-

Inlägget om varför jag inte bloggat ordentligt denna veckan, om varför det inte gått så bra med Harry osv kommer imorgon, MÅSTE verkligen ändra på detta innan det är för sent!
/Louise

duktig ponny och mindre duktig ryttare skriver mer om dagens pass sen ska fixa i stallet nu!/Louise


träningen och dagen

 Träningen igår gick super, först var han lite seg men det blev riktigt bra i slutet när jag red bättre också, höll i höger  tygeln ist för vänster ;) Känns lite sådär att Jessica kom ihåg att jag höll mer i höger än vänster för två årsen  och inte jag tror jag börjar bli  lite förrvirrad, men sånt är livet!
 
Idag har vi tagit skolfoto blev väl sådär känns det som. Skolan var väl helt okej och gick ganska fort också det är bra de. 
Ska ut och trimma med ponnyn nu  sen städa i stallet och packa till imorgon :)
/Louise

tycker om dig plutt

 
/ felice

Skolfoto igår och ridningen idag

Igår så tog vi skolfoto. Jag har egentligen inget emot det , blir man ful på bilden så är man ju förmodligen ful lixom. Haha nej men det är inte så hemskt. 
 
Blev helt okej på karlstakatalogfoto , har ju dock bara sett det snabbt. Och med NO-profilen så blev det till och med bra :D Haha tänkte bara säga det! 
 
Vet inte om Elsa ska rida idag , Pia har ju tappat en sko. Men jag ska i alla fall rida ett lättare mjukgörande pass i skogen. Lång och låg men ändå form blir det att fokusera på idag. Om det går bra så håller vi inte på så länge , vill mest att hon ska få röra på sig innan tävlingen :)
 
/ felice
 
 

Vilket?

Vilket schabrak är finast?
Tänkte vara lite tråkig och köpa mig ett blått tävlingsschabrak och ha och tävla i tillsammans med blå/svart hjälm och blå tröja/kavaj. Vilket schabrak är snyggast tycker du?
 
 
/ felice

Imorgon

Imorgon så ska jag hjälpa Elsa med Pia. Eller aa dom ska hoppa och jag ska stå på marken och skrika. Har kommit på en övning som jag tror är bra för dom , mycket tempoväxlingar osv. :) 
Kan rita den i paint så får ni se vad ni förstår ;) 
 
hehe mycket bra ritad tycker jag!
Nej men man börjar framför travbommarna längst ner , travar över dom. Sen galopp och hoppar ett räcke. Efter det ska man ha minskad galopp på den "stängda" delen av volten och ökad på den "öpnna" delen. Sen trav över dom två hindrerna som är snea , ni ser hur man ska hoppa dom. Sen galopp och samma sak där. Ökad galopp på "öpnna" och  minskad på "stängda" och sen hoppa en oxer. 
 
Lol fick precis reda på att Pia tappat en sko och att elsa inte ska rida henne imorgon. Men men.. då vet ni en bra övning!
 
/ felice

Super träning och dåligt väder

Idag gick träningen jätte bra! 
Jag har verkligen tur som har Hanna. Utan henne hade vi inte varit där vi är. Hon är så bra för hon får det verkligen att bli roligt både för mig och Eo! 1000 tack till henne <3
 
Idag så red vi inte så jätte länge för Eo var hur fin som hellst. Men red lite öppnor och provade till och med i galopp , det gick väl helt okej för att vara första gången tycker jag! Red igenom lite program och sånt ;) 
Eo var mjuk och fin , särskillt efter öppnorna. Hon gick i fin form här och var och höll formen ganska bra. Över lag ser det bra ut som hanna säger ;) 
Det regnade ju också.. Men inget som Eo påverkades av idag. Och inte jag själv heller. Jag har varit på bra humör hela dagen :D så kul när man är glad utan anledning! Haha. 
Tillbaka till vädret nu då...
Är era hästar frusna av sig?
Eo fryser när det regnar , så skrittade med täcke till och från paddocken idag. Blir regntäcke på framöver , om det inte skulle vara jätte varmt och inte regna då ;). 
 
/Felice 

Skolan = klar

Det är verkligen dom små sakerna som får en att må bra och dålig.. Har ni tänkt på det? Ett hej av någon du inte känner tilmexempel, det kan förändra hela din morgon !
/ felice


Taggar träning!

Nya skor + glatt humör = bra träning ? Hoppas på det bästa.
 
Och hoppas på att mitt glada humör håller i sig ända tills nu när detta publiceras eftersom det är ett tidsinställt ;) 
/ felice

Om Eo

Har ju en massa nya läsare sen jag skrev om Eo sist och hon har förändrats så otroligt + att alla kanske inte vet så mycket om henne så tänkte skriva lite. 
 
Oh my pretty eowine som hon egentligen heter är ett bestämt litet sto född 2003. Hon är född i tyskland , där hette hon bara Eowine men 2006 så inporterades hon till Sverige där hon döptes om till Oh my pretty Eowine. 
Hon stod på ett ställe där folk rider in hästar från tyskland under en sommar. 
Såhär såg hon ut den sommaren. Vi har även kontaktat tjejen som red henne under sommaren. Hon red en massa hästar men sa att Eo kom hon ihåg för det var hennes favorit och hon var mycket speciell. 
 
Speciell.. det är nog det ordet som beskriver Eo mest. Filip Ågren sa efter första gången han ridit henne att hon såg lättare ut att rida än vad hon var. Tror att alla som ridit henne kan instämma. Hon ser ut att bjuda på hinder , men gör det kanske inte tillexempel. 
 
Ellinor köpte henne efter den sommaren som jag skrivit om ovan och det är hon som jobbat med henne. 


mycket har hänt på åren som ellinor har haft henne. Men nu har hon blivit för gamal och jag har köpt henne. Och lycklig som tusan är jag för det. 
 
Eo vill alltid veta vad som händer , vem som rider - vart hon är - och hur mycket hon måste jobba.
Hon är ganska grön fortfarande , man måste alltid hjälpa henne. Men det finns många stunder då hon hjälper mig också. 
Hon är en häst som bara kan ridas av 1 ryttare. Skulle inte funka att ha på ridskola då hon vill lita på någon. I början när jag red Eo så stod hon ju hos ellinor. Eo litade bara på ellinor även om jag skulle rida henne. Hon vägrade låta mig tränsa , bara en sån sak. Det var bara Ellinor som fick tränsa henne. Haha Eo tönt. 
 
När man rider henne är hon som en ridskole häst tills man kräver något av henne , för då vill hon veta hur mycker man som ryttare klarar av. 
Om man bara skrittar - travar och galopperar så är hon världens snällaste. Men om man börjar samla henne eller något sånt så vill hon veta att man som ryttare är med ;) 
 
Men när hon litar på en så ger hon en hela sitt hjärta. Hon är helt klart bäst. 
 
/ felice
 

Otroligt fint

 
 
/ felice

Dagen

Idag efter skolan så åkte jag och Elsa och Emilia ut till stallet. Emilia red tink och jag och elsa gick med Eo. Också var hovslagaren där :) 
 
Eo skötte sig exemplariskt och vi fick mycet beröm över Eo. Fin i temperamentet och en snygg kropp! Precis det där lilla extrta som man behöver göra för att ens dag ska blir så bra som möjligt. Haha :) 
Nu sitter jag här och tänker göra en massa tidsinställda till typ en vecka framöver så om jag absolut inte vill blogga någon dag så behöver jag inte ;) 
Men just nu känner jag för det :D 
Här kommer en bild på dagens snyggingar ! 
 
/ felice

bra träning

Idag red jag och Lina i grusgropen och Harry var så fin! Blev mest gallop enkla byten, halt gallop och minskningar och ökningar. Red inte så mycket trav då jag hade hopp sadeln och det är riktigt svårt att rida rätt och bra i den i Harrys skumpiga trav ;) Det som jag är mest nöjd över är att det körde cross väldigt nära och det lät mycket men han brydde sig inte alls !
/Louise

träningen

/Louise

Terrängen idag.

Eo var världensbäst och hoppade allt.
idag ställde hon upp för mig! Riktigt bra , men dock hade jag täankar på annat och hängde inte alls med när hon hoppa. 
Hon var verkligen duktig och när jag tappa henne så hoppa hon själv. Hon är bäst <3 
Sen var hon väldigt duktig och tappade en sko. Så govslagaren kommer imorgon. Vi har nog världens bästa hovslagare som kommer direkt! 
 
 
/ felice

besviken

För idag gjorde jag en av mina sämsta terräng träningar på mycket länge, visst vi hoppa några högre och mer avancerade hinder men det kändes inte så jätte bra.
 
Först va han inte riktigt framme men han hoppade i alla fall, sen blev han piggare och mer framme men då stannade han några gånger för jag red för lite är inte van att behöva rida så mycket för på små stockarna hoppas han men när det blir mer avancerat måste jag rida annars hoppar han inte så det blev lite stopp här  och där. Coffin gick jätte dålig fick honom alla gånger men han stog imot och krånglade.  Sen skulle vi testa att bara gå över den stora coffin bara graven både jag och Björn trodde det skulle gå idag men nej det gick inte. Sen var det vattnet där det gick som sämst stanna på en stock som vi aldrig stannat på inte i början äns tror jag så dåligt red jag. Sen när jag komme igen surar han ihop och blä... Fick han i alla fall igenom vatten och över stockarna runt omkring men fyy vad dåligt det kändes han stannade och stegra när jag skulle rida mot hindrena och var bara stönig nej är så sur och besviken det här var inte va jag hade väntat mig hoppas dressyren går bättre på torsdag !
/Louise
 
 

Träning på torsdag!

Nu på torsdag blir det träning för Jessica åhh vad jag längtar va längesen sist 2 år sen typ!
Kom på nu att jag kanske ska fråga henne vart vi ska va också ;)
/Louise

Mål

Något jag märkt är att jag sätter väldigt höga mål om jag har satt ett mål SKA jag klara det blir så fruktansvärt sur på mig själv om jag ger upp ett mål seriöst.
 
Så här skrev jag tidigare i år att mina mål för 2012 var:
 
Starta DM i dressyr.
Kvala nat i dressyr.
Starta DM i fälttävlan (P80).
 
Kommer inte starta DM i dressyr fast det är bara för att det är samtidigt som DM i fälttävlan och jag startar det i stället.
Kvala nat i dressyr är nåt jag VILL klara fast vet inte om jag lyckas men ska kämpa och kämpa för att lyckas vill verkligen lyckas så hoppas !
/Louise

LB:2

Förlåt för musiken man har ingen musik just nu ska fixa det så snaty som möjligt.
/Louise

Snabbinlägg

Gör ett kort inlägg nu. Red med elsa och lovisa idag. Vääääldigt speciella hästar vi har.. Haha Eo var pigg men ändå go på något sätt. Jag är aldrig rädd för att hon ska sticka med mig , hon är inte sån. 
Lovisa och Hyllan är nog det finaste ekipaget jag någonsin sett! Gud vad fina dom är tillsammans! <3
 
Ääälskar vädret nu! Så mysigt så!
 
I skolan idag så har vi fått massa platser osv. (Lol bara inlanda skolan som har bestämda platser under lektions tid eller?) Alla mina platser har varit bra! Fick sitta bredvid folk som faktiskt jobbar i nästan alla ämnen! Verkligen det jag behöver nu. 
Nu ska jag faktiskt plugga lite , även om ingen ens bett mig! Duktig jag är! 
 
Vet att bloggen suger från min sida nu.. men har mycket i skolan och bloggen går i perioder. Bloggar när jag tycker det är roligt helt enkelt. 
 
/ felice
 
 
old but gold , eller vad säger vi om bilden? 
 

LB:1

/Louise

Aldrig i tid

Idag ska jag rida med elsa och Lovisa. Pappa skulle köra oss kl 16,00 och är fortfarande inte här -.- får nog säga till Lovisa att vi blir lite sen.. Hm.
/ felice


Det här ska jag träna på !

Igår var domaren riktigt nöjd med Harry i första klassen var han en "trevlig ponny!" och i andra "mycket trevlig ponny" kändes riktigt kul och hon san även på prisutdelningen att han var riktigt lydig och det var bra ridet!
 
