Lillen igår

 
/ felice

Påskharen i Polen

/Louise


Fullt upp

Har precis skrittat ut min ponnyskrutt. Red barbacka, skönt i solen och allt. 
 
Eo fick stå utan täcke i hagen nu. Tills vi kommer tillbaka sen. Försat ska vi iväg och äta påsk lunch och sen ska vi iväg och hämta ponny. En d-ponny ;) 
 
/ felice

Från Polen

Hej allihopa! Söndag idag då, gudstjänst i tre timmar ungefär igår utan att fatta nåt och dessutom va jätte trött älskart. Haha räknade blommor fram i kyrkan 137 st ;)

Nu är det dop och ebba står och stressar mig skynda dig Louise så vi hörs !

/Louise
Söt katt på gården.


Uppdate om Harry

Tänkte skriva lite om hur Harry har det hemma i Sverige.

I onsdags så longerade mamma honom, i torsdags så red hon trossnäs. Och igår gick de bara en promenad för mamma hade träningsvärk;)

Själv red jag för första gången här i Polen idag, red ett skimmel sto bara i fall någon undra.

/Louise


Duktiga Lillen

Lillen har verkligen verklgen skött sig bra idag! 
Han visade inte några unghäst fasoner alls , vilket var bra eftersom när man är 7 år så kan man inte riktigt skylla på det längre haha. Han skötte sig utmärkt och var inte alls tittig. Så är riktigt nöjd med honom. 
Om man ska se över resultaten så var det bra resultat också för att vara våran första start. Ett pet i 90, då det blev korsgalopp och rev därför. Samma sak i andra klassen. Synd men så är det nu. Jag är inte riktigt frisk nog för att orka rida ihop honom i sånna lägen än heller... Men är riktigt nöjd över 1 meter klassen , med omhoppning och allt! Hade bättre flyt och bättre galopp. 
 
 
/ felice

PIP

Mamma , pappa och övriga... i konfirmations present önskar jag mig biljetter till pip <3
 
 
 
jag och elsa var där förra året. FÅr vi inte biljetter så ska vi sitta utanför som uteliggare och lyssna
/felice

-

Tänkte skriva ett lite mer ordentligt inlägg nu då, jag sitter nu och är lite osocial på rummet och bloggar.

Vi kom ju ner hit i föregår kväll och sen igår blev det ingen ridning för det snöade så vi åkte häst och vagn till typ en 4-h gård där vi även åt lunch.

Idag ska vi rida för första gången haha var längesen jag red förra söndagen ju;) Lägger väl ut lite bilder på min häst sen när jag vet vilken det är.

Medan jag skriver detta rider nog Felice fram Lillen så önskar dem lycka till, och håller koll på equipe!

/Louise


Mar. 29, 2013


Nya vänner

Jag och Ebba har fått nya vänner idag! Ska försöka blogga ordentligt imorgon, vi hörs.
/Louise


Byggare Bob typ

Vi jobbar på såhär en fredag kväll. Banan för imorgon. Min första storhäststart, min och killens första start och lillens första start i år.
/felice

https://cdn1.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5155defeddf2b31fcc8a2abc.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5155defeddf2b31fcc8a2abc.jpg" class="image">


you were born to be real not perfect

Hej fina bloggen.
Jag funderar på att ta tag i bloggandet ordentligt. Ny header , ordentliga inlägg osv. Men sen kom jag på att när ska jag hinna det? Haha.. Det funkar att blogga bra på sommaren när man har lov och har lite mer intressanta saker att göra , men hur roligt är det att läsa om typ , hej idag va jag i skolan sen red jag sen träna jag sen sov jag. Inte så jätte kul kanske.. 
 
Imorgon , då jävlar. Då blir jag av med min "tävlastorhästoskuld" omg. Haha. Är inte alls nervös faktiskt. Det går som det gör lixom. Rida ordentligt och låta Lillen se hur det är på en tävling lixom. Han är ju väldigt grön på den biten. 
Han är verkligen snygg... ögongodis. 
 
Idag var jag väldigt morgonpigg från en sak till en annan,var i stallet vid 9 och 10.20 hade jag motionerat klart två hästar. Duktigt. 
Båda hästarna var fina , men kunde vart bättre om jag hade ork att rida ordentligt. Usch jag kan gärna bli frisk snart känner jag.. Men men.. Imorgon får jag gå på alvedon haha. 
 
Hahahaha åh såg precis Louises inlägg, hoppas du har det bra i polen , snööö. Själv låg jag precis ute och sola en stund! ;) 
 
 
/ felice
 

Väldigt fint väder

/Louise


Gratis wifi

Där vi bor i Polen eller kanske poolen Felice osmarta unge;) så kanske blir lite blogginlägg ändå får tvinga Ebba att ladda ner appen så det blir lättare också, vi hörs!
/Louise

Fem sanningar om felice

1. Jag är ofta dålig i magen.
2. Jag måste gå på toa flera gånger om dagen för att jag är lös i magen.
3. Jag tycker om lukten efter jag sprit på toa.
4. Jag smyg äter på toaletten.
5. Jag går igång på killar som luktar bajs och tobak.


Sjukling

Idag är första gången på högstadiet som jag är hemma och är sjuk. Haha då kan jag ju tillägga att det inte är första gången jag är sjuk , utan går till skolan ändå annars. 
 
Vaknade vid halv 7 som vanligt, var egentligen meningen att jag skulle till skolan och göra ett prov och sen åka hem , men kände att jag klarade inte det. Kunde inte öppna ögongen - vilket jag inte kunnat sen jag fick ögoninflamation. Det är ju ett bra sätt att komma upp på morgonen iallafall, vakna och man kan inte se något så då måste man upp och tvätta ögonen haha. 
Jag tog lite mediciner och somnade om. Vaknade sen vid halv 10 typ. Tack gud att jag kunde sova. Då hämtade mamma mig och jag åkte till henne och åt frukost med henne. 
Fikade även med Maria , Louises mamma ;) det var trevligt och gott - bra felice jobbar på bikini-kroppen.
 
Nu sitter jag hos pappa igen , har precis sett ett till gossipgirl avsnitt. Blev jätte glad när jag såg att säsong 6 fanns ute nu. Såg alla andra säsonger i våras ;) 
 
Snart ska jag till stallet. Eo ska vila idag eftersom hon tappade en sko igår. Så kan det gå , men tror det var bra. Jag är inte precis pigg. 
Hovlsagaren kommer även igag. Vi har verkligen en bra hovslagare som kommer direkt, Tumme upp till han!
 
 
arkivbild
/felice

Tjena

Slänger in ett inlägg så här innan jag åker. Igår red Sofia Harry och det gick riktigt bra, herregud vad vi skrattade alla våra knäppa ideer vi hade när vi var små.
 
Jag har inte hunnit göra inlägg och kommer inte hinna det heller så inga inlägg från mig Sofia kanske bloggar vi får se, annars får ni nöja er med att Felice bloggar !
/Louise
 

Älskade Louise 15 år <3

 
/felice

Älskade Louise 15 åt


Kort om dagen

Min födelsedag idag inget speciellt om jag ska va helt ärlig ;) Har mer haft en dålig dag än åt haft en bra dag hållet faktiskt.
 
Men imorgon blir det bra om vi bort ser från att jag ska göra svenska prov då. Sofia kommer och rider Harry, herregud vi har inte träffats på jätte länge bortsett från nån tävling är det ett par årsen så det ska bli kul!
Haha en charmig bild på Sofia och halv mig i alla fall som togs ungefär samtidigt som det fanns dinousarier ;)
/Louise
 
 

Nöjd tjej som fixat praktik plats

Berättar mer sen ;)
/felice


Veckan som kommer

Ny vecka idag då börjar den med att fylla 15 inget speciellt har redan fått min present så får nog inget av familjen idag (skrev detta tidsinställt ) efter skolan ska Harrys skos och sen ska jag väl rida Harry lite så han inte är helt knäpp på tisdag. För då kommer Sofia och rider honom, jag är med och hjälper till !
 
På onsdag åker jag till Polen och då lite lämnar jag allt som händer här och min ponny, litar helt ut på att Sofia och mamma löser det helt perfekt. Jag kommer sedan hem nästa torsdag och då ska Harry hopptränas så jag rider honom på fredag och då blir det väl bara lite jogging.
 
Hur uppdateringen blir medans jag är i Polen får vi se hinner kanske göra några tidsinställda men inte så jätte många, Sofia kanske vill blogga lite? ;) Vi får se helt enkelt.
De här är min ponny Harlekin och han ser ut som en tax eller vad?
/Louise

Tävlingen idag

Tävlingen idag gick inte bra, vet inte vad som hände han vart helt borta. Första klassen gick traven bra och gallopen inte riktigt lika bra där slutade jag på ca 61%. Andra klassen gick helt åt skogen red på 58% och råkade komma tvåa ;) Haha hade sadlat av och börjat sätta på transport skydden när vi insåg att jag var placerad, så blev lite stressigt !
Dagens typ enda posetiva sak är att han längde bra !
/Louise

bilder

 
/felice

tävling igår

 
håller på att fixa med bilder och film nu , så det kommer snart :) 
 
/felice

Jag kan inte blogga

Tänkte bara meddela att jag inte bloggar då jag har ögoninflammation på båda ögonen och därför inte kan se. Det är lite lättare på mobilen för där är det lite mer samlat. Men nästan omöjligt på datorn... Men mamma ska skriva det jag säger sen , så det blir bloggning ändå ;)
/felice


Finns det nåt bättre?

Längtar nåt extremt tills fälttävlans sässongen börjar, älskar det och även Harry gör det !
 
/Louise

Hej igen

Dålig uppdatering även idag skulle kommit upp ett inlägg men failade när jag skrev det "igår" som var idag då kl var efter 00 så när jag klickade imorgon blev det alltså imorgon och inte idag som var tanken så det kommer då istället.
 
Idag var det ju konfa, längtar till Polen extra mycket nu ! Sen fixade jag stallet och Harry. Sen fotade jag Spiken och Lina för att till sist smörja sakerna tillsammans med Eina som gjorde mig sällskap på fleece täcket där på golvet såå mysigt.
 
