börjar blogga imorgon

Jag har inte bloggar - vet. 
 
Börjar blogga imorgon igen. Ha de bra
/felice

Filmen

Filmen från idag på Anna och mig :)
 
/Louise

Kan inte bli bättre

Harry fortsätter bli bättre och bättre kräver dock mer och mer ridning men det tar jag. Han var så lugn idag på träningen blir mer banhoppning känlsa då han måste ridas mer när han inte bara springer men jag klagar inte älskar hur han går nu.
 
Hade tänkt hoppa imorgon mest låga höjder för att känna av honom gillar inte riktigt att hoppa dagen efter så där men är den dagen som passar bäst och lägger upp det så det blir bra efter där. Ska fixa lite "banskiss" eller nåt strax och planera min ridning för att få ut så mycket som möjligt.
 
Filmen från idag är strax färdig och kommer upp här på bloggen idag utan musik då jag hade extrema problem att hitta någorlunda bra musik idag haha.
 
/Louise

just a crazy idea

Fick just precis en såndär jag vill tävla hoppning känsla haha nästan så stark så jag känner för att åka till Rudskogen och hoppa en klass lika gärna som att hoppa hemma och då få hoppa bana också men det får vi väl se.
 
Vet inte riktigt vart den där känslan kom i från men kan liksom föreställa mig att Harry och jag göra sånnadär riktiga omhoppningsvängar och att det går riktigt bra. Vet ju egentligen att han kan bara jag rider rätt, jag vet hur jag ska rida gäller bara att det blir så sen när jag hoppar också.
 
Sitter och kollar på denna video trån färjestad ser vad jag gör för fel rättare inte på mig,rider inte fram osv osv plus att jag tänker vafan varför svängde jag inte snävare i omhoppningen men det är en annan femma.
 
Så vi får väl se sitter nu och överväger om jag ska åka till Rudskogen eller inte måste typ bestämma mig inom 30 min alltså innan träningen ;)
 
/Louise

Inköpen från Göteborg!

/Louise

Göteborg

Hej och förlåt för att jag inte bloggat har varit lite mycket men nu ska jag dra igång igen på riktigt!

sitter på bussen nu och är på väg till en kort skoldag och slutar kvart i 11 så då är det hem och städa och sen träning i kväll. ska även fota inköpen från Göteborg!

/Louise

opsi

Blev lite ändrade planer och imorgon sitter jag på tåget mot Göteborg glad tjej!

/Louise

sorgligt

Tycker det är extremt sorgligt att jag inte är i Göteborg i år så nu har jag bestämt mig att jag ska spara jätte mycket pengar till nästa år och shoppa loss som en galning då, a good plan !
 
Och att typ exakt alla lägger upp bilder från mässan och alla sina köp plus  bilder från världscup finalerna vill också dit... NU direkt men nästa år då ni, då ska jag dit  !
 
förra årets inköp.
 
/Louise

tävlingen

Gick inte så väldigt bra men hade en mjuk ponny så mina små knep igår funkade ibland tänker jag allt till !
I allmänhet gick det väl helt okej ändå lite dålig energi men annars helt ok men det som drog ner då, jo han bröt ut i halft igenom så fattade gallop igen och då byte han till vänster eftef ett steg.
 
Är så irriterad på mig själv för det utan den missen hade vi fått ca 15 poäng mer så känns ju lite surt, skulle när jag direkt kände att han inte galloperade ordentligt med vänster bak skulle jag skänklat på men fegade och han bröt ut i stället men är lätt att vara efter klok !
 
Till veckan kommer vi bara fokusera på gas och broms och inte skolor osv utan kanske göra det för att mjuka upp honom. Ska även hoppa till veckan och är faktiskt taggad ska lägga upp en ordentlig gallop så kommer det gå bra.
 
/Louise

Haha mirakel kuren var det ja

Min mirakel kur funkade ju i fall inte vi får väl hoppas att Harrys funkar bättre ;) Taggar upp tävling med te och har kollat på världscupen i dressyr inte lite fina hästar där inte !
 
Vi åker halv tolv så ska snart ut och fixa allt föra att åka sen startar jag halv 2 så  ja har inte så mycket att tillägga hoppas det går helt okej i alla fall :)
 
 
/Louise

Tagga tävling eller nåt

Haha taggar upp för tävlingen imorgon med halsont, snuva och lite nys attacker på det love life typ.. Red Harry en sväng i paddocken förut och Lina var med och tog kort. Ingen wow känsla direkt vi har en ganska dålig period nu så är det eller det sitter mer i det där med en bra känsla för han går inte så himla dåligt om man bara får loss honom.
 
I alla fall så har jag gjort mirakel kurer på både mig och Harry eller vi hoppas på att det blir mirakel kurer i alla fall kan ju knappast bli värre så nu gör vi det bästa av saken imorgon så får vi se hur långt det räcker !
 
Då datorn har nåt syckopat fel just nu så inte bilderna funkar så får ni dom imorgon istället ska sova nu så ha det forsatt bra denna fredag de ca 40 min och ha sen en fortsatt bra lördag imorgon det ska i alla fall jag försöka ha !
 
/Louise

träning

Träningen i dag var väl ingen hitt men ingen katastrof heller absolut inte, han är ju fortfarande dåligare i höger men kan ju i alla fall hoppas att det blir lite bättre när sadeln är fixad.
 
Vi började med höger sidan för att få loss honom i den svåra sidan först fick loss honon helt okej i alla fall, sen fortsatte vi med vänstra sidan och avslutade med lite skänkelvikningar !
 
/Louise
 
 
 
 
 

Lätt ponny-trimm i solen

Har precis ridit igenom eo lite lätt. Provade galoppera idag, gjorde ju inte det igår eftersom va gick omkull i tisdags. Inge fel på galoppen heller. Skönt!

Hon skötte sig bra sista halvan av ridpasset.

Snart dags för häst nummer 2.
/felice


/felice

/felice


Bra start på dagen

Vaknade och tog en pw på 35 min i morgonsolen ^^
Nej men bra musik i öronen så blev det en bra start på dagen! Efter 20 min hade jag dock väldigt fula skavsår på fötterna eftersom jag hade fel skor när jag var ute och sprang igår. Så fortsatte mina sista 15 min utan skor haha , men det gick hur bra som helst.

Har precis duschat nu och sitter och äter frukost , ska snart iväg till skolan. Efter det är det två hästar som ska motioneras :)

Ha en bra dag!
/felice

https://cdn1.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c474ddf2b335b54a630a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c474ddf2b335b54a630a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c474ddf2b335b54a630a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c474ddf2b335b54a630a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c474ddf2b335b54a630a.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c474ddf2b335b54a630a.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c474ddf2b335b54a630a.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c474ddf2b335b54a630a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c4bee087c36d2cc6fbff.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5178c4bee087c36d2cc6fbff.jpg" class="image">


idag

Jag suger på att blogga . jag vet. 
Jag fattar inte riktigt hur jag inte kan hinna alla andra dagar - men idag , då har jag massa tid.. 
 