Något som också stog på protokollen var att hon ville ha mer skillnad i mellan gångarterna. I traven vet jag att vi har svårt för att öka och gallopen är lite lättare och skritten är sämst han blir seg och tycker det är paus typ ;)
 
Hur ska jag träna på detta då?
Har ju lite olika övningar ska bla träna med bommar så han lyfter benen och blir uppmärksam ska även träna mycket i grusgropen för där är han pigg ocg ben lyften blir bra också eftersom sanden är djup. Ibland måste man göra det lätt för sig när man tränar och då kommer musklerna och rutinerna av sig själv ska även lägga fokus på la och fei rörelserna nu när formen har blivit bra men MÅSTE fortsätta tänka på formen annars försvinner den direkt.
Hoppas på att i höst/vinter kvala nat som årets mål är, trodde inte det skulle gå men nu känns det inte omöjligt !
/Louise

Bilder

/Louise

Goa vännen!

Bilder på Felicia och Stromis!
/Louise

rubrik ..

Idag så ska jag rida i skogen. Kanske rider med Elsa ? Ska kolla med henne ;) Tänkte öva frammåtbjudning som hon börjar bli riktigt duktig på nu lilla fjanten! 
 
Tänkte berätta lite om övningarna jag gör. Jag har helt enkelt provat mig fram och kollat vad som funkar bäst. 
Båda övningarna kan man göra både i ridhus/paddock och ute. 
 
Nummer 1 som funkar bäst för mig nu är att man tar varje gångart , börja med skritt , så tar man korta korta kliv några steg sen pang fram fram fram. Och sen i trav korta korta korta och sen fram fram fram. Och samma i galopp. Då brukar jag fatta galopp från skritt också vilket hon tycker är roligt + att det lättare blir rätt galopp då. Man får en väldigt bra och naturlig bjudning. 
 
Nummer 2 är en övning som jag gjorde i början vilket mest var för att få stopp på henne då ;) 
Denna övning fungerar bäst i ridhus/paddock men även ute. Man säger en plats där man ska ha stannat tillexempel mitten av kortsidorna , så kan man galoppera och tvärstopp vid bokstaven. sen galopp igen. Det funka för mig , men det är ju som sagt saker jag provat fram bara :) 
 
/ felice

Idag

Blir det ju såklart skolan sen hem, kl 4 kommer hovslagarna och Harry får nya skor. Ska jogga också mocka i boxen, städa och packa upp väska har helt enkelt inte hunnit i helgen. Vi hörs och i kväll kommer förmodligen filmerna också :)
/Louise

Funkar inte ladda upp bilder...

Därför kommer detta inlägg bli jätte fult med massa text och inga bilder men nu blir det så.
 
Nu kommer helgens resultat:
 
Lördag
 
LC+5  Hann typ inte rida fram nåt för jag hade glömt mag plattan så fick leta upp någon jag kunde låna av, klubb kamraten Frida var där och lånade snällt ut sin! Hade 4 fel i första fasen ett pet på tvåan fast allt va dåligt, lite surt att jag förstörde där för om vi bara kommit till omhoppning hade vi vart placerade fast nej precis utan för placering blev det.
 
LB  Dubbel nolla precis utanför placering, stressade och skyndade för mycket i omhoppningen så blev stora språng och hann inte svänga ordentligt så lite för långa vägar för att bli placering men nöjd.
 
Söndag
 
LB:1 Kändes super lite seg bara fick rida ordentligt slutade på ca 70 % och hade 13 % till tvåan lite att skryta vet men när det har gått så dåligt så länge tycker jag att jag kan få göra det ;)
 
LB:2 Kändes super gjorde första volten och en fin mellan trav snett igenom, men va då jo juste det var ju vänd över rid banan så fick 2 p minus för det körde på och försökte inte tappa koncetrationen slutade på 69 % och även där en vinst !
 
Är så nöjd med helgen så det är inte sant, Harry har försökt till 110 % och verkligen gjort allt älskar honom !
/Louise
 
 
 

Kan inte riktigt förstå...

Att jag idag vann min första LB på 70,35% och att jag med en fel ridning vann min första regionala LB med 69% vilket ledde till att jag vann hurk cupen! :D Helt sjukt för tre veckors sen red jag lokal "lc" på 57 % och nu 70 % i LB, älskar min häst och är så lycklig att det efter mer än ett halv år verkligen gått super! Skriver mer sen :)
/Louise

Dålig träning :(

Åh vad dåligt humör jag är på. Ser bara det negativa i allt. Börjar undra om jag har feber också .. Ska gå ner och kolla sen. Men mamma var bäst och åkte och köpte dricka till mig <3 så sitter och tröstar mig med det. 
Har inte lika ont i halsen längre , utan en rinnig näsa , ont i huvet , mensvärk och lite hosta. Men inget inte dricka tar bort. 
 
Träningen idag gick inte alls bra. Eo var väl ganska duktig , men hon är ju så rädd när det blåser. Så varje gång något rör sig när det blåser så typ gör hon ett litet eo skytt som är ungefär såhär:
1. böj lite på bena och lixom ta sats för att hoppa rakt upp i luften
2. hoppa rakt upp
3. spring för livet. 
 
Så detta var väl det hon gjorde både på vägen dit , under träningen och hem. HÄRLIGT. 
Sen är ju jag sjuk då så blir jätte irriterad på allt och trött och ledsen. Inte rätt dag för en jätte rädd häst. Hmmm. Är verkligen inte taggad för dressyrtävling nu. Det har ju kännts så bra , så kollar man på det och inser att det inte alls är bra. Hon går inte i form längre än några steg i taget , det vinglar och usch nej.. 
BUUUHBÚ. 
 
 
Bjuder på bilder från film, inte värt att lägga upp filmerna. 
 
 
iblad undrar jag verkligen varför jag inte köpte en ponny som kan.. 
Elsa red ju innan mig så mamma filmade lite henne också så här kommer bild från film på henne också. 
 
/ felice

Bilder

Jag tänkte skriva ett långt och kännslosamt inlägg om Exter. Men jag orkar inte utan bilderna får tala <3. 
R.I.P han som som lärde mig allt fram till egen häst. 
 
 
/ felice

Inga tävlingar?

Jag har inte tävlat hoppning sen på krk och folk börjar undra varför. Så tänkte svara på det en gång för alla. 
 
Folk som var och kollade på krk dag 1 tror säkert att jag inte tävlar för att det inte går bra för tillfället. Folk som såg dag 2 undrar nog varför jag inte tävlar mer när det gick så bra då. 
 
Jag har nu valt att lägga pengar på träning tillsvidare. Kommer det någon tävling runt karlstad så är jag med där men allt kostar... Bensin , mat , anmälningsavgifter osv. Har inte dom pengarna och istället för att lägga pengar och åka långt så ska vi vara hemma och öva. Och jag tycker själv det är ett bra beslut. Självklart är jag jätte tävlingssugen men jag ser också hur bra det är för oss med träning. Så i vinter när divition 2 är slut och tävlingarna kommer som vanligt , då ni ;) 
 
Har framför mig 1 dressyrtävling , och 1 terräng nu. Eventuellt en pay and jump också. Det är allt jag har inplanerat. 
 
En höstig bild från förra året. Dock är den tagen den 24 december ;) 
 
/ felice
 

TinkPink

Idag red jag Tink med Linnea. Vi skulle mötas i grusgropen kl 10 , men linnea kom 20 över så så länge red jag dressyr. Gick faktsiskt jätte bra! Ända gången han drar upp huvet är när man byter varv , så drar han upp huvet och sen steller över.. men vi försökte träna bort det och det gick bra i slutet :) Hoppade även lite vilket han tycker är jäääätte roligt! Haha den klumpen hoppar så gulligt <3
Sen kom Linnea , vi hoppade tyå 2 gånger sen började det spöregna så vi red hem. 
 
/ felice

- mobilfilm -

världens gosigaste häst!  
Vi kliar varandra. Åh vad gullig hon är hjärtat mitt <3
 
/ felice

Grattis tönt!

Grattis Louise! Nu har du en sak mindre att göra tills du säljer Harry ;)
/ felice


Ute och går

Är ute och går med tink!
Haha jag tappade min handske så fick sitta av och nu orkar jag inte sitta upp. Är ju snart hemma så ;)
Skriver om hur det gick sen , på datorn.
/felice


Vill ha

Så snygga saker!
/Louise

SNART MINA!

Provade dessa på hööks igår. Riktigt snygga är dom! Fanns dock bara i storlek 36 och ner , och det var precis så jag fick på mig 36orna och vill gärna kunna andas i byxorna jag köper. Gu vilka krav jag har! 
 
Åhhh vad snygga dom är! Kommer bli höstens mest använda byxor! 
Porvade även en kavaj som också bara fanns i 36 & 40 , 36 var för kort i ärmarna och 40 var för stort så ska vänta på att 38 kommer in , sen blir det nog att önska sig den i julklapp.

Godmorgon!

Godmorgon! Idag kommer det faktiskt bli bra uppdatering från min sida! Härligt ;)
Nej men jag har en massa mobilbilder - filmer som ska visas.. Som inte har kommit upp för det varit för dålig mottagning i stallet tillexempel. Så massa sånt kommer att komma under dagen. :) 
 
Idag åker jag till stallet runt halv 9 på morgonen. Dvs om 30 min! 
Ska rida Tink-Pink med Linnea. Och sen blir det träning med Eo. Är riktigt taggad för träning , hoppas på att min inda hals klarar det bara.. 
 
måste ju få bjuda på lite ego pic ibland!
 
/ felice

Elsa red Peo idag

Idag så fick Elsa rida Eo då jag själv hade jätte ont i halsen. Men blev väl inte bättre av att stå på marken och ropa på henne ;) haha.. Det gick i alla fall bra för dom tycker jag. 
Eo var lite lat i början. De fick skritta över upphöjda bommar som massören har sagt är bra för Eo, sen trava över dom och sen galoppera över ett kryss. Elsa fick öva lite på att få fram och tillbaka Eo. När Eo var lat där så satt jag upp och red typ 3 varv sen red elsa igen och då gick det kanske lite för fort ;) Efter en srund la vi ner "markarbetet" med bommar osv och började rida dressyr. 
 
Jag förstår att det inte är lätt för Elsa att rida dressyr på en ny häst, men tyckte det gick helt okej ändå :) och i slutet när elsa skulle trava av i låg form gick det jätte bra! Eo trivs i låg form och kan gå med typ huvet i marken men fortfarande i form. Hahaha så söt! 
Sen fick Emilia skritta av henne en srund. Emilia har ju inte ridit Eo sen hon ramlade av henne och bröt armen , men som den tuffa lilla ryttaren hon är så hoppade hon upp idag och både skrittade och travade! Och Eo skötte sig bra som den lilla ponny-ridningshästen hon har låååångt lång innom sig ;) 
 
Det första Emilia sa - men gud vad obekväm sadel hon har! Det kommer ta jätte lång tid att vänja mig med den! 
Haha fick ett gott skratt när min lilla syster klagade på min sadel! :( 
 
/ felice
 

Tankar

Före träningen i torsdags fick jag mig en riktig tankeställare efter att ha pratat med Julia och verkligen fått prata ut egentligen sa vi inte så mycket men det var det lilla vi sa som behövdes, jag hade pratat av mig och det kändes skönt. Jag koncentrerade mig till 110% på ridningen då och det gick super.
 
Imorgon ska jag föröka rida så, typ mitt nya motto ;)Om jag ser det som tävling rider jag dåligt och det går inte bra om jag ser det som träning rider jag bra och det blir tävling.
/Louise
(Har faktiskt packa ner mina prisutdelningsskydd/benlindor och boots, får väl se om dom kommer till användning, skriver mer om resultaten imorgon istället hoppas det är ok)

Lite surt...

Ej placerade
3
 
Harlekin
Harley N - Diadem N
Imp TysklandLouise Jonsson
4 59.10  
Ej placerade
4
 
Harlekin
Harley N - Diadem N
Imp TysklandLouise Jonsson
0 65.37 0 28.90

Mer info kommer sen måste säga att jag är väldigt sur på mig själv för första klassen men sånt händer alla nån gång.

/Louise

 


Kommer ni ihåg?

Den äckligt smala Eo? Usch... Men mycket har hänt på 5 månader !
/ Felice


Lite roliga och mindre roliga saker.

Tänkte börja med min lite mindre roliga sak. Jag har jääääätte ont i halsen. Vaknade mitt i natten av att jag inte kunde svälja. Så gick ner och tog alvedon. 
Vaknade och är jätte röd :( Jag som skulle rida hårt med Eo idag som har skrittats - vilat - skrittats de senaste dagarna. Så kommer longera henne idag. Hoppas det går bra men hon brukar sköta sig :) 
 
Den roligare saken är att jag kom med på ridkonfirmationen! Jippie! 
Det finns två grupper där en där man åker till polen nästa vår och en med massa små läger och ett ridläger med egenhäst i sommar. Tror jag inte tar polen faktiskt.. Har häldre med mig Eo och lär mig med henne. Också är det massa saker från marken osv där och det känns som att det vore bra att lära sig :) 
 
/felice

Helgen

Helgen som kommer nu blir riktigt full ska
  • Tävla lördag och söndag.
  • Packa upp min väska och städa rummet.
  • Springa i alla fall en gång.
  • Ska försöka hinna med Millan på söndag också även fast jag ska på släkt kalas.

