ett tag för att se allt gick bra och det gjorde det. Sen senare på kvällen gick jag ut för att kolla till dom blev jag helt chokad Harry stog i inner hagen med huvudet lågt och såg allmänt deppig, han hade stått och krafsat osv jag gick fram till honom och han bara luta huvudet mot mig, det var en hemsk känsla att se honom så. Han gick sedan iväg en bit och kom sedan tillbaka lika deppig. Han var sjukt osäker och deppig och jag bröt ihop totalt jag satt där och var minst lika deppig som ponnyn som hade sitt huvud i mitt knä, lilla plutt ponnyn. Men efter det här blev han nog lite mer själv säkerför han gick faktiskt ut på betet där Millan och Ida var. Idag när jag gick ut till honom var han sig själv igen den lilla ponnyn som absolut inte erkänner att han är gosig;) Så det känns bra, ska snart eller skola och skola ska rensa ut skåpet sen blir det skutberget med klassen med bad osv tror inte jag ska bada det är så dåligt väder och vill inte bli sjuk till trollhättan til helgen. Men vi hörs nu har jag skrivit av mig lite så nu börjar vi om med dagens ridppass, tidsinställda och bilder:)

3 dressyr bilder




/ felice


Att se dig må dåligt är som att bli huggen i hjärtat...

Jag vet har haft mycket att göra och har helt enkelt inte hunnit/orkat, och just nu tänker jag inte skriva om allt jag gjort då jag mår sjukt dåligt pga av en sak somsagt orkar inte skriva nu men gör det imorgon.

bilder från dagens 2 starter!




för folk som är riktigt intresserade så går det att klicka på bilderna för att få dom större! :)

/ felice

Duktiga älskade häst

Dagens resultat :

LD+5 , felfri och mycket nöjd ryttare som var taggad för LC. Ponnyn sög hindrerna! Gud vilken känsla, hon hoppade alla hinder med bjudning!

LC , hade ett mycket onödigt stopp i grunden. De var verkligen synd.. men men. Annars så var hon jätte fin! Hoppade med god marginal och hade bra bjudning.

Kollade även på elsa vilket det också gick bra för när hon var bestämd! Bra jobbat :D


tack alla som hjälpt mig idag <3

/ Felice


Bilder



några bilder från film får ni nöja er med så länge, jag skriver mer sen och mer bilder kommer säket också :)

/ felice

Snygga!

.


Hanna Lundberg

I bilen hem från stallet så pratade jag och mamma om dressyr och plötsligt så säger hon :
- har jag sagt att du ska rida Turbo ?

Roligt! Hanna hade sagt till mamma att det vore nog roligt för mig att rida en " snäll " häst som gjorde det man skulle när jag gör på vissa sätt. Om jag ber om en något så ska jag få prova en häst som gör de när jag ber om det. Hahah Eo kan när hon själv är på humör om vi säger så..

Förlåt Eo inget illa menat mot dig, men det ska bli riktigt roligt att vara lite otrogen mot dig!



Det är alltså min dressyrtränare Hannas häst. Och det är Hanna och Turbo på bilden.
/ felice


Ridpasset

Perolof ( asså Eo ) skötte sig EXEMPLARISKT idag! Åh vi behövde verkligen en bra ritt tillsammans ! Övade mycket på att öka och få henne framme. Halt - skritt i form - halt - samlad galopp - ökad galopp. Osv :) men först så travade jag mycket ökad & minskad trav :) jätte duktig var hon !

Fick precis resa på en rolig sak! Men det skriver jag om sen ;)

/ Felice


Eo - Peo

/ Felice


Hopphästen kan när hon vill.



jag är taggad för dressyren nu.
Jag har kollat på alla dressyrfilmer och tänkt på vad jag ska ändra på.
Så teoretiskt så äger vi. haha

nej men nu vill jag träna dressyr och sen ut på banan igen!

/ felice


Diss

Så överdrivet och sjukt fult!

Finns att köpa här


Utveckling


våran första start i december 2011

Maj 2012.
Ser man skillnad ? :)


Idag är en sån dag då man vill ha ridhus...