Sen jag kom hem från skolan har jag 
 
ätit
tränat
sprungit
ridit
fixat i stallet
ätit 
fixat mig
 
och ändå sitter jag här och klockan är bara halv 10, bra där felice! 
Blir så när man är aktiv och tar tag i saker direkt. Jag tränade tillexempel efter ett uppgjort program dirket efter skolan. Blev först ett armpass i ca 15-20 min sen rumpa i ca 15-20. Kändes verkligen i armarna sen träningsvärken från igår. 
Efter det hade jag fortfarande energi kvar , så när jag ändå hade träningskläderna på så passade jag på att gå ut och springa en bit. 
Är faktiskt väldigt nöjd över mig själv på den biten. Jag har fått mycket bättre kondition sen förra året. Då klarade jag inte ens ett varv i skogen utan att springa , idag sprang jag från mamma förbi ilandaskolan , det stora spåret i skogen - längst fruktvägen och till ica innan jag stanna. För er som inte känner till skåre så är det fan bra för att vara jag! Sen fortsatte jag en bit till , men sen PW jag längst älven , och till bryngfjorden och till pappa. 
 
Direkt efter det så bytte jag om till stallkläder och åkte ut och red en liten busponny. Hon var fin idag , väldigt mjuk och rund. Hon visade inte heller något från igår när vi gick omkull på träningen, utan trampade på som vanligt. Men ... haha det ska alltid finnas ett men. När vi skulle göra halt började hon dra upp huvudet , så som hon gjorde när jag började rida henne. 
Jag försökte verkligen rida in i halten , och själva halten gjorde hon bra tillslut , men att slappna av och släppa när hon väl stod still ville hon inte. Slutade med 2 ben i maken och en rädd lillasyster som red med på Sonic , haha tror hon tyckte det va lite otäckt att se storasyster på en studsande ponny. Det hade jag tyckt iallafall. 
 
Men är överlag nöjd med henne idag. Och över min träningsinsats också. 
 
från träningen igår
 
/felice
/

Spiken idag

För er som vill läsa hur det gick när jag red Spiken idag kan läsa det HÄR.
/Louise

påväg hem

sitter på bussen på väg hem nu så slänger in ett mobilinlägg så därför inga bilder nu heller då det inte vill funka på mobilen

Ska i alla fall rida spiken med Lovisa sen och bara pyssla lite med Harry för att sedan blogga och plugga på kvällen kanske går ut och springer lite också.

/Louise

mål med planerade tävlingar

tänkte slänga ihop ett inlägg med lite mål och tankar kring mina tre nästa tävlingar !

Kan ju börja med björkliden till helgen där jag rider la:1 där hade jag hoppats på över 70% men det känns lite högt så lägger mig väl på över 67% som mål. Ta det som träning satsa fullt ut så får det bära eller brista!

Efter det blir det Tranemo P80 om det går att ändra krånglade igår men får se. Där är det att rida en så bra dressyr som möjligt det är ju där grunden till resultatet ligger, sen nolla hoppningen och terrängen!

Till sist har vi Björkliden igen där jag är anmäld till la:p1 och fei i la:p1 är att va godkänd målet och i fei vill jag bara rida runt med någorlunda flyt och inte få under 50% eller nåt haha höga mål jag vet men nånstans måste man ju börja;)

/Louise

Film

/Louise

Fin ponny

Hade en helt annan ponny än vanligt idag, han var taggad men var så mycket lydigare och drog inte lika mycket. Utan lyssnade på mig och tog till sig mina hjälper bättre.
 
Känns väldigt annorlunda men ändå bra då jag får honom mer mellan hand och skänkel tror dock det kommer bli mer ridning från min sida nu i alla fall på de lite högre höjderna.
 
Idag hoppade vi ju mest p80,p90 hinder vilket jag tycker är lite tråkigt älskar när det blir högre och mer tekniskt så man får tänka, men det var första träningen och det fanns en bak tanke med allt vi gjorde.
 
Första terräng tävlingen blir nästa helg i Tranemo där jag ska ändra till P80 känner att med den lydnaden han hade idag är det inga problem. Om jag sätter nollan där blir nästa start P90 förmodligen vill testa på det och höjden är verkligen inte ett problem ! Om det är nåt som är lite sämre är det ju banhoppningen med det löser sig det med !
 
Filmen är klar att börja redigeras så börjar nu så kommer den ut senare i kväll förmodligen :)
 
/Louise

hejsan hoppsan

slänger in ett snabbt inlägg innan träningen! Som sagt träning och ska få inviga ögon nys hjälm också är extremt taggad men aja ovärt inlägg hörs sen och det blir film också!
/Louise

vi är snart ikapp Ellinor ;)

/ felice
 
 
 
 

Denna måndag

Anette kom och prova ut sadlarna hoppsadel satt bra och dressyrsadel ska stoppas om så blir den också helt bra så det var skönt !
 
Sen red jag en sväng i skogen med väldigt varierat resultat kan jag ju säga haha, bla en avramling ;) Gjorde mycket enkla byten och det gick riktigt bra, tränade även lite ryggningar.
 
Och så här fin var han efter ridturen..
/Louise

Veckoplanering

måndag: Sadelutprovning kanske rider med det annars ett lungt pass och bara känna av honom
tisdag: Terräng träning !
onsdag: Vila
torsdag:Dressyrträning
fredag:Mjukgörande känna av honom bara
lördag: Tävling
söndag: Skritt
/Louise

Är tillbaka

Så här efter två dagar eller nåt har dock känts mycket längre den där typiska "det här måste jag skriva på bloggen" känslan. Anledningen till att jag kom tillbaka tidigare är helt enkelt för jag haft turen på min sida känns riktigt bra.
 
Harry går jätte bra nu och vet ni, idag tömkörde och han gick klockrent ! För mer än ett årsen gick det inte ha linor på honom han bara krånglade inte äns jag och mamma tillsammans kunde tömköra honom nu kan jag göra det själv utan några problem det gillas !
 
Och i tävlings väg då skulle ju ha tävlat idag men den blev ju inställd så det blir en lokal LA:1 på Björkliden till helgen. Sen blir det terräng debut för iår i Tranemo helgen efter och till sist ev en regional i Björkliden helgen efter det där jag ev ska debutera FEI också !
Blir årets första terräng träning på tisdag också själv har jag inte hoppat sen i november så det här kan sluta roligt;)
/Louise

Lyckligast i världen

Allt känns sådär bra just nu. Känns som att jag har fjärilar i magen och det är underbart! Vårkännslorna tar över!
 