Imorgon  taggar vi tävling, La:1 & La:2 hoppas på bra resultat, och hoppas på att traven släpper helt 100 också så blir det nog super !
/Louise
 

Duktiga ponnys

Red både Spiken och Harry idag och är så nöjd, framför allt med Spiken faktiskt. Han var så mycket bättre idag än när jag red honom sist då låste han sig i gallopen och ville bara springa, man fick verkligen kämpa för att ha skulle lossa.
 
Idag var han jätte mjuk och lugn kunde bara hålla om och ta fram båda häderna och klappa, han höll samma lugna gallop utan att springa snabbare. Och sista höger gallopen ett ord wow !
 
Harry även han var finast i gallopen även idag red ju en sväng med Lovisa så fokuserade bara att få honom mjuk vilket gick ganska bra. Påvägen hem så jobbade jag för att få en ordentlig frammåt bjudning i traven vilket jag tycker gick ganska bra.
 
Har under kvällen mest suttit vid fb och skrivit med lite folk har även planerat in Harrys första hopptävling som blir 14 april om inget annat händer innan det, haha han får tagga själv medans jag kommer stå bredvid och förmodligen ändå är nervös ;) Haha nejdå det kommer bli bra. 
 
Det var väl som hänt i mitt liv idag och så mycket mer händer nog inte heller så går väl och lägger mig snart ska ju upp halv tidigt imorgon för att ta ut hästarna och åka på konfa !
Är väl passande med en hoppbild+ världens snyggaste min på det också ;)
/Louise
 

Fråga på!

Fråga mig och Elsa en massa saker på ask innan vi går och lägger oss så är ni bäst!!
http://ask.fm/elsaochfelice http://ask.fm/elsaochfelice http://ask.fm/elsaochfelice

Jag lever

Dålig bloggning har det vart känner jag men har haft mycket i skolan så det blir så, träningen igår gick väl helt okej gallopen var riktigt bra och traven var så där kanske kommer film under helgen.
 
Under helgen blir det tyvärr mycket plugg också två prov som ska göras innan jag åker till Polen och No som måste bli färdig. Men även är det ju konfa och tävling.
 
Längtar tills nästa skol vecka är över och jag åker till Polen och lämnar allt här hemma bakom mig för en vecka. Harry rids av Mamma lite grann vi får se och ev av en tjej som kanske ska tävla honom i hoppning men mer om det nån annan gång. Nu ska jag ut och rida lilla plutten med Lovisa !
 
/Louise

Röda ögon läkarbesök

Jag mår just nu väldigt dålig över att jag inte kan träna. Usch. Vill dansa och vill styrketräna. Men tänker satsa på att bli helt frisk innan jag kör. Då kan jag köra ordentligt istället för att köra lite - bli mer sjuk - bli bättre - träna lite - bli mer sjuk osv. 
Men hoppas va tillbaka på måndag. Hade mest ont i tisdags , så har ju blivit bättre och känner mig nästan frisk. Förutom att jag har ögoninflamation då. Snyggt. Både idag och igår gick med ett rött öga . Idag har jag inte ont i det högra , som jag hade igår. Utan det är bara rött men känns inte. Idag är det de vänstra som gör ont. Hahaha.. 
 
Men hoppas va tillbaka på måndag med träningen. Blir en riktig träningsvecka då. minst 25 min cardio varje dag och massa rumpa, eftersom det fortfarande är rumpmånad. ;) 
 
Nästa månad får vi se vad det blir. Tror jag kör rumpa en vecka in på den och sen armar. Månaden efter det är 50/50 på rumpa och mage. ungefär varannan dag. Och såklart cardio på det. Åh jag längtar efter hur jag ser ut till sommaren. 
 
/felice

Jag hörde att min häst tyckte de va kul att hoppa

 
förrförra träningen
 
/felice

torsdag och helgen närmar sig

Torsdag då börjar 9.25 men ska prata men syven så åker ner med tidiga bussen och gör det innan jag börjar. Har även kanagroo test imorgon de dät matte provet ni vet? Aja ni kanske inte vet vad det är vad vet jag men det gör jag i alla fall.
 
Slutar 15.35 lite mindre trevlig slut tid än Felice känner jag, 19.15 är det dressyr träning som jag hoppas går bra behöver lite framgång just nu känner jag ;)
 
Sen blir det ett sista ryck med so:n som ska gå bra. Ber mamma filma på träningen så får vi se om jag laddar upp den eller inte.
/Louise

Hej mitt vinterland

Snö , seriöst? haha. 
 
Men idag förstörde inte ens det min dag. Va i skolan och slutade halv 1 eftersom vi hade de 2 sista lektionerna iställda. Då gick jag och minna till elsa och tog med henne på en tur till ica, tyckte hon behövde röra på sig när hon låg hemma och var sjuk. På ica firade vi lilllördag och köpte godis. Hej drömkropp typ. 
Sen gick jag och Minna till mig och vi åt godis och mellanmål och sen städade vi faktiskt! Haha fett duktiga! Nu har jag lite tjockisabstinent dock , eftersom jag inte kan träna när jag är sjuk. Hade suttit fint med ett 25 min cardio pass innan en dusch och en dejt med sängen annars. Men ska bli helt frisk först. 
 
En stund efter 4 drog jag till stallet och red min lilla ponny som gick perfa. Så hälrigt när hon jobbar med ryggen för så känner man sig inte alls lika lång. Plus för det. 
Jag red lite öppnor och hon blev mjuk och fin. Kunde till och med sätta hyfsade öppnor i höger galopp! Duktig häst det. Idag var hon duktig , och igår också. Hon blir bara bättre och bättre för varje dag som går. 
 
 
Lillen igår var dock inte så duktig. Låt oss säga att jag sitter och skriver det här med en öm kropp och träningsvärk. Han var väldigt stark och jag har inte mycket att säga till om när han drar iväg med mig. Han var väldigt fin i början , innan vi började hoppa dock. Så vi ska inte va för hårda mot honom <3
 
Nu ska jag se om det är några filmer från träningen som är värda att klippa ihop, man vill ju inte se för dum ut på internet lixom. Lägger kanske upp en  sen , annars kommer dom nog i tidsinställda imorgon. 
Förövrigt imorgon så slutar jag kl 1 , och då ska mormor köra ut mig till stallet dirket om hon kan. Då hinner jag rida innan min kompis slutar skolan och efter att jag ridit ska jag umgås med honom. Kul. 
Sen på kvällen har vi insläpp. 
 
/felice
 
 

Today

Blev ingen ridning idag, vädret varierade så väldigt och kände inte för att rida i snö storm och blåst så vila idag och träning imorgon blir det.
 
Själv ska jag plugga nu so prov på fredag..igen så kul. Sen har jag ju två prov på tisdag eftersom jag inte är i skolan på onsdag så då har jag ju nåt att göra när jag inte tävlar och är på konfa i helgen.
Känner mig faktiskt riktig taggad för Polen är väl på färjan ungefär nu om en vecka känns konstigt att det bara är en vecka kvar !
/Louise
 
 

SOMMARLOV

ÅHH fick en extrem längtan till sommar och sommarlov igår när jag satt på bussen, så bara så alla vet är det 81 dagar kvar till sommar lov hur grymt är inte det ?!
 
Den här sommaren ska bli grym haha så sa jag förra året och det blev väl sådär men nu ska det bli det ! Planer för sommaren då än så länge:
  • Cykel semester med Felice haha herregud vi kommer cykla vilse.
  • Bli fet under vällinge veckan med Felice där vi ska tälta.
  • Åka till Stockholm inte för jag vet vad jag ska göra där men vill dit i alla fall.
  • Göra nåt random som man aldrig glömmer och vad det blir vet jag inte ;)
  • Och  bara njuta av att slippa skolan !

/Louise

 

Jag är ledsen för att jag inte är ledsen någonstans

En svettig felice med blåmärken på bena har idag tränat två hästar och skrittat lite på zamor. Eo gick bra , det börjar nästan bli en vana att skriva det nu ;) haha härligt att det äntligen tar lite fart i våran karriär. Haha.
Lillen har varit bättre. Väldigt stark och lyssnade inte så bra. Och eftersom han inte lyssna så fick vi inte precis till några "wow" språng , tyvärr. Men har fått klart för mig att det kommer att bli jätte bra när han lyssnar på mig.

Skriver mer när jag kommer hem
/felice

https://cdn3.cdnme.se/3348810/6-3/pic_5148c3adddf2b31e016cd8c8.jpg" class="image">


tisdag

En dag närmare helg då efter denna tisdag med blandade känslor, var i alla fall hos Sofia och bakade förut får väl se hur det blev ;)
 
Nu ska jag ut och fixa stallet och sedan fixa Harrys annons då jag inte hade orken att göra det igår. Sen blir det väl lite SO tyvärr är extremt missnöjd med betyget jag fick på förra provet så nu ska jag plugga ordentligt !
Haha inser ni hur mycket ego pics jag kommer lägga ut på bloggen den dagen jag skaffar mig en iphone?!
/Louise

Sofia ❤

Hej , jag ville bara säga att denna blogg är världens bästa blogg !! :) och ha en bra dag peace out / sofia :)) Louise du är så duktigt när du glömmer logga ut !! Puss :*


Ego pics!

/Louise


måndag och tisdag

Hejsan , kändes som det var längesen jag skrev ett inlägg här. Har ju varit på konfa, men har väl bloggat efter det? ja det tror jag allt... ? haha
 
Sitter just nu och dricker tee och äter en macka och en lussekatt som jag hittade längst in i frysen haha. Har helt ärligt knäppt upp byxorna och låter magen svälla haha. Jag ska ändå åka och träna med två hästar sen ;) 
 
Igår hann jag inte blogga alls. Hade en väldigt dålig dag i skolan. Men det har löst sig nu. Sen åkte jag till stallet , skulle rida 2 hästar , men slutade med att jag red Lillen ca 40 min sen klarade jag inge mer. Hade verkligen en dålig dag. Lillen bara drog med mig. Det var inte så att han höll på att dumma sig som han brukar , utan han bara vägra lyssna på mig. Tog bettet och sprang och blev jätte lång och älgig. Det är sånna stunder man förstår att man är ganska liten haha. Typ satt där och drog i tyglarna och typ glöm inte att hålla i dig felice, glöm inte att hålla i dig. haha.
Efter det hade jag verkligen ingen lust att rida Eo. Dessutom blåste det typ storm ute och Eo är väldigt rädd när det blåser , och jag kände att jag klarar inte ett till pass med en häst som bara springer. Så jag tog bara in henne och smörjde henne och gosa med henne. Då kändes livet lite bättre. 
Åkte hem och träffade en kompis , det var väl det som räddade min rätt katastofala dag. 
 