Regnet bara öser ner och jag ska ut och rida ett ridhus hade ju inte gjort något just nu;)

Såhär ska det va...

Film från träningen




Dagen

Min dag ser ut som så att jag ska försöka dra mig in till stan för att köpa present till min syster som fyller år om 8 dagar. Ska se om jag får med mig Elsa dit om hon kan svara någonstands, facebook, viber skype? haha jag bombar henne.

Sen på eftermiddagen så ska jag ut till stallet och rida i skogen, jobba lös henne i båda sidorna och få henne att lyssna på mig , mycket övergångar.
Också ska jag packa för imorgon och smörja och allt sånt yalla yalla. ;)


/ felice

Film från Åkerbo:)




mobil bilder från igår och förrgår


som sagt.. kommer ALLTID så det blir inga bra bilder i hagen! Men man ska väl inte klaga, behöver aldrig ha problem med att få in henne!

haha jag..

Eo och jag och Eo från iförrgår :)


Jag och Elsa i dom otroligt snygga Team-Eo tröjorna som min "lilla" hejarklack kommer ha på sig på tävlingar framöver. Åh jag tycker om er allt pinsamt med otroligt goa folk som alltid följer med på tävling!


5 från igår :)

/ felice


Bilder


Bilder från igår på Elsa och Felice kan mejla fler till er då det är segt att ladda upp:)


Tjejer <3

Vet att detta är en häst blogg , men det är ju en vardagsblogg också så tänkte skriva lite nu.

- för er som inte gillar det , läs inte då -

TJEJER. Tjejer Tjejer Tjejer...Skärp er med vad ni nu håller på med. Att låtsas som ni inte bryr er. Hahah det händer hela dagen , jag ser det jag hör det & jag märker det.
Hur TJEJER ( och ja nu är det mest tjejer som jag har märkt ) låtsas att de inte bryr sig. JAG gör det hela tiden , låtsas att jag inte bryr mig, ler och går därifrån eller bara struntar i det. När killar gör fel så låtsas många inte om det.
Är det det som gör att killar och tjejer inte har det lika gämnställt? Att tjejer inte kan säga ifrån? Det klart det finns massa tjejer som gör detta bra och säger ifrån , men jag ser varje dag folk som inte gör det.
Tjejer som blir sårade , kanske av en pojkvän , kompis eller bara någon anna kille.

Säg ifrån tjejer! GIRL POWER! nej men seriöst varför har det blivit så?

Som när en kompis loggar in på skype och får - oj har du fått en dator i köket.
 SERIÖST? moget verkligen..
Jag är inte sexist , men jag är ta mig fan femenist ;) haha får man svära på internet?

tjejer ta för er! Vi är vackra och det vet både vi och killar så nu fan ska dom få! Mohahah.


så - säg om något är fel , säg ifrån HÅRT så kanske inte killar gör om det ? Och gör de samma misstag flera gånger så kanske de inte är värda oss helt enkelt?


- Jag ska spela. Den värsta repliken NÅGONSIN. lovar.


vi kanske borde hålla oss till hästar och låta killar sitta vid sina datorer? Hm.. man undrar ju ibland..
När jag skrivit KILLAR så menar jag ju självklart inte alla, och detsamma med tjejer.




/ felice


stallsälskap!



EO FICK VILA IDAG SÅ DÅ VAR JAG OCH SYSTRARNA UT OCH PUSSA PÅ HENNE!

/ Felice

Hoppning!

Efter typ världens sämsta dag iskolan så ska jag hoppa med prinsen min! Blir mycket lydnad studs,bommar och några hinder som vi får se hur höga dom blir, men nu ska jag ut och fixa det sen lägger jag väl ut bilder från igår i kväll:)

Header

Haha älskar att det är massa folk som har kommenterat Elsas blogg och sagt att hon har en fin header!

Om någon behöver en header så kan ni alltid maila [email protected] med bilder och vilken färg ni vill ha. Jag kan dock inte göra lik någon annan då jag själv älskar att inprovisera!
Märk mailet med "header" så fixar jag det så fort som möjligt!