Vaknade själv vid 9 idag. Bara där börjar dagen bra, att man känner att man har sovit ut redan kl 9. Startade direkt ett nytt avsnitt av pll och kollande klart på ett , började med ett andra men hann se typ 1/3 innan jag gick ner och åt världens godaste frukost. 
Mörkt nybakat bröd (i och för sig köpt på ica , men nybakat där haha) med ägg och en skål med youghurt och fruktsallad och ett stort glas vatten. Så nu är jag mätt som en plätt haha :) 
 
Har även kollat lite med Elsa om vad jag ska ha på mig imorgon , eller hon har fått äran att välja helt själv faktiskt haha :)
 
Det blir något i den här stilen. 
 
Själv tycker jag att scahbraket ligger så himla dåligt. Blev verkligen besviken.. Men jag tycker ändå att det är för snyggt för att låta en sån sak förstöra haha! 
/ Felice

Tar en paus

Tar en bloggpaus nu kanske en vecka eller nåt. Helgen kommer rulla på lungt, sadelutprovning på måndag och året första terräng träning på tisdag sen får vi se om jag kommer tillbaka efter det eller om det blir senare, vi får se.
/Louise

Super dag

Har verkligen haft en super dag idag. Är på jätte bra humör efter ett super bra träningspass. Skulle ju ha kört ca 20 min ben men råkade bli 45 ben och rumpa.. Och fan vad bra det gick! Kommer nog ha go träningsvärk imorgon. Har dessutom redan träningsvärk sen gårdagens träning. Så det känns bra!

Och på det träningspasset så red jag barabacka idag. Red ut med Elsa och sonic. Eo var väldigt väldigt fin i slutet. Och väldigt fin i galoppen. Så det ska blir roligt med träning imorgon :) kändes väldigt bra att eo kunde rulla på i galopp ute i stadig form på rakspår med sonic bredvid utan att ens ha en tanke på att springa ifrån mig!

Kan ju sluta den bra dagen med att Lillen fyller 7 år idag! Lilla bebis börjar bli stor nu. Vem vet , han kanske är som en ny häst att rida imorgon? ;)

/felice


pigg ponny och sadelutprovning

Red en pigg Harry i stormen nästan lite för pigg men så fin i vänster i alla fall gjorde allt klockrent och gjorde även för arbete till galloppiuretter och det gick grymt. Gjorde både enkla byten och vanliga byten även där inga problem.
 
Ökningarna är också riktigt bra blir dock lite för stark i handen främst i gallopen och det blir lite svårt att göra bra övergångar från ökad till  erbets/samlad gallop.
 
Det ända som inte gick bra idag var höger varvet direkt man kom över i det varvet gick han direkt mycket sämre och rörde sig inte lika luftigt så  nu har vi fixat tid för sadel utprovning på måndag för att kolla om det är sadeln.
 
Haha kan även tillägga att jag hoppa upp och red lite barbacka för att se om det var sadeln, ingen mjuk och rund ponny jag har precis ;)
 
Sen gick jag och Lina med Spiken och Millan, Linnea red på lilla Millis när vi gick. Insåg även hur långe jag haft den lilla skit ponnyn snart 7 år, lilla pluttan <3
Haha typ bildbevis på hur länge jag haft henne ;)
/Louise

tråkigt liv

Mitt liv är extremt tråkigt just nu där av den dåliga uppdateringen, hade släkt kalas idag och åt massa onyttigt så en stund efter det gav jag mig ut och sprang 5 km för att förbtänna lite kalorier i alla fall ;)
 
Imorgon går Harry ett pass ute med mycket skolor och samling och ökning det han behöver träna på helt enkelt ! Rider Spiken också och han få klättre lite i grusgropen är tanken :)
 
Får även lite sovmorgon imorgon då jag får skjuts till  skolan lyx var det ja ibland så! Blir ingen springning imorgon har dock orgentering på skolan, hinner inte torsdag då det är träning men på fredag kör jag igen.
 
/Louise

Slänger in ett mobilinlägg

För att Linn och Lovisa ska ha något att läsa när dom är hemma och är sjuka!
Hoppas ni mår bättre snart!

Jaa men vi har matte nu, väldigt roligt.. Ja :) hahah nu ska vi räkna!

Värt inlägg

/felice


blablabla..jag hatar rubriker

Hej från en tjock Louise haha men seriöst har blivit tjockare än vanligt nu när jag inte ridit lika mycket och inte tränat ordentligt vågar inte än ställa mig på en våg för tillfället, ska jag orkar ut och springa nu? Skulle inte tro det men kanske förvånar mig själv vem vet ;)
 
Red i alla fall en lugn skritt tur förut återigen anledningen till att jag är tjock nej ska inte va sån är ju inte direkt överviktig men lite mer än vanligt väger jag allt när jag är så lat och tycker om choklad haha.
 
Imorgon blir det ingen ridning alls gud så bra för formen, nej ska ha släkt kalas så ska inte klaga det finns ju fika dubbel bra för dröm kroppen, ingen ridning och sen fika på det jätte bra Louise !
 
Nej nu har jag bestämt mig för att gå ut och springa innan det blir mörkt så vi hörs nån gång i framtiden om jag överlever min springtur vill säga ska testa mina nya hörlurar och se om de funkar bra alla andra jag har åker ju bara ur när jag springer.
 
/Louise
 Dessutom har jag inget vettigt att skriva på bloggen så det blir sånna här inlägg haha fail.
 

Tjatja bloggen

Live bloggning för min del. Håller på att skritta av eo just nu. Hon var piggelin idag , Gud vad hon sprang... Och här satt jag och försökte hålla ihop henne, gick ju ganska bra med själva hålla ihop delen , men sprang gjorde hon fortfarande haha... Varför har hon inte denna energi i hoppningen?

Jag har på mig regnjacka och allt, hade verkligen väntat mig dåligt väder , så blev det sol. Haha man ska väl inte klaga.. ;)

Ska sen mocka eos box innan jag tar häst nummer 2. Hoppas han är lite lugnare :)

/felice

https://cdn3.cdnme.se/3348810/6-3/pic_516c1fde9606ee7c841e00f5.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3348810/6-3/pic_516c1fde9606ee7c841e00f5.jpg" class="image">


Tjatja bloggen

Live bloggning för min del. Håller på att skritta av eo just nu. Hon var piggelin idag , Gud vad hon sprang... Och här satt jag och försökte hålla ihop henne, gick ju ganska bra med själva hålla ihop delen , men sprang gjorde hon fortfarande haha... Varför har hon inte denna energi i hoppningen?