 
/felice
 
 

5 saker ni kanske inte visste om Millan

Kör väl om henne också när jag ändå är igång !
  • Hon fyller 18 i år, herrgud kan knappt fatta det själv.
  • Jag har haft henne sen 2006, om man äns kan kalla det fakta om  henne?
  • Hon älskar att hoppa så länge det inte blir jobbigt lite lat är hon allt.
  • Hon är 109.5 cm den där halva centimetern är viktig.
  • Hon älkar att bli spolad på sommaren.
En bild på Millan med antik värde typ.
/Louise

5 saker ni kanske inte visste om Harry

  • Harry hade aldrig tränat terräng seriöst innan jag började träna honom i det.
  • Han hatar grisar ;)
  • Han är hur cool som helst i trafiken varken lastbilar, tåg osv är problem.
  • Han kan stegra på kommando från marken.
  • Han är ganska gosig trots allt även fast han inte riktigt vill erkänna det.
/Louise

God morgon

Kl är nu 06.32 när jag skriver detta och det är faktiskt inte tidsinställt, idag är de tisdag och jag och några kompisar ska baka till nån konstig kväll i skolan så vi får se hur det blir med ridningen.
 
Nu ska jag fixa mig, äta och sedan åka till skolan helt ok skoldag idag så det känns väl bra eller nåt vi hörs ikväll eller nåt !
/Louise

Ridningen

Blev en ganska lugn tur med Lina och Spiken, kändes skönt vi behövde det ! Nu har jag tagit ett snabb bad tanken var att jag skulle läsa so:n samtidigt göra två saker samtidigt lixom jag är ju tjej ;) Men det sket sig när vattnet blev kallt och jag lyckades inte få det varmt, lyckat haha.
 
Aja ska göra lite tidsinställda nu innan jag lägger mig i tid idag för att inte va trött hela veckan känns lite smart för ibland är jag ju det till och med.
/Louise

Nya veckan

Måndag första dagen på den nya veckan som ska bli tusen gångern bättre än förra, har precis kommit hem från skolan och gjort scones som är i ugnen nu.
 
Sen blir det ridning, plugg, träning och såklart  bloggning men nu är snart mina scones färdiga så vi hörs sen efter ridningen !
/Louise

Känner mig hemsk

Men gud va fin den här va, drömponny ungponny med kapacitet !
/Louise

Eo påbörjad trickträning

Har börjat trickträna Eo lite smått nu. Det går faktiskt bra. Hon är lite för ivrig , då hon tycker det är väldigt roligt. Men jag ser det som något posetivt. 
Eo kan puss på kommando men måste kunna hålla kvar längre. Hon vet att om jag klappar på min kind då ska hon pussas. 

 
Hon kan dessutom påbörjad vinkning. Inte alls som det ska se ut , men ändå en början. 
Hon följer mig också väldigt bra. stannar jag stannar hon , bakcar jag gör hon också det osv. Och det är något jag var väldigt stäng med i början och det får jag verkligen tillbaka nu. Så tips till alla som köper häst nu , var tydliga med att visa vem som bestämmer för det får man igen sen. 
 
/ felice
 

Dagens fråga

Vilket trick är coolas att hästar kan? 

Svara jätte gärna i ett inlägg på din blogg så klickar vi in och kollar ;) 
 
/ felice
 
Elsa och Pia fick stå för bilden 

älsklingen

Provridningen idag kändes faktiskt lite jobbigt om jag ska va helt ärlig, att jag för eller senare ska sälja min ponny och inte vet när han inte längre kommer va min hemskt.
 
Men tror trots allt det är det ända rätt just nu och att det  kommer bli bäst så. Känner att vi båda måste gå vidare vi är långt i från det vi gör på träning på tävling men vi sätter för mycket press på varandra, och det funkar inte.
 
Ska imorgon sätta mig och fixa ny annons kanske sänker priset vi får se, vet att jag kommer ångra detta hundra gånger om men det är rätt och jag tror på de orden. Han ska säljas kanske blir det om nån vecka eller blir det om några månader det vet vi inte men säljas ska han.
/Louise

Mår bra

Jag mår väldigt bra för tillfället. Är dock väldigt trött efter att varit på konfaläger hela helgen , men fan va kul det va! 
 
sitter just nu och skriver med goa människor , en speciellt som är härligt att skriva med. Det är bra att människor säger ifrån bland , så att det inte blir att man tar folk för givet. Ska aldrig mer göra om det. 
 
Sitter just nu och har inte söndagsångest alls. Härligt det. Har inte ens tjockis ångest även om jag fikat två gånger idag och ätit godis hela helgen och vågen stigit med 2 kg haha. 
 
Som ännu mer glädje på det så gick min häst perfekt idag. Så hilma fin och jag längtar tills alla bitar faller på plats för då kommer vi vara väldigt farliga på tävlingsbanorna! 
 
/ felice

Provridning

Söndag då snart måndag igen mindre kul men innan det denna söndag. Börjar med att ta ut hästarna vid åtta och äter frukost själv.
 
Springer sen en sväng för att sedan rida så jag är färdig strax innan halv tre, för då kommer Karin och hämtar mig och jag ska med dem när de provrider en ponny. Riktigt fin är den och om det inte vore för att det är en c-ponny hade jag kanske köpt den själv haha.
 
Sen avslutas väl helgen med lite plugg och såklart PONNYAKUTEN haha vad är en söndag utan det? Trots att det är ganska tråkigt i år men ändå ponnyakuten är ponnyakuten lixom.
 
/Louise

-

Dagen idag då, köpte skor fick med mig två par till och med ;) Kanske lägger upp bilder nån dag vi får se.
 
Red sen Spiken med Karin en lugnare tur i skogen och sen ett riktigt bra pass med Harry i skogen. Mycket gallop och han var igenom och galloperade med hela kroppen riktigt nöjd !
 
Haha sen hade jag ju lite udda ideer, och hade helosan på Harrys hasor vet inte om det kommer funka som tanken är men vi får väl se helt enkelt ;)
/Louise
 

En till sak ni inte visste om Eo

Eo hatar trånga utrymmen. Förmodligen så har det hänt något någon gång eftersom hon blir väldigt stressad. Vad vi har hört så blev hon en gång så stressad att hon slet sig när hennes förra ägares mamma höll henne så hon slet axeln ur led på henne. 
Hon var ju även rädd för att åka transport innan det vänjdes av. Hon är stressad i spolspilata hos hanna , men det funkar. Och nu till våren när vi står i stall med spolspilta och allt så ska vi lära henne att vara trygg där. Tillexempel ska hon få äta där och borstas där bara för att vänja sig. 
Hon tycker dessutom att vatten är lite obehagligt , men det ska också vänjas bort men det tar vi senare. När hon är cool och trygg i spolspiltan. 
 
/ felice
 

Konfa ya0


5 saker du kanske inte visste om Eo

  • Hon kommer från tyskland
  • Hon älskar godis och är jätte ful när hon tigger godis
  • Hon kan pussas och påbörjad bugning på kommando
  • Hon är väldigt lugn att hantera
  • Hon har en egen Eo stegring som innebär att hon är för lat för att lyfta hovarna och ställa sig helt ;) Nej men det är väldigt små stegringar , jag antar att hon inte har kontroll nog över att resa sig högre , och tur är väl det. 
 
/felice

Trött i hjärnan

Efter dagens två pass på Spiken och Harry känner jag mig trött i hjärnan vet inte riktigt varför men så är det. Passet med Spiken gick riktigt bra och Hrry vi är back on track känns bra!
 
Haha och dagen i skolan då vet inte riktigt kände mig alldelles flummig på insidan men va ändå på dåligt humör, sen efter skolan var det nåt klanta dig så mycket det går typ, åå herregud dör ;)
 
Imorgon åker jag och Mamma in till stan och köper skor sen ska vi in till Kil för att kolla hur mycket det kommer kota att få min tröja sydd. Rider sen Harry och Spiken, Harry ett lite hårdare pass och Spiken ett lite lugnare.
 
/Louise

5 saker du kanske inte visste om mig

  • Jag förstod för ca ett årsedan att jag inte hade en guldfisk som bytte färg när jag var liten , utan att den dog och mamma sa att dom bytte färg ibland, men egentligen köpte hon bara en ny :( haha
  • Jag trodde att frukten kiwi hette ikwiw tills jag var typ 10 år och förstod bättre. 
  • Jag har åkt ambulans 1 gång och då var det inte jag som var skadad
  • Jag älskar melodifestivalen även om det suger hahahah. 
  • Jag bestämmer oftast innan jag lär känna personen om jag tycker om den eller inte , tyvärr. Men håller på att lära bort det. 
 
 
/ felice

Bilder från idag än så länge -

Mysbild nummer 2
/felice


Bilder från idag än så långe -

Mysbild
/felice


Snabbinlägg

Tjenis bloggizzzzh

Slutade tidigare idag eftersom jag och ett par kompisar är så duktiga , haha. Det var väääldigt skönt, så slapp jag stressa lixom. Vi gick och köpte godis så vi har till konfan , sen gick jag hem och tränade 20 min. Jobbigt som bara den men kändes väldigt skönt för vi kommer bli tjocka i helgen ;)
Sen åkte jag till stallet och fixade där och nu är jag hemma och äter mellanmål och packat det sista. Så ska göra det nu.