Är självklart gratis , men en länk vorde ju kul ;)

puss

Felice


Träningen


Träningen i onsdags gick som ni förmodligen läst super blev dock inte så mycket bilder då mamma filma mest men får se hur det löser sig med det och om det inte ser allt för hemskt ut då det var en hel del "ful" ridning;) Men det gick i alla fall vi jobbade mest med mig och min sits och mina händer.

Hoppningen idag

Kändes inte så bra då. Kändes som att hon inte lyssna på mig. Men både hon och jag gillade inte underlaget på framhoppningen. HAHAH man får kanske inte säga att det beror på det ;)
Nej men när det är löst i marken så vågar inte Eo ta för sig lika mycket. Inte för att det var det som var problemet då men ;)

Blev ett stopp i 90 cm , då jag själv inte orkade driva på och kom också väldigt vingligt.
80 var vi felfria :) Tyckte dock att jag inte kom ner i sadeln lika bra där som i 90.

Så det var både plus och minus i båda rundorna :) Känns ju bra att ha hoppat dom där "speciella" hindrerna till kils-meetinget nu.

Tror förövrigt att jag ska lugna ner mig med tävlingar nu. Lägga pengar på träningar..
Inte sluta tävla men kanske inte så man tävlar varje helg. Vill ju att det ska blir något speciellt om ni förstår :)
Tycker att det är kul, men jag har 5 år på mig med Eo, så nu i början så ska vi lära känna varandra tänker jag. Och inte skynda med klasserna . Massa säkra LD:er vill jag ha! Sen kan man ju starta några LCer men inte bli besviken. Men MASSA MASSA MASSA LDer!

/ felice

Bilder

/ Felice


skiter i hur mycket du lagt på dina märkeskläder , jag har så mycket annat jag värdesätter.

sitter med Elsa och Lovisa på svenska nu. dock är vi klara så vi softar :D vi har också haft håltimme med dom!
/ Felice


Idag

Idag kommer det bilder från träningen igår och kanske från idag eftersom jag ska med felice till kil. Och varför har inte film från träningen kommit? Jo det är så att datorn som vi har programmet man laddar över med och ändrar formatet, så vi får se hur det blir.


lycka

Den härliga känslan att jag om en vecka kan sova länge och sen vakna och känna det är SOMMARLOV!

Åsiktsinlägg

Är inte så  ofta jag skriver åsiktsinlägg men ibland som nu har jag nåt jag vill skriva om och då gör jag det.
Det här inlägget kommer handla om tränare, hur ska dom vara?
Under den tiden jag har haft Harry har jag bytt tränare mycket pga av olika anledningar. Som det är idag tränar jag för olika trtänare i olika grenar men jag känner att jag hittat dom tränarna jag trivs med och som är bra.
Och vad är då en bra tränare? Det är ju såklart olika från person till person vad man tycker. Men jag tycker en tränare ska va på en men ändå  va positiv och ge beröm när något är bra, man växer aldra mest av beröm så är det! Dock ska tränaren inte säga något är bra om det inte är det och bara låta det gå förbi bara för den vet att det kan bli jobbigt att "fixa" det. Det har jag vart med om sådan man inte märker själv och sedan kommer som en stor "chock" när man byter tränare oh allt går åt skogen. Att byta tränare kan va jobbigt eller i alla fall att byta från en som inte har brytt sig om små saker till en som gör det och det är det som måste göras om man ska gå hela vägen, det kan kännas riktigt jobbigt när hästen har gått "bra" men ändå inte det bästa och vägen dit är sjukt jobbig och hästen går jätte dåligt. Men så är det ibland och det är bara att bita ihop det är oftast när dom jobbigaste perioderna är över det blir som bäst! Som det ser ut nu kommer jag fortsätta träna för dom tränarna jag tränar för dom är bäst!

mini lördag

idag har det verkligen känts som lördag! Eller vad tycker ni? :)

Imorgon så kommer bli en soft dag. Har i och för sig varit det hela veckan i skolan asså.