Jag har på mig regnjacka och allt, hade verkligen väntat mig dåligt väder , så blev det sol. Haha man ska väl inte klaga.. ;)

Ska sen mocka eos box innan jag tar häst nummer 2. Hoppas han är lite lugnare :)

/felice


Julia och Saga

/Louise

LB

/Louise

Träning med hästarna under veckan

Veckan blir väl inte värre än vanligt för dom. Tvärt om för Lillen ska inte hoppas. Han ska i och för sig gå dressyr vilket nästan är värre men men haha ;) 
 
Måndag: rider ut båda två. Lillen ska lyssna ordentligt både fram och tillbaka och får inte springa ifrån mig därför kommer vi jobba mycket övergångar. 
Eo kommer nog få lata sig lite om underlaget är som det var i lördags för hon har inga snösulor. Vi får se hur underlaget är och hur hon går helt enkelt. 
 
Tisdag: Hoppträning för Johanna.
 
Onsdag: Uteritt
 
Torsdag: Dressyrträning med båda hästarna
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Lösgöra ordentligt 
 
Söndag: Tävling 
 
 
/felice

Harlekin till salu

/Louise

Rest in peace
Mitt rosa spö som idag bröts på två ställen svider i hjärtat att inse att min vän är en mördare haha.
 
Vi går vidare till tävlingsresultaten tycker jag mitt rosa spö har det bra i spö himmelen. Första klassen som var LB gick super dubbel nolla !
I LA gick det också bra 3 ner men bättre flyt resten av banan än på pay and jumpen !
Film kommer imorgon om jag hinner fixa den då. Imorgon går Harry en lättare tur och sen är det tävlings möte för min del.
/Louise
 

Träningsvecka för mig

Måndag: 70 min cardio 
Tisdag: Rumpa , upplagt program på ca 40 min och sen armar i 10 på det. 
Onsdag: 25 min cardio , dödande benpass på 20 min
Torsdag: vila
Fredag: mage och rygg övningar jag fått av min PT. Ca 30 min , cardio 25
Lördag: Mage och rumpa ca 40 min. 45 min cardio
Söndag: Rumpa och armar. 
 
Så ser min träningsvecka ut. Känns så himla bra att planera övningarna i förväg , hur många man ska gör av varje, vilka övningar , hur jag ska göra dom osv. Känns bra att varaa tillbaka efter min förkylning som var för någon vecka sen. Gött. 
Så nu ska jag sätta mig och skriva övningar för tisdag. Armar är redan klart eftersom jag kör övningar som finns på en app. Har inte något annt val då jag är för ung för att gymma och därför måste vara i mitt lilla hemmagym i garaget och köra med dom redskapen som finns. Och det är typ lite vikter , boxningssäck , boll , 2 lättare träningsmaskiner och hopprep. Men man tagaer vad man haver eller hur är det man säger ? ;)
 
Tänkte faktiskt bli bättre på att dokumentera träningen. Alltså för mig själv skriva ner vad jag äter , hur jag tränar vad jag gör, hur jag ser ut osv. för min egen skull. Men det blir nog inte på bloggen då det vad jag förstått är många som inte vill läsa om det? 
Men det finns ju även folk som vill läsa om det så ska blanda in det också hade jag tänkt. 
 
Det är synd att jag inte kan dela med mig mer av min träning på internet , men som 14-årig tjej i karlstad kan man inte lägga ut bilder på sin mage eller vad det nu kan va. Tyvärr är det så. Men får fixa det så gott som det går lixom. 
 
 
/ felice
 
jag slutet av 2010 och början av 2013 , vad ska man säga... tur att det går åt rätt håll? 
 
/felice
 

Tävlingsplaner

nu är det alltså vecka 15 , tänkte skriva lite kommande tävlingar och lite annat smått och gott som kan va roligt att höra om , sånt som är roligt att läsa på bloggen helt ekelt :) 
 
v.16 - Söndag 21/4 Säffle LD & LC
v.17 - GHS
v.18 -  Onsdag 1/5 Rudskogen LD+5 & LC
v.19 - Torsdag 9/5 100 & 100+5 med Lillen
Lördag 11/5 Torsby div3 LD+5 & LC
v.21 - Söndag 26/5 4H div3 final 
 
Så det är väl det som är planerat. Ska bli riktigt roligt med LD+5 haha :)
 
 
/felice

Hej jag heter bengt jag jobbar på en knappfabrik lalala

Jag önskar att man visste vad folk vill. Tänk vad enkelt det skulle va då. Ibland gör man inte vissa saker för att man vill inte att det ska bli fel och man ska förlora. 
 

Hejsan :) 
Sitter just nu och ska se på några avsnitt av pll, jag är trött och vill helst bara ligga här resten av dagen. Men ska dra mig upp och träna lite sen hade jag tänkt också. Var uppe tidigt och tog ut hästarna imorse. Sen åkte jag och tränade. 
Skulle ha tränat med laget , men var bara jag och Linnea där då folk var sjuka , var och tävla osv osv. Vi red först lite dressyr och sen hoppa vi några språng. Eo var fin i dressyren! 
 
finisen <3
 
/felice

hoppas

Hoppas det funkar nu !
/Louise

börjar om igen då

Hoppas det går bättre denna gång !
/Louise

tävling

Var med och tävla HÄR
/Louise

Har visat den förut

Och visar den igen bara för den är sååå grym!
/Louise

Kommer sakna allt

Åh vad jag kommer sakna allt med ponny tiden när jag köper storhäst känner jag nu, har inte riktigt tävlat med mina värmlands kompisar i år som jag faktiskt började få förra året då jag började ta kontakt med folk.
 
Saknar dem redan och då var det ju i sen höstas vi tävlade tillsammans, så det blir nog det som blir mest tråkigt med att gå över till storhäst.
 
Det finns ju såklart yngre storhäst ryttare också men blir inte samma sak ändå som med alla ponnyryttare som man tävlat med sen man var liten eller i mitt fall i alla fall med hoppryttarna, dressyrryttarna är ju inte riktigt likadant med.
Gullig bild på mig och Felicia som är så snygga kommer helt seriöst sakna det speciellt mina nya dressyrvänner ni vet vilka ni är och jag hoppas vi ses nån gång ibland ändå !
 
Men även fälttävlans folket som jag tävlat med här i från värmland fast det känns ändå mer okej för vi kommer träffas på träningar och så men ändå, kommer till och med sakna hoppfolket som jag faktiskt inte tävlat med på länge. Haha det märker man när man väl tävlar jätte mycket nytt folk som man inte känner igen men de flesta gamla vännerna är kvar.
 