Glad tjej idag

/felice


Utveckling

Detta är jag och min ponny på våran första lokala tävling , detta är för mindre än ett år sen
 
Detta är jag , samma ryttare och samma ponny mindre än ett år senare 
 
 
Hon är det finaste jag har. Skulle aldrig gått så bra utan bra tränare och duktigt folk runt omkring mig. Igår fick jag massa pepp från Hanna. Snacka om att jag har en engagerad tränare. Hon skulle kunna säga vad jag ska göra på träningarna , sen åka och komma tillbaka nästa vecka , samma tid och samma plats. Men nu är det inte så. Hon rider och stöttar mig , hon lånar ut sin häst osv osv osv listan kan bli lång. 
Det är hon som lärt mig och Eo bra grunder nu , och det är hon som kommer lära oss fortsättningen också. Jag ser fram emot att se hur det ser ut om ett år. Om denna utvecklig skett på några månader , vad händer då om ännu fler?
Sen är det ju Ulle som hjälpt mig otroligt också. Hade hon inte varit tuff i början så hade den inte gått så fort som det gjort och det är jag otroligt tacksam över. Att få beröm av henne lyser upp hela ens dag , för då vet man att hon menar det. Och jag fällde en tår när jag såg hennes kommentar här på bloggen , ord från vuxna och kloka människor betyder verkligen.
Johanna har också hjälpt mig och Eo med självförtroendet , att hoppa lågt och bara ha roligt. Göra det som behövs utan att behöva ha för mycket krav.
En mix av alla 3 så har det blivit perfekt. Och jag ångrar lite vad jag skrev häromdagen om mig och om mig och Eo. Men ändå fick vi det klart bevisat av människor vi älskar , så nu håller nog självförtroendet i sig ett bra tag. Tack alla underbara som kommenterat , skrivit till mig , pratat med mig och gett mig en styrkekram. Det betyder och känns otroligt bra att jag har sånna människor omkring mig. Och jag står i skuld till er alla och kommer göra samma sak för er den dagen det behövs. <3
 
/ felice

Hanna har motionerat Per-Olof idag

Idag red Hanna Eo , eftersom hon har varit lite elak mot mig när vi ridit ut. Det gick bra i måndags (måste det väl bli?) men annars har hon inte varit rolig. Såhär skrev Hanna på sin blogg: 
 
Eo: Red ut Felice ponny som har varit lite bråkig ute. Var nära på att åka av innan jag knappt hade kommit upp, det hade varit snyggt. Satt upp från pall, tyglarna i vänsterhanden precis som jag alltid gör. Men direkt jag hade kommit upp så vänder hon runt och galopperar iväg och bockar, tappade den enda stigbygeln jag hade fått tag på och är väldigt glad att jag har bra benmuskler ;) Efter lilla incidenten så gick det faktiskt över förväntan. Jobbade henne mycket i skritt först, öppnor, slutor och skänkelvikning. Efter det var hon jättefin i både trav och galopp! 
http://blogg.hannashastservice.se/
Fick mig ett gott skratt när jag läste det ;) Men tack Hanna för hjälpen! 
 
 
Själv då? Jo jag har haft en väldigt bra dag, motsattsen från igår. Skönt att det bara var en dålig dag. 
Skulle ju ha ridit Lillen , men bestämde att jag skippar det idag och går på läxläsningen istället. Dock var en massa lektioner inställda så slutade typ 12.40 och läxläsningen började 15.00. Men istället fick jag ha läxläsning med min mentor innan han hade sin nästa lektion, och när den började så gick jag och Liza och Elsa och satte oss i ett annat klassrum och pluggade , så har pluggat 1 timme och ska plugga lite mer efter maten. 
 
Efter skolan så tog jag mig en springtur , bara från mamma till pappa i och för sig , men ändå. När jag kom till pappa så dansade jag i 65 min och körde sen ben i 10. Gött svettig kan man ju säga. Nu ska jag laga lite tacos eftersom jag inte är hemme när vi äter det imorgon , så vi körde på tacofredag på en torsdag lixom ;) 
Så nu ska jag äta , sen dansa lite till sen duscha , plugga och sova. Men först ska jag göra lite tidsinställda så det finns när jag åker på konfa läger. 
 
Måste bara säga att det är sån otrolig tur att jag har Hanna som kan köra lite pepptalk med mig!
 
 
/ felice
 

Hör av mig igen när jag fått tillbaka mitt liv

Red förut en sväng i skogen och det gick väl helt okej. Och nu då ska jag försöka lära in 11 sidor om kungar och Sverige känns ju sådär. Men aja blir kvällens sysselsättning !
 
Haha gud vad jag hatar inlägg utan bilder håller du med Zanne? men har inga bra bilder nu så då blir det så ändå.
/Louise

Torsdag

Denna dag har vart helt okej ändå, började med att ta tidiga bussen och pluggade lite på morgonen i skolan innan vi började. Dagen rullade på bra osv ska ut och rida nu blir ett pass i skogen bara.
 
Måste verkligen plugga sen så blir inte mycket uppdatering imorgon heller men hade tänkt länka lite inspo bloggar av olika slag !
 
/Louise

Spiken

Nu när Lina ska och åka skidor rider jag Spiken, får se om jag skriver om ridningen på honom här men om ni vill läsa om det så skriver jag om det på Linas blogg: http://kallblodstravarna.blogg.se !
/Louise
 

Dålig start på veckan

Har helt klart fått en dålig start på denna vecka, allt som kan ha gått fel har gjort det hästarna,träningarna och skolan. Har inte pluggat mycket men den tiden jag pluggat har jag inte kunnat fokusera, hästarna tänker jag inte äns gå in på och träningen har inte vart så lyckad.
 
Imorgon blir det ingen dressyrträning bäst var väl kanske det trots allt av flera anledningar kan då plugga mer och även hinna springa och träna själv. Fick precis veta att Jessica kommer till Sverige 31 mars när jag är i Polen så lyckat verkligen men så är det nu.
 
Nu ska jag verkligen försöka göra några tidsinställda tills imorgon innan jag pluggar lite för att sedan lägga mig ganska tidigt.
 
/Louise

Onsdag

Hej! Idag är det onsdag , vilket jag ät tacksam över, en dag närmare helg. 
 
Idag ska jag till skolan , såklart. Ska plugga ordentligt och hoppas på att jag hinner göra lite läxor i skolan. Lägga ner mig på lektionerna , och faktiskt försöka satsa lite i skolan. 
Efter skolan åker jag och Olle och Liza , och kanske Elsa till stan. Jag behöver köpa en present till min pappa som fyller år på söndag och Liza skulle köpa en jacka. Ska bli mysigt att umgås med dom. Lite vardagslyx lixom. Sånt behöver man. 
 
Efter stan så ska jag till stallet. Ska rida med Emilia och Zamor för att visa Emilia någon ridväg. Blir nog mest skritt efterso Zamor är med och vi ska ta det lungt med honom i början. Skönt för både mig och Eo att vila lite. 
Vi har även insläpp på kvällen så vi tar in alla hästarna. Efter stallet borde jag egentligen träna , men har prov på fredagen och inlämning och glosförhör på torsdag så måste plugga, men hinner kanske med ett 25 min pass cardio iallafall. Hoppas på det. 
 
Imorgon ska jag rida Lillen och Hanna ska rida Eo. Beroende på vilken tid det blir så kanske jag hinner va med på läxläsningen i skolan. Skulle verkligen behöva hjälp att plugga till provet eftersom vi inte gått igenom det utan vi fick bara ett häfte och att det skulle va mellan typ 13 och 97 frågor eller vad det var på det häftet. Haha.. tack? 
 
/ felice

Den där lilla förvirrade känslan.

Just nu känns det som att allt jag gör inte spelar någon roll. Träningen , med både min kropp och min häst. 
 
Hur jag än äter, och hur jag än tränar så blir det aldrig bra. Jag vet att det tar tid, men jag har ändå hållt på sen jullovet , borde man inte se resultat då? Jag var smal ett tag , ett tag när jag inte åt men dom kilona gick jag snabbt upp igen när jag började äta och träna. Vågen är hemskast. Synen får mig att börja gråta , och jag försöker tänka att det bara är en siffra.
När jag kollar mig i spegeln ser jag någon som är äcklig , och jag undrar hur det kunde gå så fel. Jag var en glad tjej med gott om självförtroende , Nu är jag bara en glad tjej. Eller knappt det , jag vet inte om jag är glad, det känns inte som det gjorde när jag var glad förut. Men så länge jag inte behöver tänka , då är jag glad. 
Jag tror att alla , speciellt tonårstjejer känner som jag. Inte är nöjda med sig själva. Och jag tror det blir värre efter att man blivit nertryckt av någon. 
Allt jag gör känns så meningslöst bara, träningen hjälper ju inte , smink hjälper inte och det är kappt att man känner sig mindre äcklig efter att ha duschat. Det är hemskt. Jag vill också känna mig fin. Men nu väntar jag bara på bättre tider. Sommar. Hoppas jag ser bra ut då , annars får jag väl sitta inne hela sommaren. 
 
Och sen är det ridningen också. Det ända jag trodde jag faktiskt var bra på. Men nu har jag insett att jag köpte en häst som gick LB med vinst , och nu går hon knappt en felfri LD på tävling. Vad har jag gjort? Är det jag som förstört henne? Eller rider jag bara inte bra nog för att vara felfri i en LD? Varför hoppar jag samma höjd nu , som för ett årsen på träning. Varför går det inte frammåt? 
Eo har lovord från tränare kapacitet för MSV i hoppning, hon hoppar snyggt och bra med tillexempel Filip. Men varför går det knappt med LD för mig? Borde jag sälja henne och låta henne utvecklas? Det vore en mardröm för mig , men kanske det bästa för Eo. 
 
Nej nu tar jag mig i kragen , sover och vaknar. Det är bara en dålig dag , inte ett dåligt liv.
 
/felice
 

Lycka!