Måndag - sista lektionen inställd.
Tisdag - första , tredje lektionen inställd och sista lektionen så sluta vi jätte mycket tidigare.
onsdag -  lediga
torsdag - matte, inställd slöjd och sen svenska där jag är klar med arbetet :D

imorgon slutar jag 12.40 , det bästa med att sluta så tidigt är att Louise inte gör det ;) nej då!

Imorgon blir det banhoppningsträning på kil. Det var inte meningen från början , utan det fick bli så för att jag vill hoppa ute hindrerna på kil innan kils-meeting. Så jag hoppar 80 & 90 cm imorgon. Elsa ska också med med Pia.
Jag hoppas även på att Louise åker med och fotar :)



/felice

-

/vi lever í varandras lögner./

jag mår bra nu. :)
JAG
JAG
JAG mår bra.

helt seriöst. Jag borde inte göra det om man tänker på vad jag har och går igenom i mitt liv. Men jag mår riktigt bra. Härligt! Har mina närmsta och mig själv att tacka för det. Så tack!

slänger in tre bilder från idag , tack Linnea för att du tog kort även om min kamera dog! haha smarta Linnea tog upp min lilla rosa kamera. Hade själv inte kommit på iden ens :D






tycker om dig ponni. Fast du är som du är..

/ felice


Det är bra just nu!

Hästen går super, två träningar på två dagar som gått super! Har fått en ny underbar vän och det är snart sommarlov:D
Skriver om träningen sen:)

Det är synd

Det är verkligen synd att det finns VISSA människor som förstör för andra. Att man tar upp ett paraply bara när EN rider , och ställer sig precis bredvid dressyr banan, och sedan när EN har ridit klart så tar man ner det. Det är synd.

Att folks som inte känner en , utan gör vissa saker för att de tror / har hört / inte tycker om någon i ens umgänge.

DET är synd.


Hej bloggen!
Har ju tävlat dressyr idag vilket gick riktigt riktigt dåligt. Tänker inte skriva något om % här. Men min häst var rädd och gick felställd. Jag är ganska nöjd med min insats , som Hanna sa : jag skötte mig , Eo gjorde det inte. Men självklart så kan man inte skylla allt på hästen utan det är ju ändå JAG som ska ändra på det.

Ibland så undrar jag vad som hade hänt om jag köpt en häst som var duktig i allt. En häst som kunde. Och en häst som kan lära mig. Eo är ingen sådan. Hon vet att hon är bättre än mig på dressyr men hjälper inte mig att komma till samma nivå utan jobbar mot mig istället. Men domaren skrev att vi är ett ekipage med potential och det är alla jobbiga stunder som gör att jag orkar försöka.

Jag känner mig inte duktig i dressyren, jag är inte duktig i dressyren , jag övar och jag blir bättre , om ett år kanske jag känner mig duktig och är duktig. Men just nu övar vi och det är okej. Man kan inte börja som duktig.

I hoppningen ÄR jag duktig. Det var jag inte från början utan jag har övat. Och det är samma sak nu. Öva Öva Öva.

/ Felice


Morgondagen

Morgondagen blir en och  ganska full dag först går jag upp kvart i nio för att gå/cykla till Eo och knoppa henne. Sen blir det träning vid 12. Efter det ska jag städa kaninburen och smörja sadlar träns mm.  Och även mocka ur boxarna ( eller lite i alla fall(; ).
Sen gör jag väl lite tidsinställda kanske, har ett åsikts inlägg på gång!


träningen


Dagens träning handlade mycket om kontroll. Det var bara jag och Filip där så det blev hård pass ;)
Det är alltid så bra att träna med Filip psykiskt. För när han har hoppat 130 och Ulle sänker till en meter för mig så ser det så lätt ut. Haha :)

Både jag och Ulle var nöjda idag! Och Eo ( peo ) tyckte också det var kul!

Nästa gång det är hoppträning så blir det på gräs , det kommer bli super kul :D Ellinor säger att Eo hoppar bäst på gräs och tycker det är roligast , så det ska bli kul att prova :)
Det



/ 3 från idag /

/ felice

Svar om bete

Det var en som fråga om hon skulle stå någon annan stans på bete.