Men nu är det storhäst som gäller och får väl se till att få lite tant vänner, haha. Lyckades faktiskt lära känna en tjej i somras på tävling som också ska skaffa storhäst så vi kanske kommer väl tävla lite på samma tävlingar det gillas !
/Louise

God morgon

Alla fina männisjor som läser bloggen, har precis tagit ut hästarna och nu ska jag städa lite. Sätter väl på en film eller nåt samtidigt eller så kanske jag börjar kolla på gossip girl eller pll sådär hundra år efter alla andra kanske? Haha vi får se hur det blir.
Extremt snygg och seriös bild från nuet då !
/Louise

Gör absolut inget

Så tänkte försöka få ihop ett ordentligt inlägg här för en gångs skull har vart dåligt med det på sistone men det ska bli ändring på det lovar.
 
Red med Lina och Spiken idag först tog vi lite gallop i bakarna i grusgropen sen hjälpte jag henne lite med dressyren och gallopen medans Harry då skrittade.
 
Hon fick loss honom riktigt bra emellanåt när hon tänkte på allt samtidigt som var ganska mycket ;) Höger gallopen hade de problem med först men med volter innan så han blev mjuk i kroppen gick det också bra. Kan även säga att jag ska rida Spiken på onsdagar fram över eller det är inte heltfast precis men om jag inte har överdrivet mycket i skolan osv ska jag göra det.
 
Imorgon kanske Sofia kommer vet inte riktigt vi får väl se, men i sånna fall rider väl hon Harry för att känna igenom honom inför tävlingen.
och även idag får Sofia och Harry stå för bilden.
/Louise

En massa ponny-hästar överallt

Det kan verkligen inte vara roligt att läsa om "dagens ridpass"? 
 
Igår red jag iallafall Sonic då han kronglat lite med Emilia. Men han gick fram jätte bra och lyssnade iallafall. Tänker inte skriva så långt om det. 
Fina Sonic! 
Red även Eo igår som var väldigt pigg..
 
Idag tränade jag dressyr för hanna på Eo. Det gick super och hon börjar verkligen bli fin och arbeta med ryggen nu. Duktig ponny. 
Sen var det iväg på hoppträning med Lillen som också var jätte jätte fin. Red på ett nytt bett som vi får låna av Johanna. Idag var han inte alls lika hängig på bettet som han brukar utan han va jätte fin. Stolt ryttare till den snygga halv röda hästen.. Haha han håller på att sätta ny sommarpäls och är då halvt röd ;)
/felice

Duktiga

Sofia och Harry var på hoppträning idag och det gick riktigt bra tycker jag allt som dressyr ryttare nej men tror Sofia var nöjd också så det var bra !
 
På söndag taggar vi tävling hänger allt på och taggar lite jag med även fast jag inte ska rida, haha. Tyvärr ingen film eller några bilder från idag.
/Louise

Felice och Eo

/Louise

Sofia och Harry

/Louise

frihetsdressyr

Körde lite frihetsdressyr med min stora hund som han var idag där han sprang bakom mig och brallade omkring, lät honom springa fritt lite och vad han bockade omkring den knäppisen så nu hoppas vi att han inte har så mycket energi imorgon när det är hoppträning ;)
 
Får se om jag hinner med på träningen och kolla men tror det för kommer sluta tidigare då vi ska på teater på eftermiddagen, soft dag med först sovmorgon två lektioner sen lunch och teater kunde vart värre om man säger så slipper ju lång matten.
Sen stog ju Harry och kollade på kosorna också så då passade jag på att ta kort !
/Louise

Duktig ponny

Eo var riktigt duktig idag.
Var markarbete , som vi båda två har väldigt svårt med men det gick kalas bra. Inte något stopp , även om bjudningen är sisådär ibland. Men måste verkligen säga att Ulle så så sjukt bra. Jag tycker verkligen det, det är nog faktiskt på hennes träningar jag lär mig mest. 
 
 
Avslutade med några lite högre språng , Eo tveka inte ens. Älskade bästavän. 
 
Imorgon blir det en lugnare tur för Eo. Hon ska ridas ut och träna på att gå mitt på vägen då jag häromdagen märkte att det var ett väldigt problem. Hon vill gärna ta stöd av kanterna. Att jag inte märkt och uppmärksammat detta tidigare skränmmer mig nästa. Hon går allvarligt talat och trycker sig till en kant , och går hon inte vid en kant så svajar hela hon.. 
 
Sonic ska gå ett lite anorlunda pass. Ska börja med att inte kräva något alls. Bara för att se hur han beter sig när Emilia rider ut. Sen om han börjar krongla så ska jag, ja... försöka lösa det? Hade tänkt rida mycket övergångar mellan halt och trav iallafall :) 
/felice

Orkar inte

Windows Live Movie Maker har damp hela videon jag gjort funkade inte och det är bara att göra om livet rullar på eller nåt. Fyfan säger jag bara så arg just nu var jätte nöjd med slut resultatet och så blir det så här så bara att börja om imorgon kul !
/Louise

Just nu

/Louise

äpple och te

Haha vilken kombo med äpple och te, iaf sitter här och är besviken på mitt jordgubbs te smakade ju inte alls jordgubb. Men aja livet går vidare lixom, ska fortsätta redigera film idag och hoppas att jag hinner klart !
 
Harry går bättre än bäst just nu och tycker han går bättre och bättre för varje dag som går det gillas ! Har även anmält mig till en LA:1 i björkliden då Mantorp blev inställt pga av vädret.
 
Men vi hörs kanske senare i kväll om jag får färdigt filmen annars blir det nog ingen mer bloggning idag har inte så mycket mer att säga ju ;)
/Louise
 

Hoppträning

Förlåt att jag inte bloggat ordentligt, ska skärpa mig!
Igår så hann jag inte för jag res först eo sen tränade jag och sen fastnade jag framför pll ;)
Men idag ska jag blogga efter träningen , lovar :)

/Felice


Redigerar film

Fixar lite film nu tar typ hundra år och den blir väldigt lång men men den kommer nog inte ut idag blir inte färdig med den men imorgon kanske.
 
Red dressyr på Harry förut och gud va fin han var idag, super nöjd ! Inte mycket att säga just nu livet rullar på lixom ;)
 
Lägger även upp bilder från pay and jumpen imorgon på både Sofia och Felice :)
 
/Louise

Lillen har fått hot

/Felice


Hejhopp !!

Hej alla på Louise o Felice's blogg, Sofia här !
Jag borde egentligen plugga supermycket nu men jag hittade ännu en ursäkt till att inte göra det hehe ;)
Jaja, det är jag som hoppar Harry. Alltså Sofia Inelind, om det ringer någon klocka.
Idag var ja med Harry på samma pay and jump som Felice och det blev blandat resultat, jag ska iaf skriva hur jag i egen hög person upplevde kalaset :D
 
Första klassen, 90 cm, gick bra tycker jag. Vi fick till bra språng o jag hittade bra avstånd till nästan alla hindrena och Harry var med på noterna. Fick ett nedslag för att vi kom liite nära men vad gör det? Jag är iaf nöjd och det kändes super :)
 
Andra klassen, 100 cm gick sådär. Jag blev lite nervös och osäker på mig själv och då blir det pannkaka med avstånden och det gillar inte Harry. Jag bara backade hela vägen till hindrena så vi kom nära på iprincip alla hindrena. Totalt mitt fel menmen, vi kom runt med 3 nedslag. Men det bra är att jag vet vad felet var så att det förhoppningsvis iiinte händer på tävlingen i Åmål nästa helg!
 