Är nu anmäld till årets första terräng längtar så jag dör, anmälde P70 men kanske ändrar till P80 är det där med gravarna som kan ställa till det. Aja vi får se, längtar verkligen tills jag startar högre klasser med mer uttmaning verken P70 eller P80 är nåt för Harry han måste bara hitta sig själv på tävling först innan vi går vidare !
En härlig sommar terräng bild på oss, och så ja nu vill jag ha sommar också!
/Louise

One in a million ! - Elsa och Pia

Började med en video om Elsa och Pia, men sen förstod jag att jag inte hade några bra videoklipp till den låten , så klippte av den precis där jag var heöt enkelt. Här är det som finns. 
Ska göra en bättre när jag har tid och lust :) 
 
/felice
 

Zamor

Tog lite kort i hagen igår. Här är alltså zamor : 
 
och man får inte glömma Eo , hon är så himla uppmärksamhetskåt så det finns inte. Haha. (oj vad många det var som tänkte - sådan häst sådan ryttare) Tar man kort på någon annan , då är hon snabb om att visa sig. 
 
 
Att hon dessutom kommer fram och tigger godis vet jag inte om det är charmigt eller bara fult haha. 
Detta är då hennes sätt att tigga godis.. Haha som en hund som lägger huvudet på sne. Snyggo. 
 
/felice

Veckan

Måndag: Eo rids ut och jobbas i form
Tisdag: Trim för Ulle med Eo
Onsdag: barbacka med Eo , stan
Torsdag: Hoppar Lillen , Eo rids av Hanna eller av mig för hanna? haha vet inte
Fredag: Hanna rider om hon kunde , inte säker än. Jag åker på konfaläger
Lördag: Eo vilar , jag är på konfaläger 
Söndag Uteritt , fira min pappa som blir 41 <3
 
Så ser min vecka ut. Känns som det kommer bli en rolig , men stressig vecka. 
arkivbild
 
/felice

Otroligt förvirrad

Efter dagens upplevelser är jag otroligt förvirrad om Harry ska säljas eller inte. Förut kände jag helt klart det är det rätta han ska säljas, nu vet jag inte och det som hände idag gör inte saken lättare. Rider inte imorgon måste smälta det som hänt och tänka över det här ännu en gång.
Älskade ponny.
/Louise

#swag hela dagen

Idag hade vi swag i skolan kan man ju säga. Haha vi har våra ideer tjejer.. 
gött swag ya0 haha. 
 
Hela min dag har varitt grym. Började med att Liza kom till mig på morgonen så fick jag spendera lite tid med henne innan skolan. Bra skoldag som rullade på. Go idrott där svettet rann ner för tröjan , haha så det ska va. 
 
Kom till stallet , fixade och lyssnade på musik i lugn och ro , red ut och hästen gick perfa. Tror aldig Eo varit så fin! 
 
 
Nu ska jag göra lite inlägg för imorgon , sen ska jag köra ett benpass och sen duscha och plugga och sen tar jag kvällen. Gud vad skönt.. 
 
/felice
 


 
 



 

Nya ponny

Vill välkommna familjens nykomling. 
Zamor är en söt liten ponnypojk på 134,4 cm. Han ägs av Anna Höjd som lärde både mig och min syster att rida. Nu skulle hon hyra ut Zomor och då var min mamma sabb på luren ;) haha nej då , men fick ett sms förut med en bild på zamor och texten : kolla vem som står i våran hage. 
Hahaha spontanmamma som åker och fixar häst bara sådär! Det är alltså meningen att Emilia ska rida honom. Mest rida ut , men kanske hoppa för Johanna någon gång. :) 
 
Kommer mer bilder sen. Ska ut och fota alla hästar idag hade jag tänkt :) 
 
/ felice

Bilder från Kicki

Kicki var så snäll som följde med och red fram Lillen och även tog kort på oss , 1000 tack! Och såklart tack till alla som hjälpte mig <3 

Tävling

Klicka här för att va med du också !
/Louise

Ny vecka

Ny vecka nu då känns helt okej ändå slutar ett tisdag och onsdag, var av jag har utvecklings samtal vid ett på tisdag så kommer hem ganska tidigt ändå. Rider spiken onsdag,fredag och lördag, får se vad vi hittar på. Har inte planerat för Harry riktigt än men blir ett pass med mycket gallop idag i alla fall Millan vilar och får röra sig tisdag, onsdag i alla fall. Torsdag hinner jag inte med henne då jag träna och fredag får vi se hur det blir om jag rider Harry då eller inte men kanske går en sväng med henne i alla fall. 
 
Själv ska jag börja få bättre sov rutiner gå och lägga mig samma tid varje dag och gå upp samma tid varje dag och hoppas på att jag kommer få lättare för att komma upp på morgonen vilket jag inte har nu haha. Hade i alla fall tänkt börja springa på morgonen snart också har insett att terrängen börjar ju snart och då behöver jag bättre kondis också.
 
Och skolan då har inte så jätte mycket ett SO prov på fredag, NO frågor,spanska glosor + en lite speciell engelska "läxa" som jag inte får skriva vad den är om ;) Sen ska jag ju skriva ner vad jag äter och vad jag tränar under veckan också till idrotten nån hälsodagbok vi har.
/Louise

Resultat

På alla 4 rundorna blev resultatet totalt 0 fel. Vad ska man säga, duktiga hästar! 
 
Eo var väldigt pigg men super duktig. Tvekade 1 gång , restan gick hon super på. Satte galoppombytena och hade rätt galopp överallt utom 1 gång. Inte ett stopp i varken 80 eller 90. Vi kunde lätt startat metern , men det skulle varit så krongligt för då skulle jag behöva hoppa det samtidigt som Lillen och det hade ju varit lite svårt ;) 
 
Väldigt taggad på framridningen , och väldigt spänd. Men annars bra. I helhet var hon super fin! Duktig lite ponny som inom kort tid är klar för LB höjd. Dock vill vi bli säkra i dom lokala tävlingarna i LC innan. Men nästa "pay and jump" / "klubbhoppning" / banhoppningsträning / kalla det va du vill så startat vi kanske metern. 
 
 
Lillen var det inte jag som red fram utan det gjorde Kicki. För det var samtidigt som jag hoppade Eo. På framhoppningen , där jag red var han fin från start. Mjuk och vändbar. Han kom bra på de flesta hindrerna i båda klasserna och det blev inte så jätte många fula språng , utan dom börjar komma lite i farten istället för stillastående haha :) 
Han fixade högergaloppen utan att klaga och han var verkligen fin. Duktig häst. Mycket nöjd ryttare över båda hästarna! 
 
 
/felice

Bilder

Några bilder från igår. Utverdering kommer med filmerna sen. Ska hinna träna och klippa ihop filmer, sen ska jag sova. Är jätte trött efter att varit på banhoppningsträning hela dagen. Vill egentligen bara lägga mig och sova, men blir en tidig kväll ikväll istället. 
 
 
/felice

What's a soulmate?

/felice

Nytt pannband

Harry med sitt nya pannband som jag faktiskt har gjort själv i slöjden !
/Louise

Film

Film från träningen, och förresten är det bara jag som inte kan ändra namnen på fillmen utan dom får heta vad dom var sparade som på datorn?
/Louise

Mello

Nu är mello slut sean banan vann inte tur det sa att jag skulle ut och springa om han gjorde det, skulle vart hemskt !  Film från träningen kommer imorgon och med vilken låt tror ni? Jo med you fixade faktiskt den innan mello idag så nu passar det ju ännu bättre, men god natt ska sova nu upp tidigt imorgon springa och ta ut hästarna. Sen står en lugnare uteritt på schemat.
/Louise
 

.

Jag funderar på att sluta skriva om träning. Känns inte som att det är värt tiden. Ni kanske vill läsa om något annt än vag äter och tränar om dagarna? Då skulle jag ju kunna ta den tiden jag lägger på att skriva träningsinlägg , och skriva om något ni vill läsa om istället. 
Tänker ju fortsätta träna , skillnade är bara att jag inte skriver om det. 
 
/felice

Träningen

Träningen idag gick super, Harry går bara bättre och bättre vilket känns bra. Idag gjorde vi diogonala slutor i gallop och gick sedan över till öppna efter halva på medelinjen. Gjorde även öppnor och slutor i trav och började lite jobb för gallop piruetter !
 
Känns lite jobbigt att efter en sån bra träning lägga ut en ny annons har nån blandning av jag vill ha kvar honom och det är lika bra att sälja honom så fort som möjligt känsla. Skulle ju helst inte vilja sälja honom alls men har lite mer smält att det är det vi ska göra, kan ju erkänna att jag i början bröt ihop helt totalt bara det kom på tals att han skulle säljas. Men vi får se hur det blir med allt kring det.
 
Jag har i alla fall världens bästa och finaste ponny <3
 
/Louise

Snygging

 
 
Kolla vilken snygging jag hittade bild på på datorn. Eo i april förra året. 
/ felice

Turkos

Funderar på att ha på Eo turkosa saker imorgon på banhoppningsträningen. Vi får se.. Turkost schabrak och turkost pannband. Tror hon passar ännu bättre i det nu när hennes päls är lite gråare än den är på sommaren. 
 
Lillen får nog ha vitt tror jag , blir lättas att matcha så eftersom jag själv måste matcha turkos och jag hinner inte byta mellan klasserna precis. Har nog brottom ändå ;) 
 
Eo ska gå en stadig 80 cm runda. Hon får inte bli för lång och bara springa över hindrerna - som hon brukar på det lägre höjderna. Hålla ihop henne och inte stressa på henne. Om det känns bra ska jag hoppa 1m. Utan någon förväntan alls. Bara låta henne rulla på och låta henne hoppa. Hjälpa henne över men inte kräva för mycket lixom. Hon blir finare i högre höjder och kommer upp till mig bättre , så bara hjälpa henne hålla igång en bra och fin galopp. 

Lillen vet man ju aldrig med. Klart man önskar att han är lika fin som på träningen i torsdags , men sånt vet man ju inte. Haha. Hoppas på att komma runt utan några Lillen dumheter. Dom kan han gärna lämna hemma så kommer det att gå super bra. Han är verkligen fin nu. Hålla ihop galoppen och inte låta det gå för långsamt utan rida fram honom lite mer än jag brukar. Ta med ytter bog , och det gäller Eo också. Men svänga med ytterhjälperna och hela tiden vara med honom. Resultat är inte viktigt. 
 