I stallet jag står så finns det sommar bete för ca 4 hästar som hon nu står ensam på och en ny kastrerad vallack i hagen bredvid. Hon står alltså INTE ensam. Varför är det så få hästar i stallet tänker kanske några ? Jo för familjen som hade 2 hästar , sålde och tog bort dom , så för tillfället är vi bara 2 st i stallet men det kommer inom kort att hyras ut boxar.

Nu till svar.
Nej jag ska inte på något bete eftersom det finns ett :)


/ felice

Dagens träning!

Gick super tränade för Johanna med Julia och en annan tjej. Johanna var jätte bra och vi gjorde mest markarbets övningar och det är vad jag och Harry behöver, hon var verkligen bra och ska fortsätta träna för henne:) Sen skrittade jag och Julia ut och kollade även på ett jätte sött tinker föl! Imorgon blir det dressyrträning för Nina:)


10 saker

nu ska vi se om felice gjorde allt idag som hon skulle ;)
1. Skriva ett anonymt brev och lägga någonstans i skolan.
yes de gjorde hon! med båda händerna också så ingen skulle känna igen hennes handstil haha. vet dock inte om någon hittade det.
2. Få en gamal männsika att le.
ja ett litet leende va de allt ;) hon sa hej till en lärare på skolan som var gammal eller jaa 
3. Vissla i skolkafeterian.
nej! inte i skolcafeterian men på andra ställen.
4. Läsa tre meningar bakochfram.
nepp inte det heller
5. Prata engelska i 17 minuter.
jaa det här va hon bäst på! drog på övertid också så det blev nog minst +30 min svengelska ;)
6. Vinka till någon jag inte känner och le.
ja en gubbe i en bil, han vinka inte tillbaks och han var sur
7. Glädje skrika med Elsa!
yaa we did
8. Lära mig 2 tyska meningar.
ja, vet dock ej om hon kommer ihåg dom.
"du är ett sudd" och "hej din jävel"
9. Säga hej till någon jag inte brukar prata med.
ja gud ja, vi sa hej till ungefär alla 99or som var på skolan idag, haha!
10. Skrämma någon.
nej det gjorde hon ej, fick väll inget bra tillfälle ;)

hmm, hon missade ju några (lätta ju?!)
var la det jag skulle skriva, hejdå!
/elsa http://elsanordlind.blogg.se/
haha så fula är vi

Dagens träning

Inlägg sen , mobil bild nu
/ felice


bra bilder i hagen?

får ni bra bilder i hagen? jag skulle verkligen vilja ha fina sommarbilder på eo bland maskroserna på det stora sommarbetet , men det går inte för direkt eo ser mig så kommer hon :p
/ Felice


Schabraket

/ felice


schabrak


nu är detta mitt! köpte det + luva för 100 kr + frakt 90 kr begagnat på hästnet. Dock var det smutsigt , men tvättar det och hoppas på det bästa.
Det är inte lika snyggt som det vita med blåa kanter, men fult är det inte! Hoppas på att kunna ha de till helgen!
/ felice

Imorgon ska jag ...

Imorgon ska jag , bara för att jag kan göra dessa saker :

1. Skriva ett anonymt brev och lägga någonstans i skolan.
2. Få en gamal männsika att le.
3. Vissla i skolkafeterian.
4. Läsa tre meningar bakochfram.
5. Prata engelska i 17 minuter.
6. Vinka till någon jag inte känner och le.
7. Glädje skrika med Elsa!
8. Lära mig 2 tyska meningar.
9. Säga hej till någon jag inte brukar prata med.
10. Skrämma någon.

Detta kommer göras i skolan och elsa har lovat att vittna allt. Så hon skriver imorgon , eller den dagen hon får tid hur allt gick.


HAHAHAHA dör


/ felice


Bilder



min häst var hemsk idag igen... är INTE taggad för onsdag. Jaja..

/ felice

Dagen

Har vart en helt vanlig dag iskolan den näst sista riktiga så imorgon blir den sista:D Sennred jag med Elsa,Felice och Lina:) Imorgon blir det träning för Johanna första gången så får se hur det går;) Men dom jag har pratat med har tyckt hon är bra så hoppas hon passar mig och Harry:)
Lina tog bilder idag i grusgropen med Felice kamera så hon kanske lägger ut några.