Blabla ja skriver väll lite om mig för det är så man gör när man lånar någons blogg...
Jag har två ponnys. En d-ponny (Tough Enough) som är 6 år som jag utbildat själv och en c-ponny (Regazzo) som min lillasyster har ärvt. Jag kallar honom fortfarande för min för han lyssnar mest på mig och han tycker mest om mig säger vi. Nejdå men han är mitt hjärtegull :') Sedan rider jag en storhäst ca fyra dagar i veckan. Hon vann tre års champonatet i både hoppning och dressyr. Nu är hon dock 14 (?) och har varit skadad x antal gånger och haft föl men vi har det kul och det går bra.
 
Tuffs som hon kallas har inte tävlat något än men planen är att göra det om någon vecka. Hon är så fantastiskt att rida, en dröm nästan haha! Regazzo har jag kvalat MsvA med och har vinster i MsvB med. Jag har snart haft han i fem år, och ja han är min älskling. Det finns massa filmer på oss på Youtube, sök bara på Sofia Inelind & Regazzo så kommer det upp maaaassor.
 
Jaja slutbabblat. På torsdag ska ja hoppträna Harry igen inför tävlingen i Åmål :) Det kommer gå finfint tror jag. Godnatt från mig
Regazzo
 
Tuffs
 
Har ingen bild på storhästen dock :(
 
 

Pay and jump på rudskogen

Har varit på pay and jump på rudskogen idag.
Eo var spänd på framridningen och fick lite dampryck , men lugnade sedan ner sig. Sen inne på framridningen som var inne så var hon väldigt stirrig och kollade hela tiden på dom andra hästarna. 
Inne på banan så blev hon lite lång men var annars ganska bra. Men måste tyvärr säga att känslan var en av dom sämsta starterna i år. Men tur jag har gjort andra bra ;) 
 
 
Var iallafall felfri i både 80 och 90. Jag är också glad över att jag inte starta en meter eftersom hon inte gick fram helt ordentligt. 
 
 
Blev tyvärr innte mycket bilder, men film iallafall ;)
 
Visst är hon snygg i rosa? Har blivit galen i det igen, eller släppte det väl aldrig helt... allt ska vara glitter, silver och rosa! 
 
 
detta är min snygga häst i hagen, rosa även där. Tror knappt det kan bli för mycket rosa!
 
I göteborg ska jag kolla om det fortfarande säljs silver schabrak, är det någon som vet vart det finns? Vet ju jätte inne för något år sen.. och jag är ju lite smått efterbliven så .. ja jag tänkte att lets find som silver schabrak. haha. 
Jag har dessutom mailat på en rosa kingsland skjorta. Tänk er det , vita byxor med blingskärp , svart utrustning silver schabrak , silver boots och silver pandband. DÖR LITE AV BARA TANKEN!
 
/Felice

Söndagmorgon

sitter och äter godis (beachbody¨2013) och ska snart se ett avsnitt till av PLL. Sen ska jag stöda mitt rum för det är ganska välbehövligt om vi säger så... 
 
I eftermiddag ska jag och Eo iväg på pay and jump. Skulle ju ha hoppat 90 och en meter, men ändrade till 80 90 för att vi ska bli helt säkra på 90 innan vi går vidare. Dessutom skulle jag ha trimmat henne igår , men hon tappade en sko i hagen när hon busade , så det betyder att hon har stått i två dagar och ska idag hoppas. Så vi får väl se hur det går ;) 
 
Jag har inte alls tänk på vad vi ska ha på oss... får hitta på något bra ;) 
 
/felice

bjuder

/Louise

Lina och Spiken

/Louise

Duktiga hästar

Började denna lördag med att hjälpa Lina med dressyr på Spiken, gick riktigt bra tycker jag ! Hon red igenom lc:1 i slutet fast utan gallop där slarvade hon dock med vägarna plus att hon inte riktigt kunde programmet så det blev hemläxa på det ;) Men ska fixa filmc från det nu och lägger väl upp det sen.
 
Sen red jag Harry med Emelie och Harpen i grusgropen blev gallop i mycket uppförs backar så han fick av sig lite energi, så vi hoppas på en lugn och lydig Harry imorgon på pay and jumpen.
 
Förresten min syrra har fått hem sin system kamera idag och det finns ju inget annat sätt att bli bra på än att öva så ska försöka få med henne och fota mig och Harry nån dag !
/Louise

Fredag

Åh vad jag älskar fredagar! Även om det det har varit som helg hela veckan så känns det ännu bättre när det faktiskt är helg. Dock börjar ju skolan snart , men tycker att det mest är roliga veckor i skolan framöver nu. Simma , prao osv. Tycker faktiskt skolan är lite rolig till och med , även om det är väldigt skönt och välbehövligt med lov så saknar man alla. 
 
Men idag behövde jag inte sakna Linn iallafall för henne träffade jag. Det var hur mysigt som helst! Älskar verkligen den tjejen , den enda som kan mig helt ut och innan till , andra brukar jag kunna ljuga för men hon kan mig. Jag hade iallafall jätte trevligt och jag hoppas att hon också hade det. Vi tränade lite bland annat. 25 min dans haha vi ägde båda två tycker jag! 
 
Sen efter lunch så åkte jag och mamma och Emilia ut till stallet. Eo skulle vila idag , men Lova ville så gärna rida så hon kom ut en stund och gjorde det. 
 
Eo skötte sig utmärkt på den lilla skritt stunden vi var ute och Lova var jätte duktig. Så himla tuff är hon! Hon red även Sonic och Emil när hon kom tillbaka för hon ville rida mer. Hon gjorde halter och skrittade helt själv och Eo lyssnade super bra på henne. Vem vet , vi kanske har ett framtida SM ekipage på bild? ;) 
 
Sen red jag även en stund på Lillen. Idag var han super fin! 
 
Nu ska jag ha fest fredag med mig själv i garaget = träna. Idag ska jag köra allt jag tycker är roligt bara för att det är fredag. Så kommer inte fokusera på en muskeldel utan gör dom övningarna jag känner för. Kommer bli mycket med bollen. Härlig fredagkväll tycker jag , hoppas alla andra har det trevligt med sina pojkvänner eller supfester. Kan ju hälsa till Elsa också då eftersom du inte heller har pojkvän och jag hoppas du inte är på supfest. Hej! 
Efter träningen blir det dusch och sen några avsnitt av PLL som jag är helt besatt av!
 