Jag tror att det kommer gå jätte bra det här :) 
/ felice

På den säkra sidan

Åker till Bergsgården idag innan hindrena kommer fram säkrast så, haha. Men innan det blir det att göra lite tidsinställda och kanske springa lite vi får se.
 
Tränar i alla fall kl 3 så ett tag kvar vi hörs senare eller nåt sånt känner att jag verkligen inte har nåt att skriva om just nu ;)
 
/Louise
 
 

Lördag 9 mars

Hej godingar! Jag hoppas det är bra med just dig som läser detta. Själv är det fina fisken om man får säga så utana att låta töntig. Nej det kan man inte.. Då får jag låta lite töntig idag. 
 
Idag ska jag ut och rida ponnybus på morgonen. Åker ut runt 10. Ska faktiskt förvåna min omgivning och rida i dressyrsadeln hade jag tänkt. Försöka mig på ett riktigt dressyrpass ute. Wow första gången tänkte jag skriva men kom på att jag gjort det förut men då gick det åt helvete så det gills inte. 
Försöker ju alltid att Eo ska gå i form ute nu , och det blir bättre men har alltid haft hoppsadeln och jag tror faktiskt det gör lite med att byta sadel eftersom jag sitter bättre i dressyrsadeln. Vi får se vad som händer. Ska iallafall flytta henne för skänkeln mycket och se till att få loss henne. Uh det låter jobbigt eller vad tycker ni? haha lat jag är. 
 
Sen så ska jag ta en tur förbi hööks , min lillasyster behövde köpa något där , kommer inte riktigt ihåg vad det var men tror gummityglar stod med på listan om jag inte har helt fel. Själv är jag inte i behov av något nytt faktiskt. För en gångs skull lixom. Men man ska ju ha sånna dagar också ;)
 
Sen åker vi till mina kusiner i kristinehamn och ska fira min kusin som har fyllt år. Trevligt.  i kväll antar jag att jag ser på melodifestivalen med Elsa. Standard. Men nu är det ju final och allt plus att hon ska med på banhoppningsträningen imorgon så vet inte om hon sover här eller hur vi gör. Får prata med henne sen. 
 
Jag har gjort några tidsinställda inlägg , plus att jag kanske hinner lägga in några blogginlägg under dagen så jag hoppas att ni kommer tillbaka och läser senare också. Om ni inte läser detta på kvällen då ;) 
 
/ felice
 
 
lite dressyrbilder som inte har något särskillt med inlägget att göra ;) 
 

Kvällsträning

Har precis tränat ett helt okej pass. Jätte jobbigt för låren , bra det. Jag filmade även lite , men hann inte med mycket innan betteriet tog slut, men tog det jag hade och gjorde bilder av det istället så tänkte visa lite lätt dom övningarna jag fick med på film. Typ 3 st haha. 
 
övning 1foot to foot crunch

Denna övning är för magen och betyder helt ekelt fot till fot crunch som är ett träningssätt. 
Man ska alltså nudda sin fot , på båda sidorna. Sagta. man ska kunna tänka 1001 mitten 1002 mitten osv. Då 1001 är en sida , sen går man till mitten och sen till andra. Alltså väldigt långsamt. Denna är väldigt jobbig och jag brukar göra 20st sen vila 10 sek och upprepa detta 5 ggr , så man gör detta 100 gånger. 50 på varje sida. 
 
Övning 2. 
Vet inte vad denna kallas , men helvete vad jobbig den är. Man ska ligga ner på golvet och inte ha fötterna i marken. Kan ju säga att i början fick jag öva bara på det, att inte ha fötterna i marken. Men nu kan jag börja göra lite mer. 
Man ska alltså ligga på marken och sagt ta upp fötterna så dom blir rakt upp , sen sagta ner men inte lägga ner fötterna utan ca1 dm från marken. Ju närmare ju jobbigare blir det ;) Upprepa detta 10 ggr , sen vila sen 10 ggr till. detta kan man ju göra hur mycket man känner för det och med olika svårighetsgrader.
 
lättast är om man håller i sig i händerna i början , då blir det inte lika jobbigt. 
Men självklart är det roligare att utmana sig själv och jobba med bara mage. 
Här har jag bena lite för böjda på översta bilden , och fötterna lite för långt upp på den andra , men jag hoppas ni förstår. 
 
Övning 3. plankan
Vanlig planka. Tror de flesta vet hur man gör men tänkte ändå visa vad många gör för fel. 
 
Nummer 1 är hur det ska se ut , nummer 2 är hut många gör.
"jag håller ju upp rumpan och står på fötterna" jo men inte riktigt rätt va ? haha. Alltså , ryggen upp och rumpan i taket. Det ska kännas. 
 
Det var väl det från just nu. Allt jag fick med på film. 
 
Ha det bra!
/felice

Bra träning!

Träningen idag gick faktiskt bra vi började med gallopen gjorde volter och sen lite enkla byten. Sen tog vi traven med diogonala slutor och även slutor på långsidorna. Känslan var riktigt bra !
 
Ingen film idag men det kommer imorgon när det är träning för Nina hoppas på en lika fin ponny då sen på söndag får han gå en lugn uteritt och njuta i det mysiga vår värdet som vi hoppas är kvar då !
 
/Louise

fredags shopping

Tog en sväng förbi Bordrocks innan vi åkte till stallet idag. Dom hade egentligen stängt men hon som äger det kom och öppnade åt oss, snällt! Dom hade både vinter och vår rea , och allt var väldigt billigt! 
Alla märkesbyxor kostar 1000 kr nu kan jag ju tipsa om för dom som vill ha nya. Själv har jag precis köpt nya byxor så var tyvärr inte i behov av det. 
Det var även 50% på alla tröjor och jackor. 30% på alla schabrak , 70% på allt på övervåningen och 20% på allt annat. 
Så jag passade på att köpa ett nytt schabrak , blev väldigt sugen på ett till också , när det var rea och allt. Så vem vet kanske åker dit och köper det någon dag. Idag köpte jag detta: 

(Skriver originalpris nu för att jag inte orkar räkna och det riktiga priset står på prislappen, haha)
 
Kingsland tröja storlek S - 399:- ( fick den ännu billigare än 70% , behövde bara betala 59 kr för den!!! ) 
 
Kingsland strumpor 3 pack. storlek 36-41 - 199kr
 
Schockemöhle schabrak , storlek full 399:- 
 
Jag är nöjd med mina inköp idag , och är nu lite fattigare inför göteborg i slutet av april. Haha! Men där vill jag verkligen hitta turkosa boots, haha det är prio ett. Hoppas på att shoppa loss alla mina penagar där, och det kan ju inte bli sås vårt eftersom jag är gött fattig. Men det löser sig , det gör det alltid! 
 
/ felice
 
 
 

Fredag

Hoppas ni har en bra fredag, det har jag!

Har precis ätit mellanmål och ska snart ut och PW i typ 20 min innan mamma kommer hem. Älskar korta intensiva pass. Sen när mamma kommer hem så ska jag åka till stallet och rida Eo och fixa i stallet. Tänkte inte rida något jätte jobbigt pass , mest trav i lång och låg form. 
Sen när jag kommer hem så ska jag träna , lägtar. Så roligt! 
 
Ja detta inlägg var väl inte något som skiljer sig mot de vanliga precis? 
arkivbild från i vintras , nu är det inte riktigt så mycket jackor ;) 
 
/ felice

Följer strömmen

Och lägger upp en bild på mitt mellis ;)
/Louise

Irma och Harry

Vet inte om jag bämt det på bloggen eller inte men Irma red Harry en kortis under lovet och här är lite bilder, om ni missade att det var det menar jag ;)
/Louise
 

godnatt

Klappar mig själv på axeln nu. 
Ett riktigt härligt pass idag, kändes jobbigt idag , utan svett lixom. Mest tungt. Men ligger här i sängen nyduschad , med en skål bär bredvid mig så känns kroppen helt slut. Känns så där som det ska göra efter ett tufft träningspass så något rätt måste jag ju ha gjort ;) 
 
Belönar mig själv med att krypa ner i min varma säng i mitt kalla rum och ser på ett south park avsnitt eftersom jag har dålig humor. Härligt det! 
 
Godnatt fina ni <3
 
/ felice

Film på hästarna

Hann klämma in ett litet inlägg här ändå. Oj det har verkligen hänt jätte mycket sen mitt förra inlägg. Fast nä. 
Sitter just nu och håller på att ladda upp ett videoklipp på ytb , är på 3% nu. 
 
Har ätit mat , bra mat för musklerna. 
 
Fisk med äggsås och varma grönsaker , potatis och lite sallad. Mjölk till det. 
 
Kan ju även säga att jag var lite gött svettig efter att ha motionerat hästarna idag. Detta är alltså min tjocktröja , gissa då hur tröjan under såg ut? haha
Det är härligt det! 
 
Ska snart ut och svettas ännu mer. Har ändrat lite på träningsschemat idag. Blir 10 min cardio uppvärmning först. Sen 100 hopp i hopprep , sen 50 med var tionde 2 varv om ni fattar? Det blir min uppvärmning. Sen kör vi ett hårt magpass, åh det känns så himla mycket. gör det i ca 20 min , sen Hannas nya maskin om jag förstår mig på den. Plus lite andra rumpövningar. 
Så tar jag armar och rumpa imorgon. Jag hade verkligen träningsvärk från gårdagens arm och axel pass. Har höjt vikten på hantlarna nu , känns otroligt härligt att veta att man klarar mer än vad man gjort förut. Duktigt Felice. ;) 
 
Nu är 95% klar OMG OMG OMG. 
 