Känns inte som om jag kommer få nån dö tid i helgen i alla fall ;)

 

Nej nu ska jag sova, blir faktiskt sov morgon i morgon ändå ska gå upp ca 8 isället för 6 så det är ju skönt :D Harry gick ju bra i torsdags så hoppas hoppningen går bra imorgon och sen dressyren på söndag ska i kväll planera mina framridningar NOGA så jag har bra chans att göra bra i från mig!

/Louise


Tänker

Ibland så blir saker fel, och man kan inte göra något åt det. Man får leva med det helt enkelt. Hoppas på att det går över.
Men det finns också stunder då man måste göra det man kan och se vad som händer. Ibland faller allt itu , och ibland blir det jätte bra. Jag om någon vet.

Har skrivit min historia många gånger på bloggen , men aldrig lagt upp den då jag vet att det kommer få konsekvenser. Men ikväll tror jag att jag skriver det igen och faktiskt lägger ut det. För i den historien är allt bara historia nu. Past in the past , inget som gäller nu.
/ felice


Springa nästa!

Ska strax ut att springa, är sjukt trött faktiskt dagen igår var helt upp och ner lite kaos faktiskt, men bästa vännen fick i alla fall allt att kännas bättre och träningen gick då super. Fick mycket beröm av Jenny och hon sa även vad hon trodde om mig och Harry fram över vilket värmde, om det var någon dag jag behövde det så var det igår som alldra mest lovar!
Ska rida med Felice sen också :)
/Louise

Söt ponny

Mobilbild i brist på idéer / felice


10 saker om Eo

* Oh my pretty eowine hette bara eowine när hon kom till svarige från tyskland , men när hon väl kom hit så döptes hon om , precis som alla hästar som dom importerade. 
* Hon har ett blått och ett brunt öga
* Hon har tävlat upp till LA hoppning med förra ägaren
* Hon är tyvärr bakskygg , och tycker inte om när det blåser något bakom henne. 
* Hon älskade Gulliwer när han stod där
* Hon är 9 år 
* Hon är 148 cm i manken
* Hon kan två tricks. Puss och buga.
* Hon har "sulor" på framhovarna som ska göra att hon inte snubblar lika lätt.
* Hon har väldigt små ben och hovar.. storlek ponny eller S. 
 
 
Peo och gulliwer! :D 
 
/ felice

GLÖM INTE TÄVLINGEN!!!!!!!!!!!

 
 
gilla och dela sedan tail.se på facebook: http://www.facebook.com/tagelarmband 
Sen lägger du ut bilden i detta inlägg på din blogg / facebook / bdb osv. 
 http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment  
 
Sen kommenterar du inlägget ovan med länken där du delat bilden , så kanske DU vinner ett tagelarmband från tail.se! 
Funderar även på att ha ett fint andra pris. Har eventuella sponsorer men det beror på hur många som är med ;)
 
/ felice

Min största rädsla inom ridsporten

Jag är inte den som är så jätte rädd. Den största rädslan är inte att ramla av en jätte stor häst , eller att hoppa jätte högt. Min största rädsla är att ramla av och se Eo springa iväg och aldrig mer få se henne igen. Typ som om hon skulle bli påkörd eller något sånt. Att förlora henne är jag mest rädd för. Resten av smällarna kan jag ta , men att förlora henne skulle jag inte kunna. 
min bästa <3
 
 
jag är lycklig på min lilla tjej <3

Mot stallet

Elsas mamma kör mig och elsa. Eo skulle egentligen ha vilat imorgon , men eftersom jag ska rida med Louise då så får hon vila idag istället. Till skillnad från Louise så älskar jag vädret för tillfället, så mysigt! har tagit på min vinter jackan också ;)
/ felice


Skit väder...

Det blåser och regnet öser ner värst av allt jag ska träna i kväll ute ni kan ju tänka på mig mellan 18-19 typ, nu åskar det också ÄLSKAR SVENSKT VÄDER VERKLIGEN!
/Louise

Just nu...

Vet jag inte om jag vill tävla satt precis och kolla anmälningar på olika tävlingar som jag ska tävla och kände vill jag verkligen tävla kände  mig inte alls sugen på det. Vet inte varför tar helgen som den kommer gör det bästa av den och ser hur det blir, kanske tar en paus sen eller tävlar bara hoppning vill inte satsa på hoppningen, tycker det är SUPER kul det är inte det men något långt inne i mig vill inte släppa dressyren. Vill bara inte tävla dressyr som det är nu ska tävla det i helgen, kanske känns bättre efter träningen om den går bra. Skulle ju startat DM i fälttävlan men vet inte riktigt nu, kommer bara pressa mig själv i dressyren och det kommer förmodligen bara bli dåligt känns det som sen blir det väl kul men HATAR när jag och Harry inte får kontakt och han bara låser sig för jag gör fel. Kommer bara känna mig dålig och inget kommer bli kul...
MIN FIN FINA PONNY !
/Louise
 

Andra dagen avklarad

Nu har jag kommit hem från skolan eller för typ en timme sen, gick av bussen vid stora vägen idag så ca 40 min promenad hem. Hade såklart inte med mig headset så lyssnade utan finns ju inte en levande varelse som skulle höra gick och små sjöng och funderade över livet helt enkelt. Riktigt skönt alldelles tyst förutom muiken då bara vinden i träden. Ibland måste man bara gå och tänka, drömma sig bort och bara känna sig hur glad som helst fast allt egentligen inte är bättre än vanligt.
/Louise
 

Nästa hoppning

Blir eventuellt en pay and jump på bergsgården. Ska bli riktigt roligt , och att hoppa utan denna eviga "tävlings-pressen". 
Gör 2 rundor då , en i 80 och en i 90 förmodligen. Försöker även få med lite folk och hoppas på att både Louise och Elsa följer med. Och även Emilia. Får väl se hur det blir ;) 
 
 
/ felice
 
 

Vilka är ni?

Vilka är ni?
Ni som läser våran blogg varje dag, ni som läser den ibland och ni som bara kollar in när den har länkats.
Det var något jag och Felice kom att tänka på idag, ibland tänker man undrar om just han eller hon läser just våran blogg.
Det vet man inte man vet inte riktigt vad man skriva och inte skriva så är det ;)
Skulle va jätte kul om ALLA som läser detta inlägg skriver en kommentar med sitt namn och sin blogg om ni har en så kollar i alla fall jag in på den och kommenterar!
Och nu hur många kommer kommentera detta inlägg, kan nästan helt säkert säga att inte mer än en fjärde del om äns det kommer göra det lite tråkigt faktiskt, kan ni förvåna oss?
Det märker vi väl.
/Louise

Detta har jag med mig på tävling

detta kan ju bli ett intressant inlägg.. haha jag är den som har med 2 av allt istället för att glömma. Men skriver listan rakt av helt enkelt.. får se om jag kommer ihåg allt ;) 
 
till eo : 
sadel 
padd
magplatta
schabrak
extra sadelgjord
extra srigläder
träns 
martingal
extra grimma
extra grimskaft
bakskydd
extra täcke
borstar
snoddar
 
att ha på eo: 
Back on track skydd
framskydd
boots
lädergrimma
grimskaft
eventuellt täcke
 
i transporten: 
kniv
tvättsvamp
vatten / mat
grep 
pass osvosv
 
till mig: 
stövlar
spö
sporrar
hjälm 
väst
handskar
extra handskar
extra tröja/jacka
 
det är nog det... har säkert glömt en hel del. Men men ;D 
 
 
/ felice
 
 
 

Träningen 2012-08-21

Har ju inte berättat hur det gick på träningen ännu :o
 
Kan ju berätta att det gick super bra!!! Blir så glad när man får sån där WOW känsla! Hon var ganska pigg , men ändå så sprang hon inte iväg. Hon hade bjudning och hon lyssnade på mig. Vi behövde verkligen en sån träning. 
 
Nu är jag helt klart redo för nästa hopptävling , det känns som om jag börjar hitta henne och vet vad som krävs. Dock finns det ju ingen tävling med LD & LC nu när divition 2 är igång. Det finns 1 och samma dag som den är så ska jag starta min första terräng tävling. Spännande! 
Vill verkligen tävla hoppning nu! Men tror ändå på något sätt att det är bra att lägga pengarna på träning för tillfället , och i höst / vinter , då ni ! Då kommer jag och Eo slå igenom och börja dubbelnolla allt och bli placerade lite här och där , så se upp ;) 
 
 
 
/ felice

Hej alla barn !

Och vuxna med för den delen! 
 
Idag har jag inte bloggar då jag har left livet ;) nej men sista sommarlovsdagen , kände inte för det.. Men imorgon börjar skolan och uppdateringen blir som vanligt. Räkna med minst 3 inlägg från min sida + eventuella mobilinlägg :) Sen är ju Louise tillbaka så det känns som om vardagen kan börja igen. 
 
Imorgon då.. Skola mellan typ 08.10 till 13.00 - 13.10 , inte helt säkert. På hemsidan står det att det är en vanlig skoldag , men elsa säger att det inte är det så ja... Sen blir det att åka till stallet. Tror att Eo får stå imorgon. Hon skulle ju vilat på fredag men jag ska rida med Louise då. Kanske fotar Elsa om hon rider imorgon ? Haha får kolla med henne! 
 
Har väl inte mycket att säga.. Vet inte hur stavningen är i detta inlägg, men har nymålade naglar så ;) haha. 
/ felice

Rubriker alltså.

Ena så vet man inte vad man ska skriva eller så har man många olika och kan inte välja stort problem.
 
Idag har jag i alla fall gått första skol dagen och det var helt okej vi gjorde typ inget ju, sen hämta mamma mig och Julia och vi åkte till Grums. Så nu är min lilla plutt hemma igen!
 
Sen kl fem red jag och Felice prata mest hela tiden om allt och inget haha skrattade så vi inte kunde andas i mellan åt men så är det när man har typ världens dåligaste humor eller är det inte så?
Nu ska jag äta och sen gå och lägga mig faktiskt måste sova eftersom jag typ inte gjorde det i natt och så.
/Louise
 
 

Min fina

Mobilbilder från träningen <3
/ Felice


Dagen ännu

Vaknade lite innan 9 , gick upp och åt frukost och såg på tv. Sen vid halv 1 drog jag med elsa och irma och sprang. 
Halva rundan gick bra och andra halvan var ett riktigt helvete.. Haha :D 
Sen drog vi till elsa och gjorde mat  , duscha , åt sjöng singstar och spelade piano! 
 
Har varit på jätte bra humör ända tills nu.. hatar när vissa som ska kalla sig "vänner" förstör ens humör. Usch... får försöka släppa det och tänka på annat.. ska iväg till stallet om 15 min nu , så ska byta om. Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag haft till ända fram till 5 minuter sedan! 
 
/ Felice

Vinröd

Vinröd är den absolut finaste färgen på schabrak nu! Synd att Eo inte skulle vara så snygg i det , man annars så!
ÅH VAD SNYGGT! 
 
vad tycker ni ? Ballt eller bara fult? 
 
/ felice

Träning

haha visst är jag en bra bloggare.. alla mina inlägg ser ut såhär : 
 
idag ska jag - just nu gör jag - idag har jag gjort.. haha ja vad ska man säga om det då? Ni vill kanske veta vad jag ska göra , sen hur det är och sen hur det var eller något sånt ... Jag vet inte ;) 
 
Idag blir det hoppträning. Roligt! Ska verkligen  få fram Eo. Hon skärpte sig efter att jag röt på henne sist. Haha berättade jag det? Jag blev så sur på Eo när hon far iväg med bogen på förra träningen så jag röt till på henne en gång. Då ni då skötte hon sig! Hahaha härligt att hon är rädd för min röst. Som Ulle sa - Oj nu börjar det hända grejer!
 