/felice

idag

Började dagen med ridning på min lilla ponny, herregud kände mig som en jätte på honom efter att ha ridit storhäst en vecka! Blev en lugnare tur i grusgropen med Lina och det gick bra.
 
Sen åkte jag och Lina in till hööks där hon köpte en sadelgjord, vi åkte sedan till färjestad där jag tappade kontrollen lite, oups. Hade ett present kort på fem hundra som jag tänkte köpa ett schabrak och ett par benlindor för men det gick lite snett när jag såg en jätte snygg hjälm och även en jätte snygg matchande kavaj och där var det kört ;) Så nu har jag beställt hem en kavaj i en storlek mindre än vad de hade där och en hjälm då det var ett litet märke på den de hade i butiken. Så mina fem hundra på present kortet är ju slut+ alla mina iphone pengar, mamma lägger till lite också men det är värt det och så dyrt var det inte.
 
Sen träffa vi Björn där också, så vi diskuterade lite om vi skulle starta Harry i mantorp om vi inte hinner träna innan det och det skulle vi tyckte han. Har även bestämt mig att jag ska ha storhäst, har funderat på det mycket under veckan när vi skrittade mycket och länge i Polen. Björn tyckte absolut inte jag skulle ha d-ponny så han fick lite sista ordet i det här och det blir storhäst.
 
Slutligen var vi på bordrocks och kollade blev en kl mössa där då mamma tvättade min så den blev ihopdrafen och jätte liten, så den är henns nu om den passar henne hon har ju lite mindre huvud än mig ;)
 
/Louise
 
 

Stå i vägen för sig själv

Ridning är vekligen något ryttare satsar fullt ut på. Verkligen.
Jag lägger all min tid , pengar och ork på hästar. Det tar allt det för att man ska lyckas. Jag har dessutom gått ut från ridhuset med bokstavligt talat blodiga knogar , trårar rinnande ner över kinderna och ont i hela kroppen. Men ändå sitter man upp i samma sedel dagen efter och gör samma sak igen. Eller kanske går det jätte bra. 
 
Dö snygg ^
 
Nej men seriöst då , samma tjej har ridit samma ponny. Vem har aldrig gråtit över ett pass man ridit. Vem har aldrig lagt skulden på sig själv? Jag är väldigt självkritisk , men tror att det är på det sättet man tar sig längst också. Lite synd är det ju att jag är den enda som sätter hinder för mig själv , men det är ju det som gör att jag har något att hoppa över också ;)
 
När jag är nöjd , då är jag riktigt nöjd. Asså verkligen. Men det är svårt att bli så nöjd för mig. Just eftersom jag är hård mot mig själv. Och jag ångrar starkt för mitt fjortisbetende som alla i min omgivning fått stått ut med hela förra året , när jag böev arg på mig själv så 
Var nog inte många tävlingar eller träningar som jag var nöjd med. Men sånt kunde jag ju inte skriva på bloggen. Folk kunde ju tro att det gick dåligt , att Eo va dålig och att jag var dålig. Nej då skrev man att det var en dålig dag. När man egentligen var arg på sig själv. Men som sagt , det kunde man ju inte skriva. 
För att kunna bli något måste man nog vara hård mot sig själv för att kunna ändra det mindre bra. Men man måste nog också vara bra på att berömma när det är bra.
 
/felice
 

Min dressyrponny

Red dressyr för Hanna i tisdags. Eo var lite spänd och lyssnade inte på mina ytterhjälper , standard. Bara att öva vidare. Men hon lossnade väldigt bra i slutet , och då fick hon ligga och rulla på bra en stund utan något jätte arbete över det. 
 
 
/felice
 

Jag tror på oss

 
/ felice 

Filmen

/Louise

Kvällens hoppning

Hoppade Lillen idag. Eller vet inte hur mycket vi hoppade i och för sig. Vet inte riktigt vad som hände den där tiden i ridhuset. 
 
Började med att jag kom in i ridhuset och Lillen var på tårna hela tiden. Trippade runt och ville inte gå på spåret utan ville trippa innanför. Skrittade en bra stund och han taggade ner. Red fram och han gick för en gångsskull nästan bättre i högergaloppen. Kom på det nu... Kanske var något innan vi en började rida? jaja. 
Sen började vi träningen med att rida på en volt med travbommar. Han lyssnade ganska bra men blev lite hängig i handen eftersom jag inte vågade rida fram honom för att han skulle springa ifårn mig. Mitt fel. Slutade med att vi gick omkull i någon blandning av galopp och trav , var när jag skulle sagta av vid en bom. Vi fortsatte direkt och jag kände inget. 
 
Han hoppade stundvis bra. Fin i höger varvet när vi bytte galopp till vänster , men självklart inte tvärt om. Hans svåra varv. Han blev riktigt svettig och det var jobbigt för honom , och mig med. Han blev väldigt stark och lixom drog ner huvet och bara drog. Så jag fick öva på att rygga honom mellan hindrerna. Allt för att han ska lyssna på mig. Blir väldigt less på mig själv när jag inte vågar rida fram honom. Lägger skulden på mig själv , även om jag vet att jag inte borde det. 
 
Lillen innan träningen. 
 
/felice
 
 

Hopp ponnyn !

 
Idag Sofia och Harry hopptränade och är lika imponerad över dem båda, Sofia är extremt duktig och rider honom så sjukt bra. Och Harry som med den rätta ridningen hoppar så bra och även när det blir fel hoppar snällt vill verkligen klara det kämpar ponny det ! På söndag planerade vi lite i sista sekund in en pay and jump där de hoppar 90 cm sen på torsdag blir det träning igen för att sedan nästa söndag åka på tävling och där blir det LB & LA.
Kommer även film från träningen :)
/Louise

Jag och Eo innan träningen igår

/felice


Film från träningen

 
/felice

Träning igår

 
Tränade med laget igår, måste säga att vi har ett lag med grymt goa människor! Härligt att träna med dom!
 
Eo var inte så där wow bra igår på träningen, men jag får ta mig skulden till det. Hon hoppades inte förra veckan och av det blir hon lite stark och lite springig. Min ridning var väl inte på topp heller , men tyckte vi klarade det bra ändå. 
Vi hoppade lite banor, Eo blev springig och lyssnade inte så bra = som vanligt på lägre höjder. Hoppade sedan 1m bana. Hon lyssnar alltid bättre på högre höjder , men hon är lite osäker ännu. Just nu är det bara att få över henne med flyt så att hon förstår att - åh det här klarar jag fan.
 