Hon har allt börjat så här får ni en lite söt bild på oss tre!
/Louise

Några bilder



Några bilder från framhoppningen, resten filmades så film kommer:)




Snart hemma då...

                                      

Min ponny är som hon är

Först svar till louise: Haha du och dina skämt på sms... Vilken mus går på två ben?
Jag : vet inte ?
Louise : Musse
Jag: ...
Louise : vilken anka går på två ben?
Jag: Kalle!
Louise: alla ankor går på två ben...

Jätte kul Louise verkligen.. ;)


Dagens träning gick super dåligt. Skriver mer sen men lägger in bilder nu

/ Felice


Så sant Felice...


På väg hem och här kommer resultatet.

Dressyren: Gick riktigt bra faktiskt fick 61.5% vilket jag tycker är väldigt lågt håller inte med om vad domaren skrivit på många ställen och hon skrev även konstiga saker som jag inte vet vad hon menar med tex G tydlig i en gallop fattning vad kan det betyda? Kanske att det var en tydlig fattning men då skriver man tydlig fattning inte G tydlig eller det kanske betyder ganska tydlig fattning!
Hoppningen: Kändes super på framridningen på banan red jag inte lika bra och höll inte ihop honom lika bra så 4 fel ett pet.
Terrängen: Ett stopp på tvåan som var en halvt liggande röd grind som var på lite sne mark så tror det kan ha vart det. Sen fick vi tyvärr tre stopp på trean som var en stock med grav under så blev utesluten.

Men är nöjd är trots allt min första P80 och första gången jag red terräng bana borta och det var trots allt "riktiga" stopp och inga springa bredvid så jag red så bra det gick och det hjälpte inte så är nöjd över min ridning osv:)
Bilder och film kommer:)


/ älskar min bakrund /

/ Felice


Planer

söndag: dressyrträning

måndag: rida med Lina
tisdag: hoppträning
onsdag: dressyrtävling , shit. haha
torsdag: ute ritt
fredag: vila
lördag: dressyr i skogen
söndag: hopptävling

så ser veckan ut just nu, vet ju dock inte om vi klämmer in någon dressyrträning på det också. Får se :)
är sjukt taggad på hoppträning, SÅÅÅÅ roligt är det!



/ felice


Segt!

Internetet är sjukt segt så blir inga tidsinställda här inte! Har vart och gått både terräng banan och hopp banan och kan dom så det känns bra! Nu ska jag väl fixa lite ge ponnyn mat osv och sova sen:)


På väg!

Nu är vi på väg till åkerbo eller vi har vart det ett tag;) Vet inte om jag bloggar något mer förrän i kväll men får se, hade tänkt ladda upp bilder på hindrerna som jag tar bilder på för att kunna träna på banan men kom på att jag glömde den lilla kameran och usb sladdden;) Men men ni får bilder på måndag kommer nog hem ganska sent imorgon :)


Dåligt bloggande idag + imorgon.

Jag ska sova hos en kompis , men får se hur det blir med inlägg.

Idag red jag med Louise och imorgon blir det dressyr träning :)

/ felice

Gårdagen

Gjorde ett inlägg om dagen vilket det var igår men av nån anledning kom det inte upp på bloggen så nu skriver jag det igen:)
Somsagt igår slutade vi en timme tidigare än vanligt så jag och Ebba åkte till stan en timme typ, blev ett par solglasögon bilder kommer. När jag kom hem hjorde jag ispåsar till Harrys ben, sen blev det ett dressyr pass på Harry. Ibörjan gick han galet bra men sen kommer det som gör mig så besviken att han måste hitta nåt att va rädd för just denna gång ett bord och två stolar så då gick allt dåligt för han bara spände sig osv men gjorde enkla byten och mycket övergångar så han skulle lyssna på mig och att jag skulle bli mjuk i handen. Red igenom programmet en gång och det gick helt okej.
Vid tio ska jag och Felice rida sen vi ett drar vi!




...