Det är verkligen det lilla sista som behövs för att det ska bli bra. Att jag ska bli sur på henne. Det var samma sak när jag tävlade hoppning senast. Det var ju på krk andra dagen. Efter första stoppet blev jag sur på riktigt och då började jag rida ordentligt. Och guuuud vad fin hon var efter det stoppet på krk! Fick massa beröm efter den rundan , och det var jag och eo förtjänta av ;) 
 
Alltså , rida henne frammåt - bjudning! 
Kommer bli jätte roligt :) 
 
Bild från förrförra träningen ;) 
/ felice

Varför jag är ute och springer?

Ja det kan man ju undra.. Jag är en väldigt lat person av mig egentligen  , men med musik i öronen så är det rätt okej att springa. 
 
Jag springer några gånger i veckan , olika många gånger beroende på humör , tid och vilja. Har du ingen lust att ge dig ut och springa då ska du inte göra det för då går det oftast inge bra. Jag själv ger mig ut och springer när jag känner för det. 
Det är viktigt att ha kondition som ryttare. Jag vill kunna hjälpa Eo runt en bana , jag måste hjälpa Eo runt en bana , både i hoppning , dressyr eller terräng. När jag har ridit bra så kommer jag oftast ut från banan med svettet rinnandes och flåsar som en gris. Haha.. 
Också är det ju det där med skolan , vi springer mycket på gympan. Asså självklart att man springer men jag menar ut i skogen och joggar. Och då kommer jag av dom som faktiskt springer och helt röd i ansiktet är jag också. Men nu i år blir det ändringar på det! 
 
Jag springer alltså bara för konditon ? Svar ja. 
Jag är ganska nöjd med min kropp. Som vilken tonårstjej som hellst så är jag inte helt nöjd. Mera muskler och mindre fett vore ju trevligt , men ändå ska man vara lite mysmjuk ;) Har ju självklart dagar då man står beklagar sin spegelbild - för tjock - för smal - för långt hår - för kort hår - för stor rumpa - för små bröst osvosv. Det tror jag alla gör ibland.
Men kom igen , livet är för kort för att inte få äta gott och göra det man tycker är roligt. Inte sant? 
 
 
/ felice
 

Ridningen igår

Igår red jag med Elsa och Pia i grusgropen. Elsa red lite dressyr med pia, jag försökte rida lite dressyr på eo men hon blir ju så himla taggad i grusgropen. Hon var väl ganska pigg men inte lika mycket som vanligt ändå , så får väl vara nöjd över henne på den delen. Hoppade även lite på dom små hindrerna vilket var suuuuper kul enligt Eo. Haha allt där man får springa är kul i grusgropen. Gick även ner i det kallade "vattnet" som det inte är så mycket vatten i för tillfället. Har varit dåligt med vatten där hela sommaren, och ändå har det ju bara regnat.. Hon plaskade lite där vilket hon också tycker är hur roligt som hellst. Sen så klättrade vi upp för en backe och sen hem :) 
Oj vad fult detta inlägg var när allt var ihop tryckt.. 
 
en visad bild.. men har ju som sagt dåligt med bilder för tillfället :/ 
 
/ felice

Går in stövlar!

/ felice


Saknar er!


Tävlingsplatser

Såg att det var någon blogg som hade skrivit om vilka tävlingsplatser som dom tyckte om och vilka dom inte tyckte om. Det var intressant att läsa så jag tänkte att jag gör det samma ;)
 
Tänkte börja med att vara lite positiv, och börja med hemma banan. 
Jag gillar krks inne tävlingar. Framhoppningen var på stora utebanan vilket var bra för då fick man plats många på framhoppningen och då kan dom som vill hoppa fram lite längre. 
Fint underlag inne i ridhuset och bra angagerat. Fina rosetter också! Och bäst av allt är ju Nils som tar super fina bilder! 
haha lycklig tjej över sistahindret!
 
Jag tycker även om färjestad. Dock var det väldigt varmt när jag tävla , vilket gjorde det väldigt dammigt. 
Fin bana , bra med publiken lite längre ifrån och inte hängandes över staketet. Bra med framridningen inne och framhoppningen ute. Kommer faktiskt inte på något dåligt om det.. Vi hade en bra dag där också , då vi vann första klassen och fick första dubbelnollan i andra! 
en bild från framhoppningen på färjestad. 
 
Det är väl dom jag tycket om sådär extra. 
Sen har jag dom som jag tycker om och dom som jag inte tycker om. Tänkte dra lite dåliga nu. 
 
Sörmon är bra då man kan rida på vägarna där. Inne i ridhuset är underlagat bra men jag tycker inte om underlagar i tältet. Usch nej! 
På krks utebana är det för långa vägar för mig och Eo. Jag klarar inte att hålla ihop henne bra utan hon flyter ut. Sen är inte underlaget på utebanan så jätte roligt efter några hästar innan , men det är bra att dom fixar det emellan klasserna.
 
Kristinehamns häst och ponny klubb var ganska rörigt... Liten framridning och allt satt ju ihop.. Dåligt underlag också , det var stenhårt! Nej inget jag rekomenderar.
 
där har ni lite om några olika klubbar :) 
 
/ felice

nu - stan

jag och mitt svarta hår drar oss in till stan nu , men elsa och hennes inte svarta hår! :D 
/ felice

Veckan

måndag: uteritt med Elsa
tisdag: hoppträning
onsdag: rida med Louise
torsdag: klättra i grusgropen
fredag: vila
lördag: dressyr träning eller rida med Linnea
söndag: dressyr träning eller rida med Linnea
 
under helgen så ska jag ha en dressyr lektion om det blir som jag tänkt , och rida med Linnea en gång. Har dock inte bestämt tid ännu. 
Schemat kan också ändras efter hur mitt schema i skolan ser ut. Så får se när jag får det också :) 
 
en bild från när vi flyttade Eo den 27/1-12. 
Behöver verkligen ta lite nya bilder... 
 
/ felice

Ni är bäst !

 Varje dag så hör jag folk som peppar mig. Folk som säger att jag är tuff , att jag är duktig för min ålder och duktig på Eo. Allt detta är det som peppar mig till att fortsätta. Kommentarer både på facebook , blogg , instagram och IRL. 
Jag får ofta höra att Eo inte är en lätt ponny och att jag klarar henne bra , det känns verkligen bra efter dom svåra månaderna som vi gått igenom att få höra såna saker.  
Vad jag hörde innan jag började tävla ( nu i våras ) var att alla var så hårda inom ridsporten och ta inte åt dig osvosv. Jag har aldrig hört något dåligt om mig själv , och det är inte ofta jag hör folk snacka skit om varandra heller. Det kanske kommer i de högre klasserna sen. 
Men i LD - LC känns det som om alla är trevliga. Alla säger grattis och menar det. Alla är glada åt alla och har lärt sig varandras namn , addat dom på facebook och följer deras tävlingar där. Det känns som ett bra gäng som jag tävlat med i år! Glada och go människor! Visst har vi blivit ett litet team som alltid kommer på tävlingar ? Man vet vilka man kommer se där lixom :) 
Haha det över hade inte riktigt med inlägget att göra... 
 
Vill bara tacka folket som stöttar mig och Eo! Jag ser er som mina förebilder , ni som får mig att fortsätta med världensbästa ponny! :) 
 
/ felice
 

Elsa och Pia

 
 
/ felice

Svart

Har nu varit och färgat håret. Det blev jämt och bra , men vääääldigt mörkt. Svart om man ska vara noga. 
Har försökt att duscha ut lite färg , går väl sådär.. vet inte vad jag ska göra. Åh vad jobbigt... Tror jag ska prova att köpa citroner och ha citronsaft i håret och lägga mig i solen , som inte finns. haha hoppas på fint väder. 
Nä jag vill inte ha svart :( vill ha mörkbrunt med kanske liiiite rött i. Nä vad trött jag blir. Hoppas på att vakna upp med blont som om vi inte hade gjort något med håret.. är ju alltid lättare att ta det från ljust till mörkt, nu är det mörkt och jag vill ha det lite ljusare.
 
Men 1000 tack till hanna som hjälpte mig ha i färgen så det blev jämt ! <3 
 
har precis gjort klart filmen på elsa , ska ladda upp den nu och sen sova. 
två bilder från idag. 
 
/ felice
 

Harpen:)

Idag red jag Harpen, då Emelie är bortrest. Jag var först lite nervös över att rida honom själv, då jag bara har ridit honom typ tre gånger och då har alltid Emelie varit med.
Men det var verkligen inget att oroa sig för! Han var snäll från början till slut. Vi red ett varv runt gärdena med mycket trav och två galopper.
// Lina


Mot Hanna

Jag åket till Hanna nu så hon får färga mitt hår (y) 
Håller på med film på elsa från hennes lektion idag .. måste säga att det är mycket svårare att få en dressyr film intressant än en hoppfilm. Men jag försöker med lite olika klippningar osv ;) Kommer ikväll!
Det gick jätte bra för Elsa & Pia idag ! Roligt att se att det går frammåt. 
 
Med Eo gick det ganska bra också. Red barbacka , först en liten kortis i paddocken där jag kolla så att hon flyttade för skänkeln osv , sen typ 30 min i skogen. Hon var lite lat och stel efter terrängen igår. Men blev piggare i traven och galoppen. Övade på att få fram henne lite i traven = mag & ben muskler ;) 
 
Haha nej nu ska jag åka och färga håret , hörs sen! 
 
/ felice

Tur jag har dig

Är så glad över att ha dig Elsa Nordlind. Den enda som försår mig till 100%. 
Den som låter mig vara ledsen när jag är ledsen , istället för att prata massa pepp-talk. Det funkar inte i den sekunden som jag är förbannad eller ledsen , att restan av folket i världen inte förstått det ännu . Låt mig slå och skrika så kan man prata om det efteråt. 
 
Vad skulle jag göra utan dig bästavännen? BFF FOREVER. LOL. XD <333333333333 :********* LLY SIS. 
Elsa & Eo som båda två gick upp tidigt igår för att följa med på terrängen. Men för Eo var det mer ett måste om vi säger så. ;) 
 
Alla tävlignar som du varit med på och fotat och stöttat mig. Jag vill verkligen göra det samma för dig. Jag tror dessutom på dig och Pia. Det kommer att gå super. Hon är en ponny som kan och du är en ryttare som kan. När ni hittar varandra så kommer det att gå hur bra som hellst! 
Jag älskar dig bästii 
/ felice

Du kan komma hem nu tycker jag!

Börjar faktiskt att sakna dig nu :( 
 
/ felice

Terräng

 
/ felice

Lillen

Lillen : 
Jag måste bara säga hur otroligt cool denna häst är. Han hoppar allt och har verkligen viljan. För er som vill köpa stor häst, passa på! 
 
Haha kan medge att det inte ser så proffsigt ut från min sida. Men det är 2 gången jag rider honom och 2 gången jag rider storhäst ordentligt .. haha skyll ;) 
/ felice
 

Dagens ridpass

 
Eo:
Var väldigt pigg i början , och det pigga gick sedan över till tjurighet när hon inte fick springa fort och då höll hon på att dumma sig lite. Men gick bra i slutet och då hoppade vi en bana på några hinder , finns med i filmen som kommer snart!
 
Lillen : 
Ganska pigg i början men lyssnade ändå helt okej. Har ju inte mycket att jämföra med eftersom jag bara ridit honom en gågng innan. Men mot det så gick denna gången mycket bättre :) 
Får se om det blir film från det , det är ju inte min häst så vill inte lägga ut filmer hur som hellst. Men om någon vill se så kan jag kolla med hanna om det är okej :) 
haha gulligt hopp eller... haha
 
/ felice

Filmer på g

Finns film från både terrängen och från när jag red Lillen :)
Håller på att fixa det nu! 
 
/ felice

dagens problem.. haha

ni ser schabraket ovan ... visst är det snyggt och Eo passar jätte bra i det? Men jag har ett problem med det. Det är inte alls fint till vita ridbyxor. Schabraket är lite mer "gul-vitt" än byxorna och det blir därför en jätte ful blandning.. 
hur ska jag lösa detta ? Är det okej att inte ha vita ridbyxor på tävling ? Jag tycker ju att det är finast med det. Och jag vill också ha det schabraket på tävling.. Jag får väl fortsätta ha den fula matchningen tills jag får någon super ide ;) 
 
/ felice

Va med i tavlingen!

Va med i varan tavling HAR vann ju sjalv ett armband dar i fran och dom ar super fina lagger ut bilder nar jag kommer hem!
( haha forsok att inte stora er allt for mycket pa den fula stavningen)
Haha gammal bild!
/Louise

Till salu

Har ett par stövlar till salu. 
storlek 39 normal höjd och vidd. Säljer dom då dom är för korta för mig tyvärr :( Super snygga och sköna! Har aldrig varit trasiga och är i bra skick. 500:- vid en snabb affär :) 
Kommentera eller maila för mer info :) 
 
/ felice
 

Glöm inte att vara med i tävlingen!

http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html 
 
där du kan vinna ett armband från tail.se ! 
 