 
Jag har inga egentliga mål med p & j på söndag. Komma runt utan 3 stopp vore ju något , men tjurar hon ihop sig så går det lixom inte haha. Allt sitter i hjärnan på både henne och mig. Nu ska vi få säkra rundor i LC, det är målet med året. Men tycker ändå vi kan prova lite LB på klubbhoppningar , p & j osv för att är det någonstans man ska prova och misslyckas så är det ju där. 
Det är även ett bra sätt att stärka självförtroende på Eo. Ska ösa beröm över henne när hon hoppar 1m. Då blir inte 90 alls lika svårt är min plan , haha. 
Hoppas att Eo inte blir "stoppig" igen, isåfall tar jag skulden för det och börjar om med låga hinder och självförtroende. 
 
 
Såhär taggade är vi på träning. Haha söt. 
 
/felice

Bilder

 
/felice

Veckan

Tisdag - Lillen tempoväxlingar , Eo dressyrträning
Onsdag - Hoppträning med Eo , Stan med Linnea och Elsa
Torsdag - Hoppträning Lillen , rida ut Eo. 
Fredag -  Eo vilar , Umgås med Linn <3
Lördag - Uteritt 
Söndag - Pay and jump 80 & 1m. 
 

 
/felice

Q/A - skillnad mellan storhäst och ponny

Snygg runda! Värkligen fin. Vad tycker du skillnaden är på att tävla ponny och tävla häst? :o)
 
Tack så jätte mycket! 
Vet inte om du menar själva tävlingen , eller ridandet lixom. Det är stor skillnad på båda så drar motivering på båda ;) 
På storhäst tävling (det jag har att jämföra med iallafall) så rullar hela tävlingen på bättre. För det första så är det ju inte så mycket med höjning eftersom det inte är olika kategorier , det är inte prisutdelningar mellan klasserna och det rullar på bättre lixom. Dessutom vet alla vad dom ska göra. Tillexempel på framridningen , alla ver hur det går till och hur man ska göra. Det är inte heller några ponny mammor inne på banan som säger till sina barn hur dom ska rida. 
Nej över lag så är själva tävlingen mer ordningsam och flyter på bättre för storhäst än för ponny. 
 
Vid själva ridningen så trodde jag att storhästryttarna skulle rida sina hästar bättre. Man kan ju lite förstå att b-ponny ryttarna drar sina hästar i munnen , men man blir ju förvånad när vuxna människor gör det. Nog för att hästarna är stora , men det fanns folk som bokstavlig talat drog sina hästar i munnen för att ens kunna svänga. Sjukt. 
Sen är det stor skillnad på omhoppningen i ponnyklass och storhäst klass. Hade jag startat med Eo i stohäsrklass  hade vi lätt vunnit ;) hahaha nej. 
Men jag som ponnyryttare kollade vägarna som jag inte tror någon red , det var lixom - hade jag ridit Eo hade vi gått här, Det funkade dock inte med Lillen eftersom vi inte var där för placering. Men storhäst ryttarna rider verkligen snällare vägar. 
Det gör ju även att ponnyhoppning är roligare att kolla på. Mer spännande och snabbt går det ;) 
 
Det är även ett plus med ponny , för där klär man ut sig mer i snygga outfits i härliga färger. 90% av alla storhästar hade blått eller vitt schabrak , bland kom någon och stack ut med sitt svarta lixom wow. Haha typ så. Nej men jag vet ju själv hur jag haft på Eo både turkos och skrikrosa , allt för lite uppmärksamhet som sticker ut. Funderar på att göra samma sak med Lillen. Inte rosa dock , men något som sticker ut. Men ska jag göra det ska jag göra det ordentligt och då ska det verkligen sticka ut. Får fundera på det. 
/felice
 
 

Måndag

1 april idag. Skulle ju kunna köra med något wow inlägg och sen skulle det bara vara ett skämt , men så rolig är jag ju inte. haha. 
 
Har faktsikt bara blivit lurad en gång idag. Tack Louise. Helt sjukt att jag går på samma skämt varje år. 
 
Min dag har varit lite halft värdelös. Jag är jätte trött på att vara sjuk. Vill bli frisk och träna. Kanske därför jag tagit på mig träningskläderna utan att träna. Jag saknar det haha. Men har faktiskt varit frisk hela dagen , så hoppas snart på att vara tillbaka på banan ;)
 
Gick upp kl 8 idag för att hinna rida innan jag åkte med Elsa till Pia. Det var ju lite ovärt att gå upp då eftersom elsas tolkning av "efter lunch" är att vi är ute i stallet halv 5 på eftermiddagen. Haha. Fotade henne och Pia. 
 
Härliga och roliga inlägg , eller hur? 
Imorgon blir det sovmorgon för min del. Har inte sovit längre än 9 någon dag sen lovet. Men tänkte sova till 9 och sen ta en tur med hunden eftersom jag inte kan ge mig ut och springa. Sen hoppas jag på att kunna köra ett lätt armpass utan att gå söner. Haha vill komma igång med träningen , men det beror ju såklart på hur jag mår. Vill inte börja igen och bli sämre. 
Sen ska Lillen ridas ut i skogen. Tänker rida mycket tempoväxlingar och även mycket övergångar så han lyssnar på mig. Sen ska Eo gå ett dressyr pass för Hanna och Kicki ska även med och fota , så bilder kommer. 
Haha har ingen aning om varför detta blir kursivt eftersom det inte står att det är på det.. men jaja haha. 
 
/ felice

Bilder från nu

Har precis ridit ut Eo. Hon var väldigt pigg, men med 6381 halvhalter per sekund så gick det super! Haha nej men hon blir fin när hon kommer tillbaka ordentligt :)
Inte så intressant att läsa om.

Jag red även lite på familjens nya tillskott ;) sonic är en D-ponny valack född 96 som är väldigt fin i dressyren. Just nu är han väldigt smal och omusklad för han har stått på lösdrift, men det ska vi jobba på. Han var lite elak mot Emilia som inte är så jätte duktig. Lyssnade inte och var lite allmänt olydig. Så Emilia ville att jag skulle sitta upp. Han tjafsade i typ 20 sekunder innan han släppte HELT och herre gud vilken fin häst han blev! Tror att han kan lära Emilia en massa!

Nu blir kanske all text ihoptryckt eftersom jag bloggar på mobilen, men fixar det när jag har tillgång till en dator sen.

/felice


Födelsedags ponnyn

Idag för precis 10 år sen så föddes i Tyskland en ponny som idag är min bästa vän.
Hon har bara varit i min ägo i drygt ett år men på den tiden har hon verkligen varit min räddare i nöden. Jag är så otroligt tacksam över att jag har henne. Min älskade ponnyplutt.
Jag kommer alltid gå ut i hagen och säga -hej bebis! När jag ser henne. Även om hon inte längre är så bebis..

Grattis oh my pretty eowine 10 år idag!
/felice


RSS 2.0