Får väl tro på det " Man måste ner till botten för att vända och ta sig upp".
Så besviken just nu mycke deppiga inlägg nu, vet men det ska bli ändring snart är det sommarlov och då lovar jag att jag ska försöka fixa allt dumt och tråkigt och ta nya tag behöver bara ett break!

Du och jag mot världen  jag tänker inte sluta kämpa, även fast du är för jävlig just nu, älskade "speciella" häst♥

just nu

/felice


Tack systrar!



tack för att ni följde med och hjälpte mig på ponnypokalen! NI ÄR BÄST! <3
/ felice



Dag 12

Dag 12:En fin "kändis" häst/ponny

Totilas♥

Hejdå maj 2012




HEJ JUNI!

/ FELICE


Preliminära startlistor för Åkerbo!

Klass 4 - Fälttävlan P80-18 Kategori C + D Preliminär
25 anmälda
Överdomare: Tomas Nilsén
Tävlingsledare: Inger Dackemyr
Teknisk delegat: Pernilla Bjuhr
Banbyggare: Helen Bizzotto
Banbyggare terräng: Lars-Erik Gällerdal
 
StartnrRyttareHäst
StarttidUppfödareHärstamningHästnr
401 Felicia Dolk Fröjd Ekens Amazing Grace
09:00 Skaraborgs PS Bovey Combe Banner - Hilton xx 233
402 Amilia Johansson Eastwoods U Idefix
09:06   Dart Light - Leed´s Boy RNF 16 231
403 Lina Grundström Aoife´s Boy 2nd
09:12 Skogslottens RF (1) Earlson - Cotton-Eye-Joe 64
404 Elin Önell V-Power Sue
09:18 Kinda RF Power Boy - Okänd 219
405 Agnes Olsson Wevel Fighting Spirit
09:24 Nyköpings RS Glansevin Gadabout - Take a Reef xx 170
406 Sara Muhrman Ängsgårdens Ferlin
09:30 Mantorpsryttarna Vernons Peeping Tom - Silverlea Top Hat 147
407 Josefin Thunholm Winnie
09:36 Örebro FK Holens Ingolf - Imperial Yankee 207
408 Fanny Skotte Bostorp Tirnave
09:42 Skogslottens RF (1) Bostorp Bravad - Bjärbys Nicklas 197
409 Julia Persson Cindyrella
09:48 Mantorpsryttarna Okänd 172
410 Fia Ramström Cabra Max
09:54 Årsta-Runsten Mattys Rock - Mervyn Pookhaun 178
411 Amanda Lindell Moonlight
10:00 Roslagens R&KK Okänd 126
412 Elina Davidsson Zic Zac
10:06 Vretagymnasiets HF Mac Beth xx II A 7323 RP - Lucas 25
413 Rebecka Bökelund Gilbert
10:12 Farsta RV Kamik Breeze - Kimble 20
414 Julia Alexandersson Virosa
10:18 Holavedens Lantliga okänd - okänd 3
415 Hanna Andersson Miss Sweet Mandie
10:24 Grankärrs GR Sweet Demand RP - Oakley David RNF 11
416 Julia Karlsson Dribbel
10:30 Mantorpsryttarna Kantje´s Ronaldo - Briljant 108
417 Cathrine Landberg Polly
10:36 Nyckelryttarna Okänd 119
418 Kim Järlund Freddy II
10:42 Björklinge RF Okänd - Okänd 104
419 Johanna Hedlund Skatholm Laura
10:48 Östra Sörmlands L Dangan Boy - Rosenaharley Lavelle 81
420 Louise Jonsson Harlekin
10:54 Trossnäs FK Harley N - Diadem N 100
421 Madelene Törnblom Black Magic
11:00 Björklinge RF Magic Dancer - Okänd 208
422 Nell Sigemo Perland Black Jack
11:06 Årsta-Runsten Okänd - Okänd


De bästa minnena har man med de bästa vännerna



tack för att du skrattar åt mig Louise Jonsson...


/ felice

-

En del vill spola tillbaka tiden för att göra det de inte gjorde, jag vill spola tillbaka tiden för att låta bli att göra ett stort misstag...

RSS 2.0