 
/ felice

Planer

Planer för dagen ser ut som så att kl 10 ska jag vara framriden och klar på trossnäs för då ska jag ta terräng-kort. Vi får se om hon blir övertaggad eller hur det går. Haha :) Film tror jag kommer , om mamma filmar. 
 
Sen så åker jag och rider Lillen! Kommer bli jätte kul då vi har lite planer med honom. Men inget jag tänker berätta på bloggen försen allt är bestämt!
här är en bild på snyggingen som hanna skickade till mig igår för att jag skulle redigera den. Hoppas det är okej att jag använder den här. 
Tycker att alla ska kolla in på hennes nya företags hemsida : http://hannashastservice.se/
 

Dagens sista inlägg

När jag kom hem från träningen så satt jag vid datorn en stund , så att ni har något att läsa imorgon. Sen gav jag mig ut och sprang. Sprang till råtorp och tillbaka. Det är verkligen härligt när man fått upp ett flyt. Instpererade även min lata vän på skype när jag kom tillbaka så det slutade med att han också gick ut och sprang *stolt* ;) 
 
Vill hälsa alla som ska tävla imorgon lycka till. Men ni läser nog inte det här nu för ni borde sova som ska upp jätte tidigt och åka till sunne imorgon! haha :D 
 
Nu ska jag ta och borsta tänderna och sen sova, jag ska också upp ganska tidigt imorgon ju :) 
 
Väldigt värt inlägg det här tycker jag... ville väl mest skryta över att lata jag var ut och sprang. Kan ju medela att efter att jag sprungit , kom tillbaka och åt tacos ! Men det kunde jag med gott semvete ;) 
ute och springer = ta egopic i spring kläder. Haha nej faktiskt inte bara det. 
Ni får vrida huvudet för jag orkar inte vrida bilden.
 
Föresten , jag har en film där jag visar stallet. Är det något ni är intresserade av? vet att någon bad om det för läänge sen :)
 
/ felice
 

Dressyrträning

Tränade dressyr med Spiken för Hanna idag. Han var väldigt vaken och taggad idag, till en början ville han bara springa i traven.
Vi tränade mycket på att jag skulle ha kontroll i traven och på slutet kändes det riktigt bra!
Vi avslutade med att träna galoppfattning och han fattade direkt och tyckte att det var jättekul:)
//Lina


Hagen

Ute och hälsar på Pållarna i hagen.
Eo och Spiken
Sheridan och Tink
Hoppas detta funkar nu, jag vet inte om det var jag som gjorde något fel eller om det var appen som inte funkade:/

/ Lina


Klippning idag

Idag så klippte hanna Eo. Eller hon gjorde väl allt möjligt med manen om vi säger så ;) Blev väldigt bra , men eftersom Eo inte har någon man att ta av så blev det väldigt kort. Men det kommer att bli super snyggt när det växer ut. Om en månad typ , då kommer hon vara hur fin som hellst! 
 
före:
efter : 
 
och pannluggen som jag inte fick någon för-bild på .. men här kommer efterbild: 
 
 
fick även lite mysbilder i hagen idag :) 
 
förresten , vad tycker ni om uppdateringen ? för mycket? läsvärda saker eller bara tramsinlägg? 
/ felice
 
 
 

Två bilder från idag

Övad öppnor , slutor och galoppombyten idag. Eo gick som den lilla prinsessa som hon är! I bytena är inte formen vi tänker på utan att hon faktiskt ska byta. Hon tycker att det är super kul! Haha :D
bild 1 är från ett galoppombyten och bild 2 är med Hannas häst service på ;)
/ Felice

 

 


Från Mallorca

Ska borja inlagget med att saga att jag inte har ä,å och ö har suttit och kopierat dom har nu men det orkar jag inte gora i hela inlagget sa det blir som det blir ;)
Har pa Mallorca ar det varmt och skont, vill inte ha host som Felice kan jag ju saga!
Nej men njuter av varmen sa lange den varar, vart Julia ar som skulle blogga vet jag inte haha Julia vart ar du min gissning ar att du inte vet hur man loggar in har jag ratt? ;)
Fyy va fullt det blev utan ä,å och ö!
/Louise

Dröm-outfit

Min dröm outfit för tävling är vääääldigt dyr. Hahaha så jag fortsätter drömma men visar er den ändå ;) 
 
Väldigt "vanlig" men ändå sticker den ut lite! Tänk er det med svart utrustning! Tänk om jag hade en mörkbrun / svart ponny. Åhhhhh. Hahaha :D 
Men Eo skulle inte vara ful i den heller! <3
 
/ felice
 
 

Ge mig själv en klapp på axeln.

Jag har alltid varit självkritisk. Heter det så när man inte kan vara nöjd med sina egna framsteg? För det är det jag inte har varit. 
Herre gud vad jag ångrar det nu. Jag har sen i vintras gjort STORA framsteg med Eo. Jag & Eo. Tillsammans. 
Igår satt jag och kollade på en film från våran första klubbtävling. Hon sprang och jag åkte med. Herre gud.. Alla mina tränare säger nästan varje lektion att dom ser framsteg från lektion till lektion. Jag har lyssnat men aldrig tagit till mig det. Men dom har rätt. 
 
Så visar stolt  upp dom här två filmerna och ger både mig och Eo en klapp! Detta har vi gjort bra på ett halv år!
 
december - januari
 
  augusti
 
dressyr : 
 
/ felice

Om Tink-Pink

Tink som han egentligen heter är en supersnäll c-ponny på¨140 cm.
Han är aldrig rädd för något och skulle aldrig göra något elakt. När han kom så var han lika tjock som på bilderna ovan , men mycket av det har tränats bort nu. 
Det är min familjs foderponny. Vi delar honom med en annan familj , ja dom som äger honom. Vi betalar hälften av hans konstnad och han är då 3-4 dagar i veckan våran eller vad man ska säga , haha nej inte riktigt men ja våra dagar :) 
Det är mest min lillasyster Emilia som rider honom , då jag själv har fullt upp med Eo och Tinks rids hela tiden så det blir nästan aldrig att jag har tid att rida honom.. tyvärr. Han är riktigt rolig att rida för han kan. Han kan men han är för lat så man måste vara bestämd och rida ordentligt om man vill ha något mer än lunkande gjort. 
Han går fint i form när man väl kommer dit och han hoppar allt! Riktigt bra första ponny till emilia som är lite rädd efter att hon ramlade av Eo och bröt armen. 
Han kommer i vinter att hoppa klubbhoppning med Emilia är det planerat , kommer att kunna gå lokalt när han får bort magen och får upp lite kondition. Men han är ingen omhoppningshäst då han är väldigt seg i just som bitarna ;)
Jag hoppas att han och Emilia får en bra tid tillsammans! Där dom gör bara det dom tycker är roligt :) 
 
Nu vet ni lite mer om lille Tink-Pink. 
 
/ Felice

Klippning

Idag så ska Eos man klippas. För och Efterbilder kommer , för kameran åker med till stallet :) 
Hoppas på att det blir en lång dag i stallet. 
 
Kl 2 kommer i alla fall Hanna som ska klippa henne. Och kl 3 ska jag rida dressyr. Sen så tror jag att jag blir kvar i stallet till på kvällen / eftermiddagen för hat tänkt att smörja allt ordentligt , idag iden. Ska även göra rent i boxen helt , dvs tvätta väggar och vara allmänt duktig. 
Det känns som om jag har för mycket tid. Vill ha en häst till att rida. Men just nu lägger jag 100% fokus på Eo! 
 
Haha bara tvungen att visa denna söta bild. Som inte alls har något med inlägget att göra.
 
/ felice

Jag saknar dig

Jag hoppas att du har det bra på dom evigt gröna ängarna. 
tänker på dig och saknar dig! 
Exter Rock <3 
 
/ felice

Hade jag haft tid och pengar..

Då hade jag haft en till d-ponny vid det här laget. Skulle verkligen vara bra att ha något att jämföra med. Skulle inte haft storhäst ännu då jag faktiskt tänker ta vara på ponnyåren. Längre blir jag inte heller så med mina 171 cm så kan jag fortfarande rida d-ponny. 
Jag har hittat en ponny med precis det tempramentet jag vill ha <3 
Förlåt Eo ;) 
 
Jag är helt kär i denna! Gud vad fin! mamma... det är snart jul  
Typiskt mig med en brun häst. Men vara bara personligheten i denna. Tempramentet och glimten i ögat. För er som ska köpa d-ponny så tycker jag absolut att denna är något att satsa på!
 
/ felice
 
 

Minnen <3

Har rotat igenom datorn och hittat några gamla bilder.
Det har hänt mycket sedan dessa bilderna är tagna! :)
// Lina
 
   
Bild nr.
1. Exter och Busen springer i hagen. 2008
2,3,4 Pia 2008
5 Luciatåg 2008
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Harry och Louise, på vår "hopptävling" hösten 2009?!? Tror jag att det var 
  Jag(Lina) och Exter.
Louise och Harry              
Exter, Felice och Myrra Förra sommaren på väg till Fryken
             
Hopptävling på Rudskogen våren 2008. Louise och Pino.
Jag och Exter.                      
Felice och Myrra 2011.
 
Fler bilder från hopptävlingen 2009
         
Felice och Exter :)
 
 
 
 
 
 

Bildbomb

 
bildbomb från idag :) Tog inte med så många bilder på elsa , utan ni får gå in och kolla mer på hennes blogg :) 
www.elsanordlind.blogg.se
 
/ felice
 

Smakprov

3 bilder från idag! Resten får ni ikväll :) 
Min häst är bäst och jag älskar henne mest av allt. Men både höger och vänster bogen är inte roliga. I galoppen far dom iväg som jag vet inte vad. Jag klarar inte av att sitta och sträcka tygeln och hålla imot med skänkeln.. Ja men man måste ju ha något att jobba med. Vi har en hel lista!
 
 
Måste bara säga att när Pia har bra dagar så är jag avunsjuk på Elsa , för herre gud vilka fina steg den hästen har! Tycker även att Elsa är super duktig som orkar ta kampen med Pia. Man måste rida och satsa på henne 100 och lära känna henne. Elsa har haft en tid då hon knappt vågade rida henne , ingen vågade det typ. Men hon gav inte upp och nu går det mot ljusare dagar! Jag tror verkligen på dom och hoppas att det kommer gå bra :) 
och en söt skritt bild på min egen stjärna. Söt är hon i alla fall! ;) 
 
Alla 4 tjejerna på en bild. Lol vad fina ! Haha :) 
 
Nu ska jag ut i solen och bli lite brun innan jag fixar med resten av bilderna! 
/ felice

TÄVLING

Nu ska vi ha en tävling här på bloggen! 
Du kan vinna ett jätte fint Tagelarmband från http://tail.se ! 
 
Det ända du behöver göra är att: 
1. gilla och dela Tail by T på facebook. http://www.facebook.com/tagelarmband
2. ta bilden under plus denna länk : http://teamponnybrudarna.blogg.se/2012/august/tavling.html#comment och skriv - jag är med och tävlar hos teamponnybrudarna.blogg.se om ett armband från tail.se. Och lägga ut det på din facebook/blogg/bilddagbok. 
3. Kommentera detta inlägg med en länk från vart du lagt upp bilden. 
 
 
 
 
Vinnaren drad den 16/09-12! 
 
 
 
 
 

Idag blir det en lång dag.

Börjar med att åka till stallet halv 9 på morgonen. HALV 9!!!
Lina ska fota mig och Elsa när vi rider , så kommer komma bilder ikväll förmodligen. Sen kl halv 2 så ska jag och Elsa till stodene och ta fler hål i örnonen. Eller det kommer bli ett varsitt till , så jag kommer ha 3 hål i höger örat och ett i vänster. Och Elsa kommer ha 2 i vänster och ett i höger :) 
 
När vi ändå är inne på utseende ( haha det är vi ju typ ) så kan jag också säga att jag kommer färga tbx till mitt mörka hår. Saknar det faktiskt </3 
 
haha söt bild. lite rödrosig om kinderna och trött. :D
 
/ Felice

Träning 15/8-12

 
Gick helt okej idag.
I början var hon väldigt stark , men blev bättre på slutet. Övade på att rida "kantigt idag". Avslutade med en bana på 1m. Gick ganska bra :) 
/ felice

Världens bästa

/ felice


härligt väder!