Där har ni den, själv ska jag ta på mig träningsskorna och dansa fettet av mig på 10 min ;) 
 
/ felice

Duktiga hästar

3 timmar tog det att åka iväg och hoppa 2 hästar, lasta, åka och fixa i stallet. Är vi bra eller? Har spenderat torsdageftermiddagen på bästa sätt. Med Hanna mamma och 2 hästar. Kan det bli bättre lixom? Att båda hästarna dessutom gick super bra , och jag har fått en träningsmaskin av Hanna gör inte saken sämre. Maskinen ska prövas redan efter maten ;) 
 
Eo var super fin idag. Trycker sig lite mot väggen för att få stöd , som hon inte får av min skänkel och tygel i uppvärmningen men lyssnade annars bra både fram och tillbaka. 
Vi hoppade bara på en linje som stod framme och hon var jätte fin. Flöt på bra när jag inte stressade henne och var jätte fin. Stannade inte någon gång utan rullade bara på lixom. Super fin! 
Lillen var också jätte fin! Super när vi travade fram. Flyttade han lite , vilket inte var några problem. Red lite slutor vilket han gjorde jätte bra också. Han var hur cool som helst , bortsätt från att han tyckte att de små ponnysarna i ridhuset var lite äckliga. Haha. 
När vi hoppade var han också jätte fin. Och när jag svängde med ytterbogen istället för innertygel så gick han super fint , verkligen! Vi blev båda (mest jag ;)) lite trötta i slutet och då blev galoppen lite halv lam. Men annars super. 
 
Över lag 2 riktigt riktigt duktiga hästar. Och såklart duktig Hanna och duktig mamma <3
 
Jag har film som jag kanske klipper ihop sen , annars blir det nog bild från film iallafall. Men det fixar jag efter träning och mat. 
/ felice

Mellis

Hejhej goa ni!
Jag har precis ätit mellanmål och ska snart iväg och träna 2 hästar.
Hoppning står på schemat idag om jag fattat rätt? haha bra att jag har en tränare som tar hand och planerar mina tränare, lite synd att jag inte får veta dom dock ;) haha nej då! 
Tror inte vi håller på så jätte länge för om jag fattat rätt så skulle Hanna iväg på något sen? Skulle gissa på att det blir trim med Eo , typ lägga in en massa dressyrarbete eller något. Och högre höjder med Lillen , men nu gissar jag bara rakt ut i luften. 
 
Efter träningen så ska jag hem och träna själv om jag hinner. Hoppas verkligen på det. Jag blev så himla motiverad igår när det gick riktigt bra! Tänkte köra mage och armar idag. Och imorgon lägga massa tid på rumpan. 
 
Imorgon tänkte jag även göra en videoblogg om allt går som det ska. Tänkte visa mina favoritövningar bland annat. Om det är intressant att se dvs? Vi får se hur det blir. Men jag känner iallfall för att vara hemma och träna, orkar inte va ute.. Haha social jag är , låser in mig i vårat lilla gym. Härligt det! 
 
/ felice
 
 

Hur jag tänker kring Harrys träning

Lite tankar och ideer nu då kring Harrys träning, han ska bli biffig och få ännu bättre kondis på långa sträckor som kommer hjälpa oss i terrängen.
 
Att köra mycket gallop funkar bra och igår alldelles utmärkt, han var helt positiv och även jag tyckte det var ännu roligare då. Så upplägget kommer nog bli så mycket gallop dels för att han måste röra på sig ordentligt och att han hittar ett bättre flyt lättare.
 
Så, så här kommer väl passena så ett ungefär tidsvis:
15 min Skritta fram
5 min Mjukgöra i skritt olika övningar osv
10-15 min Trava låg form flyttar runt skänkeln för att bli mjuk
Ungefär här borde jag komma fram till gallopvägarna som jag rider på så då börjar jag:
3 min låg form upp får en svagt lutande backe ( haha vet inte riktigt hur lång tid det kan ta upp för backen)
10 min skritta på långa tyglar ner för backen (samma här vet inte riktigt hur lång tid det tar)
5-10 min Gallopera och mjukgöra, samla öka osv för att få honom till handen.
3 min Skritta en stund
5 Bara gallopera fritt
5-10 min ta upp honom igen och känna igenom honom gallopera tills han är avslappnad
Börjar rida hemmåt igen:
15-20 min Trava låg form checka så allt funkar
ca 20 min Skritta av (resten av vägen hem)
 
Känner att jag vet inte riktigt om tiderna stämmer osv har lite dålig uppfattning när jag gör saker hur lång tid det tar men är väl kanske nåt sånt här skulle jag tippa på !
/Louise
 

Hästfri dag

Har fått lite arga och hotfulla meddelanden om att jag bloggat dåligt? Det stämmer väl inte eller? 
 

Idag försov jag mig , härlig start på dagen. Man känner att hela dagen blir så bra då. Sminkade mig fort som fan och åt frukost. En macka med ägg på , klen frukost för den som ska bygga muskler. Men hann till skolan i tid tänkte jag säga , men 10 min sent. 
såg ut såhär då. haha
Kan ju säga att det blir ju lite fjortisbilder när det inte går att ta hästbilder. Men man ska väl ha lite variation på bloggen eller? 
 
Jag och Elsa satt i cafeterian , vi skulle ju ha suttit på fredag men det blev ändrat. Det var synd vi som tänkte spela hög hårdrock och ha hårdrockskläder i skolan på fredag , så sket sig det. Men blev rätt lyckat ändå , vi har kollat på ormhuven som försöker bitas , hajattacker och annat roligt. 
Efter skolan drog vi in till stan , jag "behövde" en ny tröja. Eller rättare sagt mamma lovade att hon kunde köpa en till mig. Men hitta ingen som jag föll för så där super mycket. 

Och ja jag ser ut som en fjortis , men jag är 14 så det är okej. Men när jag blir 15 så får vi ändra på det , men det tar vi då!
Vi köpte inga kläder men smothie köpte vi så lite pengar har dragits från kortet haha. Som om det vore något bra.  
 
Kom hem , åt lite energi om vi säger så haha, sockrade flingor för den där extra sockerkicken. Snacka om att min kropp inte är van med socker, när den reagerar på flingor. Haha. Så med den extra kicken så gick träningen hemma super. 
 
Värmde upp med ett 10 min cardio pass. Bara för att få upp flåset och inte gå direkt på styrketräningen då det är farlig om man inte har värmt upp. Gjorde av med mer kalorier än vad det står man ska göra i programmet igen. Sånna dagar man känner att fan vad bra jag är. Medel plus lixom ;) 
Körde sedan mage , rumpa och armar. 
 
Började med armar och idag så la jag på 1 kg till på varje sida av hanteln. Fan vad jobbigt det var , var precis så att jag klarade det. Men väldigt skönt när man var klar och kände hur armarna hängde som spagetti haha. Körde det armar i 7 min utan vila och sen lite lättare. 
Sen körde jag mage som bara den. Åh mage är nog det som känns bäst att göra , drar så himla mycket i magen och man känner verkligen hur musklerna jobbar. Härligt. Avslutade sen med Rumpa lår och sen lite stretching. Bra pass överlag helt enkelt. 
 
Äntligen börjar jag märka lite resultat i träningen. Jag klarar att göra saker som jag inte gjort förut. Det är verkligen belöning på allt slit. Kan knappt vänta på hur jag ser ut när jag är typ 17. Hihi. 
Så går det säkert utåt , jag blir deprimerad , jätte tjock och ensam hahahahah skulle inte förvåna mig. 
 
Avslutade kvällen med en och en halv timmes plugg med Olle på skype. 
Härligt det. Haha. Sista timmen har även Linn underhållit mig på sms. Min gos det. Haha vi har härmat nästan alla iphone smilisar som finns om vi säger så. 
 
Nu blev det här ett stressat och ovärt inlägg. Men jag är verkligen övertrött och har Linn på sms som säger att jag ska publicera detta NU NU NU så att hon kan sova , så får väl göra det. Sov gott linn! 
 
/ Felice

 
 
 

blogtime !

Efter att ha motionerat två hästar+ mig själv är det nu lite tid för bloggen! Kan ju börja i den ändå med hur ridningen gick. Började ganska dåligt stel var han och inte alls rolig. Jobbade gallopen tills den kändes okej sen lät jag honom gallopera fritt och vad han tycker det är kul vi galloperade omkring där på vägarna och öronen var spetsade framåt, kan man göra annat än att le då eller? Tog seden tag i honom och jobbade en låg form och han var helt avslappnad och även här öronen spetsade framåt och inte muppig alls hel nöjd ! Travade sedan av honom medans jag började rida hemmåt igen och kolla så han var undan för skänkeln vilket han var. Skrittade sedan av honom sista biten hem ca 30 min.
 
Millan gick väl helt okej tömkörde ju henne. Hon är ju väldigt stel men det var ju inte oväntat. Hon var i alla fall mer sammarbets villig nu än vad hon va förra veckan så det går ju åt rätt håll i alla fall. Inte så mycket mer att skriva där men helt okej nöjd i alla fall. Sen körde jag ett träningspass själv och även där är jag hel nöjd !
 
/Louise
 

-

Ska strax ut och rida Harry, blir mycket gallop på stora fina vägar kan inte bli annat än bra ! Sen ska Millan motioneras också blir nog att tömköra henne och lägga fokus på att få loss henne i sidorna där kan det dock bli annat än bra jag känner Millan ;)
 
Sen efter det ska jag väl träna lite, plugga för att komma in i det också och sist men inte minst skriva ordentlga inlägg tills imorgon lite blandat helt enkelt.
Bara för att lixom ;)
/Louise

Att vända på saker

Skriver ett lite random inlägg här nu som jag inte riktigt vet vad man ska katigorisera som men jag kör på. Hade tänkt skriva lite om att vända på saker och då menar jag att vända sånt man tycker har vart tråkigt till nåt man tycker är roligt.
 
Som det här med träning jag erkänner har hatat att träna men nu har jag börjat komma in i det, vänt på det och det börjar bli roligt, man blir taggad till att fortsätta och att nå sina mål.
 
Och förutom att man vill nå sina mål och se resultat med det man gör vad gör det mer roligt? Själv känner jag att man har en plan gör det roligare och lättare det sitter ju ihop lite med målen osv men ändå. Veta att jag ska göra det och det då och sen gör man det då och inte nån annan gång.
 
Och om man ska gå vidare mot ett annat ämne som också diskuteras kring oss ungdomar, skolan. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka det är hemskt med skol arbete läxor, prov, inlämningar osv som man helst av allt skulle vilja strunta i att göra. Själv sitter jag ofta med saker i sista sekund...på bussen händer ju med jämna mellan rum;)
 
Men om man tänker om även här bestämmer sig för jag ska göra det då och då gör man det då punkt slut. Att man även där sätter upp en tydligare plan och mål för att sedan kunna se resultat. Och först och främst känna mindre ångest och stress över det utan veta när man ska göra det och ta sig den tiden.
 