Åh vad fint väger det är så!
Hoppas alla som ligger ute och solar har det bra, själv är jag inomhus och gör en hemlig sak. Kommer stt avslöjas senare ikväll eller imorgon. Men jag hoppas det är något ni blir glada över! :D
Har inga bilder på denna dator jag bloggar från. Men nu ska jag fortsätta med det jag håller på med!
 
Måste bara be om ursekt för stavningen i dom två inläggen under. Att blogga när man är jätte trött är ingen bra ide ;)
 
gama bild från arkivet
 
/ feice

Eos mat

Tänkte göra ett inlägg om vad Eo äter. 
 
2 dl betfor
Betfor tror jag de flesta hästarna äter faktiskt. Det har något med tarmarna att göra , eller? 
Också har vi det för att blanda i tillexempel hennes hovmedel.  
 
Hovmedel 1 mått - kan gissa på att det måttet är en tsk ;) 
Hovmedlet har ett tjusigare namn men kommer inte ihåg vad. Det äter hon för att hennes hovar ska växa fortare och bli bättre då det knappt finns något att spika i nu. Förra hovslagaren hade alltid för små skor på :/
 
0,8 dl miniraler
Jag antar att hon äter det för att få i sig alla miniraler hon behöver , när det inte är tillräckligt mycket i hööt.
 
2 dl aktiv pellets
det är för tävlingshästar. Hon blir piggare och hon orkar mer. 
 
2dl muskel
För att det ska bli lättare att bygga muskler.
 
 
 

Höst

Ge mig höst! Åh så mysigt. Jag har köpt en massa tjocktröjor att rida i under hösten , eller massa och massa typ 4 i alla fall. Har även införskaffat mig ett nytt reflextäcke och kommer även köpa nytt skritttäcke. 
 
Menlindor kommer blir det som vi fotas mest i under hösten. SÅÅ snyggt! 
Och jag älskar den där känslan av att det är lite halv kalt, och lite halv mörkt plus de fina löven.
Och stalltäcken! Åh Eo ser så mysig ut i det! Haha.
 
Sommar - bort. Hösten - Kom
 
 
 
/ felice
 
 
 
 

resten av veckan

onsdag : Hoppträning
torsdag: fotografering , lungt pass. 
fredag : dressyr + Eo ska fixas med man osv
lördag : terräng 
söndag : skogen
 
Ska även hoppa Lillen under helgen. Roligt! :D 
 
Några hemska bilder från sist. Haha är verkligen inte van med att rida storhäst. Tycker inte om det heller , men känns ändå som om detta kan bli bra. Lillen är en ruper häst med kapacitet. Han kommer bli något stort någon dag! 
/ felice

Jobbig häst men go ändå

Halva ridpasset gick bra andra halvan inte. 
Låt oss säga att vi hade en super pigg ponny idag. Tycker verkligen om Eo när hon har bjudning och vill fram men detta var väl lite väl kan vi säga. Haha i galoppen de 3 första sprången var hur stora som hellst och sen orkade jag knappt hålla in henne mer. 
Andra halvan gick hon bra. Bjudning och i en helt ok form. Väldigt mjuk och fin på slutet. 
 
Jag red ju i skogen med Elsa och Tink. Vi bytte öven häst en stund vilket gick ganska bra för oss båda. Eo blev pigg med Elsa också men det gick bra. 
Ska ta med mig kameran i fortsättningen till stallet. För har inga nya bilder nu. Men kan avslöja för er att på torsdag kommer det komma massa nya bilder! Roligt :D 
 
Imorgon blir det hoppträning , ska se om mamma kan filma om ni vill? Ska bli riktigt roligt. 
 

 /FELICE

LOL egopic är typ dom ända bilderna jag äger för tillfallet. 

/ felice

 


Nu duschen sen bloggning

/ felice


Louise "vikarie"

Hej, nu när Louise är på Mallorca så ska jag försöka blogga lite.
Tänkte skriva lite om mig själv, jag heter Lina, fyller snart 17 och är Louise kusin.
Jag har en nordsvensk travare på 5 år, som kallas "Spiken".
Har haft honom i lite mer än en månad.
//Lina


♥ Klubbhoppning ♥

Jag saknar verkligen klubbhoppningarna på krk. Kommer att dra igång igen till hösten tror jag. 
Det var verkligen sönt att kunna åka dit - till ridhus! på vinter och kunna hoppa som en träning. Fast med rosett om man var felfri ;) 
Kommer bli super kul när det drar igång! Ska försöka få iväg både Elsa och Pia och Emilia och Tink på klubbhoppning. Är sån bra träning inför tävling. 
en ful och gamal bild från klubbhoppning. haha 
 
/ felice

Tusen tack

Tusen tack till alla som läser våran blogg varje dag. Som slänger in snälla kommentarer och som tycket till om våra inlägg. Det är det som får i alla fall mig att fortsatta blogga. Att ni faktiskt vill se hiss/diss , outfit , bildbomber och filmer. Det är därför jag tar mig tid att fixa allt det där. 
Jag tror inte ni har någon aning om hur många timmar jag lägger ner på att blogga varje dag. Att fixa filmer och bilder och att pyssla ihop allt. 
 
Tack tack tack! 
 

Träna träna träna

Sitter just nu i skogen och väntar på elsa så vi kan ge oss ut och springa. Idag blir det en hel dag med att ta kontroller!

Ikväll vid 6 tiden åker vi till stallet. Jag rider Eo och elsa rider tink. Tror vi rider i skogen. Ska köra ett mjukgörande pass inför hoppningen på onsdag.
Hoppas ni får en bra dag , gullig jag är! ;)
/ felice


en timme kvar till flyget går och just nu nördar jag spel på mobilen är lika dålig på alla ;)


är på flygplatsen nu!


Duktig

Idag har jag varit duktig! 
Har ridit trossnäs rundan och sedan ut och sprungit! Och sitter nu och äter fruktsallad och känner mig duktig för det också ;) 
Vad tycker ni om våran nya header då? Själv tycker jag den blev jätte bra! Det är Frida Hjerpe på http://fridahjerpe.blogg.se/ som har gjort den! Tusen tack <3
Nej nu ska jag se ett avsnitt av new girl och sen sova :) 
 
/ felice

~ höst ~

Red ut på ganska lång tur med elsa idag. Super mysigt! Eo var duktig och helt perfekt. Vet inte vad som har hänt hon går bra varje ridpass nu för tiden !
/felice


Förmodligen sista inlägget före Spanien

Som rubriken lyder blir nog det här sista inlägget innan Spanien, tror inte jag kommer ha tid eller lust att blogga imorgon kl 4 typ och vad skulle jag skriva då typ nu åker vi haha! Idag har jag i alla fall packat och vart på paraden i Kil. Men vi hörs kanske bloggar nåt under veckan det märker vi :)
/Louise

~ höst ~

Red ut på ganska lång tur med elsa idag. Super mysigt! Eo var duktig och helt perfekt. Vet inte vad som har hänt hon går bra varje ridpass nu för tiden !
/felice


Bilder nya som gamla.

/Louise

Känns tomt...

Att inte ha Harry hemma, vad skulle jag göra hela dagarna utan honom? Undrar vad han gör just nu förmodligen står han och äter gräs den tjockisen ;)
 
Julia ska förmodligen uppdatera lite här också om hur det går osv så ni får hålla koll!
 
Millan får en riktigt lugn vecka nu när vi åker bort och blir bara riden på lördag det blir skönt för henne :)
/Louise

Hanna och Turbo

duktiga dom är! 
/ felice
 
 

Bilder från strömstad

några bilder från strömstad
/ felice

Packar

Just nu håller jag på att packa och fixar det sista, imorgon vid den här tiden ungefär är jag i Mallorca känns ju inte så hemskt ;) Jag kommer nog inte blogga nåt under veckan men kanske fixar några som gör det? Vem vet, saknar redan min lilla ponny plutt som nu är  Grums där han har det bra också!
/Louise

Godmorgon

Ställde mitt fötsta alarma på 8 och andra på halv 9. Gick inte upp vid något av det och sov vidare ;) 
Vaknade för typ 30 minuter sedan och sitter nu och äterfrukost och bloggar som värsta proffsbloggaren! 
Ska snart dra mig till Elsa. Ska sjunga lite singstar , trrots att jag har ont i halsen (vilket är elsas fel). Så det kommer nog låta roligt . Jag låter redan som en gammal gubbe + att jag inte kan sjunga. Hahaha :) 
 
Sen så åker vi till stallet och rider tillsammans. Åh jag hoppas att någon är i stallet så den kan ta en bild på oss när vi rider iväg! Blir förmodligern trossnäsrundan. 
 
Har väl inte så mycket mer att säga just nu.. Eller jo att en ordentlig header är på g! Roligt :D 
 
Nej nu ska jag dricka upp mitt tee och cykla till elsa. Jag som inte ens tycker om tee och jag som har min cykel hos mamma.. hehe.
 
 
saknar min Eo! <3
 
/ felice

Så Harry...

/Louise

Saker jag vill ha från hööks.

/Louise

Vill hem

Sitter i bilen. Vill verkligen bara hem , duscha och sova. Sen vakna och åka ut till världens bästa häst. Saknar henne så himla mycket! Hon har varit så duktig de senaste dagarna. Känns verkligen att hon försöker nu. I både hoppningen och i dressyren.
Ska bli skönt att rida ut på henne igen. Funderar på att rida trossnäs imorgon. Ska kolla om elsa vill med också :)
/ felice


Harry åker till Grums.

Egentligen skulle ju Felice rida Harry när jag var borta men pga olika anledningar åker han till Julia ist, det kommer också bli super. Kommer sakna honom så mycket har inte vart i från honom så här länge förut, min lilla plutt<3 Så i kväll åker han till Grums.
Om ni vill läsa om hur han har det kan ni göra det HÄR.
/Louise
 
 

Bilder från i fredags :)

/Louise

Jobbar på brännan ..

Är kritvit. Elsa säger att jag bara har bruna armar och att det till och med syns en rand där ridhanskarna har varit. Men det tror jag faktiskt inte på :(
Har haft ridbyxor på nästan hela sommaren och får nu lite panik över det. Och Louise ska till Spanien och kommer säkert bli jätte brun och det gör ju mig ännu blekare :(
Hahaha vilka problem jag har... Tänk på barnen i Afrika , men dom är ju i alla fall bruna.

Saknar min lille Peo jätte mycket. Saknar även Louise och elsa super duper mycket. Känns ju mer när man är hemifrån.

Igår var vi och shoppa. Eller vi var och kolla i affärer i alla fall men jag är pank. Har en massa bilder från favorit affären, kommer imorgon eller ikväll. Var även och fika , badade solade , badade mer , fotade och hade det bra. Idag har vi spelar minigolf , åkt båt och nu ska vi fiska krabbor !
Åh jag älskar Strömstad ! Så fint. Hit tänker jag och elsa åka nästa sommar. Hoppas att det blir så!
/ felice

En massa ego pic ;)


Veckans video

/Louise

Lova 4 år

Norge är som en stor ridbana med träd , hus , stenar , hav , skyltar och lampor.
Bra lova.. Verkligen ! Haha :D
/ felice
Sjukt fula <3


Kan inte förstå

Hur man kan älska en häst så mycket.
Harry är det bästa som hänt mig jag älskar honom för allt vi gjort och allt vi inte gjort, jag älskar honom inte som min häst utan som min bästa vän.
Måste erkänna att jag har världens bästa vän <3
/Louise

Pollarna idag

Eo: Red sofiedal mycket mjukgjörande och låg form, gallop fattningarna blev inte så bra men när vi väl gallopera gick det bra och avbrotten va bra. Hon tastade mig lite med typ en liten stegring och ett hopp typ ;) Men det märkte hon snabbt att jag tyckte va fel så hon slutade.
 
Harry: Blev grusgropen och åhh vad duktig han va! Red först dressyren och han blev riktigt stadig i handen, sen gjorde jag gallopombyten över en stock i en åtta. Sen gjorde jag bara en åtta med gallopombyten utan stock och det gick också jätte bra ! Min plutt de<3
 
Millan: Red med Victoria i grusgropen :)
/Louise

Vad gör han i OS?

Herregud...
http://www.svtplay.se/video/211630/falttavlan-dressyr  Kolla från 00.08.25
http://www.svtplay.se/video/216342/falttavlan-hoppning Kolla från 1.50
/Louise

Följ dressyr SM

Online på equipe HÄR !
Åhh är SÅÅ avundsjuk på dom som rider SM, nån gång ska jag rida SM, jag vet inte när inte med vem i dressyr,hoppning eller fälttävlan men jag SKA och jag VILL!
Lycka till alla som rider SM i år!
/Louise
 
 

Galla inlägg

Gud vad alla får galla nu då?
Är det bara jag som läser på var och varannan hästblogg att det är någon häst som fått galla? Usch. 
 
Eo har galla på alla fyra benen. Att det ens går att ha fram .. säkert bara min häst som lyckas. Men det har hon haft sen hon var liten och det står i hennes papper att det inte är farligt osv. Där är om gallan blir hård som det blir farligt. eller farligt och farligt... Eftersom den inte är så stor så är det inte så farligt. 
 
För att minska gallan så har vi back-on-track skydd på efter träning / hårda ridpass. Det är också efter att jag har ridit som dom är ssom bjukast för då hålls blodcirkulationen igång. Rätt mig om jag har fel på att det är därför ? 
För oss är ite gallorna några problem för tillfället. Men för alls som det är det för så vill jag bara säga LYCKA TILL!
Och hoppas det blir bättre <3
 
/ felice

Bilen åker !

Åker till Strömstad och har åkt bil i en timme nu :) saknar min lille Eo men lite skönt med semester också :D
/ felice


.

Mot den första hästen som är Eo tar henne först så jag slipper tvinga mig dit sen i fall det börjar regna och skit. Sen tar jag Harry bus, så får vi de hur det blir med Millan :)
/Louise
Sant.

HURK Cupen 2012

Är anmäld till HURK Cupen nu hoppar LC+5 & LB ska bara ha kul. I LC+5 ska jag SATSA om jag kommer till omhoppning strunta i om jag kanske river satsa allt och se hur det går om jag inte nollar där ska jag rida för att nolla i LB så jag har en chans i cupen ;)
I dressyren startar jag LB:1 & LB:2 där ska jag rida så bra jag bara kan och hoppas det gåt bra :)
Det var väl mitt upplägg för HURK Cupen!
/Louise
 

Idag är det Louise som rider Eo

Idag åker jag till strömstad. Åker dit med pappa och hans sida av familjen. Dvs låtsas syster , låtsas mamma och Emilia. Kommer faktiskt bli kul. Har ju varit där varje sommar sen jag var liten , och i år trodde jag att det inte skulle bli så , men vi gör en liten sita minuten resa och stannar där tills imorgon. 
 
Louise hjälper mig och rida Eo idag. Tack så jätte mycket :D 
Hon kanske bara tycker att du är liten och jobbig Louise. Men det är ju det du är osckå ;) 
 
nej det kommer att gå super! snyggisar :D
 
/ felice

Hästarna idag

Eo: Har ju bara ridit henne två gånger och det har typ vart tjugo och tio minuter så inget seriöst, idag ska jag rida lösgörande och få henne mjuk och samspelt med mig, blir nog i skogen eller vänstra sofiedal :)
 
Harry: Dressyr på sofiedal få honom fram till handen och jämna öka, samla osv :)
/Louise

Damp

Sitter just nu och försöker skriva ett åsiktsinlägg men om man skriver fel och ska backa försvinner allt så försöker senare, kollar på "se upp för dårarna" också ;)
/Louise

Bara för man är storbloggare måste man inte vara bäst.


just nu & träningen

Just nu håller jag på att packa. Eller jag skulle det och började med kameran som inte har något batteri så då tänkte jag ladda den men jag har ju tappat bort laddaren -.- ååh hur löser jag detta??? Kände att det var bäst att ta en paus från packandet och blogga om mitt problem istället. 
HO. 
 
Träningen idag gick bra :) Gick väl inte precis med huvet mellan frambena och super bra ;) Men vi jobbade öppnor och galoppombyten. Hon var hur stel och sku,pig som hellst. Så jag satt ju där och far upp och ner i sadeln som en studsboll. Haha.. Efter en stund slappna hon av och det gick att rida som vanligt. Galopp ombytena tyckte hon var riktigt roligt. Vilket är bra , lättare att jobba med en ponny med rätt inställning. 
Är nöjd :) 
 
Och om du inte har något att göra imorgon så tycker jag du ska till karlstadstravbana. 
 
Inträdet är gratis, fika och lunch finns att köpa på plats om man vill det.
 
Programmet ser ut så här:
10.00 Invigningstal och musikkår
10.30 Hästparad
11.00 Dressyruppvisning Turbo
11.15 Köruppvisning
11.30 Riduppvisning
11.45 Vagnparad
12.10 Uppvisningarna slut
12.15-15.30 Aktiviteter på innerplan, ponnyridning mm
13.00 Draglagsprov
 
Själv kan jag inte komma dit , men mamma ska dit och hon har lovat att filma Hanna så att jag får se :D 
 
http://dressyrsport.blogg.se/ 
hannas blogg ^
 
hanna och turbo <3
/ felice

det va längesen

jag bloggade sorry for that, men har inte hunnit eller orkat i onsdags var jag och Julia på stan i alla fall. Igår var det "hopptävling" hemma i paddocken, vi nollade 1 m och hade ett pet tror jag ;) i 110 så är nöjd med plutten :) Igår kväll kom även Julia med Saga och vi hoppade, jag och Saga hoppade 110 med en taggad och duktig Saga! Idag hoppade Harry också hoppade 1m till 120 bana med ett pet på banans lägsta hinder blev bara så även fast han hoppa bra osv sen hoppa Julia lite också. På eftermiddagen red jag och Julia ut, jag red saga och hon harry sen bytte vi tillbaka i slutet. Vi red även barbacka på Millan i paddocken. Julia har åkt och just nu gör jag inte mycket ska rida 2 hästar imorgon Harry och Eo-Peo-Päron;) Sen ska jag motionera Millan på nåt vis :) Ska göra tidsinställda nu, ska blogga ordentligt nu !
/Louise

Världens bästa ponny.

Just nu går det bättre än aldrig förr med Eo! Är så glad för det. All skit vi fått ta för att komma hit var det värt, för herre vilken fin häst jag fått. 
 
Alla gånger jag gråtit på träningar. Alla gånger jag har gråtit på tävlingar. Alla gånger som Eo har vägrat gå fram i dressyren , stannat och backat , stegrat och sprungit. 
I hoppningen som hon har stannat och sprungit där med. Allt var det värt. Vi går vidare från det nu. 
 
Hon är inte samma häst. 
 
Hon är nu en häst som alltid försöker. Oavsett vad. Idag så började vi med galopp ombyten vilket gick super. Hon kan inte men hon försöker och gör sitt bästa. Och snacka om glad häst när hon gjorde rätt! Hon vill nu. För några månader sen hade hon bara tjurat ihop. Är stolt över henne! 
 
 
 
 
världens bästa! 
 
/ felice

Dagens outfit

Dagens outfit är både ful och hur cool som helst! Vet inte vad jag ska tycka om dom blåa byxorna ;)
Allt kommer från Ullared förum tröjan under som inte syns, den är från Globen horse show.

Eo hade ett vart schabrak Funderar på att prova rida henne med benlindor någon dag också , förra ägaren sa att hon gick sämre i lindor, måste ju kolla om det är sant ;)

/ felice


Favorit bilder från idag

Synn att hon ser orange ut.. Haha
Elsa har fotat : 
 
/ felice

Ledsen :(

/ felice


Vill ha från hööks.

bruna byxor från JH collection 649:-  
Här
 
 
Schabrak också från JH collection , blått tror jag men har inte bestämt mig helt ännu. 369 :- vilket är lite dyrt för min plånbok faktsiskt. Så får se hur det blir. 
 
 
2 delat pannband. 329:- Helt okej pris , tror det är svårt att få tag på billigare. Kommer köpa så fort jag tjänat lite pengar ;) 
 
 
 
sjukt snyggt stalltäcke! Dock har Eo 3 styckna.. men för er som behöver ett nytt så är detta super snyggt! 
kostar bara 329:-
 
Det är vad jag hinner fixa just nu. Har fullt upp hela dagen idag.. :)
 
/ felice

Duktig ponny!

Idag var nog det bästa ridpasset jag ridit på Eo någonsin. 
Hon var jätte mjuk och fin och hade bjudning. Red en stund i skogen och övade på att hon skulle komma upp till mig och ha en ordentlig och bra galopp , även med bakbenen. Mycket halt - galopp. Sen red jag till grusgropen och provade att hoppa de små stockarna där. Gud vad fin hon var! Åh blir så glad när jag förstår vad jag ska göra för att det ska bli rätt , och när Eo förstår mig! 
Så här fula var vi idag ;) Haha 
 
Nu har jag bråttombråttom. Ska duscha och städa mitt rum och byta om på 13 minuter ... hehe.. 
 
/ felice
 
 

träningen

träningen igår gick sådär. Men efter varje pass känns det som om det går åt rätt håll. 
Var mycket teknik idag vilket alltid har varit svårt för mig och Eo. Gick helt okej. Filip red Eo också , efter det så gick det super. Är verkligen bra att kunna sätta upp en duktig ryttare när hon är lite dum ;) 
 
Imorgon blir det att jobba bjudning i grusgropen. Påriktigt bjudning. Tänker hitta kännslan. Så vi får väl se hur det går. 
 
2 från igår. 
Foto: Linnea Karlstam
 
Jag och Jennie på bilden längst ner. Titt vett'u vad stor Peo ser ut att va!
 
/ felice

Stan och ridning

Idag har jag vart på stan med Ebba super vare fick med lite allt möjligt hem lyckad dag på stan! Sen red jag med Lina det gick inte lika bra, vi red i grusgropen och när vi skulle trava blev spiken pigg och börja snabb trava/gallopera Lina tappa stigbyglarna och han drog. Hon fick sen i dom igen men då snubbla han rejält och hon tappa balansen och efter ett tag ramlade hon av, det gick bra med henne fast hon fick sand över allt ;) Sen red vi bara ett varv i skogen då vi var tvungna att nästan gå hela vägen hem.
Imorgon blir det trossnäs med Irma och sen hööks/stan med Julia på eftermiddan:)
/Louise
 

Nu åker vi på träning!

/ felice , elsa , Linnea och Eo-peo


Stigbyglar!

Idag på träningen ska jag låna Linneas stigbyglar , och gissa vem som har haft dom? JLV!!! hahaha så coolt!!! :
 
/ felice

Linnea & Eminem

 
 
 
lite söta bilder på Linnea och Eminem.. Vad suddiga dom blev på bloggen? så ser dom inte ut på datorn :/ jaja
/ felice
 

Stan och stallet

Idag vaknade jag vid 8 och gjorde frukost med min 4 åriga syster. Vi tog igen lite syster tid , riktigt mysigt! måste säga att hon är väldigt smar för att vara 4 år. <3
 
Sen vid lite efter tio kom elsa och vi gick till bussen åkte och mötte Linnea i stan. Först gick vi på stan sen åt vi på burger king och sen var vi på museet. Hahaha :D 
 
Sen så åkte vi till Linnea och hennes häst Eminem och jag tog kort på dom. Dom bilderna kommer senare , håller på att gå igenom dom nu :) 
 
sen åkte jag till Eo och pussa lite på henne : 
 
 
/ felice

Dålig uppdatering , vet

Men nu ska jag skärpa mig! Lovar! Direkt när jag kommer hem så kommer det bildbomber , lite mer om tävlingen och lite annat härligt som kommer att komma i tidsinställda och direkt :) / felice


Bilder

Terrängen :)
Hoppningen :)
Och dressyren som jag la upp sist och det smart med det kanske är några som inte kolla hela inlägget och då missar dom, de fula dressyr bilderna som jag skäms över det ser till och med värre ut än vad det kändes nu blir det skärpning!
/Louise
 
 

HAHA

/Louise
 

Vart tog den tjejen vägen

Den där nästan lite kaxiga, jag vet att jag kommer va bättre än dom kommer vinna den här klassen! För lite mer än ett år sen red jag lc på 71%, lb på 68% och la på 66% MED missar till och med. Och i år ca lc (fälttävlans program) på max 61,5% eller nåt EN lb på 66% och la på 62%
IDAG red jag lc program på 58% har inte ridit på det sen förr förra sommaren, har förmodligen inte ridit så dåligt sen då heller så känner jag nu i alla fall.
Bara så besviken över dressyren, vad jag har gjort den till nåt DÅLIGT eller jag tycker och TROR det dressyren är bättre nu än vad den va förut men JAG gör det svårare än vad det är koncentrera mig på det svåra, vad som går dåligt och allt negativa. När folk idag sa "vi vet ju att ni kan bättre" och att dressyren är ju eran starka sida sa jag att det va det förut i alla fall. Om någon hade sagt det nu hade jag sagt JA för det är det OM jag koncentrerar mig på rätt saker och viktigast av allt POSETIVT!
Nu kör vi, Hagfors v.34 ska vi visa vad VI kan!
/Louise

Igår

Igår så var jag ju och tävlade dressyr. Bästa dressyrtävlingen hittills. 59.6 nånting i LC och 60.0 i LB. Är ganska nöjd för förra LB hade jag typ 49% eller något ( -.- ) så har gått upp 10%! Det känns som om jag börjar rida ordentligt även på tävling nu. :) Efter tävlingen så kom hovslagaren och satte på som plattor på eos hovar. Det är för att hon inte ska snubbla osv och det är jätte fult! Sen var jag med elsa till Pia och fotade dom lite :) Och sen kom jag hem och gjorde en header till henne. / felice


Imorgon

Imorgon skulle jag vart med en kompis och sen skulle hon sova här och ha med sin ponny, men får inte tag i henne har smsat, ringt och försökt på FB vart är du Julia? Så vet inte vad jag ska göra imorgon ska i alla fall plocka ur transporten osv.
/Louise

Lite surt, men kan inta va annat än nöjd!