Kommer nog aldrig tycka skol arbete är kul men man ska aldrig säga aldrig det gjorde jag för ca en månad sen "Jag har aldrig gillat och kommer aldriga att gilla träna jag gör det bara för att jag måste"  Så man kan ju hoppats på att jag lyckats vända på det även med skolan även fast jag är tveksam.
 
/Louise

I cafeterian

Jag och Elsa sitter i cafeterian , vi säljer super bra! Haha

Ska sitta här hela dagen , värt när vi nästan sålt slut allt redan. Men rätt skönt faktiskt ;)
Efter skolan så åker vi till stan. Jag ska köpa en ny tröja om jag hittar någon. Sen ikväll blir det ordentligt träningspass! Eo vilar. :)
/feline


Min underbara ponny

har riktig bloggtorka just nu. Verkligen. Här kommer en bild från i sommras. Och ja jag har jacka haha
/felice

Tur att det hänt lite

Orkar inte skriva vad som hänt under dessa dagar. Haha . börjar om och bloggar från nu istället. 
 
Hittade lite bilder på mig och min bästavän precis , vad ska man säga? Tur att det går frammåt 
nu
 
älskar henne så otroligt mycket. 
/ felice

Förlåt

Förlåt för att jag inte har bloggat.Berättar varför sen , men först ett träningspass.

/ felice

Harry

Blev bara på Harry för herregud va jag såg ut på rid bilderna !
/Louise
 

Before school

Skriver ett inlägg såhär före skolan blev inget med att springa det var ju mörkt och inga ljus har vi här på landet men tränade i alla fall lite så helt misslyckat blev det ju inte ;) Så nu är det vidare mot skolan vi hörs ;)
Lite halft onödigt inlägg men kan ju avslöja att det kommer ett bild inlägg vid lunch också när jag ändå är igång.
/Louise

fjärde mars tvåtusentretton

Första skoldagen idag då kändes väl så där och längtar till nästa lov haha, det blir påsklovet och Polen för min del ! Gick en promenad förut med båda hästarna och har tränat lite nu. Ska göra tidsinställda och lite NO vad som återstår av denna dag. Och imorgon ska jag skrälla lite och gå upp och springa på morgonen den ni nej men slutar sen och kände verkligen för att springa får se om jag tar med Millan eller inte. Nu bablar jag bara om ingenting så slutar här.
/Louise

sorry

Kommer inte komma några tidsinställda från min sida tyvärr, kvällens känslor i går satte stopp för det en blandning av stress och ångest inte nå vidare kul. Sitter fortfarande i lite idag men går till skolan och hoppas det blir bättre. Vi hörs i eftermiddag efter ridningen!
/Louise

Skriver ett argt inlägg

Haha måste uttrycka mina känslor just nu när varken windows live movie maker, hotmail eller bloggen vill sammarbeta vilket flyt ! Nej men blir extremt irriterad och skulle helst av allt bara strunta i alltihop men no no det går inte, biter mig i läppen och försöker lösa det. Vi får väl se hur det går, hörs !
 
/Louise

Just nu

Sitter jag och krånglar med en film osv bla bla bla orkar inte men det måste göras så får fortsätta krångla med det. Senare hade jag tänkt ladda upp lite bilder blir till tidsinställda imorgon även skriva en liten utverdering av veckan som gått !
Jaja ponnyn är fin i alla fall mig behöver ni inte tänka på ;)
/Louise
 

Gulliga !

/Louise

Ridit storhäst

Känner att uppdateringen inte är den bästa men men njuter av den sista tiden av lovet och är hos Julia nu. Har ridit deras storhäst i två dagar och är jätte sugen att köpa storhäst i stället för ponny fast vi får väl se ! 
 
Har inte så väldigt mycket att berätta men slänger väl in en bild på Spirit eller stora klumpen som jag brukar  kalla honom ;)
/Louise

15 min rumpa

15 min är alltid något, hinner inte mer nu. Måste äta och sen ner till mamma. Uppdaterar sen.
/felice


snabb inlägg

 
film från träningen igår. 
 
Nu ska jag träna lite , rumpa lår för att ni inte ska glömma ;) åh längtar om en månad , hoppas på att se resultat då! 
/ felice

Tösen

Snabb jag var med att ta bilderna på Tösen haha ;) 
 
/felice

Ute och fotar

Jag och Lova har precis varit ute och tagit en massa bilder, men inget som kommer ut på bloggen precis. Inte häst bilder så :) Nu sitter vi inne och kollar på friidrott och gosar med katten. 
Jag ska snart iväg och sortera alla mina kläder , ridkläder , vardagskläder , badkläder, underkläder osv osv. Behålla det jag använder och köpa nytt av det jag saknar. Vet redan nu att jag är i behov av nya jeans och strumpor , men lär väl bli mer. Ska iväg och köpa det med mamma imorgon. Jag skulle behöva ett par till springtights också , har hittat ett par jag vill ha så får vi väl se om jag kan övertyga mamma , men tror faktiskt inte det.
Behöver också ny vår tröja att rida i. En tjocktröja lixom. :) 
 
När jag ändå är inloggad på datorn kan jag väl dra en historia om idag. Red ut med mina favorittanter , haha förlåt hanna. Krävde inte så mycket av Eo idag, första dagen på "nytt" ställe osv. Hon var hur lugn som hellst. Lite spänd och pigg , men det tror jag faktiskt inte har med flytten att göra utan mer på att det blåste så.
 
Efter att jag ridit Eo och fixat i stallet så fick jag rida Hannas lilla bebis. En nordsvensk som blev riden andra gången med sadel idag. Det gick ju hur bra som hellst! Kicki var med och tog lite bilder så jag hoppas hon lägger ut någon på fb så jag kan spara den och lägga ut här ;) 
/ felice

Min svårlastade ponny

Omg asså orkar fan inte med henne mer. Blir att skänka till findus eller ikea eller något pgr av att hon är så svårlastad. 
 
 
Skämt åsido. 
 
Tillbaka till allvaret. 
Jag kan knappt förstå att detta är samma ponny som vägrade gå på transporten förra vintern. Samma ponny som vi fick trycka på med longerlinan för att hon skulle gå på. Sjukt vad mycket som har hänt på tiden jag haft henne. 
 
/ felice

Eo och Tink

Fotade Eo och tink i hagen häromdan. Eo är väl inte den som gör sig bäst på bild när hon äter, men jag ska väl inget säg , jag är inte så snygg då jag heller. 
 
/ felice

Godmorgon lördag

Jag har verkligen söndagsångest på en lördag. Det är helt sjukt.. haha
 

Vaknade av att det var jätte kallt på mitt rum och kom sedan på att mitt i natten har jag släppt in katten och förmodligen glömt stänga fönstret. Har lite ont i halsen nu men inget att haka upp sig på. Lite te på det så blir det super. 
Idag är första dagen i nya stallet. Eo ska ridas ut bara för att kolla området lixom. Vägarna kan vi redan men hon blir så stressad när hon flyttar så hon ska få ta den tiden det tar för henne. 
 
Igår var vi på hoppträning som gick super. Film kommer därifrån senare förmodligen. Filmade även min svårlastade häst så då har ni något underhållande att kolla på sen. Ston ni vet.. ;) 
Sen släppte vi henne i nya hagen , har även film från det om det är roligt. Men det blev inte så galet som vi hoppats haha, nej då. Men alla hästar skötte sig utmärkt och Eo ville bara äta. Det är min ponny det! Vi lastade även in lite saker.
 
Sen åkte vi till gamla stallet och jag tömde boxen medans mamma packade i de sista sakerna i bilen och vi städade kaninburen osv. Kaninerna ska vara kvar i stallet , och Karin ska ta hand om dom tills det blir så varmt att vi kan ha dom ute hemma. Eftersom dom är vana med värmen i stallet nu. 
 
Efter det åkte mamma och Emilia till nya stallet och släppte av alla saker och jag åkte och tränade en av dom bästa passen denna vecka. Förbrännde 5 kalorier mer än programmet sa , båda passen. (körde en 25 min och en 10) och sen styrka på det som också känndes med gick ändå lätt. Härligt att ha sånna dagar ibland! 
 
 
/ felice
 

Julia och Millan

Lite bilder på Julia och Millan, kolla julias blogg här också !
/Louise

Eo trivs i nya stallet


Fina ponny <3

 
/Louise

Min mobil

min mobil har en helt egen app för träning ;) 
 
Jag hade gärna haft ca 10 till bra appar som jag vet om , men jag har fullt minne på min mobil så det går inte haha. Ska väl rensa lite bland mina flera tusen bilder och föra över lite till datorn , vem vet, sen kanske jag får plats med en till app. Haha :)
/ felice

Glassigt

Här står vi i solen och steker
/felice


3 favorit magövningar

Hur tränar du mage och rumpa och lår också , tränings tips ? :)
 

Jag tränar oftast megen genom cardio , men kör självklart lite styrka på det också men tycker inte det ger alls samma efekt. Mina favoritövningar för mage är : 
 
  • touch to touch foot crunch. Som jag inte hitta någon bild på , men får kanske göra en film själv då?
  • V-situps 
       
  • Plankan
 
 
Jag tror att dom 3 är mina favoriter. Har en till också som jag gärna hade haft med på listan men som jag inte vet vad den heter och den är svår att förklara. Men jag funderar på att göra någon film med vad jag brukar köra för övningar , om det är intressant? 
 
/ felice

Strong is the new skinny

Denna månad satsar vi på rumpa och lår , för att vara lite tjatig. Och jag bestämmde mig för att lägga ut före och efter bilder.
Jag har tänkt på det ett tag , tänkt på att man kanske får kritik osv. Men det får jag ta nu för jag vill att på min blogg ska man kunna se min utveckling. 
 
 

Jag har lite att jobba med. 
 
Jag om några år (dregglar) : 
 
 
Haha ja , det är bara att jobba på!
 
/felice

RSS 2.0