Nu kommer resultat från tävlingen;)
Dressyren: Han gick jätte bra på framridningen men på banan bestämde han sig för att tjafsa lite, traven va absolut inte bra och gallopen var bättre men med en miss i första , sen gjorde jag halt hälsning vid g ist för x för jag trodde det var där så dåliga poäng där också slutade på ca 58%  ganska hård domare också låg då på en tionde plats av 12.
Hoppningen: Gick super och var nolla och efter detta låg jag 9:a då en av dom före mig var utesluten i hoppningen.
Terrängen: Gick super och vi nollade dock ca 3 tidsfel. Hade lite problem med vattnet då han stanna innan han gick i och så tog jag det väldigt lugnt på ett ställe så det tog lite för lång tid men är jätte nöjd över honom.
Fast det är lite surt att dressyren gick så dåligt annars hade det vart placering då jag kom 5:a och det var 3 placerade, men som sagt kan inte annat än att va nöjd!
 Film och bilder kommer sitter i bilen nu :)
/Louise

Just nu

Sitter jag och Lovisa och kollar på Ponny SM från årsta runsten, skriver om tävlingen sen!
/Louise

59.6 nånting

/felice


Fryser ihjäl

Sitter i bilen och väntar på att pappa ska komma så vi kan åka till elsa sen stallet och sen åka och tävla. Har ingen långärmad tröja och håller på att frysa ihjäl :( haha man har ju inte behövt varm tröja under veckan , så alla mina varma är hos mamma.


Sur

Blev precis på dåligt humör. Hade skrivit ett långt inlägg så försvann allt när jag skulle ladda upp en bild.
Nej nu har jag ingen lust att skriva om allt. 
 

Manrorp

Mantorp är bra men mycket mygg här utanför stallet där vi sitter finna bara täckning här;) Ovärt inlägg men vi hörs tagga tävling imorgon!
/Louise

8 anledningar till varför hästar är bättre än killar.

1. När du inte har smink , eller inte fixat ditt hår, kommer hästen inte säga något dåligt om det. 
2. Du kanske ramlar av och krossar din arm. Men hästen kommer aldrig krossa ditt hjärta. 
3. Du kommer ha mer roligt med din häst.
4. Du kan säga vad du vill till din häst utan att känna dig dum. 
5. Du kan gråta i din hästs man. 
6. Du kan säga alla dina hemligheter till en häst. Den kommer aldrig berätta vidare. 
7. Din häst försöker inte få dig svartsjuk. 
8. Din häst kommer alfrig ljuga för dig. 
 
Skulle någon kille be mig välja mellan Eo eller honom. Så skulle jag välja Eo. Utan tvekan. 
Oavsett hur kär jag skulle vara, så vet jag att killen jag blir tillsammans med som 14 åring inte är killen jag är tillsammans med , skaffar barn, radhus och volvo med. Men Eo är hästen jag kommer skratta med, gråta med och vara lycklig med. 
Jag tror att om någon vuxen läser detta så kommer den tänka att : aa vi får se hur det är om ett år när du är 15 och festar. Bull shit säger jag. Jag kommer aldrig kunna välja bort min bästa vän. 
 
 
 
/ felice

Ladda ner film och slöar

Har tränat dressyr i nästan 2 timmar idag. Är HELT SLUT. Men fin var min lilla prinsessa i alla fall. 
Tänkte att det kommer film sen om ni vill? Nu ska jag träna dressyr program ( -.- ) sen ska jag duscha sen laga mat och se på film :D 
 
Har laddat ner lite filmer, denna ska jag och Elsa se någon dag : 
 
 
Börjar ju gråta så rädd blir jag. HAHAHAHA... 
Sa ju även att vi skulle ha Harry Potter maraton med våra tönt grabbar i höstas , och sen glömde vi bort det. Men ska börja ladda ner Harry Potter också så kan vi ha det :D 
 
Blev ett väldigt icke hästigt inlägg nu IGEN. Men ja..
/ felice

Städar, fixar och packar.

Som sagt just nu städar jag, fixar lite allt möjligt och packar också snart kommer Lovisa också som ska sova här och följa med på terrängen, vem rider Millan imorgon då? Hade tänkt "lura" upp Lovisa på henne vi får se hur det blir med det ;) Ska nog packa en del häst saker i kväll också då vi åker vid tolv imorgon och innan det ska vi rida. Så blir nog så, vi vill ju inte gå upp tidigt i onödan;) Men vi hörs väl nån gång förmodligen från Mantorp då jag är tveksam om jag hinner blogga innan vi åker imorgon osv men vi märker väl det.
/Louise

1 ponny riden bara 1 kvar

 Då har jag ridit första ponnyn idag, som var Millan i grusgropen barbacka;) Hon var lite pigelin (haha stavas det så) men skötte sig iaf och min rygg fick inte ryck som den fick igår kan ju säga att igår körde vi intervaller och jag åkte mest häst med halv långa tyglar men nu var det ju en kompis med och då blir hon lite piggare;) Men nu väntar en ridtur på Harry, trossnäs rundan blir det :)
/Louise
Haha sant.
 

divition 2

Det är många som har frågat om jag ska vara med i divition 2 laget i år. Och nej det ska jag inte. 
Jag ska eventuellt vara med i divition 3 laget, för att bli säker på LC innan jag tar itu med något annat. Så det blir inget divition 2 i år för mig :) 
Då vet ni det. Nu ska jag göra mig i ordning och åka och rida programridning med bedömning eller vad man ska kalla det :) Ska rida LB:0. 
 
hahah vårat otroligt söta krk lag 2012
 
/ felice

2 ponnysar ridna idag!

Red båda idag, mer olika resultat om man säger så;)
Orkar inte skriva men skriver kanske imorgon:)
/Louise

Hööks katalog

Ligger och kollar i nya katalogen , roligt med mer benlindor tycker jag! :D / felice

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3348810/images/2012/pic_501aba28ddf2b3334c00014a.jpg" class="image">


Vill att det ska bli helg!

Vill att det ska bli helg, NU NU NU!
/Louise

Stallet nu

Drar till stallet och rider Harry nu, kanske hittar på nåt med Millan också.
/Louise

Till stan

Sitter på bussen till stan , ska möta en kompis där :) / felice


träningen

Efter träningen igår så var det lite blandade känslor. Jag har börjat förstå att Eo aldrig kommer att bli en ponny i dom höga klasserna. Det känns lite jobbigt för det är ju dit jag vill. 
Självklart kan man ha super kul i dom lägre klasserna också , men jag vill bli stor någon gång. Men det får bli med nästa hästen. Det känns som att Eo bara surar till sig i dom högre. Och hon blir elak och hjälper inte till. Igåt på träningen så filmade mamma lite med mobilen. Så hör man i filmerna att Ulle säger något om att jag gör allt rätt. Kommer rätt in på hindret , bra bjudning och allt är bra från min sida. Men ändå stannar hon. 
 
Men Ulle hon har haft lite pepp-snack med mig där hon använde Andrea som exempel. Hon hade vägrat ut sig på första hindret, hon hade vägrat ut sig nästan varje tävling en period. Men sen hade det gått jätte bra och hon och pumba hade kommit hem med rosett närstan varje gång. 
 
Då känndes det ju lite bättre i alla fall. 
Ibörjan så var Eo pigg. Och inte alls mjuk. Men blev finare sen. men på sista övningen så börja hon stanna -.- så fick ju köra om den typ 4-5 gånger. Phh både jag och Eo var helt slut efter det. 
 
 
/ felice

O-hästigt

Men sant ;) / felice


2 ponnyer, en som skötte sig en som inte gjorde!

Gissa vem som gjorde vad? Jo Millan var faktiskt den som skötte sig!
 
Millan:
Longerade henne med "hinder" eller däck hinder. lät henne trava och gallopera över en upphöjd bom (ett däck) sen gjorde jag en oxer med ett däck på varje gjorde den ganska bred så hon tog i och hoppa av ordentligt sen längde jag den så mycket så det blir en studs. Sen lägger jag upp med två däck och gallop bom innan. I andra varvet tog jag bara några språng med ett däck och gallop bom. Super duktig var hon!
 
Harry:
Mindre duktig ändrade min planering och red i paddocken vilket gick sämst, han kunde bara explodera och gallopera i väg från skritt om man skänkla tex sen i gallopen bara drog han, så gick och bytte till gummi pessoat, vilket gjorde susen för om han sprang i väg bara höll jag kvar i munnen på honom och han lyssna, sen tog jag upp det till den stora ringen så det blev så svagt som möjligt. Gjorde enkla byten och halt från gallop och det gick bättre i slutet.
/Louise

Usla mobilbilder

/Felice


Åker och tränar med min ponnyplutt nu!

/ felice


Dressyr film

 
 
/ felice

nu -

ut med hundarna 
äta
åka till stallet och hoppträna. 
 
ha en bra dag :)
/felice

Efter att...

Ha kollat på fälttävlans os, läst fälttävlans bloggar och kollat på deras bilder är jag VERKLIGEN, VERKLIGEN taggad inför Mantorp och alla mina och Harrys framtida fälttävlans tävlingar jag tror på honom och det här är bara början. Allt har en början och våran resa börjar här och slutar i toppen, we will make it!
 
Våran andra terräng träning 5/7-11 (vet att det blev fel i filmen.
Terräng träning under våren:
Stor skillnad eller vad tycker ni?
/Louise

Film.

Jag har film från krk, men det är såå dålig kvalite. Tänkte att jag skulle ladda upp den ändå om jag orkar. 
Någon som vet en billig filmkamera som är bra?
 
Tycker att ni ska hålla utkik på bloggen också för kommer ikväll eller imorgon ett " TILL SALU" inlägg. Kommer bland annat finnas stövlar, schabrak, sporrar och grimmor. Blir ju lite ledsen över att sälja saker , men har faktiskt inte användning av allt jag äger. Haha :) 
 
/ felice 

Längtar efter ridhus

Är jag den ändå på våran planet som längtar till tävlingar inne igen? 
Roligt för er som har hästar som går bättre ut , som tycker det är roligare osv. Eo tycker att ute tävling det är skitkul den 1 gången. Efter det så blir hon bara seg och varkej jag eller hon orkar rida de långa vägarna. 
Inne i ett ridhus är det så litet så hindrerna kommer snabbt efter varandra. Och det är då jag rider som bäst. 
Hinder - hopp - landa - galopp - hinder - hopp - landa. Så ska det gå ;) 
 
Vet någon när "inne perioden" börjar? 
 
Jag har ju inte så många tävlingar inplanerade nu. Har ju dressyr på krk till helgen. Har ju inga krav på mig själv i dressyren ännu. Utan bara hitta kännslan på tävling. 
 
Sen blir det förmidligen dressyr på rudskogen också v 35
Får se hur det blir med hopptävling i kristinehamn vecka 32. Ska dit och hjälpa Elsa om hon ska tävla, om hon inte gör det så tror jag att jag startar själv :) 
 
är väl det jag har inplanerat :) 
 
 
/ felice

Planering

idag: trossnäs mycket trav ocg gallop.
torsdag: Hoppning hemma.
fredag: trossnäs mycket trav ingen gallop.
lördag: ett mjuk görande dressyr pass, ev en skritt tur/promenad i Mantorp.
söndag: Terräng tävling, Lovisa följer med:D
/Louise

RSS 